MySpace

Förutom Ubetoo så kan man lyssna på min musik på MySpace. Klicka in dig HÄR och lyssna på min musik där också.

En till ny låt!

Den här låten skrev jag strax innan jag fyllde 20 (för 5 år sen). Jag gick sista terminen på musikgymnasiet och låten är riktad till mina mobbare. När jag spelade den på sista ensembleuppspelningen för alla musikgymnasie-elever fick jag veta efteråt att det var några som satt och grät när jag sjöng den här.

Are you happy now?

2 nya låtar! Lyssna och säg gärna vad ni tycker!

Här har ni mina två nya låtar som jag spelade in igår.

I only have eyes for you



Dancing in the rain

God morgon!

Idag vaknade jag lite tidigare än vanligt. Jag brukar vakna runt elva/halv tolv men idag ska jag gå på stan med Chaya-chan så jag fick helt enkelt dra mig ur sängen, hur skönt det än var att ligga kvar. Älsklingen sover fortfarande. Ska väcka honom lite lätt strax innan jag går så att han vet att jag går. Han får en sådan panik annars när han inte vet var jag tagit vägen.

Det ska iallafall shoppas idag. Har en bunt med pengar kvar på min nöjeskassa som jag får använda till vad jag vill så det blir väl några klädesplagg till iallafall. Och kanske en fika.

Igår var jag produktiv. Jag spelade in två nya låtar och de blev väl helt okej. Ska se om jag kan ladda upp dem här så att ni får höra.

Lite tankar

Klockan är över tolv på natten och jag börjar bli lite trött. Jag kanske borde gå och lägga mig. Men samtidigt känner jag inte för att gå och lägga mig alls.

Det har stått still i min viktblogg i över två veckors tid nu. Efter 10 dagar med bantarsoppan började jag må illa bara jag tänkte på soppan, och det är ju inte så konstigt då jag åt soppan minst 3 gånger om dagen. Men eftersom det har gått två veckor utan soppan, och det har stått still på vågen när jag vägt mig (dvs jag har behållit vikten jag lyckades gå ner till), så tänkte jag att jag skulle försöka igen på måndag. Den här gången planerar jag att köra en vecka med den och sen får vi se vad jag känner för när veckan är slut.

Jag förstår inte riktigt varför jag alltid misslyckas med att gå ner i vikt. Det enda positiva den här gången är att jag faktiskt inte gått upp de kilona jag gick ner under de två veckor jag körde med soppan. Jag blir lika besviken på mig själv varje gång jag misslyckas. Jag försöker ta lärdom av det. Jag försöker tänka annorlunda varje gång det inte går som jag tänkt mig. "Det är inte hela världen! Fortsätt kämpa och det kommer att bli bra till slut." Detta är en stor framgång för mig. För 2-3 år sedan gav jag bara upp och tänkte att det inte var någon idé att fortsätta eftersom jag skulle misslyckas iallafall. Se hur mycket en människa kan förändras på ett par år.

Ett namn åt min söta lilla dator?

Jag har fortfarande inte hittat något namn åt min lilla skönhet. Och inga förslag har jag fått heller. Så jag frågar igen; Någon som har ett namnförslag åt min dator?

Jag tänkte sno åt mig ett namn ur Grease-filmen med John Travolta och Olivia Newton John. Min favoritkaraktär ur filmen är Betty Rizzo och skulle kunna döpa min rosa dator till kort och gott Rizz. Vad sägs om det?


Rizz?

Filmkväll

Jag älsklingen har spenderat kvällen med att se på film. Först tittade vi på Harry Potter och fången från Azkaban och sen tittade vi på Cry-Baby, en komedi med Johnny Depp i huvudrollen. Båda filmerna köpte vi för en billig penning i butiken "Hemmakväll".





Åh, vad jag älskar Johnny Depp-filmer!!

(Bilderna hämtade via google-sökning)

Gårdagen

Vi hade en väldigt trevlig midsommarafton igår. Vi åt sill och potatis till lunch, på kvällen grillade vi och satt ute på innergården halva natten och väsnades. Hihi! Och så fick vi träffa våra grannar som joinade oss under sista timman. Jättetrevligt!

Nu ligger älsklingen i sängen och mår dåligt efter en lång natt och jag sitter här i vardagsrummet och funderar på vad jag vill äta till lunch. Det blir nog hämtmat...

Glad midsommar!

Det tar på krafterna att städa så nu slutar jag för dagen. Nu blir det att börja laga lunch istället. Dörren till sovrummet får vara stängt idag när vi har gäster så att de inte ser hur stökigt det är där.

Glad midsommar på er allihop!

Godnatt gott folk!

Imorgon är det midsommarafton. Den ska vi fira med älsklingens bror och Chaya-chan med sambo. Det kommer att bli en trevlig kväll. Men först kommer vi att ha älsklingens mor på lunch hos oss.

Så hela förmiddagen imorgon kommer gå åt att städa och diska här hemma. Det behövs verkligen!

Nu ska jag se ett sista avsnitt av Two and a half men och sen ska jag lägga mig i sängen och sova gott.

Godnatt!

Nina har fyndat

Jag var en sväng på stan och shoppade lite. Detta handlade jag (lite suddiga bilder, tagna med mobilkameran...):


Skjorta från Gina Tricot


Linnen (ett svart och ett vitt) från H&M


Leggings från New Yorker



Allt detta för under 300kr! Woho!!

God morgon!

Jag var uppe med tuppen idag (haha...jag vaknade halv tio). Nu är mina föräldrar här och fikar och sen ska vi åka till Hageby centrum och handla.

Det börjar arta sig

Snart är vardagsrummet iordninggjord. Bara några små detaljer. Sedan kan jag fotografera och visa bild för er.

Men innan jag fotograferar nånting så ska det städas i resten av lägenheten också.

Nu ska jag ta ett bad och sen är det sängdags. Imorgon börjar en ny dag.

Godnatt!

Tysklandsresan

I onsdags förra veckan skulle vi åka till Tyskland. Men först skulle vi hälsa på Jenny i Eslöv. Men pang, där stod vi på motorvägskanten på E20, 5 mil från Malmö, med punktering på höger bakdäck. Halv tolv på natten. Och inget reservdäck hade vi heller. Vi ringde efter en jourhavande bärgningsbil via Falck försäkringar. Vi blev forslade till Helsingborg och fick veta att inget kan fixas förrän morgonen därpå. Vad gör vi nu? Tänkte vi. Vi fick en hyrbil från en Statoilmack som har öppet dygnet runt och sen tog vi in på hotell. Det dyraste i stan verkade det som. Scandic Helsingborg Nord, 1600kr för ett rum för tre för en natt. Rena rånet! Men vi var desperata. Klockan var ett på natten och vi var trötta och förvirrade.

 

Dagen därpå vaknade jag tidigt. Jag hade satt klockan på 7 men jag vaknade redan kl.6 och kunde inte sova mer. Jag kände mig så stressad på grund av allt som hänt under natten. När klockan närmade sig halv åtta gick vi och åt frukost och direkt efter frukosten bestämde vi oss för att checka ut och åka till verkstaden där vår bil skulle finnas. Vi körde runt i Helsingborg, vi körde vilse och det tog uppemot 2,5 timma att hitta verkstaden. Så, när klockan nästan var halv elva på förmiddagen fick vi tillbaka vår kära bil och skulle lämna tillbaka hyrbilen till den där Statoilmacken där vi hyrt den. Vi åkte iväg och trodde och att det skulle bli lätt att hitta. Efter 2 timmar av fel svängar, svärande och dåligt humör hittade vi äntligen Statoilmacken där vi lånat bilen.

 

Äntligen kom vi iväg till färjan mot Helsingör, som lägligt nog, finns i Helsingborg. Och äntligen var vi på väg dit vi skulle. Resten av resan gick utan hinder.

 

Men nämner någon ”Statoil” och ”Helsingborg” i samma mening så skriker jag tills öronen blöder!

Hett hett hett...

Det är riktigt hett sommarväder idag. Man nästan dör av värmeslag när man tar ett steg utanför huset. Tur att man bor några våningar upp då det blåser så skönt när alla fönster är öppna.

Idag var jag på besök hos Chaya-chan igen. Hon håller nämligen på att sy vita boleros till mig och mina tärnor. Så jag höll henne sällskap när hon sydde.

När jag kom hem hjälpte jag älsklingen med att dammtorka i vardagsrummet. Det är ju målat och klart nu. Nu ska allt bara komma på plats och sen ser det ut som ett riktigt vardagsrum igen. Skönt!

Godnatt kära läsare

Nu är det dags för mig att stänga ner min nya fina dator och gå och lägga mig. En ny dag börjar imorgon och jag har massor att göra. Våldgästa Chaya-chan, städa och möblera i vardagsrummet, diska och diskutera frisyrer med en tärna och min absolut egna frisör Sanne!

Godnatt och sov så sött!

Min nya dator!

Här har ni en bild på min nya skönhet. En bättre bild kommer senare. Men det är iallafall en rosa Acer Aspire one.
Och jag älskar den!!
Jag fick med ett litet matchande fodral också.



Nu kan jag blogga fritt utan att bli tokig för att det tar för lång tid. Den här är definitivt inte seg. Skööönt!

Mina älskade kissemissar

I brist på annat bjuder jag på en liten bild på mina små älsklingar.

Ny laptop! YEAY!

Min älskling skämmer verkligen bort mig! Idag när jag kom hem efter ett besök hos Chaya-chan, kom jag hem till en splitterny minidator som älsklingen hade köpt till mig. Så nu sitter jag vid min nya dator och skriver. Det kommer att ta ett tag att vänja sig med det här lilla, då man haft en mycket större laptop förut. Sen när jag fått iordning på allting så lovar jag att jag lägger upp en bild på min nya lilla rosa skönhet.

Jag tänkte också döpa den till någonting. Man kan ju inte gå runt med en odöpt dator heller. Haha! Några förslag på namn?

Målande och serietittande

Jag har spenderat dagen med att måla två små hyllor och se på två serier.

De två första avsnitten av säsong 1 av The vampire diaries.




Och de 4 första avsnitten av säsong 1 av Buffy; the vampire slayer



Buffy; the vampire slayer är en serie som jag redan sett för några år sedan men som jag kände för att se på igen. The vampire diaries har jag aldrig tidigare tittat på och tänkte att jag skulle ge det en chans.

Märks det att jag har en thing för vampyrer?

(bilderna hittade via google-sökning)

Nu åker jag till Tyskland...

...återkommer om två dagar ungefär.

Hej då så länge!

Fullt sjå med ditt och datt

Det slipas och donas i vardagsrummet för fullt just nu. Jag kan knappt andas när jag är därinne. Därför låter jag bli och håller mig till antingen köket eller sovrummet. Älsklingen håller sig i vardagsrummet med mask över näsan och munnen och slipar på väggarna så att de kan börja spackla imorgon.

Just nu sitter jag i köket och funderar på vad jag ska laga till middag. Jag tror älsklingen blir väldigt glad om han får lite mat i magen efter det hårda slitet.

Förövrigt så kan jag berätta att jag kombinerar mitt soppaätande med vanlig mat istället för att följa dieten så strikt. Mer om det på min andra blogg.

Godnatt!

Jag och älsklingen sitter och tittar på filmen Stardust. Och imorgon ska vi hem till mina föräldrar och ha en trevlig dag där.

När filmen är slut ska vi nog ta och sova. Fast jag ska nog ta en dusch först.

Supernatural - säsong 6?

Såg precis sista avsnittet av min favoritserie Supernatural säsong 5. Genast googlade jag för att kolla om det kommer någon sjätte säsong och på flera sidor, däribland IMDB är det bekräftat att det kommer en sjätte säsong.

*Hoppar högt av glädje*

Ingen som helst motivation.

Idag har jag känt mig allmänt omotiverad fast jag umgåtts med bästaste Chaya-chan!

Det finns egentligen hur mycket som helst att göra här hemma men jag har ingen som helst motivation till att ta tag i det. Vissa dagar är så satans slöa. Och det är ju så svårt att komma ur den onda cirkeln.

Nu när väggarna håller på att fixas i vardagsrummet så är tv:n inflyttad till sovrummet och vi har latat oss i sängen framför tv:n större delen av kvällen. Jag tycker inte om att ha tv:n framför sängen. Jag känner mig helt plötsligt som en säck potatis och blir väldigt seg. Det får inte dröja länge till innan vardagsrummet är klart. Jag blir tokig av att ha tv:n i sovrummet.

Lite off...

Bloggandet här har varit lite off. Men som jag nämnde för några inlägg sedan så trivs jag med det.

Vi har börjat riva ner tapeter i vardagsrummet nu. Vi ska nämligen måla väggarna därinne istället. Jag trivdes inte med de fula gula tapeterna vi levt med i två år nu. Vi ska ha väldigt ljusa väggar så det blir en snygg kontrast till våra mörka möbler.

Jag kanske lägger upp en bild när det är klart.

För övrigt har jag spenderat de senaste två dagarna med att strecktitta på första säsongen av Arkiv X.

15% av mig själv styrs av samhällets skönhetsideal.

Som några av er läsare redan vet så är jag mitt uppe i en "bantningskur" som ni kan läsa om i min andra blogg Ninaka. Den här kuren har fått mig att börja fundera en hel del kring skönhetsideal och utseende och varför jag tvingar mig själv igenom den här 7 veckors-kuren som jag planerat.

Gör jag det för att jag påverkats av all reklam, alla tjejtidningar, klädbutiker, alla nedlåtande blickar jag får på stan etc? Lite kanske! Jag kan inte ignorera det faktum att min kropp inte ser ut så som kläddesignerna räknat med. Jag kan heller inte ignorera ALLA blickar jag får på mig när jag går på stan för att jag är lite större än de flesta. Det finns en gräns för hur mycket jag tål. Men samtidigt är det inte samhällets skönhetsideal som styr hela mitt beslut att gå ner i vikt. Det kanske är det till 15%. 85% av mig vill gå ner i vikt för att jag vill ha barn i framtiden utan att min vikt ställer till med besvär, jag vill slippa ryggont varje kväll och jag vill göra det lättare för mig själv att handskas med min reumatism, som sitter i mina leder.

Så här ser det alltså ut för mig:
15% av mig vill gå ner i vikt för att jag också vill vara "modellsnygg" och klä mig i regular size kläder.
85% av mig vill gå ner i vikt för hälsans skull.

Jag driver två bloggar för tillfället.

Puh! Det känns krävande att driva två bloggar samtidigt. Haha! Fast den andra bloggen kommer jag bara hålla uppdaterad tills jag är färdig med dieten som jag håller på med. Den bloggen kommer att finnas kvar för de som är intresserade av att läsa den långt efter att jag är klar med min diet. Men jag kommer som sagt inte att uppdatera den när jag är klar med dieten.

Snart ska jag lägga mig i sängen och innan jag somnar ska jag drömma mig sju veckor framåt och gotta mig i hur bra jag kommer att se ut och hur nöjd jag kommer att känna mig! XD

Inredning - lite tankar

Vi sitter och tittar på inredningsprogram på tv. Jag älskar inredningsprogram! När vi har köpt hus ska jag inreda med stil. Eller försöka iallafall. Jag samlar på mig inspiration redan nu. Jag har redan ett humm om hur jag vill inreda biblioteket som vi bestämt att vi ska ha. Jag ska se vidare på programet nu och sedan drömma vidare om dagen då jag får inreda vårt eget hus.

Jag tänkte mig antikt blandat med modernt i en stilfull "röra".

Dvala

Nu är det så att jag har skaffat mig en blogg till. http://ninaka.blogg.se heter den och är min "gå-ner-i-vikt-med-hjälp-av-bantarsoppan"-blogg. Nyfiken? Klicka in dig HÄR och läs. Mer än så tänker jag inte säga om den bloggen.

Det har inte hänt så mycket här. Dagarna har gått fort fram och ibland känns det som om jag varken vet ut eller in om någonting. Jag har hamnat i någon sorts bekväm dvala och trivs just nu med att uppdatera bloggen väldigt sällan och hålla mig borta från datorn ganska mycket. Det blir som ett helt annat perspektiv på livet liksom.

Det är fortfarande en del som ska klaffa inför bröllopet och ibland känns det som om man inte kommer hinna med någonting. Men jag ska inte oroa mig i onödan. Allt kommer att bli perfekt till slut iallafall.
Rss