Hemma igen.

Jag kom hem i måndags kväll. Jag har inte orkat eller haft tid att blogga sen dess. Men nu är jag iallafall hemma och saker och ting börjar lugna ner sig en aning. Vår stationära dator pajade ett tag men nu är den fixad. Men jag sitter ändå och skriver på Olas laptop då sladdarna till den stationära datorn helt plötsligt blivit för korta. Så det måste fixas innan vi kan börja använda den igen.

Jag har fått en ny mobiltelefon. En Sony Ericsson W995. En silverfärgad sådan. Jag är helnöjd med den fast jag bara har haft den i en halv dag.

Ola är hos tatueraren och skaffar sig en tatuering. Jag fick inte följa med. Han sa nåt om att jag var en sadist som utan att tveka skulle skratta åt honom om det gjorde ont. Vet inte riktigt var han har fått den idén ifrån. Haha....

Finlandsresan gick bra. Fick hemlängtan så fort jag kom dit. Saknade min katt och min älskling. Mest katten faktiskt. Haha. En närmare uppdatering om Finlandsresan kommer så småningom när den stationära datorn börjat fungera igen.

Semester + bloggpaus i ca en och en halv vecka!

Imorgon bitti bär det av till Finland. Vi ska bila hela vägen upp. Från Norrköping till Kemi, som ligger ca 30 km in i Finland från Haparanda. Under min vistelse i Finland kommer jag förmodligen inte ha något tillfälle att blogga så under en till två veckor kommer aktiviteten ligga på noll här på min blogg. Däremot när jag kommer hem kommer jag att ha mycket att skriva om och många bilder att visa. Men nu blir det att packa det sista, ta ett sent kvällsbad och sen gå och lägga mig för att tidigt vakna upp och göra mig iordning för avfärd. Vi ses om ca en och en halv vecka! Ha det bra tills dess!

Here we go again

Ännu en gratissida jag blivit medlem på. Bli medlem du också! Det är gratis!

Information om Gratismakeup.se

Gratismakeup.se är ett forum för dig som är sminkintresserad. Här ska du ha roligt och kunna skriva med andra sminkintressserade. Det finns massor av killar och tjejer som väntar på dig!

Gratismakeup.se grundades sensommaren 2008, med idén att kunna dela ut gratis presentkort, vilket vi gör även idag. Många har fått hem presentkort av oss genom att samla poäng och ha kul på sidan. Missa inte denna chans, bli MEDLEM du också, som du blir helt gratis.

 

(informationen hämtad från Gratismakeup!)

Hämta hem en kattunge efter Finlandsresan.

YEAY! När jag kommer hem från Finland ska vi hämta hem en liten kissekattunge! Det blir en hona och om vi bestämmer oss för att behålla henne så har jag bestämt att hon ska heta Maja. Vi ska se om det fungerar att ha en katt till. Jag hoppas att Walle accepterar henne på direkten. Eller åtminstone tolererar att hon är närvarande. Jag älskar katter!!!!


Men Walle kommer ju självklart alltid att vara min lilla älskling. Hihi!

Städat sovrummet. YEAY!

Jag är så stolt över mig själv! Jag har städat i sovrummet! Jag ligger dock en dag efter. Det var meningen att jag skulle ha städat sovrummet redan igår men det var jag för trött för. Men nu är det städat därinne. Och jag har smått börjat med vardagsrummet nu också.

Men nu, för att koppla av en lite stund, ska jag sätta mig ner vid mitt rena skrivbord och rita lite.

Woopa

Jag har blivit medlem på Woopa. Woopa är en sida där du kan tjäna pengar genom att besöka sidor, tacka ja till olika erbjudanden osv. Det är gratis att bli medlem. Klicka här och bli medlem du också!

Klaga klaga

Jag vet inte vad jag ska ta mig till om dagarna. Det känns som att jag har massor att göra men att jag egentligen bara sitter framför datorn och inte får någonting gjort alls. Och jag borde verkligen gå ut och gå oftare. Det känns också som att jag bara klagar hela tiden. Jag längtar tills på söndag morgon då jag ska åka iväg till Finland och komma bort från hemmets alldeles för trygga och tråkiga vrå. Det ska bli skönt med lite miljöbyte. Och jag har lovat mig själv att skriva resedagbok också så att jag har massor att skriva om i bloggen när jag kommer hem.

Finlandsresa

Jag har mycket framför mig den här veckan. Jag ska städa hela lägenheten grundligt och göra mig av med en massa saker som jag inte behöver. Har så mycket papper som jag har liggandes överallt som jag inte har någon nytta av. Antingen får jag organisera allt i mappar eller helt enkelt slänga det. Jag ska ta ett rum per dag. Imorgon blir det sovrummet, på onsdag blir det vardagsrummet, på torsdag tar jag köket, på fredag tar jag badrummet och till sist på lördag tar jag hallen. Och sedan måste jag hinna tvätta kläder någon tag också. Och på lördag måste jag packa för på söndag åker jag och mina föräldrar till Finland för att hälsa på vår släkt. Och för att se hur det blir med min brudklänning. Jag hoppas Ola kommer att bli glad när han kommer hem med tanke på att det kommer att vara städat. När jag kommer hem från Finland ska Ola och jag åka iväg på en endagsresa till Stockholm för att fira våran 5-årsdag som infaller den 25 Augusti. Men vi åker tidigare på endagsresan. För man vet ju aldrig om jag har kommit in på utbildningen jag står reserv på.

Jag har spenderat många timmar med PSP:n som Ola lämnade hemma. Jag ska låna med mig den när jag åker till Finland. Då får jag någonting att göra i bilen när jag inte kör. Har converterat avsnitt av The Big Bang Theory till mp4-filer så att jag kan titta på serien när jag åker i bilen. Har även converterat några avsnitt av anime-serien Azumanga Daioh som jag kan titta på. Och sen kan jag ju spela Tekken eller Transformers eller lyssna på musik. Så jag kommer att få tiden att gå väldigt snabbt i bilen. Ett fulladdat batteri ska hålla 5-7 timmar beroende på vad man gör med PSP:n. Jag kommer att ha laddaren med mig så att jag kan ladda batterit när vi stannar till någonstans på vägen för att sova. Det var egentligen meningen att vi skulle åka på måndag och köra nästan non-stop med korta pauser hela vägen till Haparanda och sen till Kemi. Men mamma tyckte att om vi ska stanna till i Luleå och träffa min älskling på hans jobb så skulle det funka bättre att åka dagen innan, sova i en stuga på en campingsplats över natten och sen vara i Luleå i mänsklig tid. Det tyckte jag lät bra. Och dessutom har jag ju chansen att ladda PSP:n emellanåt. Hehe!

Ny sångtext!

Jag har äntligen fått tillbaka en del av min musikaliska inspiration. Ikväll har jag skrivit en ny låt som heter "No more". Kommentera gärna vad ni tycker om texten. (Texten får ej kopieras utan min tillåtelse, copyrighten tillhör Nina Kaakinen, alltså mig).

No more
(written by: Nina Kaakinen 12/7-2009)

Verse 1:

I was blind to the world
I couldn't see the darkness lurking in the corners
I was a lost little girl
Hiding inside a bubble, never crossing borders

Chorus:

So I fell to the ground
Losing what I thought was mine
An illusion I'd found
And giving it up would be a crime
But no more

Verse 2:
I was bound by a shame
Pushing me down underneath the cold cold waters
Was I the one to blame?
I created a safehouse inside the chaos

Chorus:

But I fell to the ground
Losing what I thought was mine
An illusion I'd found
And giving it up would be a crime
But no more

No more!

Leave me alone!

Varför ska jag bli indragen i alla bråk? Det har ingenting med mig att göra så låt mig vara!!

Dagen har varit ganska seg och jag har stannat inne mestadelen av dagen förutom mellan kl.15 och 16 då jag var på Willys med min kompis Eric och handlade. Resten av kvällen/natten ska jag titta på tv tills ögonlocken vill falla igen. DÅ ska jag krypa ner i sängen och sova gott.

Ingenting

Jag gav mig på att laga en trerätters middag till min föräldrar som firade rubinbröllop idag. Inget avancerat. Men gott blev det iallafall. Och det uppskattades av mina föräldrar.

Imorgon är det lördag och då ska jag göra det jag brukar göra. Ingenting. =)

Jag älskar serier!

Det blev inte mycket till klippa och klistra ihop ett kollage. Jag fastnade framför C.S.I Miami på Kanal 5. Ska titta på ett avsnitt nu vid midnatt också. Jag gillar den serien. Jag har hela första säsongen på DVD. Vill ha resterande också. Sedan är den vanliga C.S.I min favorit också. Har hela fyra säsonger på DVD. Även där vill jag ha resterande. Jag älskar serier! Jag tänkte jag skulle lista upp mina absoluta favoriter (utan inbördes ordning och utan hänsyn till genrer).

  • C.S.I (Poliser och spänning)
  • C.S.I Miami (Poliser och spänning)
  • Buffy the vampireslayer (Vampyrer, demoner, magi och en massa action)
  • Supernatural (Demoner, spöken, lite humor och en massa action)
  • True Blood (Vampyrer.... behöver jag säga mer??)
  • Dexter (Seriemördare)
  • 21 Jump Street (Unga poliser under cover, lite humor och en ung JOHNNY DEPP)
  • Two and a half men (Komedi)
  • The Big Bang Theory (Komedi)
  • Vänner (Komedi)
  • How I met your mother (Komedi)
  • Chuck (Spioner, nördar, lite humor och en massa action)
Sedan finns det ju en hel del serier som jag vill ha på DVD och som jag vill se, som jag inte har inkluderat i min lista här. Men mer om det någon annan dag.

Regn är mysigt!

Idag har det varit en riktigt regnig dag. Härligt härligt! Jag trivs inte helt när det är så extremt varmt ute. Men jag tycker att det är mysigt när det regnar. Och igår var det perfekt väder ute för min del iallafall. Varken varmt eller kallt utan lagom. Då trivs jag som bäst.

Regnet och kylan som kom med den har gett mig lite mer styrka och skapat inspiration. Så efter att ha skrivit några rader här tänkte jag sätta mig och klippa och klistra och kanske göra ett collage eller något.

Scrapbooking

Jag är inte mycket för scrapbooking egentligen men idag när jag var på stan och strosade kunde jag inte låta bli att lägga märke till alla färgglada klistermärken, papper och annat kul man använder till sånt. Så jag funderar allvarligt talat på att börja med scrapbooking, bara för att det ser så färgglatt och roligt ut. Så mitt närmaste projekt med scrapbooking blir att sätta ihop ett bröllopsalbum med alla minnen som jag plockar med mig på vägen till bröllopet, under bröllopet och tackkorten efter bröllopet. Det ska bli så spännande med allt pyssel. Bara det inte blir ett sånt där halvfärdigt pyssel som det vanligtvis brukar bli.

Jag ska prata med min älskling om att vi snart måste börja spara ihop pengar till våran Japan-resa som vi ska genomföra med några kompisar om 3-5 år. Men först och främst måste vi spara ihop pengar till bröllopet och bröllopsresan. Jag vill åka till Paris, London eller Rom på bröllopsresa. Vi får se vilket det blir.

Slutgiltigt resultat

Här har ni mitt slutgiltiga resultat av våra inbjudningskort till bröllopet nästa år.


Äntligen!

Idag tog jag mig för att ringa och boka kyrkan och festlokalen. Äntligen har jag tagit ett steg närmare i förvekligandet av vårt bröllop! Det känns skumt men ändå känner jag hur entusiasmen växer i kroppen. Så mycket att planera! Så mycket att handla in! Och så måste jag komma i form så att jag ser fin ut i brudklänningen! Och tack Sandra, för din fina stödjande kommentar om att jag kommer att se fin ut i min brudklänning oavsett hur mycket jag väger!

Music makes life worth living!

Jag har tagit en eller två dagar ledigt från bloggandet. Har inte direkt haft någonting att blogga om. Men nu kände jag att det var dags att skriva någonting igen. Ikväll var jag barnvakt åt min guddotter Alva för att Sanna skulle gå på bio. Det är alltid kul att vara barnvakt åt lilla Alva.

Jag har hittat min perfekta diet nu. Äntligen! Kommer att skriva om det i ett annat inlägg för kategorin Vikt och hälsa. Tack vare den här dieten har jag gått ner 2 kg på 2 veckor. Så nu är jag taggad till att fortsätta. Och det är ingen svår diet heller!

Jag har börjat spela på gitarren och sjunga igen. Nu känns det som att jag är taggad till att spela in en demo med några nya låtar som jag skrivit. Jag har inte varit aktiv med min musik sen någon gång i slutet av februari. Det är ganska länge sen och jag förstod inte hur mycket jag hade saknat det förrän jag för tre dagar sedan bestämde mig för att ta några toner på gitarren och sjunga igenom några gamla låtar. Jag förstod inte varför jag slutade spela helt plötsligt. Men nu har jag hittat tillbaka till det. Och det känns som om en del av mig kommit tillbaka också. En del som jag inte ens visste hade försvunnit.

Suck

Jag har inte gjort så mycket idag. Suttit bänkad framför tv:n och tittat på animen DNAngel. Nu under kvällen har jag letat lite tips på bröllopssidor.

Imorgon börjar mitt godislöfte.

Kortvarig lycka.

Idag var vi och badade, jag, Patrik, Sannela och Marcus. Det var riktigt najs. Men nu känner jag mig väldigt tung i huvudet och helt slut i kroppen. Jag tror jag till och med har bränt mig i solen. Jag har haft en bra dag och var lycklig en kort stund. Men nu känner jag mig ledsen igen. Jag vet inte varför. Jag känner mig tyngd på något vis. Har en liten klump i halsen och känner att jag börjar få lite ont i huvudet också. Kanske för att jag rynkar pannan väldigt mycket nu eller för att jag har varit ute i solen hela dagen. Men i vilket fall som helst känner jag mig lite nere igen. Lyckan verkar vara kortvarig just nu.
Rss