Bloggutmaning dag 11 - En bild från en tid jag saknar.

Den här bilden i ramen är tagen sommaren 2004. Sommaren då jag och min älskling blev ett par.
Jag saknar den tiden lite grann.

Bloggutmaning dag 10 - Låtar jag lyssnar på när jag är glad, ledsen, uttråkad, sur, förbannad...

 

 

När jag är glad, eller när jag är uttråkad, lyssnar jag helst på blandad musik. Jag har börjat skapa en lista på låtar som jag sätter på när jag bara känner för att lyssna på musik och är tillfreds med livet. Glad liksom.

 

När jag är ledsen lyssnar jag på Robbie Williams. Han får mig alltid att bli gladare när jag är ledsen.

 

När jag är sur eller förbannad lyssnar jag på Metallica. De får mig att få ut min ilska och må bra och sluta vara arg/sur.

 

(Bild lånad via google-sökning)

En kattmammablogg. XD

Min lilla kisse Maya är dräktig. Och eftersom det finns så många mammabloggar därute så tänkte jag: "HEY! En kattmammablogg!!". Så klicka in er på Mayas "egna" mammablogg. http://mayaslivsomkatt.blogg.se.

Hihi!


Lilla söta Maya ska bli mamma för första gången.

Bloggutmaning dag 9 - Något jag är stolt över.

Jag är riktigt stolt över att jag kan sjunga och spela musik. Det är en gåva som jag ska vårda hela mitt liv.

Dags att sova

Det har varit en lång dag idag. Och nu är det dags att sova.

Jag har missat ett par dagar på min bloggutmaning men jag lovar att jag tar igen det imorgon.

För att avsluta dagen bjuder jag på en nytagen bild på Lilleman som spanar ut över vardagsrummet från kattsängen.

Bloggutmaning dag 8 - Mål på kort sikt för denna månad och varför.



En månad framåt, från och med idag, ska jag arbeta hårt för att stärka min självkänsla. Jag går en kurs som heter "Stärk din självkänsla" som skolan anordnar och där får man övningar att göra hemma som stärker självkänslan, vilket jag verkligen behöver.

Onsdag

Alldeles strax ska jag gå iväg och äta lunch på Asian Garden med Chaya-chan och hennes fästman.

Sen ska jag bort till Matteusgården och planera finska morsdag som är den 8:e maj. (Jag är med i programkommittén).

Sen ska jag iväg på Stärk din självkänsla-kurs på Trappan.

Lite bilder från grillningen

Jag lovade att visa bilder från kvällen grillning. Det blev inte så många bilder men här är de fyra bästa. XD

Det är ös i grillen!!


Tack vare grillmästaren Sanne! (Som här på bilden har på sig min vinterjacka för att hon frös).


Här grillas den goda maten som jag marinerat som en äkta mästerkock skulle ha gjort.


Jag blir inte bra på bild nu för tiden men jag bjuder på den här iallafall.
(Dags att färga utväxten kanske...)


Och här har vi grillmästarna i full gång. XD
Emelie och Sanne.



Hahaha! Sanne gör roliga miner på alla bilder jag laddade upp. XD

The day so far...

Jag har haft fullt upp hela dagen idag. Jag började min födelsedag med att duscha och bli ren. Sedan fortsatte jag till all disk som stod på diskbänken. Nu är det inte en enda smutsig disk där. Jag gick iväg till affären för att handla inför kvällens grillning och sen var det dags att äta lunch med mina föräldrar. Efter att vi ätit kinamat på restaurang China åkte vi hem till dem och jag fick med mig kokt potatis (så jag slapp koka potatis hemma till potatissalladen) och en kattsäng till mina katter (som Maya har ockuperat och deklarerat att den nu är hennes). Det blev sedan en sväng förbi Coop i Åby för att handla lite Pärondryck och glasstårta, för att till slut åka hem och förbereda inför kvällens grillning. Jag gjorde egen potatissallad, jag la kycklingfiléerna och grönsaksspetten i marinad och jag rengjorde grillen. Sen vilade jag. Nu väntar jag på mina två brorsdöttrar Sanne och Emelie och på min svärmor så att vi kan börja grilla.

Jag tänkte försöka fota lite under grillningen så det kommer upp bilder senare ikväll.

Bloggutmaning dag 7 - En bild på någon/något som har störst inverkan på mig



Min make är nog den som har störst inverkan på mig.
Här är han i sina bröllopskläder.

Tidig födelsedagsmorgon

Det blev en tidig morgon för födelsedagsbarnet. Ja alltså, tidigare än vanligt. För let's face it! Jag brukar inte gå upp tidigare än 11 om dagarna. XD

Min mor ringde och väckte mig för att gratulera mig på födelsedagen. Sen kunde jag bara inte somna om. Och en stund senare ringde min yngsta storebror Mika och grattade mig också. Och när jag satte igång datorn upptäckte jag en massa gratulationer på facebook. Men de som grattade mig först strax efter klockan tolv inatt var ändå mina brorsdöttrar Emelie och Sanne. Fick två grattis-sms mitt i natten av dem. XD

Nu ska jag slappa några minuter, sen ta en födelsedagsdusch och sedan sätta igång med födelsedagsbestyr.

Så här mitt i natten...

...har jag mailat iväg en hemtenta till en lärare i kyrkohistoria. Jag bestämde att den var tvungen att vara klar innan jag kunde gå och vila upp mig för min födelsedag imorgon (eller idag blir det ju med tanke på att klockan är över 12 på natten).

Men nu ska jag säga godnatt till mina katter och sova gott en stund.

Godnatt!

Congratulations to meeeee!

Klockan är över tolv, det är den 26 april och jag fyller år! YEAY!

Planerar min morgondag

Imorgon är det min födelsedag. Så jag sitter och funderar lite på vad jag vill göra på min födelsedag. Det pratades om grillning med min brorsdotter Sanne. Men det blir inte förrän sent på eftermiddagen. Hela förmiddagen fram till sent på eftermiddagen kommer jag att vara ensam. Vad ska man hitta på för att förgylla sin 26-årsdag?

Bloggutmaning dag 6 - Favoritsuperhjälten och varför.

Det här var en svår utmaning för jag har många favoritsuperhjältar. Så istället för att bara välja en, tänker jag lista upp alla mina favoriter som jag kan komma på just nu. Utan inbördes ordning förstås.

Wolverine
Egentligen ingen superhjälte i den meningen, utan en mutant med häftiga egenskaper som att läka sig själv och klor som till en början var gjorda av ben men, som alla vet, blev adamantiumbelagda. Han är med i min lista av superhjältar mest för att han är cool.


Iron man
Heller ingen superhjälte i den bemärkelsen. Bara en vanlig man med högt IQ som kan bygga robotar och vapen av alla slag och som byggt världens coolaste kostym - Iron man-dräkten. Med i lista för att han, precis som Wolverine, är cool.


Superman
Mannen kan flyga, han är stark, han har röntgensyn, han har "laser"-ögon, han är snabb och han har bara en svaghet - kryptonit. Åh just det, han är en alien också. Det här är en superhjälte!
Hur coolt är inte det?


Jag har säkert fler favoritsuperhjältar men det får räcka med dessa tre, som jag för tillfället anser vara de coolaste av de coola.

(Bilderna lånade via google-sökning)

Bloggutmaning dag 5 - En bild av en plats jag varit på

Förra året i slutet av maj, besökte jag, maken och två vänner Göteborg, och självklart Liseberg.

I värmen, som var ute, gick vi in och svalkade oss här:



Men det blev ingen alkohol för mig, för jag var den som fick köra bil hem sen.

Bloggutmaning dag 4 - En vana som jag önskar att jag kunde trolla bort



Jag har en tendens att stuka/vricka min fot stup i ett. Det är någonting som har blivit en vana, som inte borde vara en vana. Det önskar jag att jag kunde trolla bort!

Ensam påskafton i ett soligt Norrköping

Det är påskafton idag och här i vackra Norrköping skiner solen. Det är behagligt varmt i solen men i skuggan kan det bli lite småkyligt.

Jag ska spendera min påskafton ensam. Jag ska lyxa till det med att dricka max två glas Martini Bianco med sockerdricka och limeklyfta. Jag ska bara ta det lugnt i eftermiddag/kväll.

Efter att ha sprungit ute lite för mycket de tre senaste dagarna så har min fot svullnat upp och det ser än en gång ut som om min fotled har en bilring. Det värker när jag går och det värker lite när jag inte går. Så vila låter som en bra idé.

Jag ska följa Walles exempel och lägga mig i soffan en liten stund medan jag väntar på ett samtal via Skype.


Bilden är tagen med datorns webbkamera. XD


Movienight

Jag sitter och mumsar vattenmelon och ska sätta mig bekvämt i soffan och se på en film. Vilken film jag ska se får ni veta någon annan dag. Jag känner mig en aning hemlighetsfull för tillfället.

Ha en trevlig fredagkväll alla där ute i världen!

Onödig information

Jag tampas med en halvförkyld näsa. Vilket betyder att jag inte behöver snyta mig hela tiden men tillräckligt ofta för att irritera mig på det.

Ville bara säga det...

Bloggutmaning dag 3 - En bild på mig och mina vänner.

Ja, alltså, vi har ett litet problem med bloggutmaning dag 3. Och problemet är att jag inte har några bilder alls på mig och mina vänner tillsammans. =(

Så, det blir ingen bild på mig och mina vänner.

Bloggutmaning dag 2 - Meningen bakom mitt bloggnamn

För flera herrans år sedan, kommer inte ihåg när (kan ha varit typ sommaren innan jag började musikgymnasiet, vilket var för över 10 år sedan, eller till och med någon gång ännu tidigare), så skulle jag hitta ett internetnamn åt mig, som jag kunde använda som användarnamn på diverse sidor på internet. Mamma och pappa hade äntligen skaffat internet hemma och jag kunde äntligen bli lite internetsocial, som alla andra.

Så, jag plockade upp en gammal engelsk-svensk ordbok från förlaget Norstedts och försökte hitta ett enkelt annorlunda engelskt ord för elak (istället för det gamla vanliga evil), för det var precis vad jag tyckte att jag var då. Elak. Eller smått elak. Och där under bokstaven C hittade jag catty, vilket enligt översättning till svenska betyder småelak. Och det var ju perfekt, tyckte jag. Mitt internetnamn blev Catty. Har till och med fått ett kortetui med namnet Catty ingraverat på av en vän som tyckte det var en rolig souvernir att ta med sig till mig när hon var i Spanien och pluggade några månader.

Jag har använt internetnamnet Catty i mer än tio år nu och aldrig velat byta ut det. Så när det var dags att börja blogga för ungefär två år sen (har bloggat längre än så och haft en blogg innan som hade samma namn, men den bloggen fanns inte här på blogg.se) så tyckte jag att bloggnamnet Mitt liv som Catty skulle passa bra. Mer eller mindre skulle man kunna säga att mitt bloggnamn egentligen är Mitt liv som småelak.

Dagen i punktform.

Idag har jag haft fullt upp. Tänkte uppdatera i punktform:

  • Jag vaknade kl.7.45.
  • Steg upp ur sängen.
  • Duschade!
  • Klädde på mig.
  • Tog med mig min väska med plånbok...
  • ...och gick ut för att ladda på mitt busskort.
  • Åkte spårvagn ner till resecentrum...
  • ...och tog bussen till Åby...
  • ...för att där sätta mig i förarsätet på mors bil...
  • ...och skjutsa hem henne och pappa.
  • Gasade sedan min väg hem till Chaya-chan för att plocka upp henne och hennes fästman...
  • ...för att vara snäll och skjutsa honom till bussen vid gamla bussterminalen. (Han skulle åka till Stockholm).
  • Sedan gasade jag och Chaya-chan vidare mot Linköpings universitet i Linköping för att leta böcker och kopiera artiklar på deras bibliotek.
  • Efter lite gotteköpande på pressbyrån där, gasade vi tillbaka till Norrköping, till Kungsgatan för att äta en god lunch på Spicy Hot.
  • Jag skjutsade hem Chaya-chan och körde själv vidare hem till mina föräldrar för att plocka upp dem.
  • Vi åkte till City Gross och "stor"handlade.
  • Jag körde hem mig själv in till stan med föräldrar i bilen...
  • ...gav bilnycklarna till mor...
  • ...tog mina varor...
  • ...och släpade dem under pust och stön hem till lägenheten där jag plockade upp dem och ställde in i kylskåp och skafferi.
  • Bytte om till bekväma sommarmjukiskläder bestående av ett vitt linne och stora röda shorts.
  • Hällde upp ett glas Ramlösa åt mig själv.
  • Och satte mig framför datorn.

Jag tror inte det här med uppdatering i punktform funkar... Men nu har jag testat iallafall. XD

Bloggutmaning dag 1 - En nytagen bild på mig, inkl. 15 fakta om mig själv





1. Jag brukar kommentera nästan allt som händer när jag tittar på en film. I really can't help it!
2. Jag älskar doften av regn.
3. Jag är inte så förtjust i apelsinjuice men däremot älskar jag färska apelsiner.
4. Jag har finska föräldrar och fyra äldre bröder.
5. Jag är faster till 6 pojkar och 5 flickor.
6. Jag är gudmor till världens underbaraste lilla Alva.
7. Innan jag flyttade ihop med mitt livs kärlek var jag en hundmänniska. Nu är jag en kattmänniska.
8. Jag fyller år den 26 april.
9. Jag älskar min mobiltelefon så mycket att jag hatar den.
10. Min favoritartist har alltid varit, och kommer alltid att vara, Robbie Williams.
11. Jag har riktigt svårt för svenska filmer. Vet inte varför! Beck är de enda filmerna jag kan se utan att irritera mig på det.
12. Mina käraste ägodelar är min mobiltelefon, min dator, min vigselring och min gitarr.
13. Mitt mellannamn är Helena.
14. Jag har planer på att skaffa mig en tatuering någon gång i framtiden. Vad den ska föreställa är ännu ett mysterium.
15. När jag är uttråkad brukar jag sätta igång hög musik och dansa genom hela lägenheten tills jag kollapsar i soffan. XD

En ny bloggutmaning

För att fylla ut bloggen lite ska jag ta tag i en 30-dagars bloggutmaning. Vi får väl se hur många dagar jag följer den, den här gången.

Dag 1 - en nytagen bild på dig, inklusive 15 fakta om dig själv
Dag 2 - meningen bakom ditt bloggnamn

Dag 3 - en bild på dig och dina vänner
Dag 4 - en vana som du önskar att du kunde trolla bort
Dag 5 - en bild av en plats du varit på
Dag 6 - favorit superhjälten och varför
Dag 7 - en bild på någon/något som har störst inverkan på dig
Dag 8 - mål på kort sikt för denna månad och varför
Dag 9 - något du är stolt över
Dag 10 - låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, sur, förbannad
Dag 11 - en bild från en tid du saknar
Dag 12 - varför började du blogga?
Dag 13 - en bild på ditt rum
Dag 14 - en bild på dig och din familj
Dag 15 - sätt din ipod/mp3-spelare på shuffle - första 10 låtarna som spelas
Dag 16 - en gammal bild på dig själv
Dag 17 - någon du skulle vilja byta liv med för en dag och varför
Dag 18 - planer/drömmar/mål
Dag 19 - smeknamn du har, och varför du har dom
Dag 20 - en förklaring av hur din framtid ser ut
Dag 21 - en bild på något som gör dig glad
Dag 22 - vad gör dig annorlunda till skillnad från andra
Dag 23 - något du längtar efter
Dag 24 - skriv brev, fota det, och skicka till någon
Dag 25 - vad man hittar i din handväska
Dag 26 - din absolut favorittid på året
Dag 27 - anledningen till att du gör en sådan här utmaning i dagarna 30
Dag 28 - en bild på dig förra året och en från nu - hur har du förändrats sedan dess?
Dag 29 - vad har du lärt dig denna månad
Dag 30 - dina favoritlåtar

 

Jag kommer inte ihåg var jag hittat den här bloggutmaningen.

Lite smått paranoid kanske...

Nu sitter jag här hemma på helspänn. Förra veckan fick vi hem ett brev från vår hyresvärd som meddelade att Installationsbolaget skulle komma och installera lite grejer i lägenheterna vecka 16 och 17 och det stod att de skulle komma in med huvudnyckel i lägenheten. Jag hoppas verkligen att de ringer på först och kollar om det är någon hemma. För jag vill inte ha någon främling inklampades i min lägenhet helt utan förvarning. Det är därför jag sitter här, på helspänn, med hög musik i högtalarna så att de HÖR att det är någon hemma. Men det är nog bara jag som är paranoid. Självklart måste dom ringa på för att se om det är någon hemma innan dom klampar in! Eller?

Men sen är det ju inte säkert att de kommer hem till mig just idag....

Eller är det någon på väg in genom dörren nu?!

Tomorrow is another day

Det är alldeles snart dags för mig att krypa ner i sängen och sova. Imorgon bitti ska jag upp tidigt och åka till universitetet i Linköping för att kopiera en artikel ur en Kyrkohistorisk årsskrift. Det blir kanske så att jag stannar kvar på skolans bibliotek några timmar för att plugga lite.

Godnatt!

Bli testpilot för Fazer choklad!

"Den 17 september år 1891 öppnade Karl Fazer sitt fransk-ryska konditori i hjärtat av Helsingfors. Han hade blivit konditor och gått i lära i S:t Petersburg, Berlin och Paris. Vid 25 års ålder var han beredd att visa vad hand kunde i sin hemstad Helsingfors. Hans konditori blev snart det populäraste caféet och träffpunkten i staden." - Fazer.se

Var med och påverka Fazers framtida chokladsortiment! Nu söker de 4000 testpiloter som får hämta ut 2 st Fazerchoklad à 200gr/st. Blir man testpilot är det sedan bara att smaka och säga vad man tycker.

Själv älskar jag Fazer-choklad!

Mer information har ni i den här videon:


Bli testpilot genom att klicka in dig HÄR!

Det här med bloggandet...

Jag är så dålig på det här med att blogga. Jag vet liksom aldrig vad jag ska skriva och jag vet inte hur ofta jag ska uppdatera. Det kan också tyckas att jag kanske har alldeles för många kategorier. Det blir ju lätt så att många kategorier inte uppdateras lika ofta som vissa andra. Och då landar jag på frågan: ska jag plocka bort kategorier som inte uppdateras så ofta eller ska jag låta dem vara kvar?

 

Hur ska jag finna inspiration till att skriva? Det fanns en period i mitt liv för några år sedan som jag älskade att skriva. Allt från poesi, sångtexter till rena fantasisagor. Ska jag behålla det för mig själv eller ska jag gräva fram gamla texter och publicera på bloggen för dem som vill läsa?

 

Finns det något som ni läsare vill veta om mig? Jag kanske borde skriva en självbiografi-serie som jag publicerar på bloggen? Jag hade ju ändå tänkt mig att skriva en sorts självbiografi. Jag kanske kan börja med en självbiografi-serie på bloggen som jag sedan kan utveckla till något som jag senare kan publicera i en riktig bok?

 

Jag kanske borde börja läsa böcker oftare så att jag har någonting att recensera? Eller kanske ta och recensera de filmer jag tittar på dagligen? Det är ju något att skriva om.

 

Jag kanske borde bli mera involverad i mina katters liv, fota dem mera och skriva om vad de hittar på för djävulskap om dagarna?

 

Ska jag skriva mer om min utbildning och om de ämnen som jag läser på universitetet?

 

Jag älskar att läsa historietidningar som Illustrerad Historia, Populär Historia m.fl. Skulle det vara intressant för er att läsa om vad jag läst om i mina historietidningar? Just nu t.ex. håller jag på att läsa om japanernas samurajer i tidningen Allt om vetenskap tema Historia.

 

Vad vill ni läsa om? Min musik, mina katter, mitt vardagsliv, min utbildning, mitt liv, min poesi? Eller om allt möjligt i ett enda virrvarr?

 

Jag tror det sistnämnda lät mer jag!

 

Vill ni ha mera videobloggar? Musikvideobloggar? Kattvideobloggar? Vad?

 

 

Sömngångare

Imorse åkte maken till sitt arbete på sjön igen. Två veckor ska han vara borta den här gången.

Så fort han åker blir jag som en sömngångare. Jag blir trött, vill sova, är uttråkad, känner mig ensam.

Idag har jag mest latat mig och drömt mig bort till andra platser att vara på. Det var meningen att jag och Chaya-chan skulle ha simmat imorse men min fot värkte så det blev inget.

Nu ska jag försöka komma på vad jag ska äta till middag.

Nattinatti!

Snart är det dags att krypa ner under täcket.

Men först ska jag göra mig redo för natten. Sedan kan jag krypa ner i sängen och titta på en film tills jag nästan somnar.

Godnatt gott folk!

1900-tals mode som jag tycker om - Den lilla svarta

År 1926 lanserade Coco Chanel klänningen som idag är känd som Den Lilla Svarta. Det är en svart knälång klänning i olika modeller som kännetecknas av elegans. Den lilla svarta används vid tillfällen då vårdad klädsel krävs eller vid festliga tillfällen för att tillföra det där lilla extra. Det bästa med den lilla svarta är att man kan accessoriera precis hur man vill beroende på tillfälle. Bär den med en kavaj, ha på dig enorma örhängen och ett stort glittrande halsband så ÄR du garanterat festens drottning.






(Bilderna är lånade via google-sökning)

Jag saknar...

...mobiliteten i min fot.

Tänk att man tar mobilitet förgivet. Man saknar det som attan när man skadar sig.

TUMMEN UPP!!

Solen skiner och himlen är blå!

Det är riktigt fint väder ute! Glass skulle inte sitta helt fel just nu...

Klockan är snart tre och jag har varit hemma sen strax innan elva. Jag var ju och simmade imorse. Och jag gjorde mina tåhävningar i vattnet. Fast jag tror att jag gjorde alldeles för många av dem för min fot värker lite till och från nu på ett sånt där obehagligt "jag-har-överansträngt-den"-sätt.

Imorgon bitti åker maken tillbaka till jobbet och jag ska än en gång möta upp Chaya-chan på badhuset för simning och tåhävningar.


Jag bjuder er på en bild på lilla Maya Gräddnos i närbild!



Men nu ska jag fundera ut vad jag ska syssla med resten av dagen. Baka kanske?

Tidig måndag morgon.

Visst är det så mycket ljusare här inne nu?

Man undrar säkert varför jag är uppe så här tidigt på en måndag-morgon. Jag har ju ingen skola på måndagar. Men nu är det så att Chaya-chan och jag ska till badhuset och simma. Jag är übertrött men jag har lovat både mig själv och Chaya-chan att jag ska simma.

Min fot är ju egentligen inte helt frisk än, så jag måste ta det försiktigt. Jag ska börja med att göra tåhävningar i vattnet. Har läst att det är bra när man ska stärka fotledens ledband. När min fot blivit helt frisk ska jag göra tåhävningar på land. Men nu håller jag mig till vattnet än så länge. Där har man ju bara 12% av sin kroppsvikt att belasta fötterna med.

Nu ska jag vila 5 minuter till innan jag gör mig redo för att gå till badhuset och möta min vän.

Totalrenovering!

Som jag tror många av er kan se så har det blivit en totalrenovering härinne på min blogg. Och det är tack vare min underbara brorsdotter Sanna som har fixat detta åt mig!

Tack så jättemycket Sanna!


Och vad tycker ni läsare?

Vilken färg är "jag"?

Det är så att jag bestämt att det ska bli lite färgändringar och sånt här på bloggen så att det kanske blir lite roligare att besöka den. Så min fråga till er är nu:

Vilken/vilka färg/er är "jag"?

Youtube-videos på mina katter

Jag kom på att jag har laddat upp videos på youtube för länge sen. Har flera musikvideobloggar där men nu tänkte jag summera alla vidoes på mina katter som jag laddat upp på youtube.

När Maya var liten kattunge svarade hon alltid snällt när man hälsade på henne. Det gör hon fortfarande. Men här är ett 8 sekunders klipp på när hon var liten unge.


Den första veckan då lilla Maya var ny i familjen var inte Maya så överförtjust i sin storebror Walle. Här är en video på när lilla Maya utmanar stora Walle och det blir en liten brottningsmatch.


Walle har aldrig tyckt om att det ligger mössor, vantar och halsdukar på hatthyllan.


Jag har tyvärr ingen youtube-video på vår yngsta katt Lilleman.

Drömmer om hus på landet

Idag har jag sjungit i kyrkan, varit ute i skogen hos mina föräldrar och grillat och sedan kommit hem och suttit framför datorn tillsammans med älsklingen och tittat på hus för skoj skull. Det lär dröja ett par år innan vi köper hus men det skadar ju inte att titta, drömma sig bort och planera lite.

Vi vill ha ett hus med långt till närmaste granne, helst med en gäststuga, vedspis, bastu - och spa-avdelning. Och vi har hittat många hus som faktiskt fyller våra små krav till rimliga priser också. Men priserna lär ju ändras och kommer inte vara desamma om ett par år som de är nu. Men sådant får man ju bereda sig på.

Men först ska jag försöka bli klar med skolan och få min kandidatexamen i teologi.

Ja just det! Huset ska helst vara ett två-våningshus, ha garage samt hobbyrum åt älsklingen som tycker om att bygga och reparera saker och stor fin gård för katterna att springa runt i. Gärna nära till skogen också!

XD

Redaktionskritik? Vad är det??

...Jag sitter på campusbiblioteket i Norrköping och pluggar. Har precis läst ett kapitel i boken "To each its own meaning" om redaktionskritik och jag fattar fortfarande inte vad det är för någonting. Lyckat hörrni!

Men efter lite research på annat håll så hoppas jag få grepp om termen.

Nu vidare till studierna...

Gambatte!

Jag kämpar vidare med min hemtenta som inte är klar på långa vägar än.

Imorgon ska vi på konfirmation och sedan ska jag spendera resten av söndagen med att fortsätta skriva på hemtentan. Den måste ju bli klar innan kl.12.00 på måndag.

När hemtentan är klar är det ytterligare studier som väntar. Har seminarier och annat kul att plugga till också. Det tar aldrig slut!

(Gambatte = japanska för kämpa på).

Här sitter vi...

...Chaya-chan och jag, på stadsbiblioteket, och kämpar med en varsin hemtenta. Hon med sin förbaskade lingvistik och jag med min dumma kyrkohistoria.

Det här går bra.

Skrivit om de första 300 åren av den kristna kyrkans historia. Nu är jag trött! XD

Jag har spenderat halva natten med att skriva på min hemtenta om den kristna kyrkans historia. Hemtentan består av fyra frågor och jag har än så länge bara besvarat en av dem. Med andra ord har jag tre frågor kvar att besvara och hoppas på att jag ska vara klar med hela hemtentan innan söndag så att jag kan njuta av trevligt sällskap på min brorsons konfirmation. Så mitt mål är att bli klar med hemtentan senast på lördag kväll så att jag sen på söndag kväll kan läsa igenom den, korrektera eventuella fel och sedan äntligen maila iväg den till min lärare så att jag kan få betyg i den kursen nån gång de närmsta två veckorna.

På förmiddagen när jag vaknat ska jag bege mig till universitetet i Linköping och inhämta en artikel och en bok som jag behöver för hemtentan. Dumma mig som inte tänkt på att göra det tidigare! Men jag har alltid en tendens att göra allt i sista sekunden.

Nu ska jag äntligen göra mig redo för sängen där min make redan ligger och snarkar.

Godnatt!

Jag var borta men nu är jag tillbaka igen...mer eller mindre.

Jag har inte bloggat på fyra dagar. Och jag har ingen direkt ursäkt till det. Men vet ni vad? Det gör ingenting, bestämmer jag!

Idag mailade min lärare en hemtenta till mig som jag har en vecka på mig att skriva. Det är en hemtenta om den kristna kyrkans historia. Så nu vet ni vad jag ska sysselsätta mig med den här veckan.

Imorgon kommer maken hem från 4 veckor jobb. Jag ska se till att dammsuga lite snabbt här hemma innan han sätter sin fot innanför dörren. But then again, jag har ju en hemtenta att skriva på.

Äsch! Han får dammsuga istället.
Rss