Massor att göra...

...men så lite tid! Eller jag har nog tid i överflöd och det blir det lätt att man inte gör någonting istället. MEN nu har jag bestämt att jag måste ta tag i allt som måste göras för att att jag ska må bra en kort tid framöver. Därför har jag skapat en "Att göra lista". Och eftersom det är mycket städande involverat tänkte jag ta ett rum per dag.

Att göra dag för dag:
Söndag - Städa köket!
Måndag - Städa badrummet och tvätta kläder!
Tisdag - Städa hallen!
Onsdag - Städa vardagsrummet!
Torsdag - Städa sovrummet!
Fredag - Städa klädkammaren!
Lördag - Måla hyllorna!

Övriga saker som måste göras:
- Rensa bort några av mina väskor.
- Gå upp med grejer på vinden.
- Rensa bort några av mina skor.
- Titta igenom mitt smink.
- Rensa i garderoben.
- Titta igenom mina smycken.
- Byta gardiner i köket.

Happy Halloween

Ikväll blir det eventuellt skräckfilmsmaraton. Vi får se.

Men idag ska jag iallafall åka hem till min bror Esa. Vi ska fira brorsdottern Sanna och hennes dotter Alva. Alva har fyllt 2 år och Sanna fyller 18 den 2 november. Men först ska jag ut på stan och inhandla födelsedagspresenterna i sista sekund.

Jag har funderat långt och länge på en sak. Jag vill ju bli makeup-artist men jag har inte råd till utbildningen. Så därför tänkte jag, eftersom jag ändå har en systemkamera, så ska jag försöka ragga modeller bland min vänskapskrets som jag kan sminka i dramatiska looker och sen skapa en sorts portfolio av det. Arbetsprover liksom. Vi får väl se om jag kommer till skott med det.

Annars har jag ju alltid musiken.

Kalle Anka satt på en planka och ropade såhär:

- MAMMA!! MAMMA!!! SE SÅ STOR JAG ÄÄÄÄÄR!!!!

Nä, han ringde inte idag heller. Nu skiter jag i honom och kör mitt eget race. Leta skivbolag på nätet är nästa steg.

Men nu är det dags att sova gott.

Två bloggar...

Nu är det så att jag startat en till blogg. Star Shine Shock heter den och där tänkte jag skriva om min kamp för att bli artist. Den kommer alltså handla om musik. MIN musik. Och min väg till stjärnorna. Följ den på bloglovin!!

(Jag kommer givetvis att fortsätta med den här bloggen också. Star Shine Shock uppdaterar jag när någonting händer på musikfronten.)

Vi får väl se...

...om han ringer idag som han lovade i sms:et igår kväll. Men jag ska inte hoppas på för mycket. Han kan ju faktiskt ljuga. Människor är kända för att ljuga och den som påstår att han aldrig ljuger är nog den största lögnaren av alla. Men sen finns det ju olika grader av lögner... Nu kom jag av ämnet. Jag hoppas att han INTE ljuger, att han ringer idag och att jag får åka till Stockholm och göra det förbaskade röstprovet nån gång!

Det fanns en anledning...

...till varför han inte ringde. Han hade varit med i en bilolycka och hamnat på sjukhuset igår. Fick ett sms av honom sent på kvällen där han skrev att han skulle ringa så fort han kunde. Jag vet inte om jag ska tro på det. Men vi får väl se och hoppas på att han talar sanning. Jag känner ju inte den här personen. Han kan ju likaväl ljuga bara för att han helt enkelt glömde ringa. Men som sagt, vi får hoppas på att han inte ljuger, att han mår bra trots bilolyckan han var med om och att jag får åka till Stockholm och äntligen göra det där röstprovet. Uppdaterar så fort jag vet.

Han ringde aldrig...

Jag är riktigt riktigt besviken nu! Han från studion hörde aldrig av sig igår. Jag skickade ett sms till honom där jag undrade om han glömt mig eller om de redan hittat någon som dom hade tänkt att satsa på. Vi får hoppas på att han svarar på det.

På något sätt så skäms jag lite för att jag litade på honom. Litade på att han skulle ringa och boka tågbiljett till mig så att jag kunde åka dit och göra mitt röstprov. Men man börjar alltid tänka om när sådant här händer. Tankar som: "Jag visste i bakhuvudet att det här var för bra för att vara sant" eller "Jag visste väl att jag inte hade förtjänat det här". Men jag får ta mig i nackskinnet, resa mig upp och försöka någon annanstans. Mer kan jag inte göra. För min ambition är nu att komma långt med min röst och min musik. Så är det bara!

Besviken!!!

Jag börjar undra om dom lurat mig. Personen jag pratade med igår om röstprovet i Stockholm sa att han skulle ringa mig ikväll mellan klockan 18 och 19. Men han har inte ringt än och klockan är 20.31. Antingen har han glömt bort mig eller så var han en sån där som får en kick av att lura andra människor så här. Börjar bli lite smått besviken på att han inte ringer. Han skulle ringa så att vi kunde boka tågbiljetter via nätet och samtidigt bestämma tid för hur dags vi skulle träffas imorgon.

Börjar bli väldigt besviken nu!!

My new shoes

Var och köpte dess snyggingarna på Skopunkten idag:



Dom ska jag ha på mig i Stockholm imorgon!

Så satans nervös

Jag har svårt att greppa det här. Svårt att tro att det är sant. Jag är så satans nervös inför imorgon att jag inte vet var jag ska ta vägen. Jag är lite nervös över hur min röst ska hålla med tanke på att jag är förkyld fortfarande och just nu känns det som om jag inte kan ta en enda ton. Det jag är mest nervös över är hur de kommer reagera på mitt utseende. Att jag ska bli bortvald för att jag är överviktig. Det är inte så konstigt att man är nervös pga det med tanke på all vikthysteri i media. Jag vet att jag kan sjunga och jag har väl en viss utstrålning också. Jag får ännu bättre utstrålning med rätt kläder och skor. Så idag blir det att välja kläder till imorgon med omsorg. Känner jag mig bekväm i kläderna kan jag bära mig själv med stolthet och göra bra ifrån mig. Så i mitt fall är kläderna och skorna A och O för att jag ska kunna lysa av självförtroende. Det är ganska konstigt egentligen. För oftast blir jag bara frustrerad när jag ska "klä upp mig" för att uppträda eller nåt liknande, för jag känner alltid att jag inte passar i mina kläder och att jag aldrig kommer att känna mig bekväm. Jag har verkligen hakat upp mig på det där med hur de kommer reagera på min vikt. Jag måste sluta med det för det börjar strömma negativ energi kring mig och då kommer det inte gå bra imorgon. Jag vill ju heller inte känna att de har betalat min resa till Stockholm helt i onödan. Jag blir lite nervös när andra ska betala för mig. Jag känner mig så skyldig då på något vis. Och låst. Som om dom har ett grepp runt mig och jag inte kommer loss. Men så ska jag ju inte tänka heller nu. Dom betalar resan för att de vill höra mig sjunga. Och det känns ganska lyxigt också. Men jag kan inte släppa det; tänk om dom blir besvikna?

Jag måste lugna ner mig nu!!

Överviktiga artister

Jag är lite orolig inför tisdag och vad de ska tycka om mitt utseende. För faktum är ju att jag är överviktig. Men för att stilla min oro så sökte jag efter överviktiga artister på Google och hittade en amerikanska som heter Beth Ditto som sjunger i bandet The Gossip. Jag menar; - Kan hon, kan jag!!

Och jag måste säga att hon är väldigt duktig!

The Gossip - "Heavy Cross"

Är så glad att jag snart spricker

Jag har blivit tilldelad värsta once-in-a-lifetime-chansen nu. Igår skickade ju jag ett mail till ett skivbolag eller en studio som har kontrakt med ett skivbolag och som söker sångerskor. Idag fick jag ett sms från dom där de skrev att om jag var intresserad av att göra ett röstprov så skulle jag ringa. Jag ringde och det bestämdes att på tisdag ska jag till Stockholm och göra ett röstprov. Om de gillar det dom hör så blir min väg som artist klar för mig. Om inte så får jag resa mig upp och testa hos någon annan. Men i vilket fall som helst så är jag väldigt glad att jag fått den här chansen! JAG SKA PÅ STUDIOAUDITION I STOCKHOLM PÅ TISDAG!!! WOOHOOO!!!! Wish me luck!!

Snart frisk?

Jag är fortfarande lite förkyld. Men det känns som om det är på väg att gå över. Skönt isåfall.

Idag ska jag äta lunch hos min yngsta storebror och efter det tänkte jag leta upp fler skivbolag att kontakta.

Dags att ta tag i det här nu.

Nu är det dags för mig att göra någonting med min röst och min musik! Det är ju musiker jag vill bli. Jag blev medlem på en sida som heter Vi Musiker där skivbolag och andra musiker söker sångare/sångerskor och andra bandmedlemmar. Jag blev medlem där mest för att försöka ta kontakt med olika skivbolag. Har redan skickat in en "intresseanmälan" till ett skivbolag som söker sångerskor. Så håll tummarna för mig nu!

Nina tycker om...

...nypressad apelsinjuice och mörk choklad tillsammans.
...att bada skumbad mitt i natten.
...second hand, både kläder och prylar.
...historia.
...katter.
...glitter och glamour.
...50-tals mode.
...varm choklad med vispad grädde.
...läppstift i starka färger, som rött och rosa.

Sen finns det en hel del andra saker som Nina tycker om men det får räcka så här idag.

Dagens katt (video)

Min stora kisse Walle tycker inte om när det ligger mössor och halsdukar på hatthyllan. Så fort man lägger upp sånt där så händer det här:

Jag vill men jag får inte...

Varför vill jag alltid öva sång när jag är genomförkyld och min hals inte vill vara med? Jo, för att när jag är förkyld så är jag ledsen och när jag är ledsen så vill jag sjunga för att bli glad igen. Men det går ju inte! Jag får inte! Ställer jag mig och sjunger på mina sångövningar så kommer jag inte ha någon röst kvar efter en stund och så kommer min förkylning ta ännu längre tid på sig att försvinna. Det här suger BIG TIME! Tur att man har två kissekatter som tröstar en när man är sjuk.

Kolla in det här!

Hittade DEN HÄR genialiskt roliga bloggen; I skuggan av ett världsarv. Check it out!

Rolig fakta

Hittade DEN HÄR roliga sidan där man kan slumpa fram rolig och helt onödig fakta.
Här nedan har ni lite onödig och rolig fakta:
  • Inget ord i det engelska språket rimmar med "month".
  • De flesta människor somnar inom sju minuter.
  • I ett digitalur vibrerar kvartskristallen 32768 gånger per sekund.
  • Det vanligaste ordet i världen är "okej".
  • På ett tangentbord finns det mer baciller än på en toalettring.
  • Det är fysiskt omöjligt för dig att slicka din egen armbåge.
  • 17 av världens 20 största hotell finns i Las Vegas.
  • Likt fingeravtryck är allas tungor olika.
  • Det tar 40 år om man skulle fylla Globen med vatten från en vanlig vattenkran.
  • Leonardo DaVinci uppfann saxen.
  • En av Europas äldsta kaffeserveringar är Cafe Florian på Piazza San Marco i Venedig som öppnades år 1720.
  • Kalle Anka var förbjuden i Finland för att han inte hade byxor på sig.
  • Tre av tio kan inte ändra ringsignalen på sin egen mobiltelefon och sex av tio klarar inte att skicka ett enkelt textmeddelande.
  • Det finns över sex miljoner kilometer väg att åka på i USA.
  • Strax innan man fryser ihjäl bryter temperatursinnet i kroppen helt och hållet samman så att det känns som om man håller på att stekas.
  • Dolly Partons byst är försäkrad för fyra miljoner kronor.
  • 97 % av orangutangens arvsmassa är identisk med människans.
  • Den mängd kött en Tyrannosaurus Rex kunde ta i munnen skulle räcka för att försörja en familj på fyra personer i en månad.
  • Det mänskliga hjärtat skapar nog tryck för att spruta blod 15 meter.

Folkvettet försvinner när man är och handlar i en matbutik tydligen.

Ska det verkligen vara så här? Jag var på City Gross med mina föräldrar och handlade. Jag vet inte hur många gånger jag blev påkörd av en kundvagn och inte ett enda "ursäkta" fick man. Personerna som körde på mig glodde bara på mig med en min: "Flytta på dig! Här ska jag fram!!". Och min pappa, som har svårt att gå pga av en stroke han fick för ett par år sen, var nära att ramla flera gånger för att folk har så satans bråttom. Och ingen hade vett nog att be om ursäkt eller vänta ett par sekunder extra för att komma förbi.

Och sen fick man stå i kö i nästan 40 minuter innan det var ens egna tur att betala (och det var bara 4 personer före mig i kön), för att folk ska börja tjaffsa med kassörskan om priset på en specifik vara. Herregud, människor!! Betala och försvinn så att man kan komma hem nån j*vla gång!!

Jag var glad när jag gick hemifrån, för att jag äntligen skulle få lite frisk luft efter att ha varit inomhus två dagar i sträck. Men jag blev sur när jag tog mina första steg på City Gross. Nu är jag hemma igen. Lite gladare och väldigt hungrig.

Att vara stark

Jag vill sjunga! Men det går ju inte. För min hals vill inte vara med just nu. Det är en anledning till varför jag ogillar förkylningar. Min hals blir alltid drabbad och då kan jag inte sjunga. Visst, jag kan sjunga men det är ju inte så bra att göra det när man är förkyld. Jag vill ju inte förstöra mina stämband och förstöra min framtid som sångerska. Men för att påminna er alla om hur duktig jag är (egoboost) får ni nöja er med min musikvideo "Att vara stark". Ni har sett den förr men här har ni den igen:

Att vara stark - Nina

Dessa klagodagar...

Nu får den här förbaskade förkylningen ge sig!! Det känns som om jag har feber hela tiden, min hals är torr oavsett hur mycket vatten jag dricker, har huvudvärk som inte riktigt brustit ut i riktig huvudvärk, snuvig och hängig.

Så, nu har jag fått dela med mig av min förkylning till er också. För mycket information? Nej, det tycker jag inte!

Jag kan tänka mig att många fått sin lön idag eller på måndag. Jag har alltid fått den på fredagen om den 25 inträffat på söndagen efter. Men inte den här gången. Svårt att få lön när man inte har nåt jobb.

Det här är en sån där klagodag igen...

Varför...?

Varför känner jag mig så ignorerad?

Jag sitter här i min ensamhet och känner hur tiden rinner ifrån mig. Utanför fönstret finns staden där människorna skyndar förbi alla skyltfönster utan att titta på de stackars ensamma skyltdockorna som står där uppklädda för dem. Och här sitter jag. Jag känner mig som en ensam skyltdocka i hopp om att någon ska stanna till och titta på mig, ge mig en blick.

Medan mörkret faller utanför och katterna sover ihopkurade på sängen försöker jag skaka av mig de här känslorna.

Känslan av att vara lämnad ensam i mörkret.

Känslan av att vara ignorerad.

Känslan av misslyckande.

Varför känner jag mig så ignorerad?

Eländes elände

Jag är fortfarande sjuk. Det känns som om jag är mer sjuk än vad jag var igår. Men det är väl inte möjligt? Jag är trött också. Fast jag sovit hela natten och drömt konstiga drömmar (bl.a. att jag blev jagad med en slangbella genom hela huset). Jag har inte ont i halsen längre. Har istället fått lite hosta och blivit snuvig.

Nu är frågan vad som ska hända idag. Jag vågar inte gå ut för då blir jag säkert ännu mera förkyld. Jag kan inte bjuda hit någon heller. Iallafall inte en person som har bacillskräck och är rädd för att bli sjuk. Och just nu känner jag att jag inte är världens roligaste person. Men det blir så när man är sjuk. Men jag är sällskapssjuk också!!

Man kanske skulle sätta sig framför tv:n och ha X-men maraton? Det dödar ju åtminstone halva dagen. Men sen då? Jag har ju en massa annat att se på också. Men det är så tråkigt att titta på film alldeles ensam.

Somna med musik i öronen

När man är sjuk känns det som om dagarna försvinner som in i en dimma och man orkar inte registrera vad som händer. Man orkar inte tänka eller göra någonting vettigt alls. Vid sådana här stunder önskar jag att min älskling skulle ha varit hemma. Jag vill bli ompysslad!

Förkylningen gör mig trött och hängig. Så det är dags för mig att plocka undan efter mig, ta på mig nattlinne, borsta tänderna och krypa ner under täcket och lyssna på min mp3-spelare och förhoppningsvis somna en stund. Jag har inte lika ont i halsen som jag hade i morse men morgnarna brukar ju vara värst. Så jag tvivlar inte på att jag kommer att ha jätteont i halsen imorgon bitti igen.

Att lura hjärnan

Jag och Sanne kom in i en diskussion om hur man lurar hjärnan med mat. Delar du en fralla och äter delarna var för sig blir du mätt på dessa två delar än om du skulle sätta ihop delarna och äta hela frallan på en gång. Viker du en pizza får du hjärnan att tro att du äter en halv pizza fast du egentligen äter en hel. Och är du en sådan person som utan problem kan äta en hel pizza kan du nog få i dig en hel pizza till på det här sättet.

Hugh Jackman sjunger "Oklahoma"

Det här klippet är från 1998 års produktion av musikalen Oklahoma där Hugh Jackman hade en av huvudrollerna. Måste bara utbrista: Jävlar vilka lungor han har!!



(klipp lånad från Youtube)

Den sjukas klagosång

Jag vill inte vara sjuk!! Jag hatar att vara sjuk! Man kan liksom inte göra någonting. Det blir så mycket dötid. Man får helst inte gå ut och gå om man inte har ordentligt med kläder, vilket jag inte har. Och man ska helst inte träffa folk för då finns risken att man smittar. Film orkar man inte glo på hela dagen. Städa orkar man inte. Katterna vill inte gosa hela tiden. Egentligen är det bara att sitta här framför datorn och våndas i tråkigheten. Jag skulle ju faktiskt kunna planera lite på bröllopet...

Nu har den slagit till hos mig...

Jag är sjuk. Har jätteajaj i halsen och feber. Och jag som måste springa på stan med en massa ärenden som måste göras. Jag ska passa på att köpa starka halstabletter. Frågan är om jag ska gå till apoteket eller köpa vaniga Vicks Blue? Aj, aj! Det gör så ont när jag sväljer. Ge mig medlidande!!!!

Aj aj i halsen!

Jag som lyckats hålla mig frisk hittills skulle självklart åka på halsont och lite feber. Det sjuka är att halsontet kommer alltid efter att jag sjungit hejdlöst på en körrepetition och ett fönster i salen varit på glänt. Varför? Varför just nu? Kan inte en människa få sjunga ut utan att halsen ska gå i strejk efteråt? Dålig stil!!! Jag skyller på vädret!

Oil painting Pin Ups Tribute

Dessa målningar/bilder av pinuppor är väldigt vackra.



(Klipp lånad från Youtube)

1950-talet gör mig glad

Jag är en utav de människor som älskar 1950-talet. Stilen, musiken och modet. På något sätt blir jag glad när jag ser bilder och reklam och hör musik från 50-talet.

50's TV: Classic Chevrolet Commercial that aired during 1956.




1950's Kodak Home Movie Camera Commercial -1958



1950's Music Sequence



The 1950's were sexy



Fashion in the 1950's



(Alla klipp lånade från youtube)

Körrepetition i höstmörkret.

Shit vad kallt det ska vara överallt. Jag har spenderat den senaste timmen med att ligga i sängen under duntäcket. Har en hand eller en fot hamnat utanför täcket har den snabbt dragits in igen i värmen. Det är så satans kallt i lägenheten. I vilket fall som helst bär det av till Matteusgården och körrepetitionen alldeles snart. Jag ska klä mig varmt och promenera snabbt de 20 minutrarna det tar att gå dit. Mössa och vantar - ja tack! Bara det inte regnar så är jag nöjd. Annars gillar jag kyla. För man kan ta på sig alla mysiga varma plagg som man har i garderoben. Inte samtidigt förstås. Det skulle ju se riktigt dumt ut.

Nu ska jag göra mig iordning och klampa iväg.

Humor

Finns det någon mer än jag som tycker att Robert Gustavsson är Sveriges bästa komiker?
Här vill jag dela med mig av mina favoritklipp med Robert Gustavsson.

"Berit" Allsång på Skansen 1997




"Gammal pensionär" Allsång på Skansen 1998


Fred Asp och Illern Göran - Scetch från 1994


Fler Robert Gustavsson-klipp någon annan dag.

Söndagkväll

Vi spenderade kvällen med att titta på X-men Origins; Wolverine på Bluray. Såg den på bio när den spelades där men älsklingen köpte den när den kom ut på Bluray. Wolverine är nog min favorisuperhjälte och ändå tror jag inte att han klassas som superhjälte. Inte enligt min älskling iallafall. Men det är väl upp till var och en att bestämma? Jag ser honom som en superhjälte och han är min favorit i vilket fall som helst. Sen har jag ju en thing för Hugh Jackman också.

Bild lånad från google.
(Bild lånad från google).

Jag är en tråkmåns.

Jag är verkligen väldigt dålig på att uppdatera här. Vad har hänt med mig egentligen? Men brudklänningsprovandet igår gjorde mig verkligen på dåligt humör. I natt låg jag och hade nära till panikattack. Det här måste få ett slut nu! Jag kan inte fortsätta så här! Jag har iallafall till och med april på mig att gå ner de första 20 kilona. Då ska min brudklänning sys. Ida, sömmerskan (även en god vän till mig), sa att det är lättare att sy in en klänning än att sy ut den. Så därför kommer jag att fortsätta min viktnedgång även om klänningen kommer att sys i april. Då får det bara bli att sy in den någon vecka innan själva bröllopsdagen. Så får det bli!

Svar på frågestunden.

Nu är frågestunden slut och jag tänkte att jag skulle svara på de frågor som ramlat in.

Sanna undrar: Din favorit bok? Favorit film? Favorit PC spel?
Svar: Jag har två favoritböcker och båda är av samma författare. Nämligen Sidney Sheldon. Den ena heter "Säg mig vad du drömt" och är en sorts deckare kan man nog kalla det för. Den andra heter "Spelets härskare" och handlar om ett familjeimperium som byggs upp kring diamanter (tror det var diamanter).
Jag har många favoritfilmer. Sagan om ringen-trilogin, Pirates of the Caribbean-trilogin, Harry Potter-filmerna och en himla massa fler. Jag är en sucker för action, fantasy, sci-fi och romantik, gärna lite blandat med varandra också. Sen är jag också en sucker för vampyr-filmer och serier.
När det kommer till PC-spel så har jag ingen favorit då jag inte spelar PC-spel överhuvudtaget. Men däremot spelar jag Playstation ibland och då spelar jag gärna Guitar Hero, Soulcalibur eller Tekken.

Sanne undrar: Vad önskar du dig när du fyller år?
Svar: Det var en svår fråga. Presentkort i en klädbutik så som H&M eller Gina Tricot är alltid en höjdare att få. Samt bio-presentkort.

eMALj undrar: Var är ditt drömställe att bo på?
Svar: Jag är en storstadsmänniska egentligen. Jag vill ha en exklusiv takvåning mitt i en storstad. Men tyvärr så måste ju jag prioritera lite då min blivande man vill ha ett hus. Ett hus funkar för mig, bara det inte är för långt ifrån civilisationen. Huset får gärna vara VÄLDIGT stort med ett stort kök, bastu, jacuzzi och pool.

Victoria undrar: Hur träffades du och Ola? Vad gör dig glad? Vilken är din högsta önskan?
Svar: Ola och jag träffades via en gemensam kompis. Året var 2003 och jag var ofta ute och festade tillsammans med min brors frus bror, som också råkade gå i samma gymnasieklass som Ola. Första gången vi träffades var på dåvarande puben New Dehli (nuvarande Dehli). Min killkompis, som jag då festade med, hade hela kvällen tjatat om Ola och att han skulle komma dit. När han kom dit så klickade det direkt och vi pratade väldigt mycket under kvällen. Sedan gick det nästan ett halvår innan vi träffades igen. Då hade det hunnit bli år 2004. Min killkompis skulle ta studenten och på kvällen var det självklart fest på nattklubben Otten. Ola var där, jag var där, jag gav honom mitt mobilnummer och han gav mig sitt mobilnummer och en månad senare var vi ett par. Och ytterligare en månad senare var vi förlovade.
Spontana komplimanger gör mig glad. Choklad gör mig glad. Mina katter gör mig glad (ibland). När jag känner att jag åstadkommit någonting bra så blir jag glad. Skulle kunna lista hur många saker som helst men de jag redan listat är nog de viktigaste tror jag.
Min högsta önskan just nu är att gå ner i vikt och bli nöjd med mig själv till bröllopet nästa sommar.

Vill spela in nytt...

Om jag kunde hitta en inspelningsstudio som inte tar mycket betalt för att spela in en låt eller en hel skiva så skulle min lycka vara gjord! Jag vill spela in åtminstone en fullständig låt med sång, trummor, gitarr, bas och kanske piano. Och sen göra en ny bra musikvideo.

Musikvideoblogg 3 - Nina (live i sitt eget sovrum) - Let me go, let me burn

Här har ni min tredje musikvideoblogg. Enjoy!



Så, vad tyckte ni om den?

Frågestund!

Nu är det så att det var ett tag sen jag hade en frågestund. Så here it goes! Fråga vad ni vill. Ni har till och med torsdag kväll på er. Så svarar jag på frågorna på fredag.

Musikvideoblogg 2 - Nina (live på körrepetitionen i Matteusgården) - Memory ur musikalen Cats

Ja, idag var det körrepetition. Jag sjöng igenom "Memory" en gång tillsammans med min körledare, som ska kompa mig. Eija, en körkamrat, var snäll och filmade när jag sjöng. Ville ha det inspelat mest för att ta reda på vad jag måste öva på mer och hur jag ska framföra låten så att säga. Men jag tänker ändå bjuda på denna video från körreptetitionen idag där jag sjunger låten "Memory" ur musikalen Cats.




Jag är själv dock inte helt nöjd med hur jag lät idag. Jag kan bättre. Måste bara öva lite mer.
Men säg gärna vad NI tycker!

Tisdag

Idag är det tisdag. Tisdag innebär körrepetition på Matteusgården. Körrepetiotion innebär att Nina måste öva lite solosång idag. Solosång innebär "Memory"  ur Cats. Har jag tur kanske någon i kören är snäll nog att filma mig när jag repeterar med körledaren. Då blir det förhoppningsvis en musikvideoblogg med "Nina-sjunger-Memory-ur-Cats-live-i-körsalen-på-Matteusgården".

Green Day

I somras köpte jag Green Day's senaste album 21st Century Breakdown. Ett kanonbra album med många asbra låtar. Jag hittade musikvideorna på Youtube till två av låtarna på denna asbraiga skiva.

21 Guns





Know your enemy



(Videoklippen är såklart lånade från Youtube).


Dålig fantasi...

Tack för de fina kommentarerna om min nya haircut. =)

Det var allt jag ville säga den här gången.

Det är svårt att blogga när fantasin flugit sin kos....

Serier om vampyrer, spöken och alla andra monster som gömmer sig under sängen.

Jag är en sucker för vampyrserier och sådana serier som handlar om demoner, spöken osv. Jag tänkte (i brist på annat) dela med mig av en lista med serier som jag har sett, följer just nu och vill se.

Serier som jag har sett/följer just nu:
  • Supernatural - Två bröder som jagar demoner, spöken, vampyrer osv. (Följer)
  • True Blood - Människorna känner till att det finns vampyrer och försöker samspela. (Följer)
  • The Vampire Diaries - Väldigt likt filmen Twilight. Behöver jag säga mer? (Följer)
  • Moonlight - En vampyr arbetar som Privat Detektiv och blir kär i en människa (Inte särskilt förvånande!) (Följer)
  • Buffy the Vampire Slayer - Buffy är en vampyrdråpare som ska stoppa världen från att gå under gång på gång. (Sett hela serien som har 7 säsonger).
  • Angel - Spinoff-serie på Buffy the Vampire Slayer. Man får följa vampyren Angel som bor i Los Angeles och arbetar som Privat Detektiv. (Vad är det med vampyrer och yrket Privat Detektiv?) (Inte sett hela serien på 5 säsonger men har sett första säsongen. Ska se resten).
  • Dark Angel - Ingen vampyrserie. Handlar heller inte om det övernaturliga. Dock handlar den om genteknik och är en ovanligt bra Sci-Fi-serie. Med Jessica Alba i huvudrollen som en genmanipulerad människa med superkrafter. Typ. (Sett hela serien).
  • The x-files - Agent Mulder och Agent Scully. Alla vet väl vilka det är? (Följde serien när den gick på tv för evigheter sen. Dock slutade jag titta av någon anledning och har bestämt mig för att jag vill se den från början igen).

Serier som jag ska se:
  • Kindred; the embraced
  • Dead like me
  • Torchwood
  • Being Human
  • Blood Ties
  • The Dresden Files
  • Reaper
  • Kingdom Hospital
  • Demons
  • Vampire High

Vila lite kanske...

Jag har precis druckit ett glas varm choklad med vispgrädde. Älsklingen ville titta på en av de nya Johan Falk-filmerna som han köpte idag. Men jag var inte så sugen på det så jag satte mig här i sovrummet framför datorn istället. Jag ska snart lägga mig ner i sängen och vila en liten stund. Jag har fått ont i min svanskota igen. Det gick nästan två hela dagar utan att jag hade ont i den men sen så var jag dum nog att halka i duschen och sträckte min vänstra höft så därför fick jag ont i svanskotan igen. Det liksom strålar smärta från höften till svanskotan. Det gör ont! Nu tänkte jag iallafall bjuda på en liten halvsuddig bild på mig själv tagen med min mobilkamera, där jag har på mig mitt nya diadem och mina nya Hello Kitty-örhängen som jag vann. Dessa örhängen har eMALj gjort själv och jag tycker om dom jättemycket!

Men jag ser lite tråkig ut på den här bilden. Haha!

Stannar hemma idag...

Idag är det fredag och jag tänker inte ta ett enda steg till utanför dörren. Jag ska snart sätta mig med grabbarna och spela Giutar Hero 5 en stund. Senare i eftermiddag ska jag göra varm choklad med vispgrädde och krypa upp i soffan och titta på någon film.

YEAY!!! Jag vann!

Jag var med i eMALjs tävling om ett par Hello Kitty-örhängen. Och jag vann!! YEAY!!! Jag väntar otåligt på att örhängena ska trilla ner i brevinkastet. =)

Raggningsrepliker

Hittade en rolig sida som slumpar fram raggningsrepliker. Klicka in dig HÄR och hitta din raggningsreplik. Slumpa fram raggningsrepliker 5 gånger och tala sedan om vilken den femte raggningsrepliken var som du fick.
Jag fick den här:
Jag har ett jättestort monster under sängen, vill du hjälpa mig att skrämma bort det?

Men den här var nog en av mina favoriter:
Det krävs 134 minuter aktivt sex för att förbränna alla kalorier från en chipspåse. Jag har precis ätit 5 påsar, vad gör du ikväll?

Idag känner jag mig fin.

Idag ansträngde jag mig för att stärka mitt självförtroende lite. Jag fixade håret och jag sminkade mig för att känna mig fin. Det blev en vardagssminkning idag med en touch av rosa läppglans från Face.
Så här ser jag ut idag:

Nya saker till miiiiiiiig!!

Idag var min älskling jättesnäll mot mig och köpte en tidning och en hårfön till mig. Bilder på mina nya saker bjuder jag på här och nu:


Tidningen jag fick var Plaza Kvinna jubileumsnummer. Weee!!


Med tidningen fick jag DVD:n om Coco Chanel (min favoritdesigner) och den nya parfymen Versense från Versace. Ännu mera Weeee!!!


Och så köpte älsklingen den här fina hårfönen till mig av märket OBH Nordica.

Det som är det bästa med det här är att hårfönen är av samma märke och serie som min locktång, OBH Nordica Wavemaker (se bild nedan). Nu fattas det bara Krustång och plattång i samma märke och serie så är min samling komplett.


Min älskade locktång....

New haircut.

Idag blev jag klippt av min brorsdotter Sannela. Hon går första terminen på Frisörgymnasiet men är redan väldigt duktig på hår. Så jag lät henne öva på mig. Blev nöjd. Här nedan får ni se en före- och efter bild.

Före


Efter



Det var typ 2007 som jag hade lugg senast och då hade jag en snelugg. Men det var EVIGHETER sen jag hade en sån här lugg. Det är uppklippt för att skapa volym och det är en enkel frisyr som man inte behöver göra så mycket med på morgonen när man ser ut som en trollpacka i håret. Haha!

Ja, just det! Sannela sa åt mig att skaffa mig en plattång. Får väl göra det när jag har råd så man kan styla ännu mer.... =)

He's coming home today.

Idag kommer min älskling hem. YEAY! Så det blir att diska lite och plocka lite här hemma så att han inte blir helt tokig på mig för att det är lite ostädat.

Senare idag tänkte jag också lägga upp en ny musikvideoblogg med en ny låt.

Supernatural

Nu har jag äntligen sett alla avsnitt som än så länge kommit ut av den superbraiga serien Supernatural. Det har blivit en av mina favoritserier. Det slog mig idag att Jensen Ackles, som spelar Dean, den äldsta brodern i serien, har också spelat i en annan av mina favoritserier. Dark Angel med Jessica Alba i huvudrollen. Jensen Ackles spelade Alec, en genmanipulerad supermänniska. Även Jessica Alba spelade en genmanipulerad supermänniska. Men den historien tar vi någon annan gång. I Supernatural däremot spelar Jensen Ackles en demonjägare som tillsammans med sin bror jagar demoner, spöken, vampyrer och allt annat ont som man kan tänka sig. Supernatural är helt klart en sevärd serie för den som gillar det övernaturliga.


Jensen Ackles (t.v) och Jared Padalecki (t.h) som Dean och Sam Winchester.
(bild lånad från google).

Måndag igen...

Vaknade med ont i svanskotan idag igen! Det känns nästan som om det blivit lite värre nu. Det gör liksom ondare. När jag rör på mig gör det ont, när jag inte rör på mig gör det ont. Aj!! Måste väl ringa vårdcentralen snart.

Det är meningen att jag ska städa idag eftersom älsklingen kommer hem från jobbet imorgon. Men jag har så ont i min svanskota att jag tror inte att jag kan städa.

Jag hoppas ni gillade min musikvideoblogg igår. Är det någonting som ni tycker att jag ska fortsätta med?

Musikvideoblogg 1 - Nina - Dancing in the rain (live i sitt eget vardagsrum).

Söndagsunderhållning. Jag tänkte göra det till en liten vana att musikvideoblogga minst en gång i veckan där jag presenterar mina låtar för er kära bloggläsare, delvis för att jag tycker om att sjunga och delvis för att jag vill ha lite feedback.



Musikvideoblogg. Låter det som en bra idé?
Vad tyckte ni om låten?

Vaknade med ångest...

Jag vaknade med ångest och smärta i svanskotan idag. Det känns inte alls bra. Och sällskapssjuk är jag också. Innan jag skulle sova inatt tänkte jag länge på vad jag vill göra med mitt liv. Jag kommer alltid fram till samma slutsats. Makeup-artist och stylist. Mitt första mål är nu att sätta mig ner och leta efter rätt utbildning och ta reda på vad det skulle komma att kosta. Mitt andra mål är att på något sätt samla in pengar så att jag kan gå utbildningen. Det kanske finns stipendier eller andra bidrag att söka?

Jag håller på att bli tokig. Min svanskota drar ner på mitt humör och gör ont hela tiden nu. Igår gjorde det bara ont om jag satt eller låg på fel sätt eller böjde mig. Nu gör det, som sagt, ont hela tiden. Svullnaden vill inte gå ner heller. Om det inte har kommit över tills på tisdag då älsklingen kommer hem så ska jag försöka ordna en tid hos en läkare. Jag kan inte gå så här länge till.

Idag ska jag iallafall försöka muntra upp mig själv genom att gå och handla. Bara jag kommer ut och rör på mig lite grann. Vi får hoppas att min svanskota inte protesterar alltför mycket.

Nöjesmassakern

Jag är egentligen inte så mycket för Nöjesmassakern men jag har ändå två favoritscetcher med humorgruppen. Och de två tänkte jag dela med mig av.


Olle och Helge diskuterar förtjänsten. Från Nöjesmassakern 1985 med Sven Melander och Jon Skolmen.





Olle och Helge pratar om hur man ska förföra brudar. Från Nöjesmassakern 1985 med Sven Melander och Jon Skolmen.



(Klippen hämtade från Youtube.)

Jag i 19 olika skepnader under ett helt år (2006-2007)

Jag tänkte att jag skulle bjuda på en bildserie där jag 19 gånger under ett helt år bytt skepnad. Enjoy!


Nummer 1


Nummer 2


Nummer 3


Nummer 4


Nummer 5


Nummer 6


Nummer 7


Nummer 8


Nummer 9


Nummer 10


Nummer 11


Nummer 12


Nummer 13


Nummer 14


Nummer 15


Nummer 16


Nummer 17


Nummer 18


Nummer 19

Okej, de två sista är tagna samma dag.

Vad ska hittas på idag?

Idag sov jag alldeles för länge och tack vare det så har jag ännu mer ont i min svanskota för att jag legat konstigt. Jag har ingen aning om vad jag ska hitta på idag. Helst vill jag ha tag i någon vän som inte är allt för upptagen och som vill gå på stan med mig en sväng och kanske gå och fika någonstans. Det är så tråkigt att fika ensam.

Djur kommer ihåg och har känslor.

Min älskling tipsade mig om ett youtube-klipp om ett lejon som springer sina gamla ägare till mötes. Bakgrundshistorien lyder att 1969 såg John Rendall och Ace Berg en lejonunge till salu i köpcentret Harrods i London. De köpte lejonungen och behöll den i sin lägenhet i ett års tid tills den blev för stor. Lejonet fick motionera och trivdes bra hos sina ägare som sedan introducerade lejonet till det vilda livet i Africa. Ett år senare åkte de tillbaka för att hälsa på lejonet. Någon varnade dem och sa att lejonet, som var döpt till Christian, var helt vild och inte skulle komma ihåg dem. Men denna någon kunde inte ha mer fel. I videoklippet får man se hur lejonet springer med glädje emot sina gamla ägare och gosar med dem så att de nästan faller omkull.

Varning för tårar. Jag grät en skvätt när jag såg klippet. Det är väldigt rörande. (Inget ljud behövs för klippet har inget ljud, utan bara text och bild).

Detta är väl ändå ett litet bevis på att djur minns och har känslor? Jag håller fast vid det!

Snoken

Vi har den svenska deckarserien Snoken på DVD och jag bestämde mig för att sätta mig för att se igenom serien. Jag har aldrig sett serien förr och blev lite nyfiken eftersom jag gillar deckare.

Snoken är en tv-serie som handlar om privatdetektiven Anders "Snoken" Grip som bor på en båt tillsammans med sin hund Tubbe vid Ryssviken Waldemarsudde på Djurgården. I serien får man följa hur han  löser fall efter fall om otrohet, utpressning och hot. Huvudrollen spelas av Sven-Åke Gustavsson och hunden Tubbe spelas av Bordercollien Turbo.

Här får ni se SVT:s Snoken-trailer.



(Information om serien hittad på Wikipedia. Klippet är hämtat från Youtube).

Är med i en tävling!

Jag är med i en tävling där man kan vinna ett par söta Hello Kitty-örhängen. Bloggen heter eMALj och verkar vara en kul och intressant blogg. Klicka HÄR och var med i tävlingen du också!

Inlägg nummer 200!

Tänk så mycket tid man tillbringar på att skriva. Det här är inlägg nummer 200 i min blogg. För att vara lite självgod måste jag säga att jag har varit jätteduktig med att hålla den här bloggen vid liv även om jag har varit dålig på att uppdatera lite då och då. Men det har ju inte gått mer än tre-fyra dagar med mina bloggpauser, eller är jag helt ute och cyklar? I vilket fall som helst så är jag glad att jag fortsatt att skriva.

Jag hade tänkt att lägga till lite nya kategorier och organisera mina inlägg bättre. Så det kommer att bli lite små ändringar här på bloggen. Jag vill nog kanske också byta design. Men jag vet inte än. Ska fundera på saken.

Sova snart...

Min svanskota är fortfarande uppsvullen och gör ont. Det känns obehagligt att sitta upp. Ska gå och lägga mig alldeles snart. Det är meningen att jag ska upp tidigt imorgon för att gå ut på en kort promenad. Behöver lite luft och jag behöver röra på mig.

Så... Godnatt, gott folk!

Svåra samhällsbegrepp förklarade med hjälp av två kor.

Det här roliga hittade jag bland mina papper här hemma när jag städade härom dagen. Jag har kopierat det från någon humorbok en gång i tiden men kommer tyvärr inte ihåg vilken. Var ganska dålig på att skriva ner källor då. Men nu ville jag iallafall dela med mig av det här. Det är både roligt och utbildande.

Svåra samhällsbegrepp förklarade med hjälp av två två kor.

Alkoholism – Du har två kor, men ser fyra.

Anarkism – Du har två kor. Du skiter i dem.

Byråkrati – Du har två kor. Regeringen tar båda, skjuter den ena och mjölkar den andra samt häller bort mjölken.

Egoism – Du har två kor. Du mjölkar dem och dricker upp all mjölk själv.

Existentialism – Du har två kor. De är.

Fatalism – Du har två kor. Vad som sker med dem, det sker.

Hinduism – Korna har dig.

Idealism – Du har två kor. Du mjölkar dem och ger sedan bort både mjölk och kor.

Illusionism – Fan va’ många kor du har!

Kapitalism – Du har två kor. Du säljer den ena och köper en tjur.

Kommunism – Du har två kor. Regeringen tar båda och ger dig mjölken.

Kvantmekanik – Du har ungefär två kor.

Marknadsundersökning – Du har två kor. 53 % av dem föredrar Pepsi före Cola.

Matematik – Antagande: Du har x kor.

Naivism – Att överhuvudtaget ha kor.

Nationalism – Du har två kor. Du slår den ena gul och den andra blå.

Naturalism – Du har två kor.

Nyliberalism – Du har två kor. Du säljer dem och köper mjölk för pengarna.

Pacifism – Du har två kor. Du släpper dem fria.

Panteism – Du har två kor. De är Gud.

Psykoanalys – Berätta om dina kor…

Skepticism – Va’ fan ska man ha kor för?

Socialism – Du har två kor. Du ger den ena till din granne.

Surrealism – Du har två kor. Du stoppar in dem i en köttkvarn och ut kommer en häst, en korv, en elefant och en jazzskiva.

Teologi – I begynnelsen skapade Gud tvenne kor.

Terrorism – Du har två kor. Du spränger dem.

The falling leaves, swift by my window...

Vaknade av att mina katter stod utanför sovrumsdörren och jamade. Med andra ord var det dags för frukost för de små liven. När jag kom ut ur sovrummet och såg ut genom fönstret möttes jag av regn. Höst! Tänkte jag då. Regn är mysigt. För det innebär att man kan sitta hemma och titta på serier och bara mysa. Dessutom känns luften mycket friskare när det regnar.

Idag ska jag ägna mig åt att titta på Black Adder. Ni vet den där brittiska komediserien med Rowan Atkinson, han som spelar Mr. Bean. Älskar Black Adder. Han är så härligt sarkastisk.

Igår gick jag hela dagen och hade ont i min svanskota. Framåt kvällen upptäckte jag att den svullnat upp till sizen av ett stort äpple. Jag har fortfarande ont där och svullnaden har knappt gått ner någonting alls. Aj! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det. Det finns väl ingenting att göra åt det. För cirka två år sen halkade jag på en isfläck, hamnade på svanskotan och fick min tunga laptop-väska över mig. Och ända sedan dess har jag haft problem med min svanskota. Någonting måste ju ha gått sönder då. Ajajaj! Jag måste få klaga lite...
Rss