Läsa ikapp

Ja, jag är fortfarande sjuk men jag tänkte att jag skulle ta tag i pluggandet ikväll. Jag måste ju komma ifatt det jag missat (en föreläsning, men ändå). Det fattas en bok från min kurslitteratur som jag förhoppningsvis får på posten imorgon. Än så länge får jag nöja mig med de andra två. Nu ska jag försöka läsa ikapp mig på "Den religiösa praktiken: Riter". Om detta ska jag läsa i boken "Ritualer: Teorier och tillämpning" av Anne-Christine Hornborg. Låter som ett intressant ämne eller hur?

Influensa?

Det verkar som att jag har drabbats av influensa. Många av symptomen stämmer in och det suger BIG TIME!

Så de närmaste 2 dagarna ska jag kurera mig stenhårt med mycket vatten och vila. Att bli sjuk nu känns verkligen olägligt med skola och allt.

Godnatt! Hoppas ni läsare mår mycket bättre än vad jag gör.

Fortfarande sjuk

Åh vilka roliga inlägg det blir märker jag nu. Men vad kan man göra när man faktiskt ligger hemma och är genomförkyld med halsont och huvudvärk. Och täppt näsa. (Kan jag inte bara få andas normalt iallafall?)

Se så dom växer!

Innan jag går och lägger mig vill jag bjuda på några bilder på mina katter. Jag hittade bilder på dem när de var bara små kattungar och tänkte lägga upp en kattunge-bild och hur de ser ut idag så man kan se vilken skillnad det är. Men man ser ändå att det är samma katt. Såå söta!

Walle när han var ca 15-16 veckor gammal (tror han var så gammal iallafall).


Walle, så som han ser ut idag, när han ligger och slumrar i sängen.

Snacka om skillnad på storlek. Han har växt så det har knakat om honom. Idag är han 2 och ett halvt år gammal ungefär.

Maya när hon bara var några veckor gammal. Den här bilden är tagen innan vi fick med henne hem. Hon älskade att ligga i min famn då och hon gör det fortfarande. Hon är en riktig matte-gris den där lilla tösen.


Här är Maya så som hon ser ut idag (iallafall när hon sover sött i mitt knä)

Hon ser fortfarande ut som en liten kattunge fast hon är ca 1 och ett halvt år gammal. Hon kommer inte bli så mycket större än så här faktiskt. Min lilla söta pygmékisse! XD

Kurerat mig.

Idag har jag kurerat mig med c-vitamin och god mat för att bli av med förkylningen som jag drabbats av. Jag har även vilat en hel del idag och spenderat större delen av dagen med att titta på Huset Fullt och Family Matters. Jag har fortfarande väldigt ont i halsen och nu framåt natten känner jag att jag börjar få huvudvärk och lite feber. Jag ska snart krypa i säng men först ska jag dricka ett stort glas vatten och hoppas på att jag är frisk imorgon!

Godnatt!

Donnie Brasco



FBI-agent. Gangster. Make. Far. Hur många identiteter  kan en man ha, innan det slår honom fullständigt i spillror? Detta är den sanna historien om FBI-agenten Joe Pistone, som på 70-talet infiltrerade sig i maffian, under täckmantelnamnet Donnie Brasco, som en av de mest framgångsrika mullvaderna någonsin. Men en sak hade varken han själv eller hans överordnade räknat med: hans vänskap med den man som han skulle krossa: -Lefty Ruggiero.

Gör dig beredd på en film som redan räknas som en av de största gangsterfilmerna som någonsin spelats in, helt i klass med Gudfadern-filmerna. Al Pacino och Johnny Depp gör båda högklassiga rollprestationer i denna intensivt spännande och mycket övertygande film, regisserad av Mike Newell, som gör ett elegant genrebyte från "Fyra bröllop och en begravning".

Filmen har stark verklighetsanknytning och handlar om FBI-agenten Joseph D. Pistone som på 1970-talet infilterade maffiafamiljen Bonanno i New York. På flera viktiga punkter avviker filmen från det verkliga händelseförloppet. Ett exempel: I filmens slut ger sig Benjamin "Lefty Guns" Ruggiero (spelad av Al Pacino i filmen) iväg till ett möte från vilket han aldrig återkommer. I verkligheten var det dock hans capo Dominick "Sonny Black" Napolitano som fick det ödesdigra telefonsamtalet. Ruggiero satt i fängelse sju år och lär bland annat ha tackat nej till erbjudandet att spela sig själv i filmen.

En helt klart sevärd film med starka karaktärer och scener. Man får verkligen en blick i hur den italienska maffian skulle kunna bete sig. Ruggigt men ändå väldigt fascinerande!

(Information hämtad från baksidan av filmfodralet samt Wikipedia).

21 Jump Street




Den unge rookiepolisen Tom Hanson (Johnny Depp) rekryteras till Jump Street - en specialenhet inom kåren som undercover utreder komplicerade ungdomsbrott i skolmiljö. Hanson smälter snabbt in i den tuffa vardagen och upptäcker snart att dagens elever är av den hårda sorten. Knarkaffärer, tonårsprostitution, våldtäkter och gängbråk förekommer överallt och det slipade teamet måste infiltrera sig bland både snobbar och ligister för att lösa fallen. Dödliga lektioner står på schemat, när klockorna ringer in i en High School-värld utan regler!

21 Jump Street är en av 80- och 90-talets mest sedda ungdomsserier och var stilbildande inom genren. Förutom Johnny Depp gjorde stjärnor som Brad Pitt, Sherilyn Fenn och Jason Priestley sina första roller här. Varje fristående episod är fylld av charm, spänning och sköna 80-talsvibbar.

(Informationen har jag skrivit av från boxarna jag har hemma i seriehyllan).



Det här är verkligen en sevärd serie. Tyvärr har jag inte alla säsonger av serien än, utan bara säsong 1 och 2. Men när jag har råd kommer jag definitivt att köpa in resten av serien.

Säsong 1 har 12 avsnitt medan säsong 2 har hela 22 avsnitt.

En ny kategori - "Min Johnny Depp-samling"

Det har kommit upp en ny kategori här i bloggen som jag döpt till "Min Johnny Depp-samling". Där kommer jag att dela med mig av vilka Johnny Depp-filmer och annat som jag har här hemma i min samling av filmer och böcker med och om Johnny Depp. Och när samlingen fylls på kommer självklart att kategorin fyllas på efter hand.

Så typiskt!

Jag vaknade vid fem imorse och upptäckte att min hals ömmande jättemycket. Just nu känns det som om någon drar med sandpapper inne i halsen på mig. Prata är ingen idé att ens försöka. Jag känner mig en aning yr, febrig och skakig också. Och så fort jag går ett par steg blir jag jätteandfådd.

Nina har drabbats av en förkylning som heter duga!

Mina Johnny Depp-filmer

Jag är, bland miljoner kvinnor här i världen, ett Johnny Depp-fan. Och här är min samling av hans filmer och serier:


21 jump street, säsong 1




21 jump street, säsong 2




Cry-Baby




Corpes Bride




Donnie Brasco



Ed Wood




From Hell




Sweeney Todd





Pirates of the Caribbean - The curse of the Black Pearl




Pirates of the Caribbean - Dead man's chest




Pirates of the Caribbean - At world's end




The libertine



Bilderna är lånade via google-sökning.

Den här samlingen kommer definitivt att fyllas på när man har råd till det.

Ny bloggdesign - ja eller nej?

Det kanske är dags att göra någonting med min bloggdesign? 

Vad tycker ni?

Min lördag

Det är lördag-kväll och tråkiga lilla jag har absolut ingenting för mig. Det känns lite tråkigt då jag den senaste veckan, sen älsklingen åkte till sitt arbete, känt mig en aning ensam trots mina katter.

Jag får väl se till att ha en tjejafton här hemma med vindrickande, ostätande och filmtittande. Och tjejsnack förstås! Kanske nästa helg.

Nu ska jag sätta mig bekvämt, antingen framför datorn eller tv:n och se på någon film. Frågan är bara: Vilken film ska jag se?

Falsk marknadsföring?

Jag är lite besviken på telefonbutiken 3 faktiskt. I förra veckan fick man hem en "exklusiv inbjudan" till tjejernas dag i deras butik i stan. I inbjudan stod det att man skulle få med sig en goodiebag hem när man tittade in i butiken. Det skulle finnas 2 goodiebags. Den ena skulle man få om man köpte en viss telefon med deras abbonemang. Och då tolkade jag att man skulle få den andra goodiebagen gratis om man gick dit och visade sitt intresse för butiken. Men så var iallafall INTE fallet. Man var tvungen att handla någonting för att få med sig en goodiebag hem. Personligen tycker jag att det är falsk marknadsföring när de uttryckligen skriver: "...Du är en av dem och får självklart bjuda med dig en väninna. En lyxig goodie bag, fylld med godsaker, får ni med er hem."

Fast sen kanske det handlar om hur man som person tolkar det man läser. Jag kanske tolkade fel. Fick ingen goodie bag iallafall. Men ledsen är jag inte för det.

När man vänder ryggen till ett kort ögonblick...

...vem kryper då in bland mina underkläder för att sova?

Jo, Walle förstås!


Jag måste lära mig att stänga garderobsdörren INNAN jag vänder ryggen till. XD

Tjejernas dag

Ja, då vaknade man idag också. XD Idag bär det av en snabbis på Tjejernas dag i 3-butiken i stan. Jag, och många andra i stan har fått "exklusiv inbjudan" till det här och det är meningen att man ska få en goodiebag. Vi får väl se om det finns några goodiebags kvar när man går dit.

Jag ska även gå på stan en snabbis och handla en födelsedagspresent till min brorson Kari, som fyllde 21 i veckan. (Jag är INTE gammal, han är fyra år yngre än mig!). Sen bär det av på födelsedagsfirande i Åby.

Men först och främst ska jag duscha, klä mig i 80-talsinspirerat idag igen samt sminka mig innan jag kan gå nånstans.

Ha en bra dag gott folk!

Svaret jag fick från 118 800...

Jag har gjort som jag antar andra också gjort. Jag skickade frågan: "Vad är http://mittlivsomcatty.blogg.se för något?"

Svaret jag fick lyder:

Hej. En vanlig blogg, i den bemärkningen att den handlar om en persons liv. Den är helt gjord från en subjektiv synvinkel, och saknar egentligen intressanta ämnen eller bilder, för att en oinvigd i personens liv ska tycka det är intressant eller ens bry sig nämnvärt. MVH 118800

Ointressant är jag med andra ord... *tittar ledset ner i backen*


Nu ska jag sova bort resten av natten och förhoppningsvis är jag mer intressant imorgon.

Min eftermiddag

Med dessa två:


Mina brorsdöttrar, Sanne och Emme!


Hon var oförberedd på den här bilden. Haha!


Hon var INTE oförberedd på den här bilden.


Och glada jag


De delade ut gratis kattmat på stan (suddig bild, jag vet!). Bra för dem som har det lite ont om cash. Dock använder jag det här märket som godis som jag ger mina sötnosar då och då.


Sanne fjantar sig med Piggelin


Och så mina nya örhängen jag köpte för 19.50kr på H&M. Det syns inte så tydligt på bilden men de är gulaktiga. Och jättesnygga!

Så såg min eftermiddag ut...Mer eller mindre...

Dagens outfit.... ja, du läste rätt....dagens outfit!

Haha! Jag tänkte att jag för en gång skull ska visa er vad jag har på mig idag när jag går ut för att fika.

Det är 80-talsinspirerat med smink och armband och hatten då förstås. För att inte tala om den uppklippta t-shirten som jag har på mig under min rosa huvjacka.


(Bilden har jag tagit, som ni ser, med min mobilkamera i en ganska så mörk hall så ursäkta kvaliteten).

Snygg som få!!

Helt utmattad

Idag var jag på min andra föreläsning. Den här gången handlade det om symboler och myter.

Jag är helt slut i kroppen och huvudet och orkar inte göra eller reagera på någonting.

Men nu ska jag titta på Antikdeckarna på TV4+. Det kräver inte så mycket tankeverksamhet.

Det regnar över Norrköping

Jag har spenderat större delen av eftermiddagen med plugg på Campus Norrköpings bibliotek. Nu är jag well-informed inför föreläsningen imorgon. Skönt det!

Det regnar över Norrköping. SÅ JÄVLA SKÖNT! Allt blir så himla mycket klarare då, i kropp, sinne och ögon!

Nu blir det glass med crunchy-strössel som belöning!

Min första skoldag på Linköpings universitet

Idag var min första skoldag. Det var introduktion och en föreläsning. Faddrarna kom och presenterade sig och pratade lite om nolle-p. Vi fick schema för de två kommande veckorna med en massa roliga aktiviteter. Det skulle tydligen vara "My little pony"-tema. Jag hoppas att jag ska kunna vara med på så många aktiviteter jag bara kan eftersom jag ändå kommer att vara "fast" på Linköpings universitet ett tag. Man vill ju lära känna de andra.

Föreläsningen vi hade handlade om "att studera religionshistoria". Läraren (som förövrigt är dansk och bryter väldigt tydligt på danska så ibland förstår/hör man inte vad han säger) pratade om olika filosofer som har haft betydelse för religioner och världsbilder. Ett väldigt intressant ämne. Tills på torsdag måste vi läsa kapitel ett ur Fiona Bowies bok "The anthropology of religion". Jag får ta mig till Campus Norrköpings bibliotek och hitta boken där då jag inte fått hem kurslitteraturen än.

Efter föreläsningen hakade jag och en annan tjej på faddrarna som visade oss runt på Campus Valla och berättade lite om vad man ska hålla reda på och så. Sedan fick vi ett häfte som heter "Studenten" där all nödvändig information finns med i. Den har tips om studentekonomi, kartor över campusområdet, vilka studentkårer som finns och en massa annan "bra-att-veta"-information. Och det som inte finns med i "Studenten" finns antingen på LiU's hemsida eller i huvudet på elever som levt på LiU länge. Eller så kan man vända sig till lärarna eller studievägledarna eller någon annan person man lyckas haffa. Sammanfattningsvis verkar det finnas hjälp att få om man skulle behöva det.

Efter den guidade turen över Campus Valla-området var jag tvungen att dra mig in till Linköpings centrum, närmare bestämt till Linköpings stifts kansli för att prata med Stiftsdiakonen Kristina Nedell. Vi pratade om min framtid och vad jag behöver läsa för att kunna utbilda mig till diakon. (Mer om det någon annan dag).

Nu är jag väldigt slut i huvudet efter en hel dag med information och nya intryck.

Det har varit en bra dag!

Imorgon börjar det...

Nu är det dags för mig att göra mig iordning för sängen. För imorgon ska jag upp redan vid sex för att hinna göra mig iordning för skolan som börjar kl.9.00 på Campus Valla i Linköping. Jag måste hinna duscha, äta frukost och klä på mig och packa ner datorn i väskan samt köra bil till Linköping i tid.

Så god natt gott folk!!

Full rulle

Haft fullt upp idag. Sprungit mellan tvättstugan och lägenheten, suttit vid datorn och letat information, fått samtal från stiftsdiakonen i Linköpings stift (ska träffa henne för samtal imorgon) och nu ska jag gå ner i tvättstugan och hämta upp sista tvätten. Sen ska jag ta på mig kläder så att jag ser acceptabel ut och sedan gå och panta flaskor och  burkar som står och tar plats i köket. Och handla lite småsaker som behövs här hemma.

Tomorrow

Imorgon blir det att ta ordentliga krafttag! Jag ska tvätta kläder, byta sängkläder, byta gardiner, diska, dammsuga, rengöra och svabba golv, rensa bort en massa saker som jag inte vill ha eller inte behöver, fixa ett busskort så att jag kommer till skolan på tisdag och panta en massa tomma flaskor som i evigheter stått i vägen i köket. Vi får se hur mycket av detta jag orkar och hinner med imorgon. Jag mår fortfarande illa nämligen. Men jag hoppas på att det är över tills imorgon. Det vore väldigt skönt att få allt det där gjort innan skolan börjar så att jag kan koncentrera mig ett par veckor på skolarbete och slippa tänka på städning.



Åh ja, jag städar alltid i enbart förkläde och högklackat! XD

Krasslig

Jag mår illa. Och då menar jag "jag-mår-så-illa-att-jag-måste-springa-på-toaletten-och-spy-ut-maten-jag-ätit"-illa.

Usch!!

Har lite småsaker att ta igen

Det har varit en ganska tråkig söndag idag. Det har inte hänt så mycket mer än att svärmor kom på besök. Jag var på stan och handlade små kollegieblock som jag ska använda när skolan börjar på tisdag.

Ikväll har jag en del att göra. Jag måste sortera smutstvätten så att det är klart tills imorgon när jag har tvättid kl.7 på morgonen. Jag måste hitta mer information om skolan och kurslitteraturen. Läraren till delkurs två har inte skrivit ut titlarna på böckerna man måste handla in utan han har bara skrivit EFTERNAMNEN på författarna till böckerna. Hur ska man då kunna veta vilka böcker man måste köpa? Irriterande!!

Och så måste jag diska och städa här hemma. Skulle vara skönt att ha det gjort innan skolan börjar.

Lite uppdatering av de senaste dagarna.

Som vanligt har jag varit superdålig på att blogga. Men jag hoppas att jag snart ska komma ur den här svackan.

De två senaste dagarna har jag sprungit på marknad. Här i Norrköping är det Augustifest och det har varit marknad, karuseller, liveframträdanden av olika artister, kända som icke kända. Trots att jag gått på marknaden (som i princip är rakt utanför min dörr) så har jag inte hittat något annat än en snygg rosa/vitrutig hatt till mig själv och en liten ostbit med smak av gräslök, paprika och vitlök (den är supergod) och så lite godisremmar.

Jag funderar på ifall jag ska ta en sista runda ikväll men det känns inte så bra att gå alldeles ensam (fast man har marknaden precis utanför).

Ny låt: "Jag är här!"

Här har ni en ny låt från mig. "Jag är här!"

Ingen inspiration till bloggen

Först tänkte jag skriva ett inlägg om den kommande hösten. Men efter två meningar tog det stop så jag gav upp. Basicly ville jag säga att hösten är min favoritårstid.

Och än en gång verkar det som att det tog stop. Jag vet inte vad jag ska skriva. Så jag skriver om hur irriterande det är att inte veta vad man ska blogga om.

Har ni några förslag?

Ensam igen.

Idag åkte älsklingen till jobbet efter en två månader lång semester. Och jag har en hel del att stå i med här hemma.

Det känns som om jag bara vill lägga mig ner och sova bort hela dagen. Haha! Så jobbigt att ta tag i en massa saker när man är ensam.

Fortfarande krasslig

Det driver mig till vansinne. Jag mår illa och är spänd i magen hela tiden. Och det spelar ingen roll om jag äter mig mätt eller inte. Det finns där hela tiden. Hoppas det går över snart!

Lite off

Som ni kanske märkt så har jag varit lite off de två senaste dagarna. Jag har känt mig lite krasslig och inte brytt mig om att skriva någonting på bloggen. Jag känner mig fortfarande lite konstig men hoppas på att det går över snarast. Jag ska försöka hitta inspiration till skrivandet igen. Jag lovar!

Tips! Skräckkonstnären Mia Mäkilä.

Jag kände att det var dags att tipsa om en helt otroligt duktig svensk skräckkonstnär vid namn Mia Mäkilä. Hennes hemsida hittar ni HÄR. Klicka även in er på hennes blogg där man alltid hittar någonting intressant att läsa om.

Jag saknar mig själv.

Nu är det så här va! Jag saknar mitt gamla jag. Den där som alltid gick runt i svart rockgothar-stil. Vad hände liksom? Jag växte ifrån det antar jag. Men jag ser tillbaka på det med nostalgi och ibland återkommer jag till stilen. Men idag är jag mer som en kameleont. Byter stil lika ofta som folk byter strumpor. Ibland gör det mig ledsen att inte vara kvar i mitt tonårs-jag då jag inte brydde mig om vad andra tyckte och tänkte även om jag idag klär mig som jag vill ändå. Men på något konstigt vänster tar jag åt mig mer idag än vad jag gjorde då. Jag har blivit mer hämmad. Och det är riktigt jävla jobbigt rent ut sagt! På något sätt har jag förlorat mig själv och jag måste hitta tillbaka till mig själv.

Vad hände med mig?


Update!


Det var ROCKABETTY's inlägg Look at the shell that is you: empty, fragile, weak som fick mig att börja fundera över mig själv och min egen stil. På något sätt fick hennes inlägg mig att öppna ögonen för mig själv. Vem är det jag lurar, egentligen, genom att ständigt vara andra till lags? Mig själv så klart! För att vara lycklig måste jag få bestämma själv vad jag ska ha på mig utan att behöva oroa mig för vad andra kommer att säga.

Yeay!

Mitt nya körkort har kommit! YEAY!... Jag var ju tvungen att förnya det jag hade eftersom jag lagt till ett efternamn. Så idag blir det att hämta ut det och sen vet jag inte vad som sker. Jag är på så bra humör så jag känner faktiskt för att gå på stan och göra av med pengar. Hihi! Vi får se vad älsklingen säger om den saken.

Har ett enda stort svart moln över mig som jag vill ska blåsa bort nu.

Älsklingen ska gå på bio och se på Bröderna Karlsson sen. Jag måste vara på humör för att gå på bio och det är jag inte. Som jag skrev tidigare idag har den här dagen varit en enda waste of breath än så länge. Inte ens bakelsen jag köpte på Lindahls var god. Det kändes som att den bara växte i munnen på mig.

Jag känner inte heller för att prata med någon eller umgås med någon. Så jag har ignorerat ett och annat telefonsamtal idag. Ingen har fått kontakt med mig idag. Jag vill inte bli kontaktad idag. Någon gång måste man bara få andas ut utan att behöva umgås med folk hela tiden. Bara vara ensam liksom. Det behövs.

Hela sommaren har varit ett enda stressmoment med människor och krav omkring mig hela tiden. Jag måste få andas nu. Ta det lugnt och göra saker i min egen takt utan att stressa upp mig och anstränga mig.

Den här dagen...

...är en enda waste of breath än så länge.

Fika, spindlar och musikal.

Dagen har gått relativt fort. Men det gör den ju alltid i gott sällskap. I förmiddags tog vi tag i städandet och städade här hemma. Alla rum ser relativt rena ut. Eller ja, det är undanplockat iallafall. Det ser riktigt hemtrevligt ut igen.

Vid halv två fick vi besök av kära lilla Madeluskana som hade med sig bullar. Christian var också här och fikade med oss. Det blev prat om nyårsfirande i Rom, hur man ljuger i telefon och de mindre trevliga samtalsämnena spindlar och ormar. Sen fick vi för oss att se på VHS. Så det blev vår musikal Atlantis som vi satte upp i trean på DeGeergymnasiet år 2005.

Medan Madeleine gick hem, tog vi oss andra till restaurangen China och åt kinamat.

Det var den dagen. Undrar vad som händer imorgon....

Så kan det gå

Okej, jag ska sluta ljuga för er. I mitt förra inlägg, som jag skrev för 3 dagar sedan, skrev jag att det har blivit en nystart för min andra blogg http://ninaka.blogg.se men såhär 3 dagar senare har det inte hänt så mycket varken här eller där. Så nu ger jag upp! Jag har inte haft någonting att skriva i den andra bloggen och jag har inte haft någonting att skriva i den här bloggen heller. Det har liksom blivit någon sorts ofrivillig paus. Men det kanske är sånt som händer när man helt plötsligt ändrat relationsstatus och gått från fästmö till fru. Det känns som om det kräver en hel del tid att vara fru fast vardagssysslorna inte förändrats ett dugg. Det kanske bara är mitt tankesätt?

I vilket fall som helst; det är någonting annorlunda med att vara fru!

Bilder från bröllopet

Toastmadame Jenny var jättesnäll och förde över alla bilder hon tog på bröllopet till min dator innan hon åkte hem. Så nu tänkte jag bjuda på 4 st bilder från dagen igår. (Hoppas att det är ok Jenny att jag använder dina bilder).

Limousinen vi åkte i. Riktigt lyxigt!




Nygifta och lyckliga utanför kyrkan


(Eller ja, här såg vi nog mer sammanbitna ut kanske men fortfarande lyckliga).


Brudbuketten och mina ringar (jag har både förlovningsringen och vigselringen på mig, vigselringen är den med både rött och vitt guld).




Här skär vi upp den underbart goda tårtan!




Nu är jag lyckliga fru Andersson!

Underbart!

Jag har haft en underbar bröllopsdag! Tack till nära och kära för ert stöd och era lyckönskningar. Tack till brudföljet som fulländade vår dag! Ett minne för livet!

Nu är jag fru!!!
Rss