Jag finns!

Jag hade stora drömmar och planer på att leva på min musik. Jag har nog inte gett upp den drömmen än. Jag har bara hittat andra "intresseområden" att hålla ögonen på också. Många tror nog att jag blivit en sorts "realist", en som tagit tjuren vid hornen och tänkt på en "normal" framtid med en stadig inkomst. Men ju längre tiden går, ju mer religion jag läser, desto mer övertygad är jag om att det är musiken jag saknar och att det är musik jag vill hålla på med.

Men jag tycker ju om religion också. Och jag ska nog ha min kandidatexamen i religion. Men jag kan väl ha båda? Skriva musik och vara framgångsrik inom det samtidigt som jag läser religion. Deltid musik och deltid religion. För jag har väl talang? Jag kan väl sjunga? Jag skriver väl ändå rätt så okej musik ändå? Men varför är det så satans svårt att nå ut då? Jag är kluven. Jag vill få ut min musik och göra den hörd samtidigt som en röst i mig säger att det inte är någon idé för att det bara är en omöjlig önskedröm och att det finns andra som är så mycket duktigare än vad jag är. Mindrevärdeskomplex? JA!

Det känns som att jag hamnat i någon sorts kris där dragningen till musiken är starkast men ändå så himla långt borta. Det är krafter som spelar mot varandra. Förnuftet som säger åt mig att vara realist, att det är bättre med en trygg framtid med ordentlig månadsvis inkomst än osäkerheten med musikbranchen. Men min fråga är: Är det min inre röst som talar eller är det rädslan för vad min familj kommer säga om jag ger upp allt för musiken? Är det deras besvikelse jag är rädd för? Just nu vet jag varken ut eller in.

Men det är nog bra med en kandidatexamen i religion iallafall till slut. Musiken kommer ju att finnas där. Jag ska fortsätta med min plan "deltid musik, deltid religion" tills jag kan besluta mig för vad jag egentligen vill satsa på. Tills jag fått en fanbase. Tills jag fått lite musik sålt.

Första steget: hitta ett sätt att visa att jag och min musik faktiskt finns!

Tankar kring min musik

Det har gått hela fem dagar sen jag skrev någonting alls i bloggen. Det känns inte helt okej kanske. Men ibland kan man behöva en längre paus.

Jag har funderat en hel del kring en massa saker. Bland annat min musik och hur jag vill nå fram med den. Dock har jag inte kommit fram till någonting vettigt förutom att jag faktiskt behöver en knuff i rätt riktning. Var knuffen kommer ifrån spelar ingen roll. För är det någonting man har lärt sig när det kommer till musikbranchen är att man måste ha kontakter, någon som kan promota och hjälpa mig att synas.

En musikvideo är också någonting som jag skulle vilja testa att göra. Jag har ju i och för sig DEN HÄR musikvideon som jag gjorde för mer än ett år sen men den har så dålig kvalite eftersom jag faktiskt använde mig utav min mobilkamera.

Jag vill nå ut med min musik snart!!

Än så länge får ni nöja er med det här:


Mina små fel


och det här:

How I used to be

Välkomstkalas och lite musik...

Igår kväll kom maken hem. Jag välkomnade honom med hembakade pizzasnurror och chilibröd.

Idag har vi spenderat dagen med att strosa runt på stan med Christian. Vi stannade till på Fräcka Frökens och fikade också. Det var skönt att bara sitta där i sällskap och ta det lugnt.

Jag har varit fruktansvärt spelsugen idag. Ja, alltså musik menar jag då. Gitarren har åkt fram två gånger redan. Jag har suttit och spelat och sjungit på mina egna låtar. Kan inte någon skänka mig lite pengar så att jag kan spela in en EP? Jag vill verkligen ta mig till en studio och göra det. Men, som allt annat, så kostar det pengar. GE MIG!

Tillbaka och några hundralappar rikare

Nu har jag kommit hem från min lilla minispelning i Skärblacka. 375kr rikare dessutom. YEAY!

Jag lyckades spilla mousserande vin på mig själv också. Jag skulle öppna en flaska och POFF! sa den och hälften av innehållet hamnade på mig. XD Men jag är glad ändå!

Vad ska man hitta på resten av kvällen då? Någon som kan svara på det?

Sjunga i Skärblacka...

Idag har jag lovat att uppträda på ett födelsedagskalas i Skärblacka. Jag tror födelsedagsbarnet fyller 60 år. I vilket fall som helst får jag både mat och pengar för det. Det är najs!

Men innan jag får skjuts till Skärblacka av bästaste Christian så ska jag försöka äta nåt kanske. Och fixa iordning mig. Kan vara bra...

Nu är det så...

...att jag drar till Jönköping på kalas idag. Men först ska jag hämta upp mammas bil så att jag kan köra till Jönköping. Och jag kommer inte vara ensam i bilen. Skönt det iallafall för E4:an ner till Jönköping är trååååååkig!

Jag kommer hem ikväll. Ses då!

Kära dagbok.

Det ekar av tysthet i lägenheten. Ensamhetens monster kryper runt på mina väggar och får rummen att se större ut än vad de egentligen är. Fan vad jag hatar att vara ensam!

Virrvarr

Tankarna snurrar frenetiskt i mitt huvud just nu. Om ungefär en vecka kommer maken hem. Saker och ting kanske blir bättre då. *Hoppas*

Duktiga jag!

Så här på kvällskvisten har jag varit jätteduktig och diskat bort nästan all disk. Nu ska jag se ett avsnitt av CSI Miami och sen ska jag sova.

Godnatt kära läsare!

Gnäll gnäll

Jag är så trött att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Ont i nacken och huvudet har jag också. Gnäll är allt ni får ur mig för tillfället. XD

Det är en ny dag imorgon och då ska jag inte gnälla mera. Jag lovar!

Myspys och CSI Miami

Jag och Maya myser framför ett avsnitt av CSI Miami.

Laddat samtalsämne

Det är märkligt det där med pengar egentligen. Det är ett laddat ord om man tänker efter. Pengar hör till vår tillvaro. Vi sparar och vi spenderar.

Det som jag tycker är mest märkligt är att människor runt omkring tror att de har rätt att påpeka och lägga sig i andras ekonomi. "Hur har du råd med det där?" "Du borde inte köpa så mycket tv-spel!" "Vad ska du med det där till?" osv.

Vad man spenderar sina pengar på är upp till en själv. Det är pengar som man tjänat på egen hand. Pengar som är personliga. Pengar som är mina, och ingen annans. Folk blir nästan otrevliga och nonchalanta när de får veta att man spenderat pengar på någonting som man ville ha. Är det avundssjuka? Självklart är det det! Av någon anledning tar de ut sin frustration på de som använder sin frihet att göra som de vill med sina pengar när de själva inte vågar eller kan.

Nu kanske det är så att just du inte är avundssjuk. Du kanske bara är nyfiken. Och visst, det är tillåtet att vara nyfiken. Men ska man verkligen kasta sig in i ett samtalsämne som pengar med en annan människa? Pengar är ett diffust ämne för alla utomstående. Du vet till exempel inte hur mycket jag lever på i månaden och jag vet inte hur mycket du lever på i månaden. Din ekonomi är diffus för mig. Och min ekonomi är diffus för dig. Därför finner jag det klumpigt att kommentera någon annans ekonomi. Håll koll på din egen istället!

Det här inlägget skrev jag efter att ha läst DET HÄR inlägget i bloggen Mamma och bullen. Det fick mig att tänka på hur laddat samtalsämnet pengar egentligen är. Det kan leda till frustrationer och skapa missförstånd mellan människor. Gud vet hur många diskussioner jag hamnat i om ekonomi och pengar genom mina vuxenår. Men det har också ökat förståelsen för att det är ett jobbigt och känsligt ämne för de flesta människor. Och som slutsats vill jag påminna er läsare om att försöka förstå att ni inte har alla korten på bordet när det kommer till någon annans ekonomi. Håll koll på er egen istället!

I väntans tider...

Jag satte mig i D-huset istället. Dock var det meningen att jag skulle plugga men det blev inte så. Jag har ingen lust helt enkelt. Och har man ingen lust, ja då struntar man i det. Jag SKA plugga sen när jag kommer hem. Jag lovar!

Sitter i skolan...

...i Linköping. Vi har rast mitt i en föreläsning om Jesus och frälsningen. Jag är trött, har ont i magen och vill åka hem. MEN jag SKA inte ge mig. Jag SKA vara kvar till föreläsningen är slut, vilket är om en timma. Och sen ska jag sätta mig vid HumSam-biblioteket och vänta ytterligare en timma på Chaya-chan som slutar kl.16 så att vi kan ha sällskap hem på bussen sen.

Väl hemma ska jag ägna kvällen åt att plugga. Har fortfarande massor kvar att läsa i kurslitteratur. Det gäller att ge gärnet så att jag hinner läsa allt innan veckan är slut.

Det är bara tisdag och jag är halvdöd redan.

Nybäddat....

Jag passade på att byta sängkläder och bädda sängen idag också. Lilleman tyckte det var jättekul att leka i sängen när matte bytte sängkläder. Eller så hjälpte han bara till?
Det lilla busfrö't!


Nu ser det iallafall riktig najs ut i sängen med överkast och allt. Det är nästan så att man vill lägga sig på allt det mjuka och låtsas att man är i himmelriket.

Men nu, åter till pluggandet.

Btw...

...Walle tyckte att det var bra att väcka matte genom att bita matte i stortån i morse.


Sötis! XD

24 sidor läst, bara 968 sidor kvar...

Idag började jag med att ta tag i pluggandet. Som jag skrev igår har jag runt 992 sidor kurslitteratur att läsa den kommande veckan. Nu har jag 24 sidor mindre att läsa. Jag kommer inte att stanna på 24 sidor idag. Jag måste läsa mycket mer än så om jag ska hinna läsa alla sidor innan nästa vecka är slut.

Men det är ju söndag idag. Jag ska inte bara spendera dagen med att plugga. Jag måste ju äta också. Och söndagsslappa.

Nu ska jag laga en sen lunch!

En fot i graven... XD

Jag har spenderat den här lördag-kvällen med att planera den kommande veckan. Den kommande veckan har jag 992 sidor kurslitteratur att läsa in, give or take. Jag utropar ett sarkastiskt Hurra! och konstaterar att jag kommer att vara död när veckan är slut.

Ny bloggdesign kanske...

Det kanske är dags att ordna en ny bloggdesign. Jag börjar tröttna på det här gråa. Sedan vill jag ha en ny header med nya bilder.

Jag har spenderat ett par timmar med att rensa i bokhyllor i sovrummet. Jag ska slänga av med en massa tidningar som jag aldrig tittar i, som jag förvarat i tidskriftställ. Så nu har jag äntligen fått plats med alla mina kursböcker i religionsvetenskap. Och det är en himla massa böcker. XD

Nu ska jag spendera en timma eller två med att plugga kyrkohistoria.

Vitvaror - WhiteAway

När jag och min make bestämmer oss för att flytta till hus kanske WhiteAway är en sida som vi kommer att handla våra vitvaror ifrån om vi behöver. Kolla in deras billiga priser vetja!!

Ensam, instängd.

Mitt liv är fruktansvärt tråkigt och deprimerande just nu. Jag har ingen att umgås med för att alla är upptagna med sina egna liv. Jag går igenom dagarna som en zombie, going through the motions, ger katterna och sköldpaddorna mat och vatten, lagar mat till mig själv om jag orkar max en gång om dagen och sätter mig till slut vid datorn och glor. Maken är på sitt arbete och kommer inte hem förrän om snart en vecka. Jag känner mig ledsen. Ensam. Tråkig. Jag går runt med en klump i halsen hela tiden. Så här mycket ensamhet är inte bra för en människa.

Gäsp...

Mina dagar är tråkiga och händelselösa. Och jag går runt och gäspar hela tiden.


GÄSP!

Ord som blandas med varandra och skapar storm i mig.

Jag har egentligen massor som jag skulle kunna skriva. Så många känslor att dela med mig av. Men jag finner inte orden. Det är mycket som är jobbigt just nu.

Ensamhet.

Trötthet.

Motivationslös.

Övervikt.

Ångest.

Stress.

Ja, jag vet inte vilken väg jag ska följa.

Not impressed...

Jag har varit lite off de senaste två dagarna. Har inte haft motivation till nånting. Jag är trött konstant och det tröttar ut mig psykiskt. Men jag jobbar på ett sätt att komma ur det.

Just nu sitter jag och tittar på Melodifestivalen och jag är inte imponerad. Mer än så tänker jag inte uttala mig. XD

Ska kanske stänga av tv:n och se på CSI Miami istället.

Klippning, färgning och lite annat kul...

Ikväll har mitt hår färgats och blivit klippt av min brorsdotter Sanne. Jag hade en utväxt på minst 2 cm så det var dags att färga allting svart igen. Frisyren blev pojk-kort baktill och långt framtill med snelugg. Jag lovar att lägga upp en bild när jag har tagit en bra sådan.

Resten av kvällen har jag spenderat med att avfärga Sannes hår och när det är klart ska det blonderas. Det ska bli fett najs att se resultatet sen. (Fett najs?! Ja, det märks att jag umgåtts en hel eftermiddag och kväll med Sanne. Fett najs brukar inte annars finnas i mitt vokabulär). XD

Jag har varit duktig och städat idag också. Badrummet fick sig en omgång med dammsugare och mopp, samma med hallen och köket. Jag passade även på att diska bort all disk. Guh så skönt det känns att ha det avklarat. Nu har jag vardagsrummet och sovrummet kvar att städa. Men det får bli imorgon eller på fredag.

Imorgon ska jag förövrigt umgås med Sanne lite mera och gå bort till Svanresor och boka en tjejkryssning till Helsingfors. Det ska bli riktigt kul att åka till mitt älskade Finland igen, även om det bara är för några timmar.

Raderat blogginlägg

Jag har suttit en liten stund här nu och raderat alla inlägg i kategorin Träning, vikt & hälsa. När jag var inne och läste de inlägg jag skrivit där förr så kände jag mig bara besviken på mig själv och lite deprimerad. Majoriteten av inläggen handlade om hur trött jag var på mig själv och min vikt och att jag var arg för att jag aldrig lyckades ta tag i det jag behöver ta tag i, nämligen min hälsa. Jag är fortfarande arg på mig själv för att jag är ett sådant misslyckande när det kommer till min egna vikt och hälsa, för jag kommer ju ingenstans efter år av misslyckade försök. Därför får kategorin Träning, vikt & hälsa gapa tomt ett tag framöver tills jag funderat en stund över hur jag ska göra.
Rss