Västervik

Det var meningen att jag skulle komma igång ordentligt med min självbiografi, men bröllopsplaner och endagsresor kom emellan. Imorgon kommer jag ha att större delen av dagen för mig själv och då ska jag bland annat passa på att gå på stan och sen börja skriva på min biografi.

Idag var jag i Västervik på en endagsresa och fotade litegrann. Det var en väldigt fin sommarstad vid vattnet. Solen lyste och det var riktigt varmt och skönt.

Namnet på kyrkan. Kyrkan framifrån. Detalj Den stora fina orgeln Orgeln på närmare håll Mamma gör miner i kyrkan. S:ta Gertruds kyrka, tror jag den hette. Kyrkodetalj: Fartyg som hängde i taket. Kyrkodetalj: taket Kyrkodetalj: Fartyg som hängde i taket Orgeln i S:ta Gertruds kyrka. Mysig gata i Västervik

Idé till inbjudningskort

Jag ska göra inbjudningskorten till bröllopet på egen hand. Jag satt ikväll och funderade ut lite idéer. Och kom till slut på hur jag ska göra. Jag ska använda mig av tapet och guldtråd. Jag gjorde en liten testsak på vanligt ljusgrönt papper (då ljusgrönt är färgtemat på bröllopet) för att se om det passade ihop. Jag har inte riktigt kommit på hur jag ska göra, då inbjudningskorten måste vara av lite tjockare variant. Men jag kommer nog på någonting så småningom. Så här blev iallafall resultatet av det jag gjorde ikväll:

Idé till inbjudningskort till bröllopet.

Jag sydde kanterna med guldtråd och försökte mig på ett hjärta i övre vänstra hörnet.
Pappret ser inte ljusgrönt ut på bilden, men den är ljusgrön.

Bröllopsplaneringshysteri

Nu har jag kommit in en period med planeringshysteri inför mitt bröllop som ska ske sommaren 2010. Vi vill ha det enkelt och billigt men ändå stort och minnesvärt. Har sökt runt på google efter tips på hur man kan hålla i kostnaderna utan att behöva ha det alldeles för enkelt. Hittar ingenting förutom tips på saker som inte intresserar mig. Jag vill inte hyra klänning. Jag har redan köpt tyg och min kusin, som är sömmerska, ska sy min klänning. 5 meter tyg och sytillbehör gick på 500kr och sen ska jag bara betala lite för hennes arbete också. Så det kommer att bli en billig, uppsydd klänning. Jag vill heller inte veta av tips som: "Flytta bröllopet från storstaden till landsbygden"... Jag menar HUR kan det bli billigare? Eller tips som: "Ha ert bröllop i er trädgård". Men om jag inte har någon trädgård? Och tänk om jag inte känner någon som har tillräckligt stor och fin trädgård för 90 gäster?

Och inbjudningskorten tänker jag INTE göra på dator. Av någon anledning tycker jag inte att det är fint. Inte till MITT bröllop. Det kan vara fint men det pasar inte mig.

Det jag vill ha tips på är hur man kan spara in på matkostnaderna. Vi har planerat att ha alkoholfri dricka med lyxigt men ändå billigt tilltugg. En vän föreslog trekantiga sandwiches som man gör själv med olika fyllningar och sen lite sallad till. Och sedan ha småtilltugg som korvbitar, skinkbitar, ostbitar, jordgubbar och vindruvor på tandpetare. Det kan väl se lyxigt ut? Men hur ska man kunna hålla kostnaden nere? Någonting som jag kom på var att kanske säga åt gästerna att vi inte vill ha några presenter utan att de istället bidrar med en valfri summa pengar så att vi som fattigt "brudpar" verkligen kan gifta oss. 

Jag vill gärna inte skjuta upp bröllopet. Har redan gjort det 2 gånger.

Suck!!

Skrivprocessen del 3 - Bearbeta steg 3; Agera läsare

Det är nödvändigt att under bearbetningen läsa texten från början till slut för att få en helhet. Du kan själv låtsas att du är en läsare som ska läsa texten för första gången. Sätt dig in i din läsares tankar. Om du har skrivit ett brev till din farmor så sätt dig i en fåtölj med katten i knät och låtsas att du är farmor som ska läsa brevet hon fått av dig. Hur blev det? Passar orden? Förstår hon allt? Eller ska det vara lite svårt att begripa så att hon kan skriva tillbaka och fråga vad jag menar? Ska jag fråga henne om hennes liv lite mer?
Om du har skrivit en insändare kan du kanske låtsas att du är en kommunpolitiker som läser insändaren. Blir jag påverkad så att jag vill ta upp det i kommunstyrelsen?

Källa: Skrivsätt. Handbok för unga skrivare. Sigbritt Ernald, Alfabeta, Falun 2001.

Skrivprocessen del 3 - Bearbeta steg 2; Början och slut

Det här med att börja skriva på en inledning eller en början på en bok eller en uppsats är nog bland det jobbigaste när man skriver. Har man kommit på en bra början är det ju självklart bara att fortsätta skriva. Men ofta kan man spara början och slutet tills själva huvuddelen av texten är klar. Detta kanske inte är att rekommendera när man ska skriva en bok eller en självbiografi men när det kommer till skoluppsatser funkar detta väldigt bra.

När du skriver din början ska du försöka tänka på att den ska väcka intresse så att läsaren fortsätter att läsa. Om man inte kommer på någon bra början är ett bra tips att gå till biblioteket, plocka ner en bok från en hylla, läsa början (det räcker med några rader för att man ska få en uppfattning), lägga tillbaka boken och ta fram en ny. På det här sättet får du inspiration och idéer.

Slutet på en text går ut på att runda upp, sammanfatta eller knyta ihop.

Källa: Skrivsätt. Handbok för unga skrivare. Sigbritt Ernald, Alfabeta, Falun 2001.

Skrivprocessen del 3 - Bearbeta steg 1; Be om råd

När kladden är klar börjar man bearbeta texten. Ett bra sätt är att läsa den högt för antingen sig själv eller för någon annan. På så sätt hör man vad som passar in, om meningsbyggnaderna är bra och om ordningen är okej. När du läser upp den för någon annan kan du passa på att be om råd. Din lyssnare kan också hjälpa till med ny inspiration och nya idéer. Be honom eller henne att ställa frågor så fort det är svårt att hänga med eller om det är någonting man inte förstår. Be även om beröm och konstruktiv kritik. "Var det här bra? Inte? Varför? Vad ska jag ändra på, tycker du?". Be om beröm för bra/kul/intressanta/viktiga/spännande/berörande ord, formuleringar, början och slut, innehåll och tankegång och disposition.
Under bearbetningen kan det vara bra att göra detta flera gånger med olika personer. Spara det inte tills hela texten är klar för då finns risken att man nöjer sig för tidigt för att man inte orkar eller vill ändra någonting.

Källa: Skrivsätt. Handbok för unga skrivare. Sigbritt Ernald, Alfabeta, Falun 2001.

Skrivprocessen del 2 - Skriva kladd

Skriv en kladd för hand eller på dator. Det är helt upp till dig själv, vad du tycker är bekvämast och bäst. Börja med att fundera ut vilken ordning innehållet ska ha innan du börjar skriva. Detta kallas för disposition. En disposition är innehållets ordning, textens uppbyggnad och tankegång. Du kommer säkerligen bli tvungen att ändra på din originaldisposition ett flertal gånger innan den blir perfekt.

Tänk på vem du skriver för. Vem är läsaren? Anpassa språket därefter. Består dina läsare av äldre herrar i 70-årsåldern eller unga kvinnor i karriärstegen? Dessa två typer av människor har inte samma tankesätt. De tolkar samma text på olika sätt.

Frågor som man kan ställa sig själv medan man försöker klura ut dispositionen är:
  • Vem vill jag ska läsa min text?
  • Vem ska förstå och uppleva texten jag har skrivit?
  • Vad vill jag säga till just denna läsare?
När du väl kommit så långt att du samlat på dig tillräckligt med stoff är det bara att börja skriva på en kladd. Så enkelt kanske det inte är och man kanske måste samla på sig mer stoff under skrivandets gång. Men med hjälp av din arbetsdagbok, där du skriver ner dina tankar och funderingar, kan du mycket väl komma igång med ditt skrivande.

Kom ihåg att det krävs tankemöda, skrivmöda och framför allt KÄNSLOMÖDA när man börjar skriva. Du kommer att hamna i svackor där du inte finner någon inspiration alls och där allt bara är skit. Då kan det vara bra att göra någonting helt annat istället för att tvinga fram ett resultat.

Källa: Skrivsätt. Handbok för unga skrivare, Sigbritt Ernald, Alfabeta, Falun 2001.

Känns tryggt och bra att ha börjat med mitt projekt.

Idag började jag samla fakta om skrivprocessen. Det känns väldigt tryggt att ha hittat bra information om hur man skriver för att det ska bli så bra som möjligt. Under kategorin "Skrivprocessen" här i min blogg kan ni ta del av den fakta som jag har läst mig till. Jag kommer eventuellt också lägga ut ett provsmak ur min självbiografi när jag kommit en bit på vägen. Jag satt två timmar innan läggdags igår och ritade upp en mindmap om mitt liv. Det blev två A4-sidor fulla med kladd. Och det känns som om man inte är riktigt klar med mindmapen än. Det känns väldigt bra att ha börjat på det här projektet. Det är ett sätt att lära känna mig själv, minnas och dela med mig av mig själv. 

Skrivprocessen del 1 - Samla stoff

Skrivprocessen består av 5 steg.
  1. Samla stoff/information/fakta
  2. Skriva kladd
  3. Bearbeta
  4. Korrekturläsa
  5. Skriva rent
Det händer ofta att man hoppar runt bland de fyra första punkterna.

Samla stoff
Gör upp en tidsplan. Man behöver inte följa den slaviskt. Ha den i bakhuvudet när du arbetar. Man kommer att behöva ändra sin tidsplan ett flertal gånger innan din bok/uppsats är klar.
Att samla stoff/information/fakta behöver inte vara att gå till biblioteket och leta böcker eller läsa texter på Internet. Det kan också vara att intervjua någon eller gräva i sitt inre efter minnen och känslor. Att kanske titta på gamla foton och beskriva vad man kommer ihåg av den dagen då fotot togs. Stoff kan alltså vara minnen, tankar och funderingar men också information som man hittar i böcker, tidningar eller på Internet.

När du samlar stoff, försök att inte skriva av hela meningar ur faktan du hittar. Det är att kopiera/plagiera, vilket strider mot upphovsrättslagen. Skriv upp de viktigaste orden ur texten. Detta kallas för stödord eller nyckelord. När du har dina stödord eller nyckelord blir det lättare att skriva och bearbeta så att din text flödar. En tankekarta (mindmap) är också ett sätt att samla stoff på. Slå även upp ord som du inte förstår eller känner till.

(Tänk på att alltid ange källa om du skriver en uppsats till skolan).

Arbetsdagbok
Under din arbetsgång kan det vara skönt att föra en dagbok med tankar och funderingar kring det du skriver. Det kan vara ett sätt att lufta dina tankar och få ny inspiration. Det är alltså bra att börja skriva ner sina tankar redan under steg 1, då du samlar stoff. Det blir lättare att förstå sammanhanget i det du gör.

Om det är svårt att komma igång kan man börja med någon av följande meningar:
  • Det första jag tänkte på var...
  • Jag tänkte att...
  • Jag trodde...
  • Jag förstår inte...
  • Jag undrar om...
  • Jag känner mig nöjd med...
  • Sen ska jag...
Du kan också skriva ner ett citat som du tycker är användbart i din bok/uppsats (med angiven källa) och sedan skriva ner dina tankar och funderingar kring citatet.

Andra meningar man kan använda sig av under stoffsamlandet i sin arbetsdagbok:
  • När jag läste...
  • Jag tror att jag ska ändra...
  • Det jag funderar mest på just nu är...
  • Än har jag inte...
  • Nästa steg...
  • Jag skulle behöva...

Källa: Skrivsätt. Handbok för unga skrivare, Sigbritt Ernald, Alfabeta, Falun 2001.

Självbiografi

Jag har börjat skriva på min självbiografi. Det är ganska skön sysselsättning när man inte har någonting att göra om kvällarna. Dessutom behöver man inte gå till biblioteket och göra research. Jag behöver titta in i mitt inre och skriva ner det i ord. Jag har börjat med att beskriva mina egenskaper, bra OCH dåliga. Det är ett bra sätt att lära känna sig själv. Vi får se hur långt jag kommer. Det är en sorts självbiografi om hur och varför jag har blivit den unga människa jag är idag och vilka värderingar och drömmar jag har om framtiden. Vem vet, jag kanske skriver en ny biografi om 30 år när jag passerat 50 år. Och då kommer jag förmodligen vara en helt annan människa än vad jag är idag. Jag kanske lägger upp ett smakprov här på bloggen när jag skrivit lite mer. Om inte annat så för att fråga om tips, råd och konstruktiv kritik.

Btw

För närmare tre veckor sedan målade jag en oljemålning som jag blev väldigt nöjd med. Jag kallar den för "Buildings" och så här ser den ut:

Oljemålning på duk av Nina Kaakinen
"Buildings"
Oljemålning
Konstnär: Nina Kaakinen

De växer upp så fort!

Jag förstår inte varför jag ska vara så satans trött hela tiden. Jag vaknade vid tio imorse och gick upp. Var uppe i ca 45 minuter men så blev jag så trött att jag gick och lade mig igen och vaknade klockan 12 till slut. Jag måste sluta sova så mycket.

Jag fixade iordning mig för kalas när tröttheten hade försvunnit. En av mina brorsdöttrar skulle fira sin 13-årsdag. Tänk er. Hon har blivit tonåring! Jag hoppas innerligt att hon får ett bra tonårsliv! Jag ska inte låta någon förstöra den för henne iallafall. Jag ska försöka vara där för henne så mycket jag kan och försöka vara en bra förebild för alla unga i min omgivning. De växer upp så satans fort!!

Me, myself and I
Tröttheten kom smygande igen...

Trött men vet inte varför

Jag och min blivande svärmor promenerade till ÖB och tillbaka vilket tog närmare 2 timmar. När vi kom hem till mig bjöd jag henne på kaffe och när hon gick däckade jag på soffan och sov i nästan 3 timmar. Nu känner jag mig konstigt mörbultad som jag alltid gör när jag somnat mitt på eftermiddagen. Jag tror jag håller på att bli sjuk. För det var länge sen jag somnade på soffan sådär. Eller så var jag helt enkelt trött. Vilket är konstigt för det känns som om jag inte har gjort någonting speciellt för att kunna vara så trött. Skumt.

När jag tittade ut genom fönstret mot gatan upptäckte jag att de öppnat en Tapas-bar mittemot vår port. Najs! Då blir det att äta där någon gång den närmsta tiden. Det såg riktigt trevligt ut.

Borde sova...

Det är mitt i natten och jag borde egentligen sova. Jag är jättetrött men hjärnan går på högvarv. Jag har lite idéer som jag funderar lite kring. Jag har en massa dikter som jag skrivit på engelska som jag funderar på att samla i en bok. Jag har en idé till en roman som gnager i bakhuvudet. Jag har idéer på tavlor som jag vill måla. Jag vet inte vad jag ska göra med alla dessa idéer.

Jag saknar mina vänner. Det känns som om det är en evighet sen jag umgicks med någon av dem. Det gör mig ledsen.

Lonely friday night

Idag har jag inte lyssnat på någon ny musik. Har städat undan lite  i lägenheten, samt diskat. Låter tråkigt, jag vet! Men det måste göras.

Jag hade skrivarlust men det blev inget skrivande iallafall för när jag väl satte mig för att skriva försvann inspirationen. Så nu sitter jag här alldeles ensam hemma och funderar kring livet och vad jag vill hitta på i sommar.

Jag och min kamera...
Fyra saker jag vill uppleva/göra innan jag dör:
1. Skriva en bok
2. Gifta mig
3. Resa till USA, England, Japan, Frankrike, Italien, Australien, Spanien och Nya Zeeland
4. Få barn, barnbarn och kanske till och med barnbarnsbarn

Svaren till frågorna på frågestunden.

Idag är frågestunden slut och jag tänkte svara på de få frågor som jag fått den här veckan.

Christina Kaakinen:
Så Bröllopet blir nästa år ?

Svar: Ja, det är meningen att det ska bli sommaren 2010.

Sanna:
Du skrev i tidigare inlägg att Ola försörjer dig, har inte du någon form av studiestöd?
Vad har du för planer för sommaren?
När du tänker på framtiden, vad ser du dig själv arbeta med och hur vill du nå detta mål/arbete?

Svar: Jag har haft studiestöd. Den låg på 2000kr i månaden. Men nu är den slut och jag får inga pengar den här månaden.
I sommar ska jag hjälpa min mamma att röja upp på deras gård, umgås med vänner, grilla och besöka en massa trevliga ställen som Stockholm, Eslöv och Vadstena.
Jag ser mig själv inom antingen designer-yrket (designa kläder) eller musikyrket. Inom musik antingen som fritidsledare eller som artist. Jag har sökt utbildningar som "Fritidsledare" och "Musik - och eventarrangörskap" till hösten och nu är det bara att vänta och se om man kommer in på någon av dessa utbildningarna. Och om jag vågar så söker jag kanske till Idol nästa år. =)

Ariena:
Vad gillar du mest; halvmåne, minimåne, jupiters måne eller fullmåne?
Favoritbil? (märke)
Pizza eller kebab?

Svar: Vilka roliga frågor! Fullmåne måste jag nog svara på den första frågan. På den andra frågan: om vi pratar form och snygghetsfaktor måste jag säga Chrysler Crossfire (en silverfärgad) eller Ferrari (off course). Men pratar vi om körningsbekvämlighet måste jag nog säga: Nissan. Alla Nissan-modellerna är SÅ härliga att köra. På den sista svarar jag: Det beror på vilket humör jag är på. Men den senaste tiden har det blivit Kebab.


Tack för era frågor. Hoppas ni är nöjda med svaren. Återkommer när det kommer en ny frågestund. =)

Skrivarlust

Det regnar ute. Trots detta funderar jag faktiskt på att gå ut och gå på stan en sväng. Jag har suttit inne i lägenheten i två dagar nu utan att gå utanför dörren. Det skulle nog vara skönt att gå ut en sväng tror jag.

När jag kommer hem sen ska jag nog skriva lite. Har skrivarlust. Det var flera år sedan jag kände en sådan stark skrivarlust. Jag brukade sitta och hitta på deckare och skräckromaner. Men jag skrev aldrig klart dem. Jag har alla papper kvar dock. Jag kan ju alltid titta igenom dem och se om det finns någonting man kan arbeta på...

Feeling good!

Dagens album är: Pussycat Dolls - PCD (Special Edition) (2005)

Jag är på väldigt bra humör idag! Solen lyser och musiken strömmar ur högtalarna. Trots att jag har en massa att göra så låter jag det inte tynga ner mig just nu. Det känns som om det är min dag och jag ska ta vara på den. Feeling good!!

Jag är fast

Jag har blivit fast i en serie. En vampyr-serie. IGEN! Sist jag fastnade i en vampyrserie var när "Buffy och vampyrerna" gick på TV och sen när spinoff-serien "Angel" gick var jag fast igen. Sen har man fortsatt på det spåret; - det övernaturliga med demoner och andar. Så efter "Angel" var det "Supernatural" (fortfarande är "Supernatural"). Men NU har det kommit till en till; "True Blood"! Det sjuka med det är att serien egentligen inte är SÅ bra. Men man fastnar ändå. Jag förstår inte! Men det är någonting med mystiken runt vampyrer som förälskar sig i människor. Jag kan bara konstatera att jag är fast.

Världen står still här inne.

Jag sitter här och stirrar på dataskärmen. Känslor blandas i kroppen som om jag vore någon sorts soppa på väg att tillagas. Jag kan inte sätta ord på mina känslor. Det känns som om världen står still här i min stora lägenhet. Utanför fönstret mot gatan finns en surrealistisk värld av bilar och människor som verkar ha bråttom. Bråttom mot vad? Jag ser inte en enda person som stannar upp bara för att andas eller för att njuta av den fuktiga och kalla luften.

Skönheten och Odjuret

Jag hade sådan konstig dröm inatt. Jag drömde att jag var Skönheten i Skönheten och Odjuret. Drömmen utspelade sig efter Disney-filmen, alltså jag (Skönheten) var gift med Odjuret. Äktenskapet gick inte som en dans på rosor utan Odjuret hade en tendens att skifta mellan att se ut och vara som ett Odjur och en riktig prins. Till exempel när vi skulle fullgöra våra äktenskapliga plikter i sängkammaren så bytte han skepnad från en stilig prins till ett fult odjur. Kan någon förklara symboliken för mig? Det måste ju finnas någon sorts mening med den bisarra drömmen? Kanske drömde jag detta för att jag kommit till ny insikt gällande mitt eget sexliv? (Men det är ingenting vi ska prata om här).

Tisdag-kväll

Dagens album: Antoine Dufour - Development (2006) och Crash Test Dummies - God Shuffled His Feet (1999)

Jag somnade i min säng förut och sov i 1 timmar och 45 minuter. Det var dumt. Skulle ha utnyttjat tiden till att plugga istället.

När jag vaknade i morse trodde jag att det var torsdag och fick panik för att hela veckan hade gått utan att jag gjort det skulle. Gick och trodde det hela förmiddagen men sen när jag fick ett sms märkte jag att det inte alls var torsdag, utan tisdag och då blev jag någotsånär på bra humör igen. Då har jag ju tid att göra det jag ska iallafall.

Tack Sanna, för dina kommentarer. Jag hoppas att mina regler är till någon hjälp. Och jag blev överlycklig för mina MVG-betyg!

Det är tisdag-kväll och jag ska plugga. Suck och blä!

MVG!! YEAY!!!!!

Det var avslutning på min Näthandelskurs idag. Fick reda på betyget och sen bar det av till Färgaregårdens uteservering där jag köpte glass. Fick MVG i både Näthandel A och Näthandel B. Wohoo!! Bättre än så kan man inte prestera. Jag tänkte bjuda på lite bilder som jag tagit idag. Enjoy!


"Stör mig inte! Kan du inte se att jag sover?"


"Nehe?! Då ska du få smaka på mina huggtänder!"

Moln, moln och åter moln. Och så lite blå himmel.
Moln, moln och åter moln. Och så lite blå himmel!

Strömmen..
Här skymtar Strömmen.

Promenaden vid strömmen
Och här har vi den fina promenaden vid Strömmen.

Och så var det med den saken.

Favoriter just nu
Favoritserier: The Big Bang Theory, Chuck och Saved by the bell
Favoritkaraktär: Wolverine
Favoritbok: Hemingway's chair av Michael Palin

YEAY!! En fråga har redan ramlat in. Följ hennes exempel och ställ en fråga!! Svarar på dem i slutet av veckan.

Det har varit mulet och grått hela dagen idag.
Så fort man har tittat ut genom fönstret har man mötts av grå himmel och blöta tak.

Min älskade kissemiss Walle sitter ofta på sin favoritplats vid köksfönstret.
Min lilla kissemiss Walle sitter ofta på sin favoritplats vid köksfönstret.
Oftast vänd så att han tittar ut men nu ville han posa för bilden.

Ute från gömstället
Landsköldisen Thor (den minsta av två stycken) hade kommit ut från sitt
gömställe så att jag kunde ta en bild på honom. Balder låg och sov.


Min älskade sjöman
Min älskade sjöman. Saknar honom!

Dagens

Dagens album: Alter Bridge - One Day Remains (2004)

Bestämde mig för att lyssna igenom musiken som man har på datorn. Började högst upp med Alter Bridge. Aldrig hört dom förut. Måste vara något som min älskling fixat hit. Jävligt bra är dom faktiskt!

Borde plugga egentligen men hittar inte motivationen till det. Har ont i mina händer. Den reumatiska värken gör mig galen. Den dyker jämt upp när det är molnigt och regnet finns i luften. Men jag älskar sånt här väder för då har man anledning att sitta inne och fundera eller titta på någon bra film. Fast jag borde ju plugga. Pluggar bäst på stadsbiblioteket men jag orkar inte ta mig dit.

Vi får väl se hur den här dagen artar sig. Min lilla kissemiss har varit väldigt kelsjuk idag. Att gosa med hårbollen är det bästa jag vet. =)

Frågestund

Ja, trots att jag är nystartad här på blogg.se tänkte jag ha en frågestund. Kommer att ge detta ett par dagar och se om det ramlar in några frågor. Fråga på, gott folk!!

Ny start

Då har man börjat på en ny blogg. För miljonte gången. Har inte varit nöjd med de tidigare. Vi får hoppas att det här går mycket bättre.

Jag är en ung kvinna mitt i en identitetskris. Jag vet inte vad jag vill få ut av mitt liv. Jag är väldigt pank för tillfället och blir försörjd av min älskade fästman. Dock försöker jag vara till så lite besvär som möjligt. Jag tycker det är obehagligt att någon annan måste hålla mig vid liv. Bland annat, när jag är ensam hemma (vilket jag är ganska ofta då min älskling är sjöman och borta flera veckor i sträck) så äter jag i regel bara en gång om dagen. Väldigt dumt! Jag vet! Men jag har på något sätt hamnat i en ond cirkel som jag inte kan ta mig ur. Jag önskar att det inte skulle behövas några pengar för att överleva. Pengar orsakar så mycket problem. Så mycket gräl. Jag ska inte klaga. Jag bor i en stor fin tvåa mitt i stan. Jag har en katt, två sköldpaddor och fyra fiskar som sällskap när jag är ensam. Jag har det väldigt bra egentligen. Förstår inte varför jag klagar överhuvudtaget.

Sedan har vi det där problemet med min vikt. Jag ÄR överviktig. Och det är ingenting som jag kommer att acceptera bara sådär. Nu är det dags att ta tag i det. För min egen skull. För hälsans skull.

I år ska bli det år då jag formar mig själv.

En bild tagen 15/5-2009.  Fotograf: Sannela Kaakinen
Bilden togs 16/5-2009.  Fotograf: Sannela Kaakinen
Rss