Jag förlorar mig i musiken som är min tröst

I två timmar har jag förlorat mig i notskrivande. Det är mitt i natten. Jag har skrivit ner pianonoter samt melodin till sången som jag ska sjunga för min älskling på vår bröllopsfest i sommar. Min plan är att spela in den i en studio innan bröllopet också. Jag kommer att spela in en instrumental version med kör som jag kan använda som bakgrundsmusik när jag sjunger i lokalen (så jag slipper hyra in en dyyyyr orkester för att kunna framföra en enda sång). Och sen kommer det ju självklart finnas en inspelad version av hela låten med sång och allt. Med noter blir det lättare att spela in sången även om jag tänkt att spela in hela bakgrundsmusiken på synthen, som jag tänkt att dra med mig till studion. Det blir i vilket fall som helst lättare för mig att veta vad jag ska spela och hur sången är arrangerad. Och sen är det kul att i framtiden ha noter på sången ifall inspelningen av någon anledning skulle försvinna.

Det känns så underbart att ha förlorat sig i musiken igen. Det var ärligt talat nästan 5 år sen sist jag var så här seriös med mitt musikskrivande. Och guh vad jag har saknat det!

Music is my life, my life is music.

Nu ska jag hänge mig själv åt musikskapande en liten stund trots att klockan är mitt i natten snart. Det är aldrig olämpligt att skapa musik.

Godnatt mina söta musikälskare!

Glöm inte frågestunden nu...

Klicka in dig HÄR och ställ några frågor till mig som du vill ha svar på!

Tidig morgon för lilla mig.

Jag har varit vaken sen kl.9 imorse. Det är ovanligt tidigt för mig. Jag har hunnit gå på stan med min blivande svärmor och också fått försenade födelsedagspresenter. Jag fick en stor svart väska i skinnimitation och ett chokladfondueset för 4 personer. YEAY!

Snart är det dags för lunch och då blir det Chicken Nuggets med någonting gott till.

False alarm

Jag var visst inte på väg att bli sjuk. Jag var bara helt utmattad imorse så jag kände mig bara sjuk fast jag egentligen inte var det.

Nu ska jag inventera mina skåp för att se efter vad jag har i matväg.

Sen är det sängdags....

Godnatt!

Förlänger frågestunden!

Jag har inte fått in några frågor till frågestunden! Kom igen nu! Ställ frågor! Det var egentligen meningen att jag skulle besvara dem idag men eftersom jag inte fått frågor (förutom en) så är det ju lite svårt att svara. Så jag förlänger frågestunden! Klicka HÄR så kommer ni till frågestundsinlägget och ställ er fråga/frågor där i kommentarsfältet!

Känt mig utmattad, sovit och sen kommit igång igen.

Ända sedan i lördags har det känts som om jag varit igång hela tiden. Så imorse när jag blev väckt av Walle igen vid strax efter kl.10 så var jag helt utmattad. Men jag gick upp ändå för att cirka en timma senare gå och lägga mig igen och sova till kl.14.

Idag har jag varit igång igen. Först tog jag mig till sjukhuset för att prata om p-piller, ta ett cellprov i livmodertappen samt göra en gynundersökning. (Angående cellprovet: Nej, jag är inte sjuk, men det är det sedvanliga cellprovtagningen man ska göra var tredje år). Sen fick jag skynda mig hem, hämta min väska med verksamhetsgruppens pärm, gå till apoteket och hämta ut mitt receptbelagda läkemedel och sen tog jag mig till Matteusgården för ett möte med verksamhetsgruppen.

Och nu sitter jag här. Jag ska snart ta och sätta igång lite musik och börja plocka undan lite här hemma. Det ser ut som ett bombnedslag i sovrummet och det får mig att må lite dåligt.

Det slår inte fel...

Jag blev väckt av Walle imorse också. Sen i måndags har han väckt mig kl.10.08. Varje morgon. Han satt där bakom dörren in till sovrummet och jamade som om hela världen var på väg att gå under.

Den här är f*n inte sant!!

Jag är på väg att bli förkyld igen! Jag har varit sjuk 3 gånger sen i januari redan. Det här skulle bli den fjärde om den bryter ut.

Det är nåt allvarligt fel på mig!!

Kvinnlig och jävligt snygg!

Så här ser jag ut idag!
Kvinnlig...



...och jävligt snygg!

God morgon!

Jag vaknade för en halvtimma sedan av att en av mina katter (Walle då) stod utanför sovrumsdörren och jamade som om hela världen var på väg att gå under. "Matteeeee!!! VAKNAAAA!!! Jag vill kelaaaaa!"

Jag är vrålhungrig och uttråkad just nu. Jag borde kanske ta en promenad. Och äta något innan jag går. Men även om jag är vrålhungrig så har jag ingen aptit.

Min födelsedag idag!

Idag fyller jag 25 år! Jag har redan haft mitt födelsedagsfirande. I lördags. Så vad ska jag hitta på idag då?

Är sällskapssjuk!

Varför ska livet vara så j*vla svårt?

Jag brukar i vanliga fall inte "hänga ut mig själv" här på bloggen. Jag brukar inte avslöja mina riktiga känslor för mina läsare eller för någon annan överhuvudtaget. Men nu känner jag att jag behöver skriva av mig.

Allting känns så svårt just nu! Jag tampas med mindrevärdeskomplex hela tiden. Jag känner mig ganska värdelös som människa. Titt som tätt får jag höra att musiken är någonting som jag borde lägga ner för jag kommer inte lyckas iallafall och att musikgymnasiet var ett dumt val av utbildning osv. Jag försöker intala mig själv att jag inte ångrar mitt val men människorna i min omgivning gör det inte lätt för mig. Det är som om dom vill att jag ska säga "Ja, jag ångrar mig! Jag var dum som valde musiken! Jag är ingenting!" Och snart har det gått så pass långt att jag själv börjar tro på det. Min kärlek till musiken hänger på en skör tråd. Så fort jag ens tänker tanken att ställa mig och öva sång, gitarr eller piano hör jag en envis röst i huvudet som säger "det tjänar ingenting till att öva, du blir ju ingenting av det". Större delen av mig VILL låta musiken flöda genom mig igen. Jag kunde stå i flera timmar och spela. Skapa eget eller bara sjunga ut mina känslor. Men alla kommentarer jag fått höra de senaste åren har börjat dominera i mig. De har förstört mig!

Här sitter jag nu vid min dator mitt i natten. Tårarna rinner hejdlöst för att min dröm sakta börjar samla damm som ett gammalt fotografi.

Med dessa sista ord, komponerade (med hjälp av min kloka vän Madeleine) av en klokare jag för ett par år sedan, försöker jag hänga kvar:

En ensam skugga går längs vägens kant
Den söker tröst i någons famn
Vågar du följa mig var jag än går?
Vill du hålla min hand när allting känns svårt?

Vid midnatt, i lyktans sken, där skuggorna dansa
Där väntar jag, en förlorad själ
Där väntar jag
Vid midnatt, i lyktans sken, där finns nåt förlorat
Där finns jag, en förlorad vän
Men var finns du?...

När min skugga är det enda som finns
Och mina drömmar är det enda jag minns
Så som jag väntat på ingenting
Så ligger dammet på gamla ting

Skrivet av: Nina Kaakinen & Madeleine Lindroth Borg, 30/6-2006

Dags för en frågestund

Jag tänkte att det nu är dags för en frågestund. Det var ett tag sedan. Men nu har ni tills på onsdag eftermiddag på er att ställa alla sorters frågor som jag ska försöka svara på. Fråga på!!

Så här roligt har jag inte haft på länge!

Jag hade en väldigt rolig utekväll med helt underbara vänner igår/inatt. Det började med att vi gick ner till Bishop Arms för att äta. Vi beställde in mat och dricka. Jag valde Xide Spring (en ny smak med vattenmelon och mint, helt ok smakade den) och Bishops burgare. Medan vi väntade på maten drack vi våra drycker. När maten äntligen kom så njöt vi av den en stund och sen bar det iväg på allvar. Jag beställde in en ny Xide, men den här gången fick det bli Xide Cactus Lime. Efter en liten stund beställde killarna in Tequilashots till alla. Sen gick det bara neråt. Haha! När vi sen skulle hem, när dom stängde kl.3 så hade jag själv kommit upp i 4 Tequilashots, 4 Xide, 1 (ganska så stor) öl och 1 Gin&Tonic. Och pricken över i var att jag blev bjuden på ALLT! Tack så hjärtligt mycket! Jag har helt underbara vänner som gör en sådan stor sak för en så obetydelsefull människa som mig. (Mindrevärdeskomplex! Jag vet! Jag har det!). Jag ville nästan gråta av lycka! Och så sjöng dom för mig. 2 gånger dessutom! Och de fick andra bord med helt okända människor att också sjunga för mig!

Jag grät en skvätt imorse när min vän Sophia låg och sov bredvid mig. Alla intryck från inatt och från igår som bara svepte över mig som en våg. Jag grät för att jag var glad och för att jag var ledsen. Mer ska jag nog inte säga om det här på bloggen.

Men tack än en gång för en härlig kväll!!

Jag tog bilder med mobilen men jag vågar inte riktigt lägga upp dem utan att fråga om lov från de andra först. Men jag kan bjuda på en bild på mig själv.


Här var jag nog ganska onykter! Hahaha!

Födelsedagsfirande

Nu på eftermiddagen har mina bröder, deras familjer och vår mor och far varit och firat min födelsedag. Jag fyller ju 25 år på måndag. Alldeles strax kommer några av mina vänner för att fira mig. Och lite senare ska vi ut och äta någonstans. YEAY!

Det var nästan som om...

...jag var nervös helt i onödan. Det kom knappt nåt folk. Det som var så typiskt var att stället mittemot, som är en pizzeria/pub hade en trubadur ikväll också. Och självklart gick ju alla människor dit. Vad kass jag känner mig! XD

Fast å andra sidan visste ju inte folket att jag är en sådan duktig trubadur. Deras förlust!

Även om det var extremt lite folk så var det ändå ganska trevligt att spela.

Dock har jag nu fått blåsor på mina fingertoppar så jag satt och våndades medan jag spelade det sista i programmet. Jag är jätteöm nu!

Men nu ska jag snart sova och vila mina stackars fingertoppar.

Aj aj aj!!

Jag har suttit här hemma nu och spelat så att fingertopparna blöder nästan. Mina stackars fingertoppar är så ömma att det känns lite obehagligt att knappa på tangenterna. =S

Men det kanske hjälper om jag smörjer in dem med lite handkräm?

Hur sjutton kommer det här gå nu då?

Solen skiner och mina händer skakar av nervositet inför ikväll.

Ikväll gäller det. Ikväll åker gitarren fram. Och jag kommer förmodligen att spela fel så in i helvete! XD

Men det är bara att skratta åt det och spela vidare...

Det värsta som kan hända ikväll är att en sträng går av och att jag måste sluta spela helt och hållet.

Jag kanske borde handla in extra strängar också....Vi får se om jag har råd....

Men vem sätter dit strängen om den går av? Jag kan inte.... Jag vet inte hur man gör....Det kanske är nåt jag borde lära mig...

*skrattar nervöst*

Nervös

Jag börjar bli väldigt nervös inför imorgon. Men det är bara naturligt. Jag börjar alltid bli nervös dagen innan en spelning. Det innebär förmodligen en ganska sömnlös natt. Egentligen förstår jag inte varför jag är nervös då jag vet att det faktiskt kommer att gå bra. Det gör det ju alltid. Men ändå envisas jag med att obsessa över saker som KAN gå fel.

Men nu måste jag öva lite samt göra ett vettigt program att följa imorgon.

Normal again.

Då såg man "normal" ut igen.


(usch vilken dålig bild på mig!)

Jag var tvungen att ta ur löshåret för jag kom på att jag måste träna Zumba och sen duscha. Jag MÅSTE träna!

Så nu är det träning som gäller, så här på kvällskvisten. Sen dusch, sen ligga på spikmatta och sen sova...

Godnatt säger jag redan nu!

Virriga lilla jag...

Guh vad virrig jag har blivit den senaste tiden. Jag hänger inte med riktigt i svängarna. Undrar vad som har hänt med min lilla hjärna? Har den blivit överhettad?

Det verkar så....

Det ordnade sig till slut.

Jag fick tag på förstärkare tills på fredag. Kvällen är räddad! YEAY!!

Löshår - don't mind den blonda utväxten.

Idag kom Sanne över och satte i mitt löshår samt lockade det med min trippeltång. Vi har nu kommit överens om att jag kommer mer eller mindre ha utsläppt hår på bröllopet. Det kommer att vara lockat med trippetång, ha mer volym och så kommer jag att ha min tiara. Enkelt och snyggt. 

Så här blev det:



och bara för det, en bild till:



I vanliga fall når mitt hår till axlarna ungefär. Men med löshåret är det nästan ner till midjan (lite kortare än till midjan men nära...)

Me LOVE!!

Och ja, det är dags att färga min utväxt!

Och Sanne, jag kommer nog behålla det här löshåret. XD

Det var ju så satans typiskt!

Nu har jag badat klart. Jag borde egentligen gå och lägga mig men jag sitter och obsessar över att jag inte har förstärkare till mikrofon och gitarr, vilket jag verkligen behöver på fredag-kväll. Jag har gått i flera dagar nu och varit glad över att jag ska spela på fredag att jag inte ens tänkt på att jag faktiskt kommer att behöva förstärkare också. Annars kommer jag ju knappt höras. Jävla skit! Var sjutton får jag tag på det så här i sista sekund? Och jag som inte har råd att hyra något sånt. Jävla skit igen!

:)

Nu är det nog dags att träna lite tror jag.

Vad händer och fötter?

Jag vaknade sent idag. Halv elva. Men det gör ingenting för jag har iallafall ingenting att göra. Skulle ha gått ut på en promenad men solen försvann.

Mina kissar tassar tyst runt i lägenheten och planerar djävulskap. Det gör dom alltid när älsklingen har åkt till jobbet. Imorse kl.5 började djävulskapen redan. Maya hade ner min födelsedagspresent (som älsklingen köpte till mig igår som jag får öppna på lördag) som låg på bokhyllan, för att det var roliga snören på den som hon trodde att hon fick leka med. Jag gömde presenten i hörnskåpet och jag kommer säkerligen glömma bort den för att jag inte har den under uppsikt. Walle tyckte det var kul att ha bort pluppen som man öppnar för att mata fiskarna och stoppa ner tassen i vattnet och skrämma halvt ihjäl de stackars guldfiskarna. När jag skällt lite på kissarna gick jag och la mig igen. Jag menar, kl.5 på morgonen är lite för tidigt för mig. Vi får se vad för djävulskap dom hittar på i fortsättningen.

...och fullmånen lyser som var den av glas...

Då var jag ensam igen.

Jag tänkte påbörja ett litet fotoprojekt och fota lite här hemma så att ni läsare får ta del av hur jag bor. Vi får se om jag hinner fota ikväll. Jag måste plocka undan lite innan jag börjar fota. XD

=(

Jag mår lite dåligt nu. Är lite nere. Min älskling ska åka till jobbet en dag tidigare pga osäkerheten med flyg pga askmoln. Så ikväll ska han bege sig till Stockholm och bo på sjömanshotellet och sen bestämmer hans chefer utifrån vad som sker imorgon om han ska flyga eller åka hyrbil med sina kollegor upp till Luleå. Det suger att han ska åka ikväll redan.

Jag fyller år om en vecka. Den 26 april. Och jag som hade tankarna på att ha värsta partyt. Men nu blir det inte så. Jag hann aldrig planera. Det blir en vanlig födelsedagsfika på lördag med familj och vänner och sen får jag spendera måndagen med att stirra in i en vägg som vanligt. XD

Dagens....

Jag har så satans ont i ryggen att jag inte vet vart jag ska ta vägen!

Idag har vi grillat. Det blev kycklingfilé och korv och så gjorde jag en hemlagad potatissallad.

Walle fick vara ute en stund i sin sele och koppel. Han trivdes. Men blev lite skärrad när han träffade på en okänd katt. Det var oväntat. Och där stod jag bakom hörnet och undrade varför Walles svans burrade upp sig och när jag tittade runt hörnet låg det en svart katt och stirrade tillbaka på Walle. Det var bara att plocka upp min stora lilla kisse och gå därifrån. Haha! Han var så skärrad att han blev enormt gosig minutrarna efter mötet med den andra katten. XD

Ge mig massage! Någon?

Dålig uppdatering....jag vet!

Det har varit väldigt dålig uppdatering här. Jag vet det! Men jag har spenderat dagarna med att göra viktiga saker som att öva inför trubadurkvällen och umgås med vänner. Ikväll var vi och såg Clash of the Titans 3D. Den var helt okej. Har sett bättre filmer dock.

Som sagt, så har jag övat inför den 23 april då jag ska vara kvällens underhållning på Rejmyres Gästgifveri. Ni som har möjlighet att ta er dit under kvällen är mer än välkomna. GE MIG PUBLIK! =)

Nina har blivit trubadurartist...

I tisdags ringde min yngsta storebror till mig och sa att han fixat in min på en trubadur/pubkväll på stället han jobbar på. Han arbetar som kökschef på Rejmyres Gästgifveri som man hör på namnet ligger i Rejmyre. Idag var jag där och träffade cheferna på stället och blev "anställd" som trubadur för en helkväll. Så fredagen den 23/4 (alltså om en vecka) kommer jag att spela från ca kl.20.00 till 23.30 (med små pauser lite då och då). Och detta kommer jag givetvis att få betalt för. Det känns så skönt att få någonting att göra för en kväll och man kan ju alltid hoppas på att de vill att jag ska komma tillbaka och spela fler gånger. Och dessutom får jag göra någonting som jag älskar att göra. - Spela och sjunga!

YEAY!! *dansar en glädjedans*

Strosat lite på stan.

Idag var jag på stan och köpte en ursnygg vårjacka på Lindex. Tyvärr har jag inte tagit någon bild på den än (jag är urkass på att ladda upp bilder på bloggen har jag märkt). Men jag hoppas på att kunna fångas på bild imorgon när jag och älsklingen åker till Stockholm över dagen för att hälsa på hans syster, hennes pojkvän och deras lilla baby. Då ska jag ha min nya jacka på mig. =)

Nu blir det nog lite fika.

Det går framåt...

Jag steg upp ur sängen för inte så länge sen. Det är så skönt att ligga och dra sig och bara ligga och mysa.

Igår var vi och beställde vigselringarna. Vi får dem på fredag. YEAY! Då kan jag titta på dem titt som tätt och försöka smälta det faktum att jag ska gifta mig. Det känns fortfarande väldigt... konstigt. Jag vet inte hur jag ska förklara. Jag känner mig som 17 år fortfarande och då är det ju alldeles för tidig att gifta sig. Jag hänger inte riktigt med i svängarna. Haha! Om två veckor fyller jag ju 25 (den 26 april).

Vi var och beställde alla blommor också. Och älsklingen var tillsammans med marskalkarna och provade frockcoats som de ska ha på sig på bröllopet. Handpenning är betalt för kläder, blommor och ringar. Skönt att ha det avklarat.

I slutet på förra veckan beställde jag svart löshår som jag ska ha på mig på bröllopet. Det kom med posten igår. YEAY!

Och idag har jag planerat att skicka iväg inbjudningar.

Så är det...

Jag har missat att skriva om dagens mat och träning ett par dagar nu. Med flit dessutom. Jag har varken haft tid eller ork att blogga.

Och nu är klockan alldeles för mycket så nu ska jag sova.

Bröllopsbestyr

Vi är i full gång med bröllopsplaneringen nu. Budgeten är bestämd och allt som vi ska ha till bröllopet är bestämt. Nu återstår bara att handla/boka in allting. Jag har gjort klart de svenska inbjudningskorten. Imorgon ska jag gå till biblioteket och skriva ut den praktiska informationen som ska följa med i kuvertet tillsammans med inbjudningskorten. Och när jag kommer hem igen ska jag skriva på adresserna på alla kuvert och sen gå ut och posta dem. Om jag inte hinner göra detta imorgon så måste jag göra det senast på tisdag.

Imorgon ska älsklingen gå tillsammans med marskalkarna till Rafaélas mode och välja samt pröva sina kläder som de ska ha på sig på bröllopsdagen. Då ska jag passa på att gå till floristen och lämna in bilden på brudbuketten jag vill ha samt beställa alla blommor vi vill ha i festlokalen.

Vi har förresten valt vigselringarna nu. *LYCKLIG*

Irriterad!

Nu är jag ärligt talat lite trött på att folk ska tala om för mig vad jag får äta och vad jag inte får äta. Det är ingenting sådant som jag behöver höra just nu när jag faktiskt börjat äta ordentligt. Jag är nöjd med att jag äter överhuvudtaget. Jag kan gå tillbaka till att äta en gång om dagen men det vill vi ju inte. Men det blir så om jag får höra gång på gång "nej, det där får du inte äta, det är onyttigt!".

Om det är någon som undrar så har jag PMS eller nåt. Jag är så satans lättirriterad just nu att jag blir irriterad på mig själv för att jag blir irriterad.

Mat och träning (lördag)

Frukost: Tre rostade mackor och oboy
Lunch: Spagetti och köttfärssås
Middag: -

Träning: Ledig dag idag!

Mat och träning (fredag)

Frukost: 2 mackor med mjukost.
Lunch: Kycklingtallrik
Middag: Fish and chips (på Bishop Arms)

Träning: långpromenad på stan

Mat och träning (torsdag)

Frukost: Göteburgare (Älsklingens val av frukost...haha!)
Lunch: Kokt potatis, köttfärslimpa och brunsås
Middag: Nötköttgryta med ris

Träning: 100 minuters promenad (dvs 1 timma och 40 minuter)

Träning och mat (onsdag)

Frukost: Omelett med rödlök, champinjoner och riven ost
Lunch: Gräddstuvad pyttipanna
Middag: Krämig pastasallad med kyckling

Träning: Promenader i sammanlagt 40 minuter

Planerar bröllopsresa

Sitter och planerar bröllopsresa för fullt här! Rom, Italien har vi kommit överens om. YEAY! Jag har alltid velat se den staden. Det ska bli så spännande!

Träning och mat (tisdag)

Frukost: Ingenting
Lunch: 3 stekta småägg och några stekta köttbullar.
Middag: Kebabtallrik med pommes och mild sås.

Träning: Det blev ingen  träning igår. Det hanns inte med för att jag körde bil större delen av dagen.

Gårdagen och förmiddagen idag...

Jag hann inte blogga så mycket mer igår. Jag kom hem sent, åt mat och sen var det bums i säng på en gång nästan för att älsklingen var trött. Imorse var vi uppe med tuppen igen. Tjugo i sju. Jag åkte iväg med min brors bil för att min mor skulle låna den efter att ha lämnat av sin egen på verkstaden för lagning. När jag kom hem igen vid halv åtta-haket passade jag på att diska och sen blev det frukost. Vi har inte gjort så mycket mer idag än att gå på stan en snabbis. Ikväll blir det bio. Vi ska se Avatar i 3D.

So much to do but so little time!

Nu är jag äntligen klar med tvätten. Hade egentligen en massa annat jag skulle göra idag också men nu räcker helt plötsligt tiden inte till. Det var ju typiskt.

Nu är det dags att göra sig iordning för att snart åka på lite ärenden. Jag kommer nog inte hem förrän någon gång ikväll.

Uppe med tuppen denna tisdag-morgon!

Jag gick upp fem i sju imorse och begav mig ner till tvättstugan med ett stort lass tvätt. Och när jag kom upp igen stupade jag i sängen tillsammans med katterna och sov i en och en halv timma. Men jag hade lite svårt att somna först för att Walle låg och snarkade. Eller pep snarare när han andades. XD

Jag är iallafall på god väg med tvätten och har bara några småsaker jag måste plocka undan lite här och var samt diska lite, sen är jag klar med allt som jag skulle göra idag.

Älsklingen kommer hem idag. YEAY!

Magnificent bodyguards (1978)


(Bild hittad via google-sökning)

Lord Ting Chung (Jackie Chan) ska med hjälp av sina medhjälpare eskortera en kvinnas sjuka bror till en läkare i huvudstaden genom “Stormy Hills”, ett område fyllt och kontrollerat av banditer. Den sjuka mannen visar sig vara kung av alla banditer och är egentligen inte sjuk utan ska återta sin tron från en inkräktare. Kungen har tidigare dödat Ting Chungs far och nu får Ting Chung sin chans till hämnd.

 

Filmen får 2,5 stjärnor av 5 möjliga av mig. Trots den intressanta storyn så blev den ganska långtråkig till slut och det kändes som en evighet innan filmen var slut. Till och med actionscenerna blev långtråkiga efter ett tag då det hände samma sak om och om igen kändes det som. Men jag måste säga att jag hade roligt åt Jackie Chans frisyr i den här filmen.

The Protector (1985)


(Bild hittad via google-sökning)

Billy Wong (Jackie Chan) arbetar som polis I New York vars partner blir dödad under ett rån. Billy och hans nya partner, Danny Garoni (Danny Aiello), får arbeta som säkerhetsvakter under en modeshow när en rik mans dotter, Laura Shapiro, blir kidnappad. Man tror att Lauras far är inblandad i skumma affärer med Mr. Ko, en Hong Kong narkotikakung, och New York Polisen skickar Billy och Danny till Hong Kong för att hitta den kidnappade Laura och stoppa narkotikauppgörelserna mellan Hong Kong och New York.

Jag ger filmen 2 stjärnor av 5 möjliga. Skådespeleriet är dåligt, även för Jackie Chan, samt att storyn är ganska lam. Actionscenerna känns ganska fejkade och man vet att Jackie Chan kan bättre.

Träning och mat

Frukost: Ingenting
Lunch: Potatisgratäng, kycklingfilé, gräddsås och färsk tomat i skivor. Fruktsallad med lite vispad grädde till efterrätt.
Middag: Egenlagad hamburgerbiff med marinerad fetaost och några enstaka potatisklyftor. Till detta lite chilisås.

Träning: Inte hunnit med någon träning idag.

Träning och mat (söndag)

Frukost: Ingenting
Lunch: Ingenting
Middag: Egenlagad hamburgerbiff (gjord med nötkött) med marinerad fetaost och klyftpotatis

Träning: Ingenting.

Jag hade fullt upp med en himla massa annat igår att jag varken hann äta eller träna. Ibland blir det så.

Liten kort miniuppdatering.

Det blir inget seriösare inlägg än det här idag. Jag är för trött för att skriva mer än ett par enstaka små rader.

Idag lekte jag körledare och kompade min kör i kyrkan. Sjöng solo gjorde jag också. Jag är väldigt nöjd.

Kvällen spenderade jag genom att titta på en dokumentär om Jackie Chan samt ännu en film med Jackie Chan. (Det är någon fas jag hamnat i nu. Jackie Chan hit och Jackie Chan dit. Don't ask!)

Nu ska jag iallafall sova.

Godnatt!

Shaolin Wooden Men (1976)


(bild hittad via google-sökning)

Jackie Chan spelar en stum ung man som när han var liten pojke såg sin far bli mördad av en Kung Fu-mästare med en okänd dödlig teknik. Han bestämmer sig för att lära sig Kung Fu för att kunna hämnas sin fars död och blir elev hos Shaolin munkarna. Men på grund av att han är stum ser de andra Kung Fu-eleverna och mästarna honom som dum och han får inte lära sig så mycket under de två år som han bor där. Men efter att ha blivit vän med ett flertal olika Kung Fu-mästare lär han sig snart flera olika Kung Fu-stilar för att till slut kunna hitta mannen som dödade hans far.

 

Filmen får 3 stjärnor av 5 möjliga av mig. Även om Jackies skådespeleri är kanon (det är inte lätt att agera med kroppen utan att säga ett enda ord) så är filmen lite tråkig. Filmen är ett action/drama i min uppfattning och jag är inte själv så överförtjust i den kategorin. Men som vanligt visar Jackie Chan sina skills som Kung Fu-mästare väldigt bra. Det slår aldrig fel!

Mat och träning

Frukost: Ingen frukost. Jag vaknade så sent.
Lunch: En väldigt sen lunch, makaroner och köttbullar med lite kall creme fraiche, vid tre-tiden på eftermiddagen.
Middag: Eftersom lunchen blev så sen så blev det ingen middag.

Idag har jag bara ätit en gång idag med andra ord. FY FY MIG!!

Träning: 50 minuters promenad med Jenny-chan i telefonluren.

Drunken Master 2 (1994)


(bild hämtad via google-sökning)

Drunken Master 2 handlar om Wong Fei Hung (Jackie Chan, som spelar samma karaktär i Drunken Master 1) som genom misstag blir inblandad i det Brittiska konsulatets skumma affärer. Det brittiska konsulatet smugglar kinesiska antikviteter från landet. Fei Hung försöker med hjälp av kung fu-stilen Drunken Boxing vinna över det brittiska konsulatet och sluta deras smuggling av det kinesiska arvet. Han upptäcker att han får mer styrka i sin Drunken Boxing om han dricker alkohol medan han slåss. Dock efter att ha konsumerat för mycket alkohol blir han inkapabel att slåss.

 

Filmen får 5 stjärnor av 5 möjliga av mig. Det här är, precis som första filmen, briljant Jackie Chan-komik genom hela filmen.

 

Drunken Master (1978)


(bild hämtad via google-sökning)

Drunken Master handlar om Wong Fei Hung (Jackie Chan) vars far är trött på hans ständiga hyss och brist på respekt och skickar honom till att träna hos den beryktade Su Ha Chi (Yuen Siu Tien), även känd som Tiggare Su. Fei Hung har svårt att ta till sig träningen från den gamla fylletratten och fortsätter att leva som han alltid gjort. Men efter en konfrontation med den onde Yan Ti San (Hwang Jang Lee) där Fei Hung blir förnedrad och ansedd som en skam för sin far, börjar han nu ta sin träning på allvar.

 

Filmen får 5 stjärnor av 5 möjliga av mig. Briljant Jackie Chan-komik i action-scener och genom hela filmen. Det här är Jackie Chan ut i fingerspetsarna!

I was aiming for the sky...

Det är riktigt fint vårväder ute. Jag hade tänkt att jag skulle ut och promenera en stund. Det är skönt att komma ut ur lägenheten ibland. Fick mersmak när jag spenderade kvällen hos Chaya-chan igår. XD

Mat och träning

Frukost: Än en gång, ingen frukost! FY MIG!!
Lunch: Inte någon direkt lunch heller. Bara några enstaka kalla köttbullar. FY FY MIG!
Middag: Norimakis hemma hos Chaya-chan.

Träning: 20 minuters Body Jam (typ street dance), 25 minuters promenad hem till Chaya-chan och 25 minuters promenad hem.

När det kommer till träningen har jag varit jätteduktig idag. Dock har jag slarvat med maten. Och på kvällen fuskade jag lite med en chokladkaka och några bitar sötlakrits. Men hey! Det är ju påsk.

Little Big Soldier (2010)


(Bild hämtad via google-sökning)

Little Big Soldier utspelar sig någonstans mellan 475 f.kr. och 221 f.kr. i Kina, och handlar om två män och deras resa från ett fältslag till staten Liang. En gammal Liang-soldat (Jackie Chan) och en ung högt uppsatt Wei-general (Wang Leehom) från motståndarnas sida är de enda som överlever ett fältslag. Soldaten bestämmer sig för att kidnappa generalen för att ta honom till sin egen stat Liang i hopp om att få en stor summa i belöning för att han tagit motståndarnas general till fånga.

 

Filmen får 4 stjärnor av 5 möjliga. Riktigt bra skådespeleri och komik blandat med snygg action. Dock kunde den bli lite småtråkig några enstaka minuter här och där. Men annars en kanonbra film!

Little Big....

Jag kom precis hem från Chaya-chan. Jag blev bjuden på Norimakis, som jag åt för första gången i mitt liv. Det var gott. Vi tittade på en film med Jackie Chan. Little big soldier hade den som titel. Den var väldigt bra. Sen spelade vi lite Little Big Planet. Hela kvällen blev lite "little big". Filmen med titeln, spelet med titeln och Norimakisarna som var både stora och små. Hihi! Det var riktigt trevligt! FLER FILM - OCH SPELKVÄLLAR ÅT FOLKET!!! (Folket, dvs JAG!)

Jag tänkte att jag skulle lägga upp ett litet inlägg om filmen vi såg ikväll i min Jackie Chan-kategori.

"Att-göra"-lista

Nu har jag dammsugit hela lägenheten. Imorgon ska jag plocka undan saker som ligger framme som inte ska ligga framme samt svabba golv. Sen får vi se vad mer på "att-göra"-listan man hinner med imorgon.

Att göra:
(X) Dammsuga överallt
( ) Plocka undan
( ) Måla 2 hyllor vita
( ) Svabba golv
( ) Dammtorka hyllor
( ) Städa klädkammaren
( ) Göra plats åt det fina porslinet vi fick av mamma i för tidig bröllopspresent
( ) Tvätta kläder
( ) Byta sängkläder


Nu ska jag dansa lite Zumba, sen duscha och sen göra iordning mig för att gå hem till Chaya-chan.

Det kommer ett par inlägg ikväll när jag kommit hem.

CIAO!!

Långfredag...

Jag gick och la mig hyffsat tidigt (runt halv ett-snåret) men ändå sov jag till tjugo i tolv. Det är nåt allvarligt fel på mig. Jag är trött konstant och jag har ingen motivation what so ever. Men jag försöker jobba på det.

Snart.

Snart har jag kommit ur det.

Jag lovar!

I eftermiddag ska jag bort till Chaya-chan och ha trevligt. Jag blev beordrad att ta med spelet Little Big Planet och en extra handkontroll så vi kan spela det på deras Playstation 3. Och så skulle hon bjuda på Norimaki. Jag har aldrig ätit det förut. Det ska bli spännande.

Mat och träning

Frukost: Low calorie diet soppa med chokladsmak
Lunch: Fullkornsmakaroner och köttbullar
Middag: Ingenting

Träning: 30 minuters promenad i vårsolen

Tråkigt i helgen

Det verkar som om min påskhelg kommer att vara tom, som en vanlig helg hos mig. Jag blir inte bjuden på påskmiddag förrän på måndag. Så, vad ska jag göra i helgen? Några förslag?

1:a april och jag har inte blivit lurad än

Då har halva dagen gått till spillo. Jag sov fram till fem i tolv och jag som hade planerat att göra en massa saker idag. Jag borde påskstäda också. Men städa är ingen favoritsyssla.

Det kanske blir en långpromenad för att rensa mina tankar i vårvädret.

Jag skickade över en grattishälsning till Jenny-chan med telefonen. Hon fyller nämligen 24 år idag. Jag spelade in en ljudfil där jag sjunger "Ja må hon leva!" och sen mms:ade jag den till henne. Vi håller tummarna för att det funkar!

NU ska jag sova

Klockan är över tre på natten/morgonen och jag har fortfarande inte gått och lagt mig. Men nu SKA jag sova!

Note to myself: INTE SOVA 3 TIMMAR NON STOP PÅ EFTERMIDDAGEN! Det förstör nattsömnen...

Så är det!

Jag ska inte låtsas längre. Jag mår inte bra! Och det mesta är psykiskt som börjar ta fysisk form. Ont i nacke och axlar och rygg. Jag äter knappt, dricker knappt, är trött för det mesta, obsessar över saker som jag inte behöver obesessa över osv.

Jag försöker intala mig själv att det bara är en fas, att det går över snart. Och jag hoppas verkligen att jag har rätt!
Rss