Och så kom motivationen tillbaka. Hur länge kommer den att stanna kvar den här gången?

Nu har jag zumbat klart första passet som var på 20 minuter. Senare ikväll ska jag köra ett 20-minuters pass till. Det är så skönt att röra på sig!

Just nu sitter jag och lyssnar på Mando Diao's album "Give me fire". Najs!

Inte bra att äta chokladpudding när man har reumatism. Det gör ont i handlederna nu...

Choklad påverkar min reumatism. Inte roligt! Och jag som älskar choklad!!

Trots att jag fortfarande varit lite sjuk idag så tog jag mig tid till att zumba i 20 minuter. Det var riktigt skönt att röra på sig. Men sen är ju frågan hur smart man är när man efter att man tränat äter chokladpudding. *slår mig själv i pannan och läxar upp mig själv för att jag var så dum*

Jag har spenderat större delen av dagen med att sova för att jag var vaken till klockan fem imorse. Men inatt ska jag gå och lägga mig senast klockan ett så att jag inte sover bort HELA dagen imorgon. Även om det är söndag imorgon så har jag lovat mig själv att skriva några personliga brev och CV så jag kan skicka dem till olika arbeten som jag vill söka. Håll tummarna för att jag får ett jobb snart!

Sovit bort hela dagen...

Jag vaknade typ nu. Jag har varit sjuk sen igår och det var delvis därför jag var uppe till klockan fem i morse. Så nu har jag sovit bort nästan hela dagen. Inte så bra kanske. Men med tanke på att jag är sjuk så hjälper ju sömnen mig att återhämta mig. Nu ska jag iallafall försöka äta nåt.

Det här var ju....dumt!

Klockan är närmare fem på morgonen och jag har inte gått och lagt mig än. *tummen upp*

Gott folk, jag har officiellt vänt på dygnet....Igen!

Sjuk....jag vill inte!!!

Någon sorts maginfluensa har jag fått. Toan har varit min favoritplats sen klockan tre imorse. Och ont i huvudet har jag också. Så då kan man ju undra varför jag sitter vid datorn. Svaret är enkelt. Jag är uttråkad...

Handla...

Jag sitter och väntar på att Chaya-chan ska komma hit. Hon ska lämna min bok som hon lånat och sen ska vi till City Gross. Hon och hennes pojkvän ska storhandla. Jag ska också handla men inte så mycket. Och det är roligare att handla om man har sällskap. När jag kommer hem sen ska jag skriva.

Just nu kanske jag hinner se ett avsnitt av Scrubs innan Chaya kommer.

Sängen ser så inbjudande ut fortfarande....

Det här är nytt rekord för mig. Att gå upp innan 11. Yeay för mig!!

Min mage kurrar och säger att den är hungrig. Första reaktionen skulle ju vara att äta någonting, men till mitt försvar säger jag att jag inte vet vad jag vill äta.

Lite förkyld har jag blivit också.

Det snöar...som bara attan!

Jag har ingen inspiration alls. Jag vet inte vad jag ska skriva och jag vet inte hur jag ska ta mig igenom dagarna utan att dö av uttråkning. Det blir alltid så här när jag är ensam hemma.

Men idag ska jag iallafall hem till Ida och diskutera min brudklänning. Det är hon som ska sy den. Jag kanske eventuellt ska passa på att fråga om hon kan sy tärnklänningarna också. Vi får se. Känns så pinsamt att fråga. Vet inte varför dock. Jag kommer nog över barriären. Jag har alltid haft svårigheter med att fråga folk om saker.

Så får det bli

Nu jävlar ska det bli andra bullar!

Lite personliga förändringar måste göras.

Återkommer snarast om detta.

Och där satt hon och stirrade in i väggen utan en tanke på någonting alls.

Jag är så seg och så trött att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Och vad hände med söndagsfikat som jag lovade mig själv att jag skulle ha varje söndag eftermiddag. Än är det dock inte försent men jag har inget kaffebröd hemma. Och det tar ju evigheter att baka. Har ju inte ingredienser till bak heller.

Men kl. 18 ska vi vara hos ett par vänner för en söndagsfilmkväll. Wieee!!!

Love is all we need....

Att bråka med min älskling är det värsta jag vet. Jag blir så besviken på mig själv varje gång, oavsett vem av oss som startat bråket. Idag bråkade vi om en ganska löjlig grej egentligen. Ingenting värt att ta upp. Hehe!

Ibland kan det kännas riktigt jobbigt att stå där och lyssna när den andre maler på om vad man gör fel, men det är inte så dumt egentligen. För man lär sig en hel del om sig själv genom att lyssna på varandra. Och visst kan det ta emot att be om ursäkt då man kanske själv anser att man inte har gjort någonting fel. Men man gör det för att visa att man bryr sig och att man faktiskt försöker förstå. Och till slut förstår man ändå och den där ursäkten man gav betyder någonting. Att prata om mina problem och känslor är någonting som jag måste arbeta med dock. Men jag har gjort stora framsteg och jag är riktigt stolt över mig själv.

Det här med förhållanden kan vara svårt ibland. Det finns stunder man bråkar om de mest löjliga sakerna, så som vem som lämnat tusen använda glas på diskbänken istället för att hålla sig till ett (brukar vara jag) eller vem som lämnar badrumsskåpet öppet när det finns katter som gillar att riva ner saker därifrån (brukar vara älsklingen). Men när man väl lärt sig att det egentligen inte är någonting att bråka om (även om man glömmer det för stunden) så flyter dagarna på och man ger varandra små pussar, kramar och söta blickar när man går förbi. Det är kärlek!

Allt för att göra dig gladare, säkrare, snyggare!

Här kommer mina favorittips ur månadens SOLO-tidning.

Tänk på dig själv
Låt 2010 vara året då du sätter dig själv i främsta rummet. Istället för att hela tiden ifrågasätta dig själv och fundera på vad andra tycker eller behöver så bör du utgå från vad du mår bra av. Våga vara egoistisk! Det är hälsosamt för dig.

Jämför dig inte med andra
Alla människor är olika, vi har olika förutsättningar och agerar på olika sätt. Du är unik och inte jämförbar med andra. Istället för att avundsjukt snegla på kompisens kompis eller grannen (för att dra en riktig avundsjukeklyscha) så bör du tänka på dina styrkor. Älska dem!

Unna andra lycka
Samtidigt som du måste lära dig att uppskatta dig själv och dina fina sidor så är det också läge att unna andra framgång. Genom att vara en generös person som inte går runt och är bitter och avundsjuk så framstår du som mycket härligare och coolare. Dessutom mår du bättre av att vara positiv.

Sluta nedvärdera dig själv
Sådant som du inte skulle säga till andra ska du heller inte säga till dig själv. Sluta därför att tänka "Det är ingen idé, jag klarar det inte" eller "Jag är så fet/ful/mager och dum i huvudet". Du är garanterat inget av det och om du verkligen mår dåligt över något i ditt liv är det dags för förändring. Du förtjänar att må bra, så gör genast upp en plan för att ändra på det negativa.

Undvik inte dina problem
Det kan låta som en klyscha men det går inte att ignorera bort ett problem. Ingen har ett perfekt liv och alla brottas ibland med svårigheter så du behöver inte skämmas. Ta därför första steget mot att lösa dina problem genom att erkänna dem. Skriv ner dem på ett papper och försök beta av dem ett och ett, om du är en sådan som trivs med att skriva ner saker. Att snacka med en kompis, gärna någon lite äldre och mer erfarenhet, är också toppen. Även om du inte får några proffsråd så är det skönt med support - det behöver vi alla!

Umgås med positiva människor
Se till att människorna runt dig får dig att må bra. Berätta för dem vad du vill förändra med dig själv och låt dem hjälpa dig att nå dina mål. Bryt kontakten med dem som ger dig mindervärdeskomplex. Dina kompisar ska göra dig starkare.

Bli inspirerad
Umgås med människor som du beundrar. Du får tillgång till viktig kunskap som du kan använda i ditt eget liv. Du blir faktiskt smartare av att umgås med personer som är intressanta och ambitiösa. Om du känner någon som sitter inne med erfarenheter som du tror kan hjälpa dig, be henne bli din mentor. Våga fråga, för de flesta är det ett smickrande och intressant erbjudande.
Tips! Känns det jobbigt att be någon vara din mentor? Låt henne bli det iallafall, det behöver inte vara något uttalat. Häng med henne och be henne om råd.

Organisera
Köp en snygg kalender, gärna i svart, krokopräglat läder, och skriv in alla viktiga möten men även nöjen som du kan se fram emot. Du kommer att bli förvånad över hur mycket du hinner med, med lite organisation.

Stressa ner
Det är okej att livet snurrar fort i perioder men du måste vila mellan varven. Behöver du verkligen göra allt på en gång? Sätt dig regelbundet ner och se över hur du kan använda din tid bäst. Vad behöver du göra först, vad kan du vänta med till senare? Skriv listor som du bockar av i efterhand. Och kom ihåg att världen inte går under om du missar en deadline.

Kartlägg din effektivitet
När jobbar du som bäst? På morgonen efter en kopp kaffe? Planera in de viktigaste uppgifterna när du är som mest klar i huvudet. Det gäller att prioritera och vissa uppgifter kan du göra trots att du är trött och ofokuserad. Ett annat tips för att bli mer effektiv är att ta micropauser. Ge dig hellre ut på en kort promenad och rensa huvudet än såsa dig igenom hela eftermiddagen.

Älska dig kropp
Ta hand om din kropp ordentligt. Skäm bort den med sömn, nyttig mat, lyxiga cremer, massage, fina underkläder och kanske en exklusiv parfym. Beundra dig själv! Genom att behandla din kropp som den fantastiska skapelse den ju är, kommer du snart att trivas bättre med dig själv.

Skaffa rutiner
Att äta, somna och vakna vid ungefär samma tidpunkt varje dag kan göra under för din psykiska hälsa. Det är framförallt sömnen som påverkas positivt när du vänjer dig vid att somna någorlunda fasta tider. Underskatta dock inte vikten av en härlig fest då och då.

Rensa
Hemmet är din borg där du ska vila upp dig och hämta nya krafter. Det är inte lätt att känna harmoni och balans om det är kaos omkring dig. Var hård mot dig själv och släng allt du inte behöver. Du kommer att känna dig lättad när det är över.


KÄLLA: Tidningen SOLO nr. 1 Januari 2010

Det var skönt att sova länge denna lördag-morgon.

Efter ett par önskemål om att skriva vad för tips som stod i månadens SOLO-tidning tänkte jag dela med mig av det i ett inlägg senare idag eller ikväll.

Jag har missat nästan halva dagen redan. Jag och älsklingen sov till klockan 12 och jag är fortfarande trött. Men ändå pigg på nåt sätt. Och hungrig som ett lejon! Jag ska, på uppdrag av min kurrande mage, röra mig mot köket i jakt på föda.

Jag tackar mina underbara katter för att de inte stod och jamade och skrapade på sovrumsdörren hela förmiddagen. De var ovanligt lugna.

Möhippa Do's and Don'ts!


Okej, vi börjar med Don'ts!

DON'Ts
Inga utklädningar i bunnyoutfit eller annat pinsamt. Inga utklädningar alls.
Inga uppdrag som går ut på att springa på stan och samla pussar från främlingar eller sälja kondomer.
Inte supa bruden under bordet.
Inget sådant som kan få bruden att känna sig förnedrad eller uttittad och utskrattad.
(Jag vill inte må dåligt och göra saker som jag inte trivs med på min egna möhippa. SÅ ÄR DET BARA OCH DET FÅR FOLK ACCEPTERA!)

CD-inspelning är heller ingen klar favorit för mig. Jag må vara musiker som älskar att sjunga men en cd-inspelning där jag inte får spela in en egenkomponerad låt är inte värt det för mig även om det är kul att vara i en inspelningsstudio.

DO's
Chokladprovning
Danslektion
Avslappnande massage
Konståkningslektion
Styling & fotografering
SPA
En upplevelse i en annan stad


Listan kan göras lång

Självklart ska detta avslutas med trevlig middag på en fin restaurang eller hemmalagat.

What can I say... Jag är en människa som gillar att ta det väldigt lugnt och mår dåligt av att göra saker som jag definitivt inte vill göra.

DO's-listan kan som sagt göras lång. När det kommer till mig ska man tänka Glitter och glamour a la Hollywood eller lugnt hemmamys. Men självklart ska det ju inte kosta så mycket för de som planerar om det är så att man inte har så mycket pengar. Man kan göra budgetversion. Huvudsaken är ju att den blivande bruden trivs på sin egna möhippa och att hon kan minnas den med ett leende. Eller har jag missat poängen?

Och därmed basta!!

Jag sitter och läser i senaste utgåvan av tidningen SOLO. Tips om "Allt för att göra dig gladare, säkrare, snyggare". Många av dessa saker visste man ju redan. Det är en annan sak att faktiskt ta tag i det. Men det kommer! Om ett par månader kommer jag vara gladare, säkrare och snyggare. Så är det bara!

Skönheten och odjuret - en klar favorit!

Jag klickade in mig på youtube för att hitta Disney-sånger på svenska för att dela med mig av mina favoriter till er. Men jag fastnade där med att titta på hela Skönheten & Odjuret i tio delar. Den nya DVD-versionen förstås. (Föredrar den gamla versionen på VHS). En av mina favorit Disney-filmer!

Mamma, 60 år!

Grattis till min mor, som fyller 60 år idag!

(Jag har ingen bild på min mamma =( Måste fixa...)

Såg en mås cirkulera vid hamnen, som om han letade efter en vän...

Har känt mig väldigt skör och ledsen idag. Gått runt med gråten i halsen hela dagen idag. Jag kan dock inte förklara varför. Tankspridd i min egen lilla värld har jag varit idag också. Men det går över.

För de som missat.

Foki rekommenderade på sin blogg en japansk shoppingsida. Jag klickade mig in där och hittade MASSOR med söta saker som jag vill ha. VILL HA!! VILL HA!! VILL HA!!

Sidan heter Strapya World. Klicka er in där vettja!!

Hon såg ut genom fönstret och lät världen gå förbi.

Guh vad min uppdatering är tråkig. Men så blir det när man inte har någonting att skriva om. Det händer liksom ingenting speciellt i mitt liv just nu. Vardagen släpar sig fram och jag sover halva dagarna. Jag har väl hamnat i någon sorts svacka eller nåt. Och just nu känner jag faktiskt inte för att göra någonting åt saken. Lat? Ja!

Snigelpost =)

Jag fick snigelpost från Ariena i brevinkastet idag. Jag älskar snigelpost! Det är så personligt och fint och det bryter av mot alla de tråkiga räkningar som man får.

=(

Jag känner mig nedstämd och vill egentligen gömma mig under täcket och gråta.

Finns det någon som vill ge mig 45 000 kr till en makeup-utbildning på Makeup-studion?

Kan någon tala om för mig när det här kommer att vända?

Jag har letat i platsannonser efter arbete. Men varje ställe söker någon med flera års erfarenhet eller en utbildning som jag inte har fast arbetsuppgifterna verkar hur enkla som helst. Kan någon tala om för mig när det här kommer att vända? Hur länge ska jag behöva vara arbetslös? Hur länge ska jag behöva vara utan inkomst? Jag hatar det här!!

När jag öppnade mina ögon var det redan ljust ute.

Det kan inte alls vara bra att sova så här länge. Kroppen tar stryk. Man missar halva dagen. Men nu finns det ju ingenting man kan göra åt saken. Jag har ju redan vaknat försent liksom. Så det är bara att bita i det sura äpplet och göra det man planerat att göra. Få se nu:

  • Komma igång med skrivandet för veckan. (Jag tänkte att om jag ser skrivandet som ett jobb så kan jag skriva varje dag, måndag till fredag, och ta helg, lördag och söndag, som alla andra. Idag började jag ju lite segt men imorgon blir det skärpning....igen!)
  • Duscha (kan vara en bra idé...)
  • Diska (det här är dock inte så nödvändigt om man har en karl i huset som kan göra det istället.)
  • Äta (man måste ju överleva dagen. Dessutom skulle magens kurranden störa mig i skrivandet om jag inte äter.)

Skärpning nu!

Dagarna bara försvinner och jag har suttit vad datorn alldeles för mycket. Eller jag har snarare SUTTIT för mycket. Min höft tar stryk av det. Och inte har jag zumbat på ett tag heller. Skärpning, Nina! Skärpning!!

Nu blir det några avsnitt av Scrubs innan läggdags.

Crazy idé - en musikal om vampyrer.

Jag måste berätta om en crazy idé som jag fick i gymnasiet. Jag bestämde mig nämligen för att komponera och skriva manus till en musikal. Om vampyrer. Den skulle handla om en kvinna som blir kär i en man som visar sig vara Lestat. Han biter henne, är slarvig och tror att hon dör och försvinner nöjd och glad för det han gjort. Men självklart vaknar hon och är förvandlad till ett av nattens "monster". Med hjälp av en demon vid namn Demonia, som har sina egna avsikter med att hitta Lestat, bestämmer hon sig för att hämnas på Lestat. Längre än så kom jag inte i idén. Men jag hann skriva två sånger till den, som jag till och med skrev ner noterna på och har kvar än idag.

Någon som vill fortsätta arbeta på det här med mig? Eller är det ett hopplöst fall?

Söndag

Det verkar äntligen som om blogg.se inte krånglar längre. Vad bra, säger jag!

Älsklingen och jag sov till tio över elva idag. Det är tillåtet att sova så länge på en söndag. Dessutom kände jag mig en aning dåsig och hostig när jag vaknade tidigare och då ville jag definitivt inte gå upp. Så nu kan vi konstatera att jag har en förkylning på gång. Igen! JAG VILL INTE!!

För att piffa upp inlägget lite så bjuder jag på en gammal bild på mig själv tagen 2007 (tror den är tagen 2007!) Det var iallafall innan jag bestämde mig för att färga mitt hår svart.

Krångel, krångel och födelsedagsfirande.

Blogg.se krånglade för mig igår. Därav kunde jag inte skriva något inlägg. Dumma blogg.se!

Ikväll ska vi iväg och fira min bror som fyllt 40 år. Det skulle tydligen bli smörgåstårta. *längtar* Det som är så gott!

Har ätit som en toka

Dagens middag blev en kycklingsoppa med två brödskivor och sedan små plättar med hallonsylt till efterrätt. Snart ska vi ge oss på att äta en efterrätt till. Nämligen fruktsallad med vispad grädde. Mums! Men guh vad jag är mätt. Men lite fruktsallad får det plats i magen.

Jag har passat på att planera kring bröllopet idag. Jag har inte skrivit ett enda ord i mina böcker och inte heller har jag ritat, tecknat eller färglagt.

Jag är jättetrött och klockan är bara åtta. Man kan ju inte gå och lägga sig än ju! För tidigt!

Klaaar!

Då var man klar med tvätten. Vad göra nu då?

Det här kommer att bli en lång dag.

Idag är det tvättdag. Det började klockan sju imorse och vi är fortfarande inte klara. Det behövdes verkligen tvättas kläder. Alla kläder som jag använder var smutsiga. Visst har jag kläder i garderoben men det är mest toppar och kjolar och det känns inte så bra att ta på sig det när strumpbyxor och vanliga byxor ligger i tvätten. Så här sitter jag framför bloggen i piratmjukisbyxor, tubtopp och kofta. Så skönt det ska bli med lite rena kläder.

Idag hade jag tänkt att vara ambitiös och antingen teckna eller skriva. Jag måste börja ta mitt författarskap på allvar om jag ska komma nånstans.

Hyrfilm

Kvällen spenderade jag genom att titta på två filmer som jag hyrde i videobutiken runt hörnet.



och



(Bilderna lånade från google).

Läs mer om filmerna HÄR och HÄR.

Frågestund

Det var ett tag sen. Så fråga på! Ni har till imorgon kväll på er.

Mer "konst"

Jag ägnade mig åt att färglägga en teckning som jag tecknat i december 2009. Retro Chic kallar jag den för.

Kände mig något konstnärlig ikväll

Jag satte mig vid datorn, letade inspiration bland konstnärssajter och ritade sedan "Madame Noir".



Se, jag är urkass på att rita....

Men jag försöker ändå.

Plågsamt på biblioteket.

På förmiddagen satt vi, två författare, på biblioteket igen och kände oss ambitiösa. Men jag tappade koncentrationen och hade problem med att hitta den igen för att jag hade så ont i min höft. Eller snarare, jag hade ont i min ischias. Smärtan strålade från nedre höger del av ryggen till höften och benet och efter en timma (tror jag att det var) så ville jag gå hem igen och lägga mig i sängen och tycka synd om mig själv. Dumma ischias! Den har plågat mig hela dagen.

En glad överraskning kom med posten idag!

Jag blev så glad när posten kom idag! Jag fick nämligen en helt oväntad överraskning. Ett litet paket med ett par örhängen och en lapp där det stod: "Hej! En liten pepp-present till dig. Lycka till med vikten och bröllopsplaneringen. Kram Magda (Emalj)". Det var alltså snälla, söta, rara Emalj som sänt mig denna överraskning. Jag är oerhört tacksam och jag blev otroligt glad när jag fick örhängena och den fina hälsningen!

Tack tack och åter tack till dig Emalj!!


Dessa söta örhängen fick jag. De föreställer G-klavar, som ni kan se, och passar perfekt min musikaliska personlighet.


Dessutom passar dom perfekt tillsammans med det här halsbandet...

...som jag fått av mina föräldrar för länge sen.



Jag tänker och försöker minnas så det knakar....

Det är sjukt hur svårt det är att skriva en självbiografi. Det borde inte vara det. Man behöver inte göra någon direkt ansträngande research, bara gräva i minnet lite. Fast det kan ju vara jobbigt, beroende på vad man varit med om.

Jag har iallafall fastnat. Ska försöka gräva mig fram så fort som möjligt.

Just nu sitter jag och lyssnar på Mando Diao's skiva Give me fire. Sjukt bra!

Jag arbetar med ord

Det är någonting mysigt med att kalla sig själv för författarinna. Jag får en känsla av ett mysigt café i Paris där man kan sitta och filosofiera om livet och sedan gå hem och sätta sig med papper och penna och skriva ner dagens iaktagelser. Men inga mysiga caféer i Paris för min del. Här blir det research på stadsbiblioteket och skriva så att pennan glöder hemma vid skrivbordet längst in i hörnet. Men jag kan låtsas att jag sitter på det där caféet i Paris och filosofierar. En kopp väldoftande te hjälper till i fantasierna.

Där satt vi, två författare, och kände oss ambitiösa.

Hela förmiddagen har jag varit kreativ. Jag satt på biblioteket med Chaya och skrev på min deckare. Chaya gjorde efterforskningar till sin egna bok. Där satt vi, två författare tillsammans, och kände oss väldigt ambitiösa. Nu är min inspiration på topp. Förutom deckaren, skriver jag på en annan sorts roman/novell, ett manus till en komedi samt min självbiografi. Kanske dumt att ha så många projekt på en gång men det struntar jag i. Då har jag iallafall saker att göra. Måste bara sätta upp deadlines för när dessa projekt måste vara klara.

Författardrömmar

Nu är det så här!

Jag har bestämt mig!

Eftersom jag ändå inte har något jobb att gå till kan jag ju likagärna göra någonting kreativt men ändå stimulerande för hjärnan istället för att låta timmarna gå utan att någonting händer.

Så från och med nu kan ni kalla mig för fattig författare.

En blogg award. Tack snälla Jonesy!

A giant bear hug
Awarded by Jonesy to Nina

Och då sov man på dagen igen...

Nu har man vänt på dygnet igen. Det var precis det som inte fick hända. Ikväll måste jag gå och lägga mig mycket tidigare så att jag inte sover till efter tolv på dagen. Det känns som om man missar så mycket då. Dagen känns så kort.

Nu är jag vrålhungrig. Men jag vill inte ha frukost utan jag vill ha riktig mat. Riktig lunch. GE MIG MAT!!

Nu är klockan mycket...

...och sängen ser så inbjudande ut.

God natt!

Tävlar hos Emalj

Jag är med och tävlar om ett valfritt smycke från Emalj design. Håll tummarna för mig.

Gårdagen då...

Igår kväll hade vi ett par vänner över för en god vegetarisk middag med vin, öl, xide och Trivial Pursuit. Det var riktigt trevligt. Jag lyckades med maten och jag vann spelet. Wiiieee!!!

Huvudvärken kommer smygande...

Nu ligger mina Komvux kursböcker till försäljning på blocket. Hoppas jag får dem sålda. Skulle vara skönt med lite extra pengar i fickan.

Behöver du kurslitteratur till Komvux så klicka HÄR och se om jag har de böcker du behöver.

Idag...

Förutom att jag rensat bland mina ägodelar idag har jag, älsklingen och vår vän Christian varit ute och ätit en god sen lunch/tidig middag på en restaurang som jag inte kommer ihåg vad den heter. Jag valde basilikamarinerad lax med kräftstjärtar i hummersås. Till detta blev det Coca Cola. Det var riktigt gott!

Jag sitter och funderar fram och tillbaka på ifall jag ska zumba lite eller inte.

Jag har vaknat som ur en dvala och det känns ovant.

Än så länge har jag rensat bland mina kläder och slängt onödigheter som jag hade i mina skrivbordslådor. Det känns ganska skönt att ha rensat lite bland mina ägodelar. Det känns som en sten har lyfts från mitt bröst av någon anledning. Jag är dock långt ifrån klar. Har fler kläder att rensa bland. Och sen blir det att donera det jag inte vill ha kvar till Myrorna eller nåt. Bara jag blir av med det. Att sälja kläderna på nätet är ju också ett alternativ men jag känner att jag inte har lusten att ställa mig och fotografera alla plagg och sen lägga upp dem någonstans på nätet. Jag får fundera lite till på det.

Dagen känns iallafall inte bortkastad, som det har känts de senaste månaderna. Och det känns bra. Jag märker att jag har lättare att motivera mig själv till att göra saker när jag inte är ensam hemma. När älsklingen åker till arbetet så kan man nästan säga att jag går i ide. Och sen när han kommer hem vaknar jag och känner mig motiverad igen. Så ska det inte vara. Jag måste ju känna mig motiverad när jag är ensam hemma också. Det är någonting som jag ska arbeta på det här året. Det blir mitt lite försenade nyårslöfte.

Ta hand om er kära läsare!

Så satans irriterad!

Majoriteten av den svenska befolkningen klagar på vädret. För att det är kallt. HALLÅ! DET ÄR VINTER OCH VI BOR I SVERIGE, ETT LAND I NORDEN, TRO FAN DET ÄR KALLT DÅ!!!!

Det är bara att gilla läget och hålla käft eller dra åt varmare breddgrader!

I am wanted again! Wieee!!!

Nu blir det att spela sällskapsspel med älsklingen. Han sitter i köket och ropar efter mig. Vad skönt det är att känna sig wanted!

Bröllopsbestyr.

Ikväll kommer älsklingen hem från sitt arbete. Det ska bli så skönt att slippa vara ensam ett tag framöver. Jag har bestämt att vi ska gå och titta ut våra vigselringar och bestämma oss för vad vi ska ha så vi kan beställa dem nu. Det vore ganska skönt att ha det gjort i alla fall. Sen är det en hel del annat att bestämma. Bland annat måste vi hitta en bra fotograf som kan ta vara bröllopsfoton. Och sen måste jag ha hit tärnorna Madeleine och Sophia för att ta mått till tärnklänningarna så att man kan börja sy dem. Menyn måste bestämmas, samt vilken make up artist jag ska gå till. Åh, det är så mycket att tänka på.

Så här ser Karelska piroger ut.

Jag tänkte visa en bild på hur Karelska piroger ser ut. Pirogernas ursprung är från Karelen (som det hörs på namnet) och degen är gjort av salt, vatten och rågsikt blandat med lite rågmjöl. Innehållet består av risgrynsgröt. Sen har man in detta i ugnen och när dom är klara penslar man dem rikligt med smält smör. Redo att ätas, helst varma, med smör och diverse pålägg. Går även bra att värma dom i en brödrost om man har. Blir en delikatess om man äter med äggsmör (alltså man blandar smör med kokt ägg i bitar). Supergott!

Karelska piroger

Jag har bakat karelska piroger med mamma idag. Nu vet jag hur jag ska baka dom utan att misslyckas, som jag gjorde sist.


En liten bild på mina små "änglar"


Se så mysigt det är att ha någon att krama i vintermörkret.

Små ord

Jag känner mig...

Bättre.

Faktiskt.

Ett katthem har brunnit ner - hjälp till att bidra!



Katthemmet kompis har brunnit ner
På nyårsdagens eftermiddag brann hela Katthemmet Kompis ner till grunden. Brandorsaken är ännu okänd i skrivande stund. Många katter har räddats men tyvärr omkom en del katter i branden. Några av katterna sprang till skogs och ett omfattande sökande efter dessa kommer att göras. Katterna som finns kvar är chockade och rädda.

Verksamheten ligger helt nere och Maritha och Sonny orkar inte prata i telefon just nu. Katthemmet har varit deras skötebarn och de har byggt upp det helt för egna händer. Detta är en stor tragedi för dem.

Stort behov av mat, kattsaker och medicin

Eftersom all kattmat, medicin och alla kattsaker fanns i katthemmet är vi nu i mycket stort behov av hjälp med detta. Om ni har möjlighet att skänka mat, transportbur, kattdynor, kattleksaker, matskålar, katttoaletter, kattsand etc blir vi mycket mycket tacksamma. Medicin i form av avmaskningsmedel, desinfiktionsmedel, bomull etc samt Virkon som är ett medel för att hålla rent på golven i katternas hem. Om ni vill ställa upp på att bli jourhem kommer det att bli en något senare fråga när allt har lagt sig lite och vi vet hur många och vilka av våra katter som överlevt.

 

(Information hämtad på deras hemsida och blogg)

 

Jag bor inte i Nybro och heller inte i närheten men mina tankar går till dessa stackars katter och självklart till ägarna av katthemmet. Jag ska skänka min gåva till dessa drabbade. Ska du?

Skänker din gåva gör du via postgiro: 35 74 82-9

 

Bewitched

Ikväll blir det att se på den här filmen:

(Bild lånad från Google)

 

Den svenska titeln: En förtrollad romans. Visas på kanal 3 kl.21.25 ikväll.


Amerikansk komedi från 2005. Häxan Isabel Bigelow anländer till Kalifornien för att få leva ett normalt liv. I Hollywood söker under tiden den egocentriske skådespelaren Jack Wyatt att återfå den prestige han tidigare haft i branschen genom att spela in en repris av den framgångsrika TV-serien "Bewitched". När Jack oförhappandes stöter på Isabel och ser henne röra på näsan, beslutar han sig omgående att erbjuda henne rollen som Samantha. Hans baktanke är att sätta in en okänd skådespelerska i rollen och själv överskugga hennes rollspel. Isabel inser slutligen vilken hans verkliga avsikt är. Men hon har förälskat sig i honom och beslutar sig för att avslöja sanningen om sig själv.

 

I rollerna: Nicole Kidman, Will Ferrell, Shirley MacLaine, Michael Caine, Jason Schwartzman.
Regi: Nora Ephron.

 

(Text lånad från tv.nu)




If only for a moment...

Jag var ute och mötte Jenny idag. Hon hade snott med sig min tröja av misstag när hon åkte till Stockholm över nyåret. Så jag skulle få tillbaka den. När hon och hennes sambo hade blivit hämtade av hennes pappa tänkte jag att jag skulle ta spårvagnen upp till stan igen. Tvåans spårvagn. Den som går den långa vägen upp till stan. Jag hade kunnat vänta 2 minuter på treans spårvagn men jag kände att jag ville ta det lugnt och bara sitta still en längre stund. Det är mycket lugnare och mer fridfullt på tvåans spårvagn. Alla som åker med trean verkar bara ha bråttom och stressar upp sig i onödan. Jag har fått stressa tillräckligt. Därför var tvåans spårvagn perfekt avkoppling en liten stund innan jag tog tag i dagens handlande på Ica mitt i stadens centrum. När jag stod nere vid resecentrum och väntade på spårvagnen kände jag en stor sorg och utmattning i kroppen. Var tog min lycka vägen? Den försvann definitivt med det gamla året. När jag satt där på spårvagnen kände jag mig lite tillfreds med att bara vara. Att bara sitta där och titta ut på Norrköping som svischade förbi.

På tisdag kommer älsklingen hem och är hemma tre veckor. Lyckan kanske kommer och hälsar på då. Om ändå för en liten stund?

Dyyyrt att leva!

Varför ska det kosta så förbannat mycket att leva? Ska man äta minst tre gånger om dagen kostar det ju multum. Det kanske bara är jag som är snål? Det blir som en chock för plånboken när man under en längre period ätit bara 1-2 gånger om dagen och sen helt plötsligt börjar äta 3-4 gånger om dagen. Så nu har jag surfat runt på Google och sökt efter enkla matrecept som inte kräver så mycket ingredienser och som är goda och näringsrika ändå. Uppdaterar kanske sen när jag faktiskt hittat enkla recept som jag kan dela med mig av.

Vad göra?

Humörsvängningar. Ena sekunden mår jag skit. Andra sekunden är jag den gladaste på hela planeten. What to do about this?

Första dagen i ett nytt år

Det gick inte så bra det här. Jag har sovit mesta delen av dagen och mått psykiskt dåligt. Igår kväll, under nyårsaftonen, fick jag två gråtattacker. Det är inte kul när man är ensam. Ensamheten var så påtaglig att jag nästan skakade i hela kroppen. Idag sov jag bort dagen. Jag vill inte vara ensam här hemma längre. Att vara ensam är det värsta jag vet. Men jag kan inte göra någonting åt saken och det får mig att känna mig hjälplös. Det är inte lätt när man har en fästman som är sjöman och väldigt få vänner i staden. Väldigt få vänner överhuvudaget. Och alla har ju sina egna liv. Det känns nästan som om ingen bryr sig om mig när jag vill umgås. Jag får nästan alltid ett nej till svar. "Jag är upptagen med annat". Jag är en social människa. Har inte jag någon att prata med varje dag så gör jag sådana här dumma saker som att sova bort dagen, ser onödigt mycket på serier eller vankar rastlöst av och an i lägenheten. Nu är det ju inte så att jag ALLTID får ett nej till svar av mina vänner. Men har man så få vänner som jag har så känns det nästan som det. Det kan dröja upp till tre veckor innan någon har tid eller lust att umgås med mig. Det är inte heller världens lättaste att gå ut och skaffa nya vänner när man inte har arbete eller skola att gå till. Och folk skulle nog titta konstigt på mig om jag gick fram till en grupp okända människor på stan och sa: "Hej! Vill ni bli mina nya vänner?".

Jag spenderade iallafall nyårsafton alldeles ensam. Drack Champis vid tolvslaget, skålade med mig själv och tittade ut genom fönstret på alla raketer. Katterna gömde sig under soffan för att dom var rädda för alla ljud som raketerna gav ifrån sig. En timma senare gick jag och la mig och sov bort den för mig deprimerande nyårsaftonen. Samma med nyårsdagen. Fast jag är vaken nu. Jag låg i sängen och sa åt mig själv att skärpa mig. Så jag reste mig upp och satte mig här. Det är väl ändå bättre än att ligga och sova dagen ut och sen sova ännu mer när det blir natt?

Nej, jag mår inte bra. Mitt liv är inte okej. Men jag har ju ett helt nytt år på mig att försöka komma ur det som inte är okej.
Rss