Mat och träning

Frukost: Low calorie diet soppa med chokladsmak
Lunch: Ugnsomelett med rostad lök och bacon
Middag: Det som var kvar av lunchen: Ugnsomelett med rostad lök och bacon

Träning: 30 minuters promenad

Äventyr på innergården.

Chaya-chan kom på besök med en kattsele. Vi fångade in katterna och gick ut på innergården. Lilla Maya fick gå ut för första gången. Hon darrade som ett asplöv men jag tror hon tyckte det var intressant till slut. Ju fler gånger jag går ut med henne desto modigare kommer hon att bli. Walle rörde sig vant, intryckt mot husväggarna. När vi kom in ville Walle gå ut igen efter en liten stund.

Jag tog några bilder med mobilen men det blev inga bra bilder. Chaya-chan tog bra bilder och har lagt upp på sin blogg. Titta in där.

Nu sitter jag och funderar starkt på om jag ska ta spårvagnen till Vidablick och titta till Sophias lägenhet.

Så får det bli.

I'll be back!

Tränings - och matdagbok

Eftersom min kära vän Jenny-chan gav mig i uppgift att skriva träningsdagbok så har jag nu skapat en ny kategori här på bloggen som jag döpt till Tränings - och matdagbok. Jag kommer skriva ett inlägg per dag i den kategorin och i de inläggen kommer det att stå vad och hur mycket jag tränat under dagen och vad jag ätit. Så, Jenny-chan, nu kan du följa min träningsdagbok här på bloggen. Chaya-chan är utsedd till träningspolis så hon kommer hålla extra koll på mig.

Så här kommer första inlägget i kategorin:

Idag var jag ute och promenerade med Chaya-chan. Jag passade på att göra några bröllopsärenden samtidigt så det blev en hälsosam promenad på kanske 45 minuter sammanlagt.

Dock har jag slarvat med mat hela dagen. Började morgonen med att dricka ett glas laktosfri Pucko. Och sen åt jag ingenting förrän framåt kvällen och då fick det bli en baguette med skagenröra. Med andra ord så misslyckades jag rejält med att äta idag.

Men imorgon börjar en ny dag. Då ska jag både träna och äta. Jag lovar!!



Bröllopsärenden

Idag betade jag av några saker på bröllopslistan. Chaya-chan var snäll och följde med mig. Först gick vi till Rafaéla Mode och lämnade tyg och pratade med dem om att de ska sy upp två tärnklänningar åt mina tärnor. Nu återstår att boka in för att ta mått. Sen bar det av till Lindahl's konditori där jag frågade efter priser på bröllopstårta samt tittade lite i deras pärm om vad de har att erbjuda. Nu återstår att dra dit brudgummen också så att vi kan bestämma tillsammans vad vi vill ha för tårta. Sen gick vi till floristen. Där visade jag vilken brudbukett jag vill ha, vad tärnorna ska ha för buketter, hur corsagen ska se ut och vad jag vill ha för blommor i lokalen. Och till sist gick jag till Face och bokade in min brudsminkning.

Skönt att ha allt det där gjort!

Godnatt!

Nu är det dags att sova.

Imorgon bär det av på äventyr.

Godnatt!

What to do?

Jenny-chan har beordrat mig att börja skriva träningsdagbok. Vi får väl se hur det går.

Det har stått stilla här på bloggen ganska mycket den senaste tiden. Detta beror på att jag själv har hamnat i ett still. Det känns som om dagarna bara går och går utan att jag gör någonting meningsfullt. Det är lite jobbigt men jag jobbar på att komma ifrån det. Jag har egentligen saker att göra. Så som att planera bröllop. Men det blir lite tröttsamt att sitta hela dagen och planera bröllop. Jobbsökande ägnar jag mig åt ca en till två timmar om dagen. Mer än så känns inte så nödvändigt. Man kan inte göra så mycket mer än att sitta och söka annonser och skicka in spontanansökningar till diverse ställen och hoppas på det bästa. Visst, man kan gå ut och presentera sig själv på diverse ställen, men efter tidigare erfarenheter så misslyckas jag bara med detta. Undrar vad det kan bero på? Så därför går min taktik ut på: 1. Söka annonser i tidningar och internet. 2. Skicka in spontanansökan till de ställen jag kan tänka mig att jobba på. 3. Kolla runt med vänner och släkt om de vet ställen som söker folk. 4. Hoppas på det bästa. Någon gång borde jag ju få svar någonstans ifrån. Men detta tar bara MAX 2 timmar om dagen. Vad gör jag sen då? Bröllopsplanering tar kanske MAX 1 timma. Där har vi tre timmar av dagen uppfyllda. Sen då? Jag är vaken minst 16 timmar om dagen. Vad gör jag med de återstående 13 timmarna efter jobbsökande och bröllopsplanering?

Ge mig förslag?

Jag bör nog sätta mig ner och skriva en lista på saker som jag behöver göra och sedan beta av listan en punkt i taget.

Hahahaha! Jag har legat av mig en hel del!

När jag var yngre så var jag rockgothare. Eller jag försökte iallafall. Nu var jag inne på DEN HÄR SIDAN och gjorde ett gothartest. Så här blev resultatet:

Nina blev weekendgoth!

Troligen bär du nästan alltid dina utslitna jeans till vardags men på helgen spökar du ut dig med nithalsband och Slipknottröja. Tyvärr är varken nithalsband eller Slipknottröja särskilt gotiskt. Dags att börja samla fler poäng! Börja dricka vin och gå på krogen, släng dina nitar och skaffa en t-shirt med Joy Division.



Med andra ord: Jag har legat av mig på senare år... XD

Nee! Jag har snarare bytt stil och blivit mer av en diskret rockare...

Fel kör utropas som vinnare - pinsamt för TV4?

Någon som såg körslaget ikväll? Team Gyllenhammar gick vidare...eller nej! Det var ju Rongedal som gick vidare. Rösträknarna kanske borde räkna rösterna kanske två, tre gånger till innan dom ger resultaten vidare till programledaren, annars kanske det blir pinsamt för både programledare Gry Forsell och TV4? Så som det blev ikväll. Jag tyckte så synd om Team Gyllenhammar som först får ett glädjebesked som sedan rycks ifrån dem. Man såg besvikna miner från både Team Gyllenhammar som visade sig vara de som skulle ut och Team Rongedal som visade sig gå vidare, som uppenbarligen tyckte synd om Team Gyllenhammar på grund av fel besked. Dåligt skött! Men det kanske händer sånt ofta i liveprogram?



(Gammal bild lånad från Google bildsök).

Se misstaget på TV4Play!

=D

Jag har varit jätteduktig och städat i köket. Eller ja, plockat bort och diskat så att det ser fint ut på ytan. Nu återstår det bara att dammsuga där. Jag tänkte att jag tar och städar ett rum om dagen....

Tjoo! Det är fredag!!

Jag var då uppe med tuppen och fixade och donade...

Nej!

Nu ljuger jag!! Tihi!

Jag vaknade med ett ryck tjugo i elva av att mamma ringde och sa att dom skulle komma och hämta upp mig så vi kunde åka till City Gross och storhandla.

Så nu har jag storhandlat. XD

Godnatt!

Det är snart dags för Ninis att gå och sova för imorgon ska Ninis vara duktig och träna lite. Eller åtminstone städa lite.

Dagens fynd.

Det var 50% rea på Tiimari idag så jag köpte två små burkar med pärlor, smyckelås och fiskelina. Så nu kan jag sätta mig och göra armband. Jag har bestämt att jag ska göra tre armband. Mina tärnor och min toastmadame ska få en varsin som de kan ha på sig på bröllopet i sommar.

Varför är det så?

Det slår aldrig fel! Varje gång jag är sällskapssjuk så är alla andra upptagna. Känner mig såååå ensam!



GE MIG KRAMAR!!!!

Lite ditt och datt

Det är lite mulet väder ute. Men jag känner att jag vill gå ut iallafall. Det verkar inte vara så pass att det kommer att börja regna. Vi hoppas på det iallafall.

Jag försökte ringa till Chaya-chan men hon satt i skolan och gjorde prov så jag får gott sitta och vänta tills hon ringer upp. Eller jag kanske missförstod. Hon kanske menade att jag skulle ringa upp henne senare. Hmm...Allt gick så fort så jag hann inte med. Haha!

Idag är det våffeldagen. Jag har plockat fram våffeljärnet men vi får se om det blir några våfflor. Vill inte laga våfflor till mig själv. Det är så tråkigt. Det kanske finns någon man kan bjuda på våfflor?

Jag skulle behöva storhandla också. Men det är så jobbigt att göra det utan bil.

Nu känns det som om jag inte har någonting mer att skriva för stunden.

Vad konstiga inlägg det blir...

Marskatter

Mitt internet har varit dött i nästan två dagar. Men idag fick jag äntligen igång det! Jag kände mig så handikappad utan internet. Haha!

Men som vanligt har jag ingenting spännande att skriva här på bloggen. Förutom att mina katter tar det här med att vara "marskatt" väldigt seriöst och gör just nu mitt liv till en liten plåga. Ignorerar jag deras jamanden åker det ner ett par dvd-filmer från bokhyllan som straff för att jag inte lyssnar.

Förövrigt börjar jag bli frisk. Jag har bara lite hosta kvar och måste snyta mig då och då. Men frisk är jag snart. YEAY!

Pojkbandsnostalgi

Hur lång tid ska det behöva ta att bli frisk?

Jag har varit lite nostalgisk idag. För tio år sedan var jag ett pojkbandsfan, precis som miljoner andra tonåringar. Idag surfade jag in på youtube och tittade på gamla musikvideos med NSync, Backstreet Boys och Five. Hihi!

NSync - POP



Backstreet Boys - Everybody (Backstreet's back)


Five - Until the time is through

Tji fick jag!

Det verkar som om jag inte är på bättringsvägen iallafall. Jag känner mig helt utslagen. Jag sov som en stock fram till kl.13.30 och när jag vaknade hade febern kommit tillbaka. Min röst vill inte samarbeta med mig och jag hostar som en toka. Jag blir galen på det här!

Loituma - Ievan Polkka (Evas polkka)

Ni kommer väl ihåg den här? Här är originalet...
Jag kan nämna att dom sjunger i en viss finsk dialekt som jag måste återkomma om. Ska prata med min mor och fråga var dialekten kommer ifrån.



Texten på finska:
Nuapurista kuulu se polokan tahti
jalakani pohjii kutkutti.
Ievan äiti se tyttöösä vahti
vaan kyllähän Ieva sen jutkutti,
sillä ei meitä silloin kiellot haittaa
kun myö tanssimme laiasta laitaan.
Salivili hipput tupput täppyt
äppyt tipput hilijalleen.

Ievan suu oli vehnäsellä
ko immeiset onnee toevotti.
Peä oli märkänä jokaisella
ja viulu se vinku ja voevotti.
Ei tätä poikoo märkyys haittaa
sillon ko laskoo laiasta laitaan.
Salivili hipput.

Ievan äiti se kammarissa
virsiä veisata huijjuutti,
kun tämä poika naapurissa
ämmän tyttöä nuijjuutti.
Eikä tätä poikoo ämmät haittaa
sillon ko laskoo laiasta laitaan.
Salivili.

Siellä oli lystiä soiton jäläkeen
sain minä kerran sytkyyttee.
Kottiin ko mäntii ni ämmä se riitelj
ja Ieva jo alako nyyhkyytteek.
Minä sanon Ievalle mitäpä se haittaa
laskemma vielähi laiasta laitaa.
Salivili.

Muorille sanon jotta tukkee suusi
en ruppee sun terveyttäs takkoomaa.
Terveenä peäset ku korjoot luusi
ja määt siitä murjuus makkoomaa.
Ei tätä poikoo hellyys haittaa
ko akkoja huhkii laiasta laitaan.
Salivili.

Sen minä sanon jotta purra pittää
ei mua niin voan nielasta.
Suat männä ite vaikka lännestä ittään
vaan minä en luovu Ievasta,
sillä ei tätä poikoo kainous haittaa
sillon ko tanssii laiasta laitaan.
Salivili.

Och på engelska för den som är intresserad:
The sound of a polka drifted from my neighbor's
and set my feet a-tapping oh!
Ieva's mother had her eye on her daughter but
Ieva she managed to fool her, you know.
'Cause who's going to listen to mother saying no
when we're all busy dancing to and fro!

Ieva was smiling, the fiddle it was wailing
as people crowded round to wish her luck.
Everyone was hot but it didn't seem to bother
the handsome young man, the dashing buck.
'Cause who's going to mind a drop of sweat
when he's all busy dancing to and fro!

Ieva's mother she shut herself away
in her own quiet room to hum a hymn.
Leaving our hero to have a spot of fun
in a neighbor's house when the lights are dim.
'Cause what does it matter what the old folks say
when you're all busy dancing to and fro!

When the music stopped then the real fun began
and that's when the laddie fooled around.
When he took her home, when the dancing was over
her mother angrily waiting they found.
But I said to her, Ieva, now don't you weep
and we'll soon be dancing to and fro!

I said to her mother now stop that noise
or I won't be responsible for what I do.
If you go quietly and stay in your room
you won't get hurt while your daughter I woo.
'Cause this fine laddie is a wild sort of guy
when he's all busy dancing to and fro!

One thing I tell you is you won't trap me,
no, you won't find me an easy catch.
Travel to the east and travel to the west but
Ieva and I are going to make a match.
'Cause this fine laddie ain't the bashful sort
when he's all busy dancing to and fro.





(Text och klipp lånad från Youtube).

Frisk snart... YEAY!

Jag är nästan frisk! YEAY! Det är bara hostan och den lilla snuvan som ska bort. Men nu ska jag se till att kurera mig ordentligt så att jag verkligen blir frisk.

Jag satt och tänkte igår hur det kommer sig att jag blivit sjuk två månader i rad. Jag var genomförkyld i februari i nästan två veckor och nu i mars. Det kan vara allt från vitamin - och mineralbrist till stress. Och om jag ska vara ärlig så tror jag på vitamin - och mineralbrist. Som många som känner mig kanske redan vet så äter jag väldigt lite. Ibland äter jag inte alls på dagen och ibland äter jag bara en måltid om dagen. Dricker en massa vatten och tvingar i mig mat när jag knappt kan stå upp på grund av illamåendet. Vet inte hur det har blivit så här och jag behöver stöd och hjälp för att komma ur det.

Men idag tog jag ett steg i rätt riktning. Jag lät mamma handla mat och frukt åt mig. Nu är det bara för mig att ta nästa steg och ställa mig och laga mat tre gånger om dagen. SVÅÅÅÅRT!! (Det svåra är inte att laga maten, jag har alltid varit bra på att laga mat. Det svåra är att ta tag i det!)

För att göra Jenny-chan glad ska jag mumsa i mig lite vattenmelon ikväll. Hon har tjatat på mig att börja äta frukt. Hihi!

Feeling a little better today...

Idag mår jag bättre än vad jag gjorde igår, vilket känns väldigt skönt. Men jag är fortfarande inte helt frisk. Jag har spenderat större delen av dagen idag med att sova. Jag och katterna har legat helt däckade i sängen och vi alla tre har förmodligen snarkat högt och belåtet också. Haha! Jag känner mig lite småhängig, jag har hosta men är knappt täppt i näsan längre. Hela den här helgen ska jag spendera inomhus och bara kurera mig och se till att vara frisk tills på måndag. Det skulle vara riktigt najs att få bort den här förbaskade onda influensan.

Jag tyckte jag var ganska smart igår kväll. Jag tog ett ångande bad, torkade håret med hårtorken så att jag inte skulle gå och lägga mig med blött hår (blött hår=inte bra när man är sjuk) och så bytte jag sängkläder i sängen. Alla kläder som jag haft på mig under veckan då jag varit sjuk har jag slängt i tvättkorgen. Så byebye bacillusker!!

Jag kunde inte låta bli!

Jag veeeet! Foki hade den på sin blogg men som den musiker jag är så kan jag inte annat än att tycka att den här killen är URBRA!

Jag spenderade hela förmiddagen på akuten idag. =(

Jag vaknade runt sex-tiden imorse och kände att jag fick ont i lungorna när jag hostade och andades djupt. "Dumma förkylning" tänkte jag då men fick lite småpanik. Jag ringde till min svärmor och hon tyckte att jag skulle ta mig till akuten. En timma senare satt jag i bilen på väg till akuten, med feber och värsta förkylningen. När jag kom dit tyckte dom i receptionen först att jag skulle ringa vårdupplysningen på nummer 1177 eller till min vårdcentral. När jag var beredd att resa mig upp för att gå tyckte sjukskötaren att jag såg lite blek ut och ville ta min puls och se om syretillförseln ut i blodet låg på en bra nivå. Min puls skenade iväg i 110-120 trots att jag knappt ansträngt mig och då sa sjukskötaren att han inte kände sig bekväm med att låta mig gå hem. Så jag fick komma in iallafall. Dom gjorde EKG-test, tog blodprov och hjärt-och lungröntgen men alla prover såg normala ut. Så jag fick åka hem. Dock beordrade dom mig att ta det väldigt lugnt då min vilopuls låg på 95 slag i minuten och så sa dom också att om jag får problem med att min puls skenar iväg fler gånger även om jag skulle vara frisk från min influensa så skulle jag kontakta läkare.

Det var läskigt att sitta där på akuten helt ensam utan någon anhörig som höll mig i handen. Fick tårar i ögonen flera gånger då jag verkligen inte tycker om sjukhus. Man skulle kunna säga att jag har lite sjukhusskräck då jag har så obehagliga minnen därifrån. När jag är sjuk brukar jag oftast vilja stanna hemma istället för att gå till sjukhuset för en undersökning. Men idag var jag stark och tog mig till sjukhuset utan att någon drog mig dit. Så lite stolt är jag över mig själv. Och så känns det skönt att veta att det bara är en vanlig förkylningsinfluensa jag har och ingenting annat farligt.

Sjuksköterskorna var jättesnälla och tittade till mig flera gånger när jag låg ensam i ett undersökningsrum. Så tack till de sjuksköterskor och den läkare som hade hand om mig idag. =)

Det blir lätt så här...

De senaste inläggen som jag skrivit har bara handlat om hur dåligt jag mår. Det blir lätt så när man är sjuk och inte kan tänka på något annat. Här sitter jag nu framför datorn med Therapy-olja i en aromalampa i hopp om att det ska hjälpa mot min täppta näsa litegrann. Samtidigt tittar jag på avsnitt av Sabrina Tonårshäxan, i brist på annat. Jag vill inte sova förrän jag känner mig riktigt riktigt trött. Jag hoppas att jag är frisk imorgon. Eller åtminstone på bättringsvägen. Nu ska jag smeta på lite Helosan-salva nedanför och runt näsan så jag blir av med "skavsåren".

Det här blir ju bara "bättre" och "bättre"!

Vid fyra-tiden gick jag och la mig under täcket i sängen och sov som en stock i 2,5 timma. När jag vaknade hade illamåendet försvunnit (vilket är bra) MEN jag upptäckte att jag inte kan prata alls. Jag har så fruktansvärt ont i halsen och det gör riktigt ont i halsen när jag hostar. Näsan rinner inte lika mycket dock, vilket är skönt.

Mina katter är framme och nosar på mig lite titt som tätt. "Matte luktar så konstigt när hon är sjuk". Sen ligger dom i sängen ibland och tittar oroligt på mig. Pratar jag eller går iväg till köket eller badrummet så börjar dom jama. Antagligen tycker dem att jag ska ligga och vila och vara tyst så att jag blir frisk någongång.

När man inte orkar göra något....

Jag vill bara sova men det är så svårt när näsan är täppt och inte vill samarbeta. Hungrig är jag också men jag är för trött och för sjuk för att laga mat åt mig själv. Jag vill inte vara sjuk längre!

Sängen ser väldigt inbjudande ut just nu!

Jag mår sämre idag än vad jag gjorde igår.

Jag har fruktansvärt ont i halsen, jag hostar, mår illa och min näsa är täppt. Inatt var jag uppe och spydde en gång. Jag har fått "skavsår" under näsan och ovanför läppen på grund av att jag måste snyta mig hela tiden. Jag är trött trots att jag sovit väldigt bra under natten (förutom när jag var uppe och spydde). Febern ska vi inte ens gå in på. Ena sekunden är jag varm och andra sekunden sitter jag och fryser som om vintern slagit till inomhus.

Jag vill att älsklingen ska komma hem från sitt arbete och ta hand om mig. Varför lyckas jag bli sjuk nästan varje gång han inte är hemma? Jag har aldrig någon som tar hand om mig eller djuren när jag är sjuk. Jag måste ta hand om allting själv trots att så fort jag reser mig upp så snurrar det och varje steg jag tar känns som om jag ska kollapsa på stället. Jag måste ta stöd i väggar och bokhyllor om jag ska ta mig fram. Mat orkar jag inte laga. Och pengar har jag inte så att jag kan beställa färdigmat hem.

Det som suger mest är att jag faktiskt HAR någon som bor med mig och älskar mig och som skulle kunna ta hand om mig. Om han var hemma...

*gråter en skvätt*

Guh så skönt att basta...men tyvärr gav det inget...

Jag var i mina föräldrars hus och använde deras bastu. Det var skönt att basta, vilket jag inte gjort på två år nästan. Men när jag kom hem igen var jag lika frusen och förkyld (om inte mer) som innan, så då fick det bli ett varmt bad istället. Nu känner jag mig dåsig. Men jag vill inte sova för att min näsa är täppt. Jag kommer nog att vara vaken tills jag nästan däckar av utmatthet. Dumma näsa!

Det är kallt i sovrummet...

Jag har sovit en kort stund. Kan riktigt inte bestämma mig för om jag mår bättre eller sämre. Fryser gör jag iallafall.

Jag skulle vilja träna men min förkylda kropp pallar nog inte med det. Jag skulle däcka efter en minut. Så ingen bra idé att träna. Att basta hade inte varit fel. Men jag har ju ingen bastu. Jag skulle kunna ta bilen ut till mamma och pappa och värma upp deras bastu och ta ett lååååångt bastubad. Men jag vet inte om jag orkar sätta mig i bilen och köra i 25 minuter. Skulle vara skönt att basta dock.

Vi får se vad jag tar mig till.

God lunch

Nu mår jag lite bättre. Jag åt en väldigt stadig lunch bestående av kokt broccoli, ett kokt ägg, lax som jag stekt i jättelite smör, lite remouladsås och några marinerade vitlöksklyftor. Till detta drack jag ett glas mjölk. Det var gott och mättande! Till "efterrätt" blev det en mugg med kall citronmelisste för halsens skull. =)

(Skulle ha tagit en bild på maten. Jag är så dålig på att komma ihåg att ta bilder. Ska skärpa mig. Det här ingår ju i mitt må-bra-program som jag påbörjat för min egen skull).



Så det kan gå...

Det var meningen att jag skulle springa en massa bröllopsärenden idag. Men med tanke på hur kasst jag mår så tror jag inte att jag borde gå utanför dörren. Fast lite frisk luft kanske hjälper? Jag får ta på mig en hel vintermundering och öppna fönstret i sovrummet eller nåt.

Och jag blir alltid sällskapssjuk när jag är sjuk...

Nu är fotografen bokad.

Bröllopsfotograf Thomas Petterson är nu bokad till den 31 juli kl.16.00. YEAY! En sak att stryka från "att-göra-listan". Hans hemsida och bilder hittar ni HÄR!

Och sedan har jag frågat Viktoria lite lätt om hon kan tänka sig att vara mingelfotograf under vigseln och festen. Hon skulle undersöka ifall hon är ledig från sitt sommarjobb då eller inte.

Imorgon ska jag traska ner till Rafaelas Mode och prata med dem om priser på uppsydda tärnklänningar och kläder till brudgum och bestman. Sen blir det att gå till några kondis och fråga om priser på bröllopstårta. Om jag hinner ska jag gå förbi hos floristen också och lämna in bild på brudbuketten jag vill ha samt beställa alla blommor som vi ska ha som dekoration i festlokalen.

Om jag orkar så ska jag tillverka inbjudningskorten också och klura ut vad det ska stå på dem.

Det börjar arta sig det här! :-D

Jag är sjuk men jag har äntligen tagit tag i bröllopsplaneringen igen.

Jag lyckas då alltid bli förkyld när älsklingen inte är hemma. Det är så typsikt. Man vill ju ha någon som ser efter en när man är sjuk. Hoppas jag blir frisk snart!

Jag ringde till Fotograf Thomas Petterson för att kolla vad han har för priser och om han är tillgänglig den 31 juli, på vår bröllopsdag. Han skulle ringa tillbaka för att han hade kunder i butiken som han var tvungen att ta hand om. Ni hittar hans bilder HÄR. Hans pris på bröllopsfotografering låg på 3900kr och då får man ett album med 16 bilder. Väldigt bra pris tycker jag. Uppdaterar när han ringt upp.

Månadens fynd

Jag var på Ikano-huset i Linköping idag tillsammans med min vän Chaya-chan. Väl inne på Gina Tricot hittade jag en JÄTTEmysig huv-tröja som jag först tyckte var ful. Den är nämligen rosa med blommöster. Men när jag väl testade den för skoj skull visade det sig att jag faktiskt passar i den och helt plötsligt blev den jättefin och mysig. Så självklart köpte jag den. 99kr kostade den bara. Jättebra pris! Dessutom är den lång. Den går nästan över rumpan och jag ÄLSKAR långa tröjor. Nu tänker jag bjuda på en bild på mig själv i min nya huv-tröja (som redan är mitt favoritplagg).



Jag tog bilden med mobilkameran så det är därför jag ser så besatt ut med mina röda ögon. Haha!
Men jag bara ÄLSKAR den här tröjan!

Solen lyser och jag ska ut och köra bil.

Fick ett plötsligt infall att åka till Ikea i Linköping och strosa runt med en vän en stund. Jag ska bara göra mig klar och sen vänta på att Chaya-chan blir klar med sin tvätt, och då ska jag ta "min" bil, hämta henne och gasa hela vägen till Linköping. Wohoo! Det känns så fritt när man har tillgång till en bil. Bara att åkta iväg, no strings attached!

Så skönt att släppa loss ibland!

Igår dracks det alkoholhaltiga drycker. Det var cirka fem år sen sist jag lät mig själv "släppa loss" och bli lite onykter. Det är ganska skönt att slippa tänka ibland. Nu menar jag dock inte att jag kommer fortsätta göra det varje helg, absolut inte, det skulle jag aldrig palla. Det här var ju också helt oplanerat. Det är då det är som roligast.

Idag släppte jag loss i bilen. Lyssnade på Evanescence på högsta volym och tog i ända från tårna när jag sjöng medan jag körde. Fick en del konstiga blickar från mina medtrafikanter medan jag svischade förbi. Men skönt att än en gång släppa loss.

Nu är frågan: Vad ska jag göra imorgon för crazy saker?

Ibland pratar jag så mycket att jag blir hes.

Jag har upptäckt att jag är en väldigt social person. Jag pratar så mycket att öronen nästan går av på dem som lyssnar på mig. Haha! Men jag har även upptäckt att detta har kommit till under senare tid. När jag har folk omkring mig dag efter dag, som då när jag bodde hemma hos mina föräldrar, så blir jag ganska tystlåten efter ett tag. Men när jag går här hemma och är ensam om dagarna och sen när det kommer folk på besök så får jag chansen att prata och då pratar jag verkligen jättemycket! Det är egentligen ingenting jag bör be om ursäkt för men jag förstår att det kan bli lite mycket när allt bara bubblar ur mig när jag äntligen får chansen att prata med någon ansikte mot ansikte. Det är så skönt på ett sätt att kunna få prata av sig, även om det inte är någonting viktigt man behöver säga. Så jag bjuder in mina vänner till fikastunder med mycket prat när dom har tid, lust och ork att lyssna på mig när jag maler på om ditt och datt. Det är bara att höra av sig! Jag blir så glad när jag får besök!

Jag är inte full! Jag är onykter...

...skriker jag efter 2 xide Wasabi/lemon, 2 Bacardi Breezer Watermelon, två Jägermeistershot och 2 glas Amarula. Men det är sant!!! Onykter är jag... men inte full!

Det kändes som 100 år sen sist...

Idag passade jag på att sminka mig. Vilket jag inte gjort på evigheter. Så jag tänkte bjuda på en liten bild på mig själv som jag tog efter sminkningen.


Egoboost!

När det känns som om ljuset brunnit ut i mig

Nu har det gått en dag och 12 timmar sedan jag bloggade sist. Det känns lite tråkigt. Jag kan inte skylla på att jag har mycket att göra och inte heller kan jag skylla på att jag inte är hemma. Jag blir alltid så omotiverad när älsklingen åker till sitt arbete och jag blir ensam kvar här hemma. Jag försöker hitta någon meningsfull sysselsättning men det känns som om jag tappat livsgnistan helt. Jag lever men jag lever inte. Vad finns det att göra åt det då? Jag ska försöka ta reda på om musik gör mig lycklig igen. Jag kanske finner motivationen om jag övar sång varje dag. Jag ska ge det ett försök iallafall.

Musikvideoblogg; Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind

Mitt i veckan, solen lyser och inspirationen flödar genom kroppen.

Så, vad ska man hitta på idag då? Lägenheten är ju redan städad, katterna är nöjda och lyckliga, likaså fiskarna och sköldpaddorna. Men vad ska jag när allt redan är gjort?

Musik? Ja, så får det bli! Jag kan spendera hela dagen med att spela och sjunga.

Ensam i fyra veckor igen.

Ja, då har man 4 veckors ensamhet att se fram emot. Visst låter det deprimerande? Älsklingen åkte till jobbet tidigt imorse. Och vad sjutton ska jag hitta på då i 4 veckor? Jag har en känsla av att jag ännu en gång kommer hamna i en sån där isoleringsbubbla. Det är INTE bra. Jag tycker verkligen inte om att gå hemma och glo.

Jag är kär...

...i den här låten

Salem Al Fakir - Keep on Walking

Jag har ett sexigt blåmärke på min högra arm nu.

Jag halkade i badkaret i fredags.
Slog i min högra arm i badkarskanten.
Det gjorde ont.
Har ett väldigt sexigt blåmärke där nu.
Först trodde jag att jag hade brutit armen då det blev en bula på den och det såg ut som om det stack upp ett ben under huden. Men som tur är så blev det bara ett blåmärke.

I fortsättningen ska Nina BADA i badkaret inte stå upp och duscha.

Det är ju så onödigt att halka.

En söndag fylld med skratt och trevligt sällskap

Under eftermiddagen och kvällen hade vi besök av Chaya-chan och hennes fästman. Vi spenderade tiden tillsammans med att äta god mat, se på "Danny the dog" med Jet Li i huvudrollen och spela Little Big Planet på Playstation 3. Guh vad kul vi hade! Mycket skratt när vi spelade.


Danny the dog


Jag rekommenderar den här filmen. Det är en perfekt balans mellan action och väldigt bra skådespel av Jet Li.



Little Big Planet



Hysteriskt roligt spel!

Alice in Wonderland 3D

Igår var vi ett gäng och tittade på "Alice in Wonderland" i 3D här i Norrköping. Jag blev INTE besviken kan jag lova. Jag ger filmen höga betyg för skådespel, regi, effekter, färg och form, ja ALLT! Helt klart värd att se i 3D. Värd att se överhuvudtaget. En film som jag ska inhandla på BluRay när det kommer ut.


Johnny Depp i rollen som Hattmakaren

Jagades av en giftasgalen man inatt

Jag hade en väldigt konstig dröm inatt. Jag drömde att jag skulle börja sommarjobba hos någon man. Arbetet gick ut på att jag skulle hjälpa till med städning och trädgårdsarbete. Men det visade sig sen att den här mannen (som faktiskt var rätt så good-looking) sökte efter en fru. Han valde mig och skulle tvinga in mig i äktenskap och låste in mig i en låda som stod helt öppet ute på hans trädgård. Men jag lyckades rymma och gömde mig i ett hus som låg i mitt barndomskvarter i Graversfors. Men han hittade mig till slut iallafall. Det sista jag kommer ihåg innan jag vaknar är att jag blir ivägsläpad av honom till altaret i någon fin liten kyrka ute på landet.

Det är lördag idag...

Jag har en stor katt som ligger på min arm och sover vilket gör det lite svårt för mig att blogga just nu då jag tvingas knappa på tangenterna med en hand.

Det var meningen att jag idag skulle vara lite ambitiös. Dammsuga i sovrummet och måla ett par hyllor. Vi får väl se hur lång tid det tar för mig att ta tag i det.

Wihooo!

Nu funkar internet i min dator som det ska igen! YEAY! Tack till Robert som fixade det åt mig!

Härdan efter ska jag spara så lite saker som möjligt på datorn och föra över allt på den externa hårddisken på en gång istället. Då kanske den inte hakar upp sig hela tiden.

Här sitter jag denna fredagkväll med en kall Bacardi Breezer Watermelon som sällskap. Det har städats och tvättats idag. Jag hann till och med gå på stan med Chaya-chan en snabbis.

Nu ska jag ta det väldigt lugnt resten av kvällen tills det är dags att sova.

Det här med min e-post...

..jag har ingen aning om hur det gick till men den blev iallafall kapad, lösenordet ändrade dom så att jag inte kommer in och så självklart skickade dom ett mail till alla i min kontaktlista. I mailet stod det att "jag" befinner mig i London på ett seminarie och att "jag" har pengatrubbel för att hotellet "jag" bor på vill ha sina pengar och "jag" inte har några.

För det första så är inte jag SÅ dum att jag inte har med mig tillräckligt med pengar när jag reser och det här vet alla mina vänner om. För det andra så var mailet väldigt konstigt formulerat att den som går på det är väldigt korkad i så fall. Och inte fan skickar man ett mail till alla sina kontakter när man har pengatrubbel. Jag skulle ringa till mina föräldrar, som jag vet skulle hjälpa mig i vått och torrt om det skulle behövas.

Allt det där som står i mailet är ren lögn. Det är ju självklart inte jag som skrivit det. Hur dom fått tag på mitt lösenord har jag ingen aning om men det gör mig förbannad då dom använt MITT namn.

Jag har mailat till polisen i Östergötland med frågan "vad gör jag i den här situationen?" Än så länge har jag inte fått något svar. Men jag antar att dom har viktigare saker att göra än e-postkapningar.

Onsdag - torsdag

I onsdags halv tio på morgonen blev vi hämtade av Christian. Vi skulle följa med honom till hans föräldrars hus i Vånga och sova där och hålla honom sällskap. Så, där var vi, bland hästar, hundar och katter och åkte fyrhjuling och spelade Hermans historiespel och åt kladdkaka som jag bakat. Väldigt trevligt.

Katterna var hur gulliga som helst. Hundarna gillade att naffsa och slicka på mig. Hästarna bara stirrade misstroget på mig som om jag var någon alien från yttre rymden. Jag skrattade tyst för mig själv när Christian gasade på med fyrhjulingen som vi trängdes på när vi skulle åka bort till hingstarnas hage för att fylla på med vatten hos dem.

Kort och gott: 24 timmar i trevligt sällskap.

Ni vet att ni vill!

Följ min blogg med bloglovin

Mycket som har hänt...

Igår blev min hotmail kapad och hela förmiddagen har jag loggat in på diverse ställen för att ändra alla mina uppgifter och skapat två nya mail. Ett nytt på hotmail och ett annat på gmail för att vara på den säkra sidan. Så ikväll är jag alldeles för trött för att blogga. Jag tänkte att jag skulle ta och uppdatera allt imorgon när jag har tid. Har massor att berätta. Det kommer att bli ett inlägg om vad jag gjorde igår och ett inlägg om min hotmail som blivit kapad.

Until then...

God natt!

Viktigt meddelande till alla som har min e-mail.

Min mail [email protected] har blivit kapad. Kaparna har skickat ut förfrågan om pengar till alla mina kontakter i min kontaktbok samt ändrat mitt lösenord så att jag inte kommer in på mailen. Ignorera det mailet, de som fått, och blockera den mailadressen. Jag har nu en ny mailadress. De som vill adda mig på msn får fråga efter den.

Och det kommer bara mera snö...

Vi köpte en ny ordentlig dammsugare idag och fick städmani på köpet. Köket, hallen, badrummet och vardagsrummet är nu städat. Det är bara sovrummet kvar nu. YEAY! Vad duktiga vi är! Så imorgon blir det att städa sovrummet och sen är allt klart. YEAY!

Allt känns så...rent!
Rss