1 år som gifta!

Idag har jag och älsklingen firat 1 år som gifta. Vi körde till Söderköping och åt en god lunch på Kanalkrogen. På kvällen firade vi med en flaska Gallo Family Chardonnay (samma vita vin som serverades på bröllopet). Dock så var det jag som drack 6 glas och älsklingen bara ett halvt. Men till mitt försvar säger jag: Det är ett fruktansvärt gott vin!

Så nu sitter jag här med fyllehicka, fast jag egentligen bara är lite onykter och inte ett dugg full. Och av någon anledning kändes det väldigt blasé att skriva det i sin blogg. XD Jag kan försäkra er om att det faktiskt inte är ofta jag är onykter.

Det har varit en bra och trevlig 1-års dag!

Så här såg vi ut den 31 juli 2010.

The Hobbit movie - Peter Jackson behind the scenes blog 3



Klicka HÄR för att se Behind the scenes blog 1 och HÄR för Behind the scenes blog 2

The Hobbit movie - Peter Jackson behind the scenes blog 2



Klicka HÄR för att se Behind the scenes blog 1.

Första ungen utflugen.

Idag fick lilla Smulan installera sig i sitt nya hem med sin nya matte Emelie.



Hoppas att Smulan trivs i sitt nya hem!

Snart flyger ungarna ur boet till sina nya hem.

Kattungarna är över 9 veckor gamla nu och man märker hur mamma Maya börjar tröttna på dem lite. Så någon av de närmsta dagarna, kanske till och med idag, är det tre av dem som kommer lämna oss för sina nya hem. Selma och Wilma ska hem till min svärmor och lilla vita Smulan ska hem till min brorsdotter Emelie. Nästa vecka ska Sol hem till sin nya matte och sen är det upp till oss att hitta ett hem åt Wille.

Men jag kommer sakna alla kattungarna jättemycket. De har liksom blivit en del av oss och vardagen här. Men det går ju inte att ha åtta katter i en lägenhet mitt i stan. En annan sak hade det varit om vi bott på en stor gård där katterna fick vara ute. Då hade jag nog behållit allihop, så galen som jag är. XD

Vadå körriktningsvisare?

Idag var jag bara ett fåtal meter från att hamna i en bilolycka. Allt för att bilisten (en kärring som inte verkade ha någon som helst koll) framför mig inte kunde använda sina körriktningsvisare i tid. Så här var det:

Jag bakom ratten, med mina föräldrar i bilen, kör in på Ica Maxi's parkering. Framför mig hade jag en bil, (som det sedan visade sig vara en kvinna som körde, därav mitt ordval kärring). Bilen stannar och står still och då får man ju intrycket av att hon ska stå still där och då tänkte jag att jag skulle köra om för att komma vidare och hitta en parkeringsplats, men precis när jag är på väg för att köra om sätter hon igång sina körriktningsvisare och börjar svänga in framför mig. Jag var ju självklart tvungen att ställa mig på bromsen med andan i halsen!

Kärringar och gubbar med körkort i Norrköping och resten av Sverige: LÄR ER ANVÄNDA ERA KÖRRIKTNINGSVISARE! Annars kommer ni garanterat att skapa olyckor i framtiden!

Note! Nu är det inte så att alla kvinnor eller män i trafiken är kärringar och gubbar. Jag använder dessa ord för att jag är något irriterad. Så ta inte åt er, ni som faktiskt vet hur körriktningsvisararna i era bilar fungerar! Ni som inte vet: Ta och gå om körskolan va och lär er lite trafikvett!

Oinspirerande dagar

Vissa dagar är sådär fruktansvärt oinspirerande att man bara vill gömma sig under täcket och sova bort hela dagen. Och vissa sådana dagar upprepar sig. Igår var en sådan dag och idag är en sådan dag.

Och ingen god mat har jag hemma. Och inga pengar att handla för heller. Så det som finns i kyl och frys får väl duga. Tur att det är den 25 på måndag. Då ramlar det in pengar på kontot. YEAY!

Jag kan inte komma på någon titel till det här inlägget.

Jag har reumatisk värk i mina leder idag, som även är svullna. Det är vädret som är boven i dramat även om jag älskar sånt här väder, då det är lite molnigt och inte alls varmt ute. Som jag nämnt tidigare så är jag ingen sommarmänniska. Jag tycker det blir jobbigt när det är varmt och klibbigt och går runt mest och surar då.

I vilket fall som helst får vi se om mina leder pallar med städning lite senare i eftermiddag eller om jag skjuter på det tills imorgon istället.

Dagens sista

Dagens städning är avklarad. Imorgon fortsätter jag med det som är kvar. Sängen är nybäddad med rena sängkläder och överkast, gardinerna är utbytta och badkaret håller på att fyllas med vatten. Efter mitt avslappnande bad tänker jag fylla ett glas med isvatten och sätta mig framför datorn eller tv:n och se på en film eller en serie.

Jag säger godnatt till er, mina kära läsare. Imorgon börjar en ny dag med nya utmaningar.

Kroppen värker av dagens mödor

Jag är helt slut nu! Min nacke värker (har whiplash) och foten värker och fötterna är ömma. Städningen för idag är mer eller mindre klar. Det blir att byta gardiner och sängkläder i sovrummet och sen är jag klar för dagen. Och så ska jag självklart hämta upp min tvätt som håller på att torka i torkskåp och torktumlare. Jag ska avsluta den här dagen med att ta ett långt skönt skumbad, vilket jag har förtjänat idag.

Hela eftermiddagen och kvällen har jag låtit Metallica spelas i bakgrunden. Det var länge sen jag lyssnade på Metallica och jag kan stolt erkänna att jag fortfarande älskar bandet och deras sound.

Men nu ska jag stänga av musiken och koppla av en liten stund. Tror jag ska ta och se ett avsnitt av Dharma and Greg innan jag byter gardiner och sängkläder.

Fullt ös idag

Nu är det bara sovrummet kvar som ska dammsugas och torkas. Sista tvätten rullar på i tvättstugan och jag börjar känna hur en stor lättnad sprids över hela min kropp. Jag har gjort en massa nyttigt idag. Jag har visat mamma hur man betalar räkningar via internetbanken, jag har gått upp och ner för trapporna mellan lägenheten och tvättstugan, fått kläder rena och fått större delen av lägenheten ren. Dock är klockan strax över sju, vilket innebär att jag faktiskt inte hinner göra allt som jag planerat att göra idag. Disken får vänta till imorgon då jag även ska passa på att dammtorka hyllor och tvätta fönster. Men ikväll ska jag hinna dammsuga och torka golvet i sovrummet samt byta gardiner och sängkläder.

Inlägg nr....5?

Jag tror det här är mitt femte inlägg för dagen.

Jag kom precis upp från tvättstugan igen. Nu blir det en liten paus på några minuter och sen ska jag fortsätta att städa i vardagsrummet. Nästan halva lägenheten är klarstädad och det känns så fruktansvärt skönt även om jag inte är helt klar med allt. Men smuts och damm är borta.

Min fot värker efter att ha gått upp och ner för trapporna. Ledbandsskadan har inte läkt än och när jag överanstränger foten börjar det värka. Men just nu är det värt det, för lägenheten blir hemtrevlig igen och jag kan koppla av.

När städningen är helt och hållet klar måste jag återigen börja plugga. Jag har tre resttentor kvar i religionsvetenskap och det skulle vara skönt att bli av med dem helt så att jag kan koncentrera mig på Kulturvetenskapen fullt ut sen.

Nu åter till städningen.

Många uppdateringar idag

Idag blir det visst många blogginlägg. Det känns som att jag överkompenserar för de dagar jag inte skriver någonting. Nu är iallafall hallen och badrummet klara. Eller de är inte helt klara. Det som är kvar nu är undanplockning av saker som inte behöver stå framme samt rengöring av toalett, badkar och handfat. Men efter att jag varit nere i tvättstugan och fixat så ska jag dammsuga och torka golvet i vardagsrummet. Det var smart att ta ett rum i taget mellan varven nere i tvättstugan. Jag hinner kanske inte städa klart helt idag. Men jag hinner definitivt dammsuga och torka golven idag, samt diska och byta gardiner och sängkläder. Imorgon får jag tillägna dagen till undanplockning av saker som står framme och dammtorkning av hyllor och kanske tvätta fönster.

Det känns skönt att hålla igång lite. De senaste dagarna har jag latat mig framför datorn och sett på diverse serier. Men nu när jag äntligen kom igång med städningen så kan jag njuta av ledigheten när jag är klar istället för att ha dåligt samvete över att inte ha gjort det jag ska.

Katterna tittar på mig som om jag har blivit tokig när jag springer runt med dammsugaren och torkar golven med en mopp. Dammsugaren är läskig och moppen luktar konsigt. Det är nästan så att man hör vad de tänker: "Matte har fått fnatt!" Och städning hör ju inte till normaliteterna när det gäller mig. Jag är en ganska lat människa i vanliga fall. Så det kanske inte är så konstigt att katterna tittar på mig som om jag fått fnatt. XD

Två flugor i en smäll: Tvätt och motion.

Nackdelen med att bo på tredje våningen och ha tvättstugan nere i källaren, och inte ha någon hiss, är att man blir helt slut av att springa upp och ner mellan lägenhet och tvättstuga. Fördelen är ju motionen man får av det. Jag ska småvila i några minuter innan jag tar tag i att dammsuga och torka golvet i hallen och badrummet. Köket har jag dammsugit och torkat redan. Det som är kvar därinne är disken och att plocka undan saker som inte ska stå framme.

Men härnäst blir det hallen och badrummet. Upptäckte dock att vår fina tvättkorg, som är gjort av korgmaterial, har blivit helt förstörd av fuktskador som jag inte upptäckt förrän nu. Så den måste slängas och en ny tvättkorg måste inhandlas. Men det finns ju billiga och fina på Rusta, t.ex.

Men strax åter till städningen.

Städ- och tvätteftermiddag

Falskt alarm! Det var ingen förkylning på gång. Det var snarare dammet i lägenheten som fick mig att nysa. Med andra ord är det dags för mig att ta ordentliga krafttag idag. Jag har satt igång tvättmaskinerna i tvättstugan och hoppas på att få allt tvättat idag. Och medan tvättmaskinerna gör sitt är det upp till mig att dammsuga, torka golv och dammtorka samt diska så att det blir rent här hemma. Om jag hinner och orkar ska jag byta sängkläder och gardiner också.

Dags att sätta igång då!

Förkylning på väg...

Läste mig fram att det skulle komma en säsong 7 av Supernatural. Och med tanke på slutet i säsong 6 så förstår jag varför det kommer en fortsättning. Det hade annars varit ett väldigt dumt slut på en serie, tycker jag.

Jag tror jag håller på att bli lite förkyld. Det känns inte alls bra faktiskt. Och jag som måste städa här hemma, vilket jag just nu känner att jag inte alls har någon ork till.

Alldeles snart kommer det att ringa på dörren. Mina föräldrar ska komma på besök. Jag ska hjälpa mamma med att betala hennes räkningar via internetbanken. Hon har precis skaffat dator, internet och bankdosa och kan ingenting om varken datorer eller internet. XD

Mysmåndag!

Det regnar ute och jag myser med katter och hoppar mellan att titta på Dharma & Greg och Dallas. Komedi vs Drama.

Hoppas ni har en bra måndag!

Svar på fråga

Jag fick en anonym fråga av någon här om dagen och tänkte att jag skulle svara på frågan.

Frågan lyder: Kommer ni behålla någon kattunge själva?

Mitt svar på frågan är: Förmodligen inte. Vi har redan tre katter och en fjärde blir nog lite för många att ha i en lägenhet mitt i stan. Jag skulle jättegärna vilja behålla en av dem. Men min make kommer nog inte tycka att det är någon bra idé. Fast jag skulle vilja behålla den sköldpaddsfärgade kattungen som jag tillfälligt döpt till Wilma, som inte har något hem än.


Lilla Wilma

Ger upp!

Och än en gång har det inte trillat in några frågor under min frågestund. Jag tror jag ger upp! Är det ens någon som läser min blogg?

Kort inlägg

Det har varit lite tyst här på bloggen ett par dagar. Men som vanligt känner jag ingen skuld för det.

Igår var jag på ett poolparty hos en vän i Vånga. Det var riktigt trevligt.

Kattungarna växer så det knakar och snart är det dags för dem att installera sig i sina nya hem. Jag kommer sakna dem enormt. Det kommer att bli så svårt att skilja sig ifrån dem.

Jag kom in!

Mitt hjärta dunkar högt och fort och jag är väldigt exalterad! Jag fick precis mitt antagningsbesked till Kulturvetenskapsprogrammet på Linköpings Universitet och JAG BLEV ANTAGEN! YEAY! Nu är tre år av min framtid bokade och jag är fruktansvärt glad för tillfället!

Ny kattbildsbomb

Wilma (tillfälligt namn, då hon inte hittat något hem än) och Selma (som min svärmor ska ha)


Här ha vi lilla Sol, som ska få ett hem hos en kompis.


Här har vi min stora pojke Walle.


Mamma Maya med tre av sina små.


Vackra mamma Maya.


Sol, Smulan och Wilma


Selma


Vår stora pojke Walle och lilla Wilhelm som klättrar upp för att hälsa på sin morbror.


Här har vi pappa Lilleman


Lille Wille Wilhelm


Smulan


Smulan och Wilma


Sol


Smulan och Sol


Smulan, Sol och mamma Maya


Morbror Walle


Wilma och Wille Wilhelm

Utomhusteater och frågestund.

Igår eftermiddag ringde svärfar till mig och frågade om jag och en kompis ville gå på utomhusteater istället för honom och hans sambo. Jag tackade ja och ringde upp Chaya-chan och frågade om hon ville gå och se på teater med mig. Svärfar var så snäll och kom och hämtade oss och skjutsade oss till City Gross' parkering för att möta upp min svägerska och hennes sambo, som svärfar med sambo egentligen skulle gå på utomhusteater med. Vi fyra (alltså jag, Chaya-chan, min svägerska och hennes sambo) gick sedan bort till ett fint hus där teatern skulle spelas upp för oss. Det var Cederholmens friluftsteater som satt upp ett lustspel som heter "Grabbarna i 57:an" som utspelade sig på 40 - eller 50-talet. Det var en riktigt rolig föreställning fast än lite kallt att sitta utomhus då det blåste. Men det var trevligt med sällskapet och skönt att komma hemifrån ett par timmar. Chaya-chan och jag promenerade sedan bort till henne efter teatern och jag måste säga att det var riktigt skönt att få röra på sig lite. Jag tog sedan spårvagnen hem, såg på några avsnitt av Dharma & Greg och däckade sedan i min säng och sov jättegott.

Idag har jag inte gjort så mycket och det är ju skönt det med. Just nu sitter jag och väntar på att min hemmagjorda pizza ska bli klar. Timern säger 5 minuter. Och medan jag äter ska jag fortsätta se några avsnitt av Dharma & Greg.

Har ni läsare helt glömt bort min frågestund som jag hade förra veckan? Jag fick inte en enda fråga från någon. Så jag ger en chans till. Frågestunden startar nu och slutar på söndagkväll. Kom igen! Ställ frågor till mig!

The Hobbit movie - Peter Jackson behind the scenes blog.



Jag längtar tills The Hobbit: An unexpected journey och There and back again har premiär på bio!

Längtan efter ett eget hus

Hur kommer det sig att man samlar på sig så mycket saker? Just nu känns det som att jag vill skänka eller sälja bort större delen av mina ägodelar för det är mestadels saker som bara tar plats och som jag för tillfället inte har någon känslomässigt band till. Jag kan gå runt och tänka "Varför köpte jag den där? Jag använder den inte. Vad sjutton tänkte jag när jag stod där i affären med den där i handen?!" Det känns som om de flesta av sakerna jag äger bara tynger ner mig, tar alldeles för mycket plats. Eller är det för att lägenheten börjar kännas för liten? Är det för att jag börjar längta till ett stort hus istället? Jag tror det är det där egna huset, med stor trädgård och stora rum som jag vill ha! Lägenheten och stan börjar kännas tråkig.

Städning

Det är varmt, det är klibbigt och jag har spenderat större delen av eftermiddagen med att städa. Jag har dammsugit och jag har rengjort med klorin och rengjort en gång till med vanlig allrengöring. Innan jag ger upp det här städprojektet för idag ska jag dammsuga i sovrummet samt rengöra kattlådan. Om en vecka igen kommer jag behöva göra om allt det här igen. Med tre vuxna katter och fem kattungar känns det som att det är omöjligt att hålla rent här hemma. Jag ska även passa på att under den kommande veckan rensa bland mina saker och se om det finns något värt att sälja på Blocket. Min kurslitteratur i Religionsvetenskap ska jag iallafall sälja på Kurslitteratur.se.

Men nu åter till städningen.

Video: Kattunge reagerar på pussljud

Fredag och det är en seg dag

Det var två dagar sen jag skrev någonting här sist. Och då skrev jag att jag skulle storstäda. Jag önskar att jag kunde berätta för er hur skinande rent det är hemma hos mig nu men om sanningen ska fram så har jag inte rört ett finger.

Däremot har jag hämtat mina böcker som jag beställde från Adlibris som kom med posten: The Dukan diet och The Dukan diet recipe book. Jag påbörjade läsningen av The Dukan diet igår kväll och tycker att boken är väldigt intressant. Jag lär mig massor om dieten och om kolhydrater, proteiner och fetter.

Kattungarna växer så det knakar men jag har varit alldeles för seg för att plocka fram kameran och fota dem.

Jag hade tänkt att försöka städa idag men jag har en känsla av att jag kommer att skjuta upp det till en annan dag.

Det blir nog att plocka fram gitarren och skriva lite ny musik kanske.

Men jag känner mig så fruktansvärt seg...

Storstäda för att ha något att göra.

Så här på sommaren, när man är en arbetslös student, blir det ganska långtråkigt i längden. Jag har ingen aning om vad jag ska hitta på om dagarna. Och eftersom jag inte har någonting roligare för mig så får det bli att storstäda hela lägenheten. Det borde hålla mig upptagen i ett par dagar iallafall. Det blir att storstäda från tak till golv. Dammtorka i bokhyllor, rensa i garderober och allt det där som hör storstädning till.

Men nu blir det ett kvällsdopp. I badkaret.

Jag säger Godnatt kära läsare!

Dags för en frågestund

Det var evigheter sen jag hade en frågestund sist. Så nu är det dags att starta en. Ställ så många frågor ni bara kan. Ni har till på torsdag på er. På fredag svarar jag på frågorna.

Uttråkad

Då blev jag ensam hemma igen med 8 katter. Maken åkte till jobbet och kommer vara borta 3 veckor. Vad jag ska hitta på har jag ingen aning om. Så fort han gick ut genom dörren blev jag genast uttråkad.

Och inte har jag någon rolig bild att pryda det här inlägget med heller...

7 års jubileum!

Idag firar jag och älsklingen 7 år tillsammans. Det var alltså den 4 juli 2004 som vi blev ett par. Förlovningsdag och bröllopsdag firar vi senare i sommar. Men vi kommer nog inte fira så mycket idag. Vi har iallafall inte planerat något. Jag kanske slänger ihop lite god middag sen.

Förövrigt har jag varit fruktansvärt seg idag. Vädret ger mig ajaj i handlederna. Men jag klagar inte.

Animated history of Coca Cola



(Klipp lånad från youtube)

Dagens planer

Jag känner mig lite ur balans idag. Men jag hoppas att det går över snart.

Jag ska snart ut och fönstershoppa med vänner. Sen ska vi fika hos mig. Vad mer dagen har att erbjuda får tiden avgöra. Fast jag har bestämt att spendera kvällen med att titta på några bra filmer. Helst någonting med Johnny Depp.

Åska och regn

Jag var på picnic med några vänner idag. Vi gick bort till Strömmen och satte oss i närheten av Färjaregården och åt vår picnic-lunch. Jag tog några enstaka bilder men tänker inte lägga upp dem på bloggen. Vissa minnen vill man behålla för sig själv. När vi ätit klart och pratat en stund började det att åska, så vi bestämde oss för att röra oss hem till mig. Det började ösregna så jag, som inte hade något paraply, var genomblöt när jag kom hem. Det blev att byta om till torra kläder. Vi gosade och lekte med kattungarna, vi spelade ett sällskapsspel som heter Bet your brain, vi pratade och sedan framåt kvällen rörde vi oss mot Suki Yaki för att äta japansk mat.

Det har varit en trevlig dag och riktigt skönt med regn.

Det var min dag i korta drag.

Jag kan tillägga att min fot, som jag skadade på Finlandsfärjan i mars, har svullnat upp till sin dubbla size igen och det gör ont när jag går. Jag hoppas det går över snart.

Men nu ska jag lägga mig ner i min sköna säng och sova.

Godnatt!

Picnic med väninnor!

Alldeles snart ska jag iväg på picnic med mina väninnor. Jag kommer att ta med mig min kamera så det kanske kommer upp bilder senare.

Ha en bra sommardag!

Hot summer days...and nights.

Jag håller på att bli tokig på den här eviga värmen. Jag är inte så förtjust i sommaren nämligen. Jag tycker om vår och höst, när det inte är så varmt. Och jag älskar regn. Men jag har inte sett skymten av regn på länge. Jag hoppas det kommer snart.

Bordsfläkten är min bästa vän just nu.


(Och nej, jag är inte naken! Jag har en tubtopp på mig...)

Skickat in ett röstprov till TV3's True Talent.

Jag skickade in ett röstprov till True Talent, bara för att. Inte för att jag tror att de ens kommer lyssna på det. Och även om de skulle göra det så tror jag inte att de kommer tycka att jag har någon särskilt speciell röst. Efter att ha lyssnat på många andra så känns det som att jag har en ganska vanlig röst. Jag vet, man ska inte jämföra sig med andra och varje människa är unik. Men min röst är nog inget som folk kommer ihåg en längre stund kanske. Eller är jag för självkritisk nu?

I vilket fall som helst så skickade jag in ett röstprov där jag sjunger Christina Aguilera's Beautiful.

Här är min amatörmusikvideo som jag gjorde för länge sen med hjälp av en vän och min mobilkamera.

Att vara stark - Nina Ka
Rss