Händelselös dag

En händelselös dag idag. Har varit inomhus större delen av dagen. Gick en snabbis till affären och sedan en kort kvällspromenad. Det finns ingenting värt att berätta om idag. Så jag nöjer mig med att skriva dessa få rader. Ska gå och sova nu, tror jag.

Skönberga kyrka i Söderköping

Jag och mina föräldrar var i Söderköping idag och tittade på kyrkan som jag och min älskling ska gifta oss i. Utanpå såg den ut att vara stor och ståtlig men när man kom in kändes den liten. Men det var fint. Så nu är det bara att boka den och församlingslokalen.

Hot monday

Ännu en riktigt varm sommardag har passerat. Runt 30 grader har det varit utomhus. Det hade varit skönt att bada men man har ju ingen baddräkt. MÅSTE köpa en! Men samtidigt känner jag att jag inte kan bada bland en massa andra människor med tanke på hur jag känner inför min stora äckliga kropp. Men det är väl bara att bita ihop. Det blir säkert bra. Så småningom.

Söndag

Här sitter man framför datorn, mitt i natten och bloggar om en relativt händelselös söndag. Jag var på loppmarknad med mina föräldrar i förmiddags och hittade 3 DVD-filmer som mamma var snäll nog att köpa till mig. Blonde and Blonder, Om en pojke och Stardust. På eftermiddagen var det dags för tvättstuga. Jag hade inte så mycket att tvätta men tre maskiner blev det iallafall.

Jag har haft hela dagen på mig att fundera på saker och ting och emellanåt har jag varit lite smått ledsen. Eller deprimerad eller nere. Det finns så många ord för en sinnesstämning som får en att känna sig värdelös, ful, utskrattad och uttittad, ja allt negativt. Det slog mig att det har hänt mer än en gång den här veckan att tjejer/kvinnor på stan har stirrat, viskat, pekat, skrattat och stirrat ännu mer. Och det känns som om jag inte vill gå ut utanför dörren längre. Iallafall inte till sådana ställen där det finns folk, som på Drottninggatan eller affären. Men jag tvingar mig själv för jag kan inte låsa in mig i lägenheten och vara folkskygg. Men det är svårt. Jag är så missnöjd med mig själv och framför allt är jag missnöjd med min kropp att det ständigt gror en klump i halsen som får mig att må illa eller börja gråta. Jag har kämpat, misslyckats, kämpat igen och fallit tillbaka och ibland känns det som om jag inte har någon ork kvar. Jag vet att jag inte borde ge upp. De som går runt och påstår att gå ner i vikt är lätt har FEL! För det är inte lätt. Det är inte bara att ändra om sina vanor. Det är inte bara att gå ut och röra på sig. Speciellt inte när lederna värker ständigt att man bara vill lägga sig ner och sova bort smärtan. Jag försöker och jag har försökt länge. Och vid ett flertal tillfällen har jag faktiskt varit övertygad om att jag kommer att klara det men sen är det alltid någon eller någonting som drar ner mig till verkligheten igen. Men sen är det nog bara jag som tillåter mig själv att bli dragen nedåt igen.

Orden blandas i mitt huvud just nu. Jag kan inte komma på någonting mer som jag vill ha sagt. Jag vill bara förändra mig själv nu. Men har jag tålamod till att göra det?

Kameraskoj med Sophia

Sophia och jag lekte lite med kameran idag. Här kommer lite ego-bilder. Enjoy!


Hide and seek
2009-06-27
Fotograf: Sophia Eriksson


Portrait
2009-06-27
Fotograf: Sophia Eriksson


Forgetting something
2009-06-27
Fotograf: Sophia Ericsson


Smile for me
2009-06-27
Fotograf: Sophia Eriksson


Close your eyes and kiss me
2009-06-27
Fotograf: Sophia Eriksson

En väldigt seg dag

Idag har jag inte haft någon vidare lust att blogga men jag tvingade mig själv att sätta mig framför datorn för att skriva några rader. Det har varit en väldigt seg dag idag. Var på stan med min mor en snabbis medan pappa satt i min lägenhet och tittade på film. När dom åkte hem så kröp timmarna fram och det kändes som om jag skulle bli galen av att inte ha någonting att göra. Jag försökte planerapå mitt bröllop men fann till slut ingen motivation till det. I flera timmar har jag gått rastlöst fram och tillbaka i lägenheten, tittat lite på tv, slängt mig i sängen ett dussintals gånger och stått och glott ut genom fönstret med jämna mellanrum. Ingenting att göra. Och varmt överallt är det också. Men istället för att klaga så ska jag ta ett uppfriskande bad och sedan gå och lägga mig för att sova.

R.I.P King of pop

Den 25/6-2009 dog Michael Jackson i en hjärtattack, 50 år gammal. En av mina absoluta favoritartister.

R.I.P
Michael Jackson

29/8-1958 - 25/6-2009

 
(Bilden är lånad från Google).

Kissekattungarna!

Jag var hemma hos Patrik idag och fotade kattungarna. Dom är så sööööta! Jag tänkte bjuda på några bilder. Enjoy!


Akrobatisk pose framför kameran


Gandalf Grå...eller?


Bläh!!


Nackspärr
(Den somnade så där efter att ha blivit kliad under hakan)


Söööötnos!!


Mycket att säga har jag!!


Posera vackert för kameran.

Drömmer om fotosessioner!

Det har i flera dagar kliat i fingrarna på mig efter att få leka både framför och bakom kameran. Men det är aldrig någon som har tid att ha fotosessioner med mig. Och det är så tråkigt och svårt att göra det ensam. Jag kan inte vara modell och fotograf samtidigt. Jag önskar jag kunde det för då skulle jag ha hur kul som helst med mig själv. Och eftersom det inte har blivit av några fotosessioner så får jag ju helt enkelt bjuda på några gamla bilder. Enjoy!


Tough
2009-05-15
Fotograf: Sannela Kaakinen


Cutie behind the tree
2009-05-08
Fotograf: Sannela Kaakinen


Upplyst
2009-05-16
Fotograf: Sannela Kaakinen


Focus on the back
2008-12-27
Fotograf: Jenny Enbrant

Tävla om att bli veckans blogg.

Jag är med och tävlar om att bli veckans blogg på bloggen MammasVardag. Var med du också i tävlingen. Klicka HÄR och var med och tävla du också!

Cykelterrorister!

Fy fan vad jag hatar nonchalanta cyklister! Speciellt när det är 4 stycken fjortis-tjejer som cyklar i en klunga på en trottoar som INTE är en cykelbana. Blev nästan påkörd bakifrån av den lilla fjortistösen som cykla först. Hennes kompisar skrek på henne för att dom nästan cykla på henne och hon pekar ut mig som den skyldiga. "Men HALLÅÅÅÅÅÅÅ!!!! DET ÄR INGEN CYKELBANA HÄR!!!!" Hade jag lust att skrika men den mesen som jag är så gjorde jag inte det. Istället gick jag och svor tyst för mig själv hela den korta vägen hem, som bara ligger runt hörnet där dessa cykelterrorister nästan körde på mig. Jag höll ju på att dö! Det är nästan som att man ser livet med nya ögon nu. Haha!

Varm sommardag!

Jag har gått 1 timma per dag i en och en halv vecka men det är inte förrän nu jag har fått träningsvärk i mina ben. Konstigt!

Solen lyser, det är riktigt varmt utomhus och jag vill bada. Men problemet är att jag inte har någon baddräkt. Eller jo, jag har en baddräkt men den är lite sönder och förmodligen för liten också. Och jag har inga pengar till att köpa en ny. Jag vet att jag har en bikiniöverdel liggandes någonstans också men den har en tendens att få boobsen att poppa ut och rymma. Och så roligt ska vi inte ha det. Jag brukar kombinera bikiniöverdel med ett par shorts istället. Skönare och snyggare tycker jag. Men det blir inget bada för mig iallafall då jag inte har någonting att bada i.

Mamma tvingade mig till frisören idag. Hon tyckte att jag behövde klippa topparna. Mig gjorde det ingenting för det var mamma som betalade. Och håret ser mycket bättre ut nu.

Hoppas att värmen håller i sig ett tag nu. Då kanske jag hinner ordna en baddräkt eller bikini till mig själv iallafall.

Photosessions!

Det har blivit en hel del fotosessioner den senaste tiden. Det började en kall Decemberdag, rättare sagt den 27 December 2008, då jag och två vänner lekte modeller. Sedan har det blivit några fotosessioner med min brorsdotter nu i sommar. Det har varit 4 fotosessioner allt som allt. Och ego som jag är tänkte jag bjuda på fyra bilder på mig själv.


Sitting here
2008-12-27
Fotograf: Jenny Enbrant


Screaming like a maniac
2009-05-08
Fotograf: Sannela Kaakinen


Gene Simmonds wannabe
2009-05-15
Fotograf: Sannela Kaakinen


What ya lookin' at?
2009-05-16
Fotograf: Sannela Kaakinen

Idioter som glor!

Jag blir så arg på idioter som glor!! Jag gick till Ica för att köpa mat åt sköldpaddorna och när jag skulle gå tillbaka hem så satt det tre tjejer på Fräcka Frökens uteservering och en av dem glodde som fan på mig! Sen sa hon nåt till sina vänner och då började dom också glo på mig när jag gick förbi. Jag menar, bara för att jag har en lite speciell klädstil som kanske skriker uppmärksamhet så kan man faktiskt vara diskret i sitt sätt att uppmärksamma. Jag hörde dock inte vad hon sa men minerna sa desto mer. Typ; "Vad ful hon är!" eller "Vilken clown!". Jag är faktiskt bra på att klä mig snyggt. Och det är ingenting som jag påstår själv utan det har jag fått höra gång på gång från vänner, bekanta och helt okända. Kände bara för att skriva av min aggression litegrann.

Var uttråkad tidigare under dagen och gjorde en ful grej med en bild på mig själv i Paint. (VILL HA PHOTOSHOP!!) Men enjoy:

Tack Sanna!

Designen på mit blogg ändrades på ett ögonblick med hjälp av min snälla och söta brorsdotter Sanna. Tack snälla Sanna för att du fixade lite med min bloggdesign! Texten "I got a passion for fashion" passar väldigt bra in på mig. Så välkomna på nytt till "Mitt liv som Catty - I got a passion for fashion"!

Lekte med bloggdesignen lite.

Jag lekte lite med bloggdesignen. Jag har egentligen ingen aning om vad jag gör men jag lyckades ändra storlek på texten i inläggen och ändra bakgrundsfärg. Egentligen vill jag veta hur man lägger upp bilder och designar texten längst upp på bloggen. Men än så länge får jag väl nöja mig med detta. Det var väl inte så illa för en nybörjare? Eller? Men jag vill ju ha det snyggare med bilder längst upp och navigationsfältet och min presentation på vänster sida istället för höger som det är nu. Har ingen presentation heller, bara en bild på mig själv och en länk som man kan klicka på så man kommer till min profil. Sen kanske någon annan färg än den jag valde nu till bloggen. Men det duger. Än så länge. Ska leka lite med inställningarna imorgon också.

Bloglovin

Ni glömmer väl inte att följa mig via BLOGLOVIN'.

bloglovin

Så seg...

Jag blir så deprimerad av att se att alla har haft så trevligt på midsommar med sina familjer. Det är inte det att jag inte gläds med dom men jag har själv haft så fruktansvärt tråkigt utan min älskling att jag hamnat i en bubbla. I en bubbla där dagarna går sakta och där jag är väldigt seg och trött hela tiden. Jag vet inte hur jag ska ta mig ur den bubblan. Det är en och en halv dag kvar tills det är måndag och det är inte förrän då jag kan sätta igång ordentligt med det hemliga projektet som jag och Sanna startat. Men just nu känns en och en halv dag väldigt långt borta.

Jag har kommit in i en Metallica-fas. Jag lyssnar på Metallica hela tiden nästan. Så fort det känns som om det är för tyst i lägenheten. Just nu låter jag tonerna av låten "Fade to Black" strömma ut ur högtalarna. Det är en av mina favoritlåtar med Metallica. Jag tror jag eventuellt ska sätta mig och titta på dokumentär-filmen "Some kind of monster" som handlar om detta underbara hårdrocksband!

Lite tankar...

Ja, igår var det midsommarafton. Jag var hemma helt för mig själv och tog det lugnt och var otroligt seg hela dagen. Jag åt sill och potatis och sedan jordgubbar till efterrätt. Mer än så blev det inte. Jag hade gärna velat ha min älskling här. Då hade jag gjort en jordgubbstårta och ordentligt med mat för hela dagen för oss båda. Det är så svårt när han har det jobbet han har. Han är oftast borta när det infaller högtider som påsk, Första Maj och Midsommar. Lite tråkigt. I år ska han vara borta på julafton också. Han var ju hemma förra julen. Men det är ju någonting som man måste vänja sig vid. Jag har vant mig vid att han är borta var tredje vecka men inte att han är borta vid nästan alla högtider. Jag känner liksom ingen lust att umgås med någon vid högtider om han inte är hemma. Det som gör mig lycklig i år iallafall är att han är hemma på vår förlovningsdag den 25 Augusti. Vi firar 5 år! Det måste bli något speciellt i år. Får börja planera redan nu. =)

Midsommarafton

Jag vaknade imorse av att jag hade svårt att röra mig. Minsta lilla rörelse gjorde att det stack till i ryggen. Jag lyckades ta mig upp ur sängen iallafall. Så nu sitter jag här framför datorn och kvider så fort jag vrider på mig eller rätar på ryggen. INTE skönt!! Jag väntar på att Jenny ska ringa så vi kan gå på vår promenad. Fast idag ska jag ta det väldigt lugnt. Jag tog inte ens på mig mina träningskläder, som jag brukar när jag går ut och går längre sträckor. Nu blir det en kortis. Med tanke på smärtan i min rygg har jag nog inget annat val än att ta en kortis. Men bara Jenny kunde ringa nån gång!

Idag är det midsommarafton. Glad midsommar på er allihopa! Och jag ska inte göra ett skit! Jag ska sitta hemma, mysa lite med katten och kanske äta lite jordgubbar. Om jag får tag på några.  Men nu ska jag sätta mig och stirra på telefonen och svära över att Jenny aldrig ringer.

Smakprov ur min självbiografi.

Jag har äntligen börjat skriva på min självbiografi. Dock har jag inte skrivit någon konkret början och det jag har skrivit har ingen direkt struktur men här kommer ett smakprov ur det jag skrivit hittills:


"Det känns lite konstigt att tänka tillbaka så långt bakåt i tiden. Jag har starka minnesbilder av en massa saker som hände under min uppväxt. När jag sätter mig ner för att tänka på min barndom är det inte några trevliga minnesbilder som dyker upp. Just då tänkte jag inte så mycket på det. Det var en del av min vardag. Det var det jag kände till och det som var rätt just då.

 

Det var ofta jag fick vara uppe till sent på natten oavsett vilken dag på veckan det var. Under ett flertal av veckans sju dagar var min far berusad. Men han var aldrig elak eller aggressiv. Han var den snällaste pappan som en liten flicka kunde ha. Men spriten fanns där hela tiden. Men det var ingenting som jag tänkte på då.

 

Visst fanns det stunder då mina föräldrar grälade. Men vilka föräldrar grälar inte? Jag kommer dock aldrig ihåg vad de grälade om. Det jag kommer ihåg är att far var berusad nästan varje gång ett gräl bröt ut. Men han gjorde mamma aldrig illa. Inte vad jag kommer ihåg i alla fall. Jag brukade alltid lägga mig i grälen för att jag var rädd att någon skulle fara illa. Jag ställde mig och skrek: ”Sluta!” på finska och slog till min pappa på ett eller annat sätt så att han skulle sluta skrika på mamma. Nästan varje gräl slutade med att mina föräldrar var arga på mig och satte sig i ett varsitt rum i huset för att lugna ner sig. Där satt jag, ensam, nöjd med att jag lyckats få dem att sluta skrika på varandra. Men även ledsen och förvirrad över att jag inte förstod varför de grälat. Var det mitt fel? Var det jag som hade orsakat konflikten? Dom hade ju till slut blivit arga på mig och skrikit åt mig att hålla tyst och hålla mig undan. Det var ju mitt fel. Eller?

 

Jag var en väldigt bestämd ung dam, fick jag höra väldigt ofta. Men hur har mina föräldrars gräl påverkat mig egentligen? Idag är jag rädd för konflikter. Jag börjar lätt gråta och blir rädd så fort någon visar aggression eller irritation. Ja, det kan vara en sinnesstämning av lätt irritation. Jag blir ändå rädd. Rädd att det ska bryta ut i bråk eller gräl. Rädd att jag ska hamna i samma situation som när jag var liten och mina föräldrar grälade. Ensam och utan förståelse för vad som hänt och om det verkligen var mitt fel."

Skrivprocessen del 3; Bearbeta steg 4; Stil

Beroende på vad det är för sorts text du skriver så har olika texter olika disposition, innehåll, språk och STIL. Du som författare sätter din egen prägel på vem du är i texten och hur du vill påverka med den. Två texter som egentligen handlar om samma sak har olika stil på grund av att det är olika författare som har skrivit texterna. Man använder olika slags ord och man har olika syfte med sina texter.

Orden kännetecknar vilken stil texten har. Det finns ord som i princip bara finns i lagtexter, gammaldags ord, slangord, främmande ord, starka ord och svaga ord osv. Vilka sorts ord man väljer beror helt och hållet på hur man vill påverka och vem man vill vara i sin text.

Kalaspingla, toppsnäcka, spätta, donna, brud, böna, helvassing, stålbrud, brallis, snygging, tjej, dam, lady, kvinna, fru, kjoltyg, fruntimmer, det svaga könet, valkyria, gumma, kärring, våp, slampa, hora och bitch är alla ord som betecknar en person av kvinnligt kön. De betyder på ett sätt samma sak – fast ändå inte. Man använder förmodligen inte snygging och kärring om samma person, i alla fall inte samtidigt.

Vissa ord kan kallas plusord. Plusord är ord som betyder någonting positivt. Andra ord kan kallas för minusord. Minusord är ord som betyder någonting negativt. Dam är ett plusord medan bitch är ett minusord.

Orden bitch, slampa och hora är starka negativa ord, minusord, som är till för att nedvärdera och förolämpa.

Det finns även ord som är neutrala, alltså som varken är positiva eller negativa. Ordet kvinna skulle kunna vara ett sådant ord.

När du går igenom din text kan det vara bra att reflektera över vilka sorts ord man har använt och i vilket syfte. Frågor som man kan fundera på är:

  • Vad är syftet med ordet?
  • Vill jag att vissa ska känna sig mer hemma med min text än andra? Vilka? Och varför?
  • Vill jag hålla mig neutral så att tankegången blir tydlig eller texten så entydig som möjligt?

Det finns abstrakta och konkreta ord. Konkreta ord är till exempel hus, slott och koja. Abstrakta ord är bostad och bebyggelse. Abstrakta ord kan göra texten svår och otydlig, men ibland kan de vara användbara om texten till exempel handlar om någonting som är allmänt.

De konkreta orden skapar bilder i läsarens huvud. Med sådana ord är det lättare för läsaren att föreställa sig och tänka sig till vad texten handlar om.

Ordet slott kan ge bilden av ett stort grått sagoslott med ringmur, torn, tinnar och fladdrande vimpar medan ordet bebyggelse ger en otydlig bild av några höghus i ett förortsområde, gårdar på landet eller ett radhusområde någonstans.

Om man skriver ”faluröd stuga med glasveranda” ger det en konkret bild och väcker känslor. Den som läser kanske minns gammelfarmors hus på landet. När man vill påverka och beröra med sin text är konkreta ord väldigt användbara.

Reflektera över om du använder dig av fackord eller andra svåra ord som kan göra det svårare för läsaren att förstå vad du skriver. Skriver du en uppsats för matematiker med en massa matematik-termer kanske du inte behöver oroa dig för om dina läsare förstår, då dina läsare just är matematiker. Fundera över din målgrupp och använd ditt språk därefter.

Det finns småord att fundera på också. När vi pratar använder vi mycket småord, som till exempel ”så”. I en text är det bättre att byta ut det ordet mot ett kommatecken.

Andra vanliga småord är ”naturligtvis”, ”ju”, ”väl” och ”kanske”. ”Ju” och ”väl” betyder att man vill att den som läser ska hålla med; ”Det regnar väl nu? Det är ju aldrig fint väder!” Det kan vara bra ibland, men också låta som om man är osäker.

Det verkar också osäkert att skriva ”kanske”. ”Det kanske regnar nu”. Ibland kan det vara bra att byta ut det och skriva att det är jag själv som tror eller tycker så: ”Jag tror att det regnar nu.”

Ordet ”naturligtvis” låter istället väldigt säkert som om det sagda är självklart för alla: ”Det regnar naturligtvis när det är lågtryck.”

Här kommer frågor som ni kan ställa om er text:

  • Vilka ord ska jag använda?
  • Vem förstår?
  • Vem förstår inte?
  • Vem vill jag ska förstå?
  • Vilka ord ska jag byta ut om jag vill att bara vissa ska fatta?
  • Vilka ord kan jag byta ut för att låta mindre eller mer säker?
  • Vilka småord kan jag stryka?

Källa: Skrivsätt. Handbok för unga skrivare. Sigbritt Ernald, Alfabeta, Falun 2001.

Dagen som passerat.

Idag har jag tittat på två filmer. Först såg jag på "The Curious Case of Benjamin Button" och sedan på "Snatch". Benjamin Button var sorglig och riktigt bra. Jag grät i floder i slutet. Snatch var en äkta brittisk gangster-film och rolig emellanåt. Jag gillar brittiska gangster-filmer. Av någon anledning känns dom mer äkta än amerikanska gangster-filmer. Snatch var iallafall riktigt bra den också.

Jag har även spenderat en hel del tid framför datorn idag. Vi har påbörjat vårt hemliga projekt. Men nu känner jag mig alldeles för trött för att orka göra någonting alls. Det känns som om jag måste gå och vila en liten stund. Jag är ju ledig så för mig gör det inte så mycket om jag är vaken halva natten sen.

Svar på frågestunden.

Det var inte många frågor som rullade in under frågestunden men här kommer svaret på dem som kom in iallafall.

Vad är din favorit film? Vad gör du helst en lördag kväll? Fest eller hemmamys?
Jag har många favoritfilmer. Det mesta med Johnny Depp för att han är en sådan himla bra skådespelare. Sagan om ringen-trilogin är också klara favoriter samt en gammal goding som heter "An affair to remember" med Cary Grant och Deborah Kerr, inspelad 1957. Sedan har jag ett flertal favoritfilmer. Listan kan göras lång.

På en lördag-kväll är jag helst hemma och myser. Jag har aldrig varit festtypen men om jag är på festhumör så kan det hända att det blir att gå ut på krogen och dansa. Men hemmamys är det som gäller i vanliga fall. =)

Allmänt

Imorgon blir jag ensam här hemma igen. Min älskling åker till sitt arbete och ska vara borta i 5 veckor. Ska sätta mig imorgon och skriva en lista på saker som jag kan fylla dagarna med när jag är ensam hemma. Jag behöver lite planering för att kunna komma igenom dagarna. Annars dör jag av uttråkning.

Kom ihåg att rösta på mig!

Gå in HÄR och rösta på mig nu så att jag kan vinna en sprillans ny bärbar minidator!

Ni har väl inte glömt frågestunden?

Imorgon kväll svarar jag på frågorna som ni ställt till mig under veckan. Så kom igen! Fråga på!!

Tyg, tyg, tyg.

Jag var med min mor på Tygvaruhuset idag och handlade bl.a. sytillbehör, tyg och fodertyg till tärnklänningarna. 565 kr gick allting på. Nu är det bara att vänta på att klänningsmönstret ska falla in genom brevinkastet så att det bara är att börja sy. Tänkte börja med ponchona först. Dom syr jag nog själv beroende på hur svårt det är. Det ska bli så fint. Jag ångrar lite att jag hade för bråttom med tylltyget till brudklänningen. För nu har jag hittat ett annat tyg som känns finare. Fast man kan ju alltid göra någonting annat av det tyget jag tänkt från början. Brudklänningen har ju inte börjat sys än och ändringar kan göras. Jag har ju ändrat mig helt angående klänningens design. Nu känns det bra igen med hela bröllopsplanerandet. Jag låg igår kväll och gick igenom i minsta detalj i mitt huvud hur jag ska se ut på bröllopsdagen. Som en äkta bondbrud nästan. Haha!

Strumpeband på rea!

Härom dagen köpte jag ett blått strumpeband med vit spets i en butik som hade 50 % rea. Gav 34 kr för den. Den ska jag ha på mig på vårt bröllop.

Strumpebandet jag ska ha på mitt bröllop.

Rösta på mig!

Gå in HÄR och skriv en kommentar och rösta på mig! Jag håller på och tävlar om en ny minidator. Skriv en kommentar, en motivering till varför jag ska vinna datorn och sedan en liten motivering här i min blogg så kommer jag att välja ut en vinnare som kommer att få en liiiiten överraskning av mig.

Glöm inte att gå in HÄR och rösta på mig!!!

Brudskor!

Idag var jag på stan med en vän och tittade på skor. Jag hittade de skorna som jag kommer att ha på mig på mitt bröllop. 199 kr på Din Sko! Helt underbara!!!

Mina brudskor till bröllopet.

Mina brudskor till bröllopet.

I just love these shoes!!!!!

Skitväder!

Idag ska jag träffa en gammal gymnasiekamrat som jag inte träffat på nästan ett år. Hon är världens underbaraste och har en gudomlig sångröst också! Men det här skitvädret med regn, regn och åter regn gör mig på lite dåligt humör. Men det är väl bara att tänka positivt, le och vara glad.

Igår beställde jag tärnklänningsmönster från Svenska Mönster. Jag tyckte det mösntret var så snyggt att jag funderar på om jag ska ha min brudklänning i samma stil, fast längre. Tärnornas klänningar ska sträcka sig ner till strax under knäna men min ska vara hellång med släp. Den här klänningen är i äkta cocktailstuk. Rätt så urringad (så fashiontape kommer att behövas) med bar rygg och axelbanden i kors uppe vid skulderbladen. JÄTTESNYGGT! Dock måste jag undersöka alternativen med underkläder då BH-band kommer att synas baktill. Sedan tänkte jag också ha en sorts överdel med klockärmar som jag kan välja om jag vill ha på eller ta av. Men jag måste prata med sömmerskan först. Hon kanske redan har börjat sy min klänning och då kan jag ju inte ändra bara så där rakt av. Hoppas hon inte har börjat sy den än.

Frågestund.

En frågestund är väl kanske på sin plats igen. Ni har tills på måndag kväll på er att ställa frågor. =)

Förmiddagsstohej

Vi gick upp halv tio, gick en 20 minuters promenad, åt frukost i form av 2 stekta ägg och 2 mackor, gjorde olika saker för att koppla av och sedan diskade jag och Ola städade badrummet. Mitt i stohejet satte jag in kycklingfiléerna i ugnen och nu sitter vi, Ola vid ps3:an och jag här vid datorn, och väntar på att kycklingen ska bli klar. Senare i eftermiddag är det dags att plocka undan i vardagsrummet. Det känns som om man bara gjort en massa hushållsarbete den senaste veckan. Men egentligen har vi ju inte det eftersom det fortfarande ser ut som om en orkan slagit ner i vår lägenhet. Jag tänkte gå till Myrorna och fynda lite också. Känner mig också väldigt kreativ. Funderar på om jag ska sätta mig ner ikväll och skriva lite på självbiografin. Det känns som om den har hamnat lite i skymundan nu när Ola är hemma. Inte för att jag har någonting emot att han är hemma. Tvärtom. Jag älskar när han är hemma. Men av någon anledning sätter jag allting på is de veckor han är hemma från jobbet. Det borde kanske inte vara så. Men jag trivs iallafall. Och det är väl det som är huvudsaken?

Köpa en kattunge igen!

Vi kanske ska skaffa oss en katt till. Har redan sett bilder på de små liven. De är så söta!! Och i veckan ska vi gå och titta på dem. Det kommer att bli ett biologiskt syskon till Walle. Det är Walles mamma som har fått kattungar igen. Vi sitter och spånar på namn. Mitt förslag var Freddie, men det var inte så populärt hos Ola. Suck! Vi får väl se...

Nya möbler till oss. =)

Idag fick vi några "nya" fina möbler av Olas far. Tre små hyllor som vi kan sätta upp i köket, ett hörnskåp och en fåtölj (som nu har blivit kattens nya favoritplats att sova på).
 
Här har ni två bilder på våra nya möbler.

Hörnskåpet vi fick av Olas far.
Vårat "nya" fina hörnskåp

Möblerna vi fick av Olas far.
Hörnskåpet och fåtöljen passar in där i vårat vardagsrum

Det är förlåtet nu

Idag var jag och Ola hos mina föräldrar. Vi diskuterade bröllopet och mamma gav oss i uppgift att ta reda på vad bröllopsfotograferingen skulle gå på. Vi ska kolla lite priser hos fotografer i Söderköping, eftersom det är där vi ska gifta oss. I Skönberga kyrka.

Vad gäller bråket om gästernas klädsel på bröllopet är det ett stort missförstånd. Men det betyder inte att jag inte blev sårad av det som sas. Och jag har bara riktat min "aggression" gentemot de som jag vet har uttalat sig om saker som de inte borde ha uttalat någonting om. Om det är någon annan som tagit åt sig så säger jag att de inte behöver känna sig träffade för jag vet att de inte har uttalat sig eller lagt sig i. Men allt är förlåtet nu. Vi går vidare. Men dock kan jag nämna att en blogg är till för att lufta sina tankar och åsikter och det är helt upp till mig vad jag skriver här. Så om någon har något emot det så behöver de inte läsa. Man skriver oftast i stundens hetta och man skriver saker för att få ur sig det. Men jag ångrar ingenting som jag skriver då det är någonting som jag känner just för stunden. Dock kan jag räta ut det och eventuellt be om ursäkt efteråt.

Men härefter tänker jag inte dela med mig av vissa saker gällande vår bröllopsplanering.

Men snart är det dags att ta och ringa och boka kyrkan och lokalen, innan det är försent. =)

Klädkoder för bröllop.

Jag är fortfarande väldigt upprörd över det som kom fram igår. Så nu har jag suttit och kollat in ett flertal forum och bröllopssidor där det står om klädkoder på bröllop. Hittade denna text på bröllopshjälpen:

"Brudparet har under lång tid funderat och diskuterat hur de vill ha sitt bröllop. De har förberett och planerat och kommit fram till en stil de vill ha på bröllopet. Utifrån denna stil bestämmer de sedan vilken klädsel som skall gälla på bröllopet. Att inte följa denna klädkod är helt uteslutet. Det är mer oförskämt än att inte komma alls. Är man däremot osäker på vad som gäller för en viss klädkod, hör man av sig till brudparet och frågar vad man skall ha på sig.

Klädkoder

"Klädsel: Högtidsklädsel" betyder frack för herrarna och långklänning för damerna. Hembygdsdräkt i festversion samt uniform likställs med detta. Det är absolut inte tillåtet att komma i kostym eller smoking (eller något annat för den delen) om det påbjuds högtidsdräkt/högtidsklädsel. Har du ingen frack eller långklänning kan du låna eller hyra.

"Klädsel: Smoking" var tidigare etikettsvidrigt på bröllop. Herrar har då svart eller mörkblå smoking med sidenrevärer och vit skjorta, svart rosett och svarta strumpor. Skorna skall vara svarta och tunna. Damerna bär lång klänning, dock snäppet mindre fin än vid högtidsdräkt. Det går också bra med en kortare klänning (knäkort) som är festfin. Handskar passar inte bra.

"Klädsel: Mörk kostym" betyder just mörk kostym för herrarna med vit skjorta och slips/fluga. Klänning av fint tyg, byxdress i elegant snitt eller knäkort eller vadlång fin festklädsel för damerna. Klänningen bör inte vara golvlång eller baraxlad. På ett kostymbröllop är det tillåtet och också passande för damer att bära hatt.

"Klädsel: Kavaj" betyder enligt traditionen mörk (mörkgrå eller mörkblå) kostym enligt ovan. Idag är man inte alltid så noggrann med detta utan accepterar även kostym i andra färger eller udda kavaj/elegant blazer. Då bär man en snygg kavaj tillsammans med ett par finbyxor, så undvik helt jeans eller chinos. Slips eller fluga är obligatoriskt. Kvinnor bär kortare dräkt eller klänning med ev. tillhörande kavaj. Lång klänning kan också gå bra, men ingen hellång afton- eller festlig långklänning ("balklänning") som vid finare klädkoder (se ovan).

Står det inget om klädsel på inbjudan betyder detta egentligen högtidsklädsel vid bröllop, men hör med brudparet om du känner dig osäker.

Klä dig aldrig vackrare än brudparet (speciellt bruden), då detta är deras dag.

Färger

Bär aldrig helvitt på ett bröllop om du inte är den som gifter sig! Helsvart är också olämpligt, även om du bär sorg. Bröllop bryter nämligen sorg. Det kan passa att han topp i svart om man har byxor eller kjol i färg, men risken finns att traditionsbundna gäster på bröllopet rynkar på näsan även åt detta.

Kläder för barn

Barn behöver inte kläs i gällande klädkod. Ingen förväntar sig att en tioåring skall komma i mörk kostym till ett bröllop med just denna klädkod. Barnet har i stället på sig det finaste han eller hon har om klädkoden är fin. Till och med gymnastikskor kan vara okej om de är hela och rena."

 

Vår klädkod står mellan "Mörk kostym" eller "Kavaj".

Jag var naiv.

Ända sedan jag berättade om mina planer för vårt bröllop för ett år sen fick jag kommentaren av en av mina bröder att han inte tänker komma om han måste ha kostym på sig. Men han kom över det. För han köpte en kostym för att kunna använda på sin sons dop och för att han tyckte att det kan vara bra att ha en kostym i framtiden till andra tillställningar. Men naiv, som jag var, trodde jag att de resterande tre skulle komma över det och köpa en kostym och se det som en investering som en av dem gjorde.

Upprörd och ledsen.

Vi stöter bara på en massa problem.
Först mamma som började tjata om att hon inte kommer att vara närvarande då hon förmodligen skulle hinna dö innan.
Och nu vill inte halva familjen komma pga att de ogillar att vi vill ha en viss etikett på bröllopet och att de måste köpa nytt.

Jag har ändrat tillräckligt mycket i mina planer för bröllopet just för att det ska bli billigare för alla och för oss själva. Men tydligen räcker inte det utan jag måste anpassa mig helt och hållet.

Så fort man nämner "klädsel: cocktailstuk" tänker de dyra klänningar för 1500kr/st. Men det finns faktiskt billigare varianter på t.ex. Gina Tricot eller andra butiker som de handlar sina vardagskläder i. En fin klänning på Gina Tricot, som man kan använda flera gånger på dop, finare födelsedagsfester eller liknande, kostar 299kr. Det finns säkert att hitta en fin klänning på Blocket eller på Myrorna. Jag hjälper gärna till att hitta någonting fint.

Jag vill INTE ha ett bröllop där gästerna kommer i vanliga byxor och en rutig skjorta eller vanlig kjol med topp! Det kan vara fint till ett kalas. Jag vill ha ett bröllop där gästerna är klädda i finkläder såsom byxdress, cocktailklänning och kavaj med tillhörande finbyxor. När man går på ett bröllop och det står på "Kavaj/Kostym" på inbjudan, inte fan kommer man i vanliga byxor och skjorta. Man kommer i en kavaj eller kostym, som man kan ha användning av vid finare middagar på restaurang, när man går på teatern, på morfars 70-års fest eller på ett dop. Problemet ligger i att halva min familj ser det inte som en investering för 10-15 år framåt i tiden utan de ser det som en klumpsumma för en dag, som heller inte verkar vara viktig för dem.

Det känns som om jag inte vill planera längre. Bara skita i det. Nu när jag vet hur halva min familj känner och att de inte tänker komma så känns det meningslöst. Jag vill bara ge upp. Men jag gifter mig inte för deras skull. Jag gifter mig av kärlek som jag vill fira med dem. Men tydligen är inte min kärlek tillräckligt viktig att de kan tänka sig att vara finklädda för en dag.

Jag trodde mina bröder älskade mig och inte skulle ifrågasätta mina önskemål. Men tydligen är man inte värd ett ruttet öre att få bestämma sitt bröllop själv. Jag kan fortfarande ha det så som jag vill ha det men är det någon mening när mer än halva familjen inte tänker komma?

Bröllopstårta elle kladdkaka?

Varje dag tänker jag, fram och tillbaka, på bröllopet. Idag satt jag och funderade på vem som ska sy tärneklänningarna och hur vi ska göra med bröllopstårta. Ska vi ha någon bröllopstårta? Eller ska vi byta ut bröllopstårta till min goda kalla kladdkaka istället? Lite annorlunda skulle det ju isåfall vara. Nu känns det som om man avviker från de gamla traditionerna helt. Men samtidigt ska man ju tänja på gränserna lite och dessutom är det ju vår egna speciella dag. Den ska vara perfekt och jag vill att alla som blir bjudna ska ha det trevligt och minnas dagen.

Min tiara kom med posten idag!

Tiaran som jag beställde från Diadema kom med posten idag. Det är väldigt fin. Älskar den!!

Tiaran från Diadema.

Min fina tiara!

Min tiara och mitt halsband som en gång i tiden tillhörde min farmor.
Min tiara och mitt halsband som jag ska ha på mitt bröllop.
Halsbandet har en gång i tiden tillhört min bortgångna farmor, som jag aldrig träffat.

Endagsresa till huvudstaden

Jag var på en trevlig endagsresa i huvudstaden. Stockholm. Det är något speciellt med den staden. När jag åkte därifrån saknade jag den. Man fastnar liksom. Jag bjuder på några bilder från dagen. De flesta bilderna är tagna genom fönstret när jag sitter på bussen. Sedan är det några bilder från Kaknästornet också.

Stockholm Utanför Kaknästornet. Vy genom fönstret i caféet. Vy från tornet. ...igen.. Vy Vy från tornet Här är tornet igen. Toppen av tornet Kungliga Dramatiska Teatern som vi åkte förbi. Spårvagn Slottet Tre Kronor Fin vy från bussen.

Tvättstuga och inbjudningskort.

Har sprungit upp och ner i trapporna för att det är tvättstuga idag. Mycket motion. Bor på tredje våningen utan hiss och tvättstugan finns i källaren, vilket innebär att det blir en extra trappa att springa i. Medan jag väntat på att maskinerna ska bli klara har jag suttit och klippt ut våra inbjudningskort till bröllopet. Det blev en mindre variant. En mindre och enklare. Orkar inte sitta och sy med guldtråd runt kanterna. Upptäckte att om det går fel så blir det fult och jag vill ha det enkelt och fint. Det kommer så småningom upp en bild på inbjudningskorten.

Imorgon bär det av till Stockholm för en dagsresa. =)

Nytt hemligt projekt på gång.

Igår var jag och Sanna på Vecko Revyns sommarturné i Linköping. Inspirationen kom flödande i bilen på väg hem och vi diskuterade hej vilt på ett nytt hemligt projekt. I sommar ska vi satsa på någonting som förhoppningsvis ska väcka intresse hos många. Mer vill jag inte berätta nu. Men det är stora saker på gång. Stora saker för oss själva iallafall. =)

Vecko Revyns sommarturné i Linköping.

Imorgon bär det av till Linköping, till Stora Torget, där Vecko Revyn stannar till för sin sommarturné. Det börjar kl.12 och håller på till kl.16. Det ska bli riktigt trevligt. Fick låna mammas bil och ska dit med min brorsdotter och hennes dotter Alva (min guddotter). Ska bli JÄTTEKUL!!!

Några rader...

Jag har påbörjat några rader på min självbiografi. Men bara några få rader. Trodde inte det var så svårt att skriva om sig själv.

Jag hoppas att jag inte förstört något nu

Jag mår dåligt av att folk är osams. Speciellt folk i min omgivning. Vänner och familj. Och jag ska alltid lägga mig i och försöka rätta till saker och ting. Det kanske jag inte skulle ha gjort. Det känns som om jag har gjort det värre än vad det var innan. Det känns som om det är mig dom är arga på nu. Det känns som om jag lagt mig i en gång för mycket.
Rss