Förberedelser inför imorgon.

Imorgon är det min bröllopsdag. Jag vaknade inte helt utvilad imorse vilket betyder nog att mina nerver är på helspänn. Vi har massor att göra idag. Nycklarna till festlokalen ska hämtas, saker ska fraktas dit, blommorna ska hämtas, lokalen ska dekoreras och mycket mycket mer står på schemat idag.

Nu ska jag skriva ut alla festprogramhäften.

Återkommer kanske ikväll.

Inte långt kvar nu

Nu är det bara två dagar kvar tills jag ska svara ja på mitt livs viktigaste fråga. Jag har känt av stress i två veckors tid nu. Men det är vanligt att man stressar upp sig inför en så stor dag i ens liv.

Idag har vi massor med förberedelser att ta hand om. Vi måste städa lägenheten så att den ser fin ut till bröllopsnatten (det är ju alltid trevligt att komma hem till en städad lägenhet), smådetaljer så som organzapåsar ska fyllas med godis, bläckpatron och skrivarpapper ska inhandlas så vi kan skriva ut festprogramhäftena och fixa iordning dem och brudklänningen ska strykas. Listan är lång så det är dags att jag sätter igång.

Helt slut

Jag kom hem för en liten stund sedan efter att ha varit ute och ränt hela dagen sen halv sju imorse. Jag agerade chaufför upp till Stockholm och tillbaka till Norrköping och så fort vi kom hem till mina föräldrar (som bor i Åby) skulle jag iväg på vigselövning så då bar det av till Söderköping. Halvvägs kom jag på att jag glömt ta med mig mammas bensinkort så efter vigselövningen var det bara att åka tillbaka till Åby igen och hämta den så jag kunde tanka hyrbilen och lämna tillbaka den till Statoil. Efter att vi lämnat bilen gick vi till Rafaélas mode och hämtade tärnklänningarna, brudgummens kläder och marskalkarnas kläder. Och nu äntligen kan jag ta det lugnt här hemma. Jag funderar faktiskt på om jag ska ta och lägga mig på sängen och vila en stund. Den ser så inbjudande ut och jag är så trött att mina ögonlock håller på att falla igen. Och klockan är inte ens fem på eftermiddagen. Jag kommer garanterat att vara helt slut ikväll.

I brist på annat bjuder jag på en bild på mina två små mysmonster.


Måndag kväll och livet går framåt.

Macaronerna står på spisen och kokar, katterna ligger i sängen i sovrummet och har det skönt och jag försöker vänja mig vid mina nya naglar.

Imorgon bär det av tidigt. Jag ska köra till Stockholm och hämta min moster och hennes man som kommer hit för bröllopet på lördag. Jag åker halv sju på morgonen och är väl hemma runt tolv-tiden på dagen.

Och på eftermiddagen är det dags för vigselträning i kyrkan. Det ser jag fram emot.

Mina fixade naglar

Idag var jag på Salong Törnrosa här i Norrköping och fick mina naglar fixade. Det blev acrylförlängning med fransk manikyr. Jag är helnöjd. Så här ser mina raringar ut nu:

I det härliga regnet

Igår var vi på poolparty hos Christian men tyvärr började det ösregna så det var inte mycket för party i poolen. XD
Det var meningen att vi skulle sova över där men jag började må dåligt på kvällen så vi åkte hem istället. Men trevligt var det iallafall.

Ny är det bara 5 dagar kvar till vår stora dag. Jag har känt mig en aning stressad över saker och ting men jag hoppas att det går över tills på lördag. Jag vill ju inte må dåligt på min egen bröllopsdag.

Imorgon ska mitt hår färgas och naglarna fixas. Det ser jag fram emot.

Jag myser i regnvädret och pustar ut för att det inte är så där äckligt varmt längre!

Varför vill jag bli diakon?

Jag kan tänka mig att det finns någon därute som undrar varför jag vill utbilda mig till diakon. Svaret är enkelt. Eftersom jag är två-språkig (pratar finska och svenska flytande) och är av andra generationens finlandssvensk (född i Sverige och dotter till första generationens finska invandrare) så har jag fått erfara att första generationens finlandssvenskar lätt tappar det svenska språket när de blir äldre och får allt svårare att göra sig förstådda trots att de bott i Sverige i 30 år eller mer. Många söker tröst i kyrkan och dess gemenskap men även där kan det bli svårt att få sin röst hörd om man har svårt med språket. Min tanke var att hjälpa första generationens finlandssvenskar och samtidigt försöka få mitt språk att leva vidare bland andra och tredje generationens finlandssvenskar. Och som diakon har jag en chans att göra detta. Att vara ett stöd för gamla så som unga och vara ett sorts språkrör för dessa människor.

Det är svaret till varför jag vill bli diakon.

Men jag har ju glömt...

...att berätta att jag ska plugga på Linköpings universitet i höst. Jag kom in på mitt förstahandsval Religionsvetenskap grundkurs 30 hp. Kan vara bra om man vill bli Diakon. :-D

Till våren ska jag söka Svenska Kyrkans grundkurs på Vadsena Folkhögskola. Sen blir det kanske att jag läser till Socionom innan jag kan söka en Diakonutbildning. Eller så läser jag hela Religionsvetenskapliga programmet. Jag får vänta och se vad jag får för svar från Linköpings stift. Jag skickade ett mail till dem nu i kväll och frågade om vad som krävs för att komma in på en Diakonutbildning och så berättade jag att jag ska läsa Religionsvetenskap grundkurs, som jag redan är antagen till, och sen kanske även Socialisation och identitetsutveckling och Pedagogisk grundkurs som jag har reservplatser till samt att jag är förtroendevald inom Sverigefinska verksamhetsrådet. Vem vet, det kanske räcker för att kunna läsa till Diakon.

Mina små kissar!

Det var ett tag sen jag visade upp mina små kissemissar som jag är så stolt över. Så här kommer 4 bilder på Walle och Maya.

När man inte får som man vill gömmer man sig under en kudde och ser ledsen ut. Söta lilla Maya.



Det är mycket viktigt att hålla sig ren, och vilken plats är bäst att tvätta sig på? Jo, mattes och husses stora säng där man kan somna så fort man blivit ren och fin.



Mattes och husses säng är favoritplatsen. Stora Walle-man.



Man ska använda sin lillasyster som kudde. Walle och Maya.

Vi övade brudvals idag.

Jag, min älskling och så tre av fyra personer ur brudföljet var och övade på wienervals idag. Vi kommer att dansa till "Av längtan till dig" av Åsa Jinder. Det gick hyffsat bra idag men vi fick order om att öva mycket hemma och sen blir det genrep kvällen innan bröllopsdagen. Det var min brors fästmö Maria som lärde oss. Hon har nämligen dansat pardans större delen av sitt liv tillsammans med sin bror. En bättre lärare hade vi nog inte kunnat hitta. Jag tycker hon är jättebra på att visa och förklara och lära ut. Det blev mycket skratt och vi hade riktigt roligt.

Jag blev kidnappad igår!

Igår fanns det inte tillfälle till att blogga alls för då blev jag nämligen kidnappad av mina kära vänner för att de skulle ha möhippa för mig. Jag hade en helt underbar dag och tänkte att så fort jag skrivit klart allt som hände igår i ett dokument ska jag kopiera det och lägga upp det i ett inlägg här på bloggen tillsammans med bilder så att ni också får läsa om min underbara dag igår. Nu är det bara 13 dagar kvar till jag går ner för altargången och ska svara ja på livets viktigaste fråga.

Lagar kvällsmat

Det är lite för sent för kvällsmat egentligen. Men vad gör man när man har städat nästan hela kvällen och på det fått oväntat besök. Inte för att jag klagar. Det är alltid trevligt med oväntat besök.

Ikväll blir det hemlagad potatissallad och kall kassler.

Imorgon ska jag lyxa till det med japanska Norimakis.

Skrivprocessen del 4 - Skriva rent

Allra sist kommer renskrivningen, för hand eller på dator. På datorn bör man välja ett vanligt och enkelt typsnitt/teckensnitt i lagom storlek - inte för stort, inte för litet - för att det ska vara lättläst.

Times New Roman 12 punker är lagom i WORD.



Källa: Skrivsätt. Handbok för unga skrivare. Sigbritt Ernald, Alfabeta, Falun 2001.

Skrivprocessen del 3 - Bearbeta steg 7; Korrekturläsa

Det var i december 2009 jag senast skrev någonting i min serie om Skrivprocessen. Jag hade glömt bort allt tills jag hittade mina anteckningar som jag skrivit för att ha till bloggen och dela med mig av det. Så här kommer steg 7 i bearbetningen av en text.

Korrkturläsning är den sista bearbetningen av en text. Att korrigera betyder att rätta till och det som slutligen rättas till är textens yta, dvs det som inte är innehåll eller disposition.

Det handlar alltså om skrivregler som ibland tycks väldigt onödiga men ack så viktiga. De är till för att göra texten så lättläst som möjligt. För att en text ska vara lättläst ska varken ögat eller hjärnan störas av några konstigheter. Det är bra att hålla sig till de konventioner och överenskommelser som finns.

Överenskommelserna gäller bl.a. stavning. Det är ju t.ex väldigt konstigt att vi stavar och med ch. Det borde uttalas med ett sje-ljud och inte som ett k, men nu har vi stavat så här väldigt länge och om man skulle komma på idén att skriva ock eller okk genom en hel text, skulle läsaren koncentrera sig på det och glömma vad texten handlar om. Och så går det ju förstås att göra - bara man vet vad man gör och varför man gör det.

Det är några saker som oftare blir fel än andra. Läs igenom din text och titta speciellt efter följande:

- Styckeindelning och styckemarkering.
Det ska vara ett nytt stycke när det börjar handla om "något annat". Dela in texten i stycken som är lagom stora för att texten ska bli lättläst. Nya stycken markeras på två sätt - börja på ny rad och göra indrag (=hoppa in en bit på raden) eller hoppa över en rad (blankrad) och börja alldeles i början av den raden. Välj samma sort i samma text, dvs blanda inte stilarna. Titta i dagstidningar och böcker hur det ser ut.

- Sammanskrivning och särskrivning av ord.
En "sjuk gymnast" är inte samma sak som en "sjukgymnast". "Djupfryst kyckling lever" låter intressant och man blir besviken om det visar sig vara "djupfryst kycklinglever". "Till slut" är t.ex. två ord medan "jättebra" är ett ord.
Det finns stående uttryck. Vissa av dem skrivs ihop och vissa skrivs isär. Titta i skrivreglerna. (Skrivregler för svenska språket finns i böcker och på internet).

- Stora och små bokstäver.
Det blir ofta för många stora bokstäver, t.ex. i början på månader och dagar som skrivs annorlunda i andra språk. Titta i skrivreglerna.

- Siffror
Det kan verka behändigt att alltid skriva tal med siffror i stället för att skriva med bokstäver, men det är inte alltid det bästa. Det ska vara lättläst, så när siffror inte är det viktigaste skriver man med bokstäver till och med tjugo. Stora, runda tal som hundra och tusen skrivs också med bokstäver. Titta i skrivreglerna.

- Förkortningar
Undvik förkortningar. Sådana är bekväma för den som skriver men inte för den som läser. Använder du förkortningar så skriv dem rätt. "Tom" blir fel om det är t.o.m. som menas. Det behövs mellanslag eller punkter för att det ska bli lättläst. Titta i skrivreglerna eller en ordlista.

- Stavning och skiljetecken
Läs också igenom texten och titta speciellt på stavning och skiljetecken. Om man är osäker på var punkt och komma ska sättas, är det bar att läsa texten högt och fundera på var det blir paus. Det brukar vara lämpliga ställen för skiljetecken. Är du osäker, använd ordlistan och skrivreglerna igen.

- Handböcker
Handböcker, ordlista och skrivregler är väldigt användbara när man korrekturläser.

Att låta någon annan korrekturläsa är också bra.



Källa: Skrivsätt. Handbok för unga skrivare. Sigbritt Ernald, Alfabeta, Falun 2001.

Stress stress stress

Vi har inhandlat 3 backar läsk (vilket jag inte tror räcker till 50 personer på ett bröllop), en massa kakor, socker att ha i kaffet och servetter till bröllopet. Jag sitter nu här hemma och stressar över att läsken förmodligen inte kommer att räcka. Så jag bestämmer nu att vi kommer behöva köpa mera.

Jag hade helt glömt bort alla småsaker som behöver fixas. Bröd, bullar och sallad som behöver inhandlas. Men det är två veckor kvar så det ska väl hinna med någon dag.

Och imorse fick jag sms från min vän Ida, sömmerskan, som frågade om jag kunde skaffa mera tyg till brudklänningen ifall det skulle behövas. Snacka om brutal väckning alltså. Men det ordnar sig till slut. Jag får se imorgon om det behövs mer tyg eller inte. Jag ska ju hem till henne och pröva det hon sytt hittills.

*Stressad*

Fullt upp idag

Idag har jag haft fullt upp. På eftermiddagen blev jag och mina små kissemissar hämtade av min mor för att vi skulle spendera hela eftermiddagen där. Jag tänkte passa på gå ut med katterna (då mina föräldrar bor i skogen och katter älskar skog) samt sy mameluckerna jag ska ha på mig på bröllopsdagen under brudklänningen. Mor hjälpte mig med det ena och det andra. Hon var snäll och gick ut med Walle på gården och hon hjälpte mig med att sy. Maya var en liten fegis och gömde sig i ett hörn bland mammas kläder så fort vi kom innanför dörren hos dem. Hon har aldrig varit där förut och hon har aldrig åkt bil förut så det var läskigt för henne. Nu är hon helt slut och ligger och sussar gott på min väska som hon haft ner på golvet. Walle är också helt slut och helt nöjd efter dagens äventyr. Han älskar att hälsa på hos mina föräldrar.

När jag kom hem började jag transponera sången som min goda vän Linnéa ska sjunga på bröllopet. Håll mitt hjärta av Björn Skiffs. Linnéa, som är sopran, ville ha den en hel ton högre än originaltonarten. Jag blev klar med transponeringen för en liten stund sedan och jag har kopierat noterna och lagt ner dem i ett kuvert. Jag ska skicka iväg dem till kantorn, så att han kan öva på den. Jag har fruktansvärt ont i min högra hand nu, då jag suttit och hållit i en penna hela kvällen.

Snart blir det en dusch, sen en Calippo Refresh isglass och sen någon gång om ett par timmar ska jag sova. Det är så skönt att vara uppe om sommarnätterna.

Imorgon ska jag våldgästa Chaya-Chan och låna hennes symaskin. Jag ska se om jag kan göra ett par bättre mamelucker, då mammas dumma symaskin ville jävlas med mig idag och inte alls göra som jag ville att den skulle göra. (Trots det lyckades jag sy ihop mameluckerna, men de hade kunnat bli bättre).

Varmt

Det har varit varmt idag också! Tar det aldrig slut?!

Idag har jag försökt klura ut hur min inbyggda webbkamera fungerar. Den funkar jättebra när man pratar med någon via msn. Men det jag vill veta är hur man spelar in en bloggvideohälsning med den. Antar att man måste ladda hem ett program för det. Någon som har en Acer Aspire One minidator som kan tala om för mig hur jag ska göra? Jag vill ju kunna göra videohälsningar till er utan att krångla med sladdar och mobilkamera.

Nina har hamnat i helvetet...så är det bara!

Helvetet har kommit till Sverige. Annars vore det ju inte så här varmt. Skämt åsido! Här sitter jag i vardagsrummet med bordsfläkten igång och fönstrena vidöppna. Inatt var det så varmt att man nästan inte kunde andas. Hoppas den här värmen ger med sig snart så att man kan bli människa igen. Jag har inget emot värme egentligen. Jag har bara något emot extrem värme. Om jag inte hade haft mina ledproblem hade jag inte haft lika mycket agg mot den extrema värmen. Men nu är det så att den extrema värmen får mina leder att svullna upp och bli stela. Jag vet, det låter konstigt men så är det. Det är samma sak om det är för kallt. Då svullnar mina leder upp och blir stela. När det är lagom väder, alltså allt mellan 15 och 22 plusgrader så är det perfekt. Då lider jag inte av ledbesvären. Men jag ska inte klaga mer nu. Jag ska bara sitta här i vardagsrummet med fläkten igång och titta på film eller serier.

Hoppas ni får en bra eftermiddag!

Munken in the park - driver mig lite till vansinne!

Klockan nio imorse blev jag brutalt uppväckt av att dom hade soundcheck utanför vårt sovrumsfönster. Eller ja, egentligen är det utanför huset bredvid vårt hus men det kändes som om det var precis utanför oss. Det är nämligen så att restaurangen/puben Saliga Munken har sitt årliga event "Munken in the park", en sorts musikfestival där olika band och artister ska uppträda. Hela morgonen höll dom på med antingen soundcheck eller med att skramla med metall, då de håller på att bygga upp "rent-a-tent"-tältar. Iallafall så kunde jag inte sova och är jättetrött nu. Och det här kommer hålla på idag och imorgon. Inte för att jag borde klaga. Jag älskar ju musik. MEN, jag kommer inte att få en lugn stund på två hela dagar. Det är en liten nackdel med att bo mitt i stan.

Vi har iallafall planerat att gå dit (till huset bredvid) och äta en bit på Saliga Munken och sitta och lyssna på livemusik. Och det är ju alltid trevligt!

Kolla in spelschemat HÄR!

Ansök om att bli testpilot för Philips epilator SatinPerfect



Klicka HÄR för att ansöka.

Efter testperioden får man behålla epilatorn!

Svala sommarnätter

Just nu sitter jag vid älsklingens laptop och skriver istället för på min egna Rizz. Jag tyckte att det var onödigt att starta den då älsklingens redan var igång och stod helt ensam på köksbordet. Jag har vant mig vid min rosa Rizzos små små tangenter så nu känns det väldigt konstigt och ovant att skriva på den här saken som är mycket större. Tänk vad snabbt man kan vänja sig vid en sak.

Dagarna är fortfarande heta men sommarnätterna är svala och sköna. Just nu har vi fönstrena vidöppna i köket och vardagsrummet för att skapa korsdrag och jag sitter mitt i korsdraget och fryser. Men jag fryser hellre än är för varm. För är det kallt kan man ta på sig mera kläder men är det för varmt kan man inte alltid klä av sig naken. Det beror ju förstås på var man är någonstans. Är man ensam hemma med fördragna gardiner så kan det funka att gå runt näck men jag undviker det helst på en publik plats. XD

Imorgon har vi mycket att göra här hemma. Älsklingen måste gå till banken och sätta in pengar, vi måste diska och städa och tvätta kläder. Det var meningen att vi skulle klämma in lite utomhusbad också men det får vi se om vi hinner med eller inte. Först och främst måste vi ordna saker och ting här hemma.

Snart är det dags för mig att gå och sova. Så jag säger: God natt mina kära läsare!

Bröllopsbestyr...

Nu har jag äntligen gjort klart bröllopsfestprogramhäftet på datorn. Nu återstår bara att fixa skrivaren (som har krånglat för oss) och sedan skriva ut så många häften som behövs.

Idag var vi i festlokalen för att mäta borden och ta reda på hur köket ser ut. Nu vet jag hur många dukar vi behöver och att det finns spis, kyl & frys samt micro tillgodo.

Nu återstår att handla in några småsaker, betala beställda saker samt att planera dagarna så att tiden disponeras  på rätt sätt fram till bröllopet.


Något jag ser fram emot

Idag har det inte varit lika varmt som det har varit de senaste dagarna. Och det är ju skönt att slippa värmen åtminstone för en dag.

Jag har glömt att nämna att jag köpt en torsolette att ha under brudklänningen. Den är jättevacker och passar mig perfekt. Idag köpte jag matchande trosor till också. Så nu har jag nästan hela underoutfiten klar. Jag har ett blått strumpeband, en underkjol, ett par trosor och en torsolette. Nu återstår bara att sy mameluckerna så är det klart. Nästa vecka ska jag förhoppningsvis prova brudklänningen. Då ska jag självklart ha på mig torsoletten och underkjolen för att kunna se helheten. Det är sååå spännande!

Vi har några småsaker kvar att göra men det börjar bli klart och jag känner mig mer och mer spänd för var dag som går.

Ibland stannar jag upp i bröllopsbestyren och det bara slår mig som en blixt från klar himmel "Jag ska gifta mig!" Tänka sig! Jag känner mig fortfarande som en sorglös tonåring ibland helt utan beskymmer. Att gifta sig är ett stort steg och det finns inte utrymme för ånger eller tvekan. Jag ångrar inte att jag förlovade mig och jag tvekar inte en sekund på att gifta mig. Jag ser fram emot ett gift liv tillsammans med min älskling. Äktenskapet är någonting som jag verkligen ser fram emot!

Exciting!

Okej, jag skrev i förra inlägget att jag inte orkar blogga men jag kände för att skriva iallafall.

Det jag vill säga med det här inlägget är att det inte är alls långt kvar till bröllopet. Mindre än 4 veckor nu. *Spännande*

Orkar inte blogga

Jag har inte varit så bra på att blogga de senaste veckorna. Och de senaste dagarna har jag definitivt inte haft lust att blogga för att det har varit så satans varmt.

Men jag återkommer till bloggen lite då och då när jag har ork att skriva några rader. När bröllopet närmar sig kommer jag nog att ha mycket mer att skriva om.

Hett!

Idag har det varit olidligt varmt här i Norrköping. Hela dagen har man bara haft stor lust att dra av sig alla kläder och promenera naken här hemma i lägenheten. Det har inte funnits ett enda svalt ställe att vara på. Och katterna har också känt av värmen och varit ovanligt sega. Värmen gör så att mina leder svullnar upp och blir stela. Sommarvärmen är inte alltid till en fördel. Jag är mer av en vår - och höstmänniska, då det inte är så här extremt varmt. Jag trivs som bäst när det är mellan 15 och 20 grader utomhus.

Snart ska älsklingen och jag gå en sen kvällspromenad. Hoppas bara att det är mycket svalare ute än vad det har varit tidigare idag.

Uppdatering av bröllopsplanerna

Det var evigheter sen jag skrev någonting om bröllopet. Jag kände nu att det var dags att ge er läsare en uppdatering av vad som händer i planeringen.

Imorgon är det bara 4 veckor kvar till den stora dagen och jag börjar känna av bröllopsnerverna litegrann. För några veckor sedan var jag och mina föräldrar i Tyskland och handlade lite vin och öl till festligheterna och igår var älsklingen och jag på Systembolaget och handlade mousserande till brudskålen.

Detta är vad vi har köpt:
Röd vin: Masi Modello Delle Venezie (Italien)
Vitt vin: Gallo Chardonnay (Californien)
Öl: NewCastle Brown Ale och Carlsberg Premium
Mousserande vin: Araldica Asti (Italien)
Alkoholfritt: Alkholfri mousserande jordgubbsvin

Vi har beställt bröllopstårtan från Åby Konditori. Den ska vara tre våningar, vara dekorerad med vit marsipan och vita marsipanrosor med gröna blad och ett brudpar på toppen. Innehållet ska bestå av hallon. Kommer inte ihåg exakt vad den ska innehålla. Men hallon kommer jag ihåg! Självklart kommer jag att lägga upp bilder på allt efter bröllopet.

Blommorna är beställda. Herrarna (brudgum och hans två marskalkar) ska ha en vit ros fastsatt på deras Frockcoatar. Tärnorna ska ha en varsin bukett med 3 stora vita rosor och grönt och jag ska ha en brudbukett med flera stora vita rosor och grönt som hänger i en droppformad bukett. Även det kommer ni att få se bild på efter bröllopet.

Min goda vän Ida syr min brudklänning som inte är klar än och jag väntar med spänning på hur slutresultatet blir.

Tärnornas klänningar är nästan klara. De är beställda från Rafaélas mode. Jag har redan sett det halvfärdiga resultatet på den ena klänningen och den kommer att bli jättefin!

Chaya-chan är jättesnäll och hjälper mig med att sy boleros till mig och tärnorna. De är också halvklara men förhoppningsvis blir dom klara nån gång nästa vecka.

Min yngsta storebror Mika (som arbetar som kökschef) ska laga maten som ska bestå av en enkel salladsbuffé samt ugnsstekt färskpotatis, kycklingfilé och någon god sås till. Han ska självklart göra en vegetarisk variant till de som är vegetarianer bland gästerna.

Det blir 50 personer på bröllopet (inklusive brud och brudgrum) och det är ju ganska lagom tycker jag.

Så fort älsklingen har fixat vår skrivare (som har börjat krångla) så kommer jag att skriva ut festprogramhäftet så att det är klart.

Bordsdekorationerna kommer att bestå av vita dukar, ljusgröna värmeljus, utspridda rosa och genomskinliga akryldiamanter samt vita rosor i höga stuprörsvaser. Porslinet ska vi hyra från Liesaro uthyrningar och på tallrikarna kommer det att ligga vita och ljusgröna organzapåsar med någon god chokladpralin. På organzapåsarna kommer jag att sätta fast namnskyltarna så att påsarna kommer även att få agera som placeringskort.

Jag vet inte riktigt vad jag ska berätta mer. Det är en himla massa smådetaljer som fortfarande måste ordnas. Men helheten är ganska klar.

Saker till min brudoutfit

För ett par veckor sedan beställde jag en underkjol, ett par brudskor och en hänggarderob från DreamBride. Idag kom dessa efterlängtade saker via posten.

Hänggarderoben till min brudklänning


Underkjolen som jag ska ha på mig under brudklänningen


Mina nya brudskor


Det var egentligen meningen att jag skulle ha de här skorna på mig:
Mina brudskor till bröllopet.

Men eftersom det är 8 cm klack på dem så kände jag att jag förmodligen kommer att ha svårigheter med att gå i dem. Så jag köpte de andra istället. De andra har 5 cm klack. 3 cm gör verkligen en stor skillnad.

I am on fire!!

På 4 dagar har jag spelat in 5 låtar. Jag är verkligen på hugget just nu. Jag är jättestolt över mig själv att jag äntligen tagit tag i mitt musikskapande igen. Jag har saknat att kunna förlora mig i inspelning i flera timmar och skapa någonting bra av det.

Ännu en sång klar.

What would I have done without you?

Ny sång uppladdad

Här kommer ännu en ny inspelad låt. Jag är på hugget, verkligen!

Where do they go?

Rss