Åka iväg

Det verkar hända ganska mycket här på min blogg. Från att ha haft 10-12 läsare per dag har statistiken gått upp till 20-28 om dagen. Det gör mig glad. Har det att göra med min uppdatering, dvs att jag uppdaterar oftare? Eller är det inläggen jag skriver?

Strax ska jag ta på mig ytterkläder, gå ner till min bil (eller ja, mammas bil är det ju egentligen) och åka iväg. Jag har lovat att skjutsa Chaya-chan till Linköping. På hemvägen tänkte vi ta en runda på Ikano-huset och titta lite.

Men nu up and away!


(Bild funnen via googlesökning)


Sidonot: Jag blir tokig på mina katter för tillfället. Det är typ 1000:e gången den här veckan de har ner matskålen på golvet och har ut ALL torrfoder över hela köksgolvet!! Vad göra??!!

Favoriter just nu

Favoritserie: Smallville (älska mannen av stål!)

Clark Kent - mannen av stål!
(klicka för att förstora bild)


Favoritkaraktärer: Lex Luthor - för att han är så ond. Lois Lane - för att hon är så cool.


(klicka för att förstora bilderna)


Favoritbok: "Gör om mig" av Noomi Hebert & Lena Ollmark


(Bilderna lånade via googlesökning)

Att leva med katt

Jag har ju, som bekant, tre katter och en make att dela säng med. Och när maken är borta dansar katterna i sängen. Eller hur var det nu?

Sover, gör dom ju förstås!


Och att leva med katt har ju vissa risker också. Speciellt när man inte har klippt deras klor på ett tag.

Den fick jag så snällt av Lilleman när han ska klättra överallt där han inte får vara och får sen panik när man plockar ner honom.

Förändring

Att förändra sig själv kan vara både jobbigt och enkelt. Det kan vara någonting så enkelt som att ta på sig någonting annorlunda, som man vanligtvis inte brukar ha på sig, när man går ut. Eller det kan vara någonting  svårt som att ändra sina matvanor eller att börja motionera.

Alla tröttnar på sig själv vid någon tidpunkt i sitt liv. Jag har svårt att tro att det finns en enda människa här i världen som är helt tillfreds med ALLT i sitt liv. Plötsligt har din bad hairday förvandlats till en bad hairdecade. Det kan kännas upplyftande att våga testa den där nya hårfärgen, det nya nagellacket och till och med det nya tankesättet. Det krävs förändring ibland för att man ska vara lycklig. Eller bli lycklig. Ibland krävs det en ny klädstil, ibland måste man omvärdera precis allting. Vad gör dig lycklig? Vad vill du verkligen göra? Det är inte så svårt att nå ett mål om man har viljestyrkan. Saknar man viljestyrkan kanske det är där förändringen måste ta vid för att kunna nå allt det där andra som man saknar.

Förändring är en del av livets gång. Förändring är att utvecklas. Vad behöver du förändra för att må bättre och bli en bättre människa?


(bild hittad via googlesökning)

"Would you tell me, please, which way I ought to go from here?" Said Alice
"That depends a good deal on where you want to get to," said the Cat

- Lewis Caroll, Alice i underlandet

Dela gärna med er av era tankar!

Natti natti!

Klockan är mitt i natten så nu är det dags att sova.



GODNATT!

Saker du inte visste om Finland

  • Det är förbjudet att snusa i Finland
  • Dom har stora Euroshopper energidrink i Finland (halvliters)
  • Dom säljer alkoläsk i affärerna
  • Finnarna läser Svenska i skolan
  • Dom har världens godaste choklad i Finland (Tupla heter den)
  • Det finns 27-pack cigaretter i Finland
  • I varje affär finns det spelautomater
  • Korv är en traditionell rätt i finland
  • Finnarna bastar väldigt ofta, och nästan varje hushåll har bastu
  • Alla barnfilmer är det halva priset på i jämnförelse med Sverige
  • Det är förbjudet enligt lag att handla alkoholhaltiga drycker i affären på förmiddagen.
Tack Sanne för listan! Hehe!

Imorgon är det första träningspasset som gäller.

Jag och Sanna ska utnyttja våra nya Medley-årskort och simma några längder. Guh så skönt det ska bli att börja simma!

Jag ska alldeles strax gå och lägga mig. Men först ska jag ringa min älskling och säga godnatt.

Godnatt!

Jag som skulle laga mat...

...men här sitter jag och knaprar på cashewnötter och wasabinötter istället. Farligt!

Käkar nötter

Storhandlat mat

Mitt kylskåp gapade tomt imorse. Nu gör den inte det längre. Nu har jag mat så jag klarar mig minst en månad. XD

Nina har skaffat sig ett träningskort!

Jag tog äntligen tag i saken och pallrade mig bort till badhuset Medley Norrköping och ordnade mig ett träningskort för ett år framåt med autogirobetalning. Supergrymt ju! Jag får simma, konditionsträna, styrketräna och allt sånt kuligt och hälsosamt nu! YEAY!

Dock var inte Maya så värst överlycklig över nyheten. Det innebär ju att matte kommer vara borta hemifrån ännu mera!

Övertrötthet

Jag är övertrött. Jag sov två timmar inatt. Men det var planerat. Förberedde mig inför ett seminarium i etik som jag hade på förmiddagen idag. Hade egentligen inte behövt förbereda mig så mycket för när jag kom till seminariet kände jag mig helt plötsligt överambitiös. XD

När Nina är övertrött börjar Nina till slut prata om sig själv i tredje person. När Nina är övertrött finns det inte en enda vettig tanke i hennes hjärna (som förövrigt rymde sista året i högstadiet).



animated gif maker
Animated gif maker
Så här kan en övertrött Nina se ut när hon sitter på Campus Linköping och borde plugga fast hon inte gör det för att Den rosa damen (alltså datorn) distraherar henne med sina små söta tangenter och webbkamera.

Ont överallt....

Nu är jag hemma efter en heldag i vår vackra huvudstad. Jag är helt slut i kroppen. Swebus säten är INTE bekväma att sitta i. Jag har fruktansvärt ont i ryggen, höfterna och svanskotan. (Men sedan har jag ju problem med dessa områden sedan innan...men ändå...lite ergonomiska kan dom väl vara?!)

Nu ska jag se ett par avsnitt av Smallville och sedan ska jag sussa gott tillsammans med mina tre underbara pälsbollar.

Walle

Maya


Lilleman

Framtiden får avgöra

Här sitter jag mitt i natten och skriver ett par rader på en blogg som aldrig verkar få sig något upplyft. Men sen kanske det är lite mitt eget fel också. Jag har aldrig riktigt prioriterat min blogg och jag vet ärligt talat inte om jag någonsin kommer att göra det på ett sådant sätt som många andra gör.

Vi får helt enkelt se vad som händer.

Nina vs Sisuradio

Jag lyssnade precis igenom intervjun i radion med mig själv och jag måste säga: Guh! Vad osäker jag låter! Min finska är hemsk! Jag kan inte prata och blir lätt osäker när jag inte hittar orden! Jag borde prata finska mer. Någon som kan finska som vill öva med mig?

Här kan ni lyssna på mig!
Keski-Ruotsi Sisuradio

torstai 14 lokakuu 2010 18:10

Keski-Ruotsi Sisuradio

Kesto: 50 minuuttia

(Det kommer att komma upp en dialogruta som frågar vilket program ni vill öppna med. För mig funkar Windows media player. Så i princip laddar ni hem radioprogrammet som är på 50 minuter och lyssnar på det via det mediaprogram som ni själva använder).

För att höra min intervju måste ni scrolla fram till 9:45 ungefär.

 

Dagens skämt

"Nu har forskarna ÄNTLIGEN kommit på varför män som ligger på rygg snarkar...Det beror på att pungen ramlar ner över rövhålet och täpper till ventilationen..."

Haha! Klockren ju!

Några rader...

När jag äntligen sätter mig ner här framför min lilla dator för att skriva ett blogginlägg så kan jag inte komma på en enda vettig mening att skriva.

Jag kan meddela att jag kommer förmodligen vara vaken halva natten med att plugga. Jag kommer inte kunna sova med vetskapen att jag har massor att ta igen. Jag kommer också att spendera större delen av helgen med att plugga med undantag på lördag då jag ska vara värd för en musikhändelse på Matteusgården.

Nu ska jag fortsätta plugga lite samtidigt som jag sneglar på första säsongen av Smallville.

Dumma mig!!!

Jag inser att det är nästan en vecka sedan jag skrev någonting på bloggen. Dumt nog tog jag flera dagar då jag bara släppte allt vad skola och dator hette och umgicks med min älskling. Men nu måste jag tillbaka till verkligheten och inse att jag ligger sjukt mycket efter i skolarbete att jag kommer ta hela eftermiddagen på stadsbiblioteket för att försöka komma ifatt så mycket det bara går. Först och främst måste jag ta tag i vissa seminarieuppgifter till nästa vecka. Jag känner mig så dum för att jag lämnat allt skolarbete åt sidan. Det skulle jag inte ha gjort. Nu har jag förlorat nästan en hel vecka för att jag var så dumdristig.

Ja, då var det dags att plugga!

Sverigefinskt projekt: Generationsbroar

Jag är aktiv inom sverigefinskt församlingsarbete, bl.a. är jag sekreterare i Sverigefinska verksamhetsrådet och representant för verksamhetsrådet i Sverigefinska samarbetsgruppen (en grupp som innefattar alla finska föreningar från krigsveteranerna till Finska föreningen i Norrköping). I våras började vi planera ett projekt som vi kallar för "Generationsbroar" vars syfte är att vi som Sverigefinnar ska ta del av det finska kulturarvet. Under 5 lördagar under hösten här kommer vi att ha olika teman där Sverigefinnar i Norrköping och även utanför Norrköping ska få ta del av finsk kultur. Alla är välkomna, finne eller inte finne. Lördagen den 16/10-2010 kl.11.00-16.00 på Matteusgården är startskottet för det här projektet och temat är MUSIK. Jag, tilsammans med Pentti Salmenranta har ansvar för hela planeringen och programmet under den här lördagen som vi kallar för "Musikhändelse". Vi kommer bl.a. att prata om finsk folkmusik och finska tonsättare, det blir musiklyssning, allsång, musiktävling, lite uppträdanden och det bjuds på soppa. Allt är gratis! Allt är dock på finska men musik kan man ju njuta av oavsett språk. Jag kommer även att försöka översätta till svenska så gott jag kan om det skulle hända att någon svensk dyker upp och delar det roliga med oss.

På måndag ska jag bli intervjuad i Sisuradio (Sveriges Radio Finland) av radioprataren Pirjo Rajalakso och intervjun kommer att sändas senare under veckan. I intervjun kommer jag att berätta mer om projektet och göra så mycket reklam jag bara kan! Intervjun kommer vara helt på finska men jag tänker ändå lägga ut en länk till intervjun när den finns uppe på Sveriges Radios hemsida.

Chokladmonster

Jag har återupptäckt en sak om mig själv nu när jag börjat plugga igen. En sak som jag inte saknat. Ett sorts beroende. Eller snarare två beroenden. Jag kan inte vara utan choklad eller coca cola när jag pluggar. Eller när jag inte sitter och pluggar för den delen heller. Jag bara MÅSTE ha choklad. Och Cola. Det är ju inte så bra mot min vikt. Och för att inte tala om att mina leder påverkas negativt av choklad. Ja! Jag får reumatisk värk i lederna när jag äter choklad. Men när jag väl stoppar den där första chokladbiten i munnen glömmer jag bort allt det där lägligt nog. XD





Fast just nu har jag bara ätit Fazer-choklad. Vet inte varför jag googlade på Marabou då.... Hmm...det får vara. Choklad som choklad!

(bilderna är lånade via google-sökning)

Det här kommer att bli ett rörigt inlägg

Jag har i några dagar nu skrivit ner tankar i mina anteckningar på mobilen. Dessa tankar berör olika saker och jag tänkte att jag skulle dela med mig av dem.

Få bättre självkänsla! Börja med att hitta någonting hos dig själv som du faktiskt är stolt över. Det ska vara en egenskap OCH någonting fysiskt. Tänk på detta varje dag. Peka sedan ut det du inte är nöjd med. En sak i taget. Och sätt sedan upp mål för att ändra på det. Det hjälper inte att klaga på det. Man ska GÖRA något åt det.

Det är ganska konstigt hur jag alltid lyckas bli överraskad när jag tittar på vad jag har att göra till skolan. Jag VET ju egentligen att jag har mycket att göra. Så nu är det dags för skärpning! För att klara de här kurserna är det jätteviktigt att jag pluggar. Jag har egentligen massor med tid. Det är tålamodet jag saknar. Och energin. Intresset är det heller inget fel på. Allt är jätteintressant. Men av någon anledning är jag alldeles för rastlös. Jag måste lära mig att slappna av!

Vad hände med min självbiografi egentligen kan man ju undra. Jag hade stora planer på att skriva klart den nu till hösten. Men det liksom försvann in i mängden av allt annat jag var tvungen att göra. Jag är en sådan människa som måste ha "rätt" sorts stöd för att göra någonting sådant som att skriva en bok. Men jag fick höra tjat på tjat om att jag var tvungen att sluta lata mig och skaffa mig ett ordentligt jobb. Så bokskrivande hamnade på hyllan på obestämd tid. Ganska sorgligt egentligen.

Vi avslutar med ett citat: "Har du fel, erkänn. Har du rätt, håll käft!" - okänd

Väl Godkänt

Nu sitter jag på skolan och väntar på att få träffa studievägledaren. Vi ska lägga upp ett litet framtidsschema som jag ska följa ett tag framöver, vilka kurser jag ska läsa osv.

Jag kan glatt berätta att jag fick VG på min hemtenta, vilket på universitetsnivå betyder högsta betyg. *Glädjeskutt* Här får man antingen IG, G eller VG nämligen.

Idag påbörjade jag en ny kurs som jag går parallellt med Etik-kursen i Religionsvetenskap grundkurs. Kursen jag påbörjade idag heter "Socialisation och Identitietsutveckling" och är mer åt det pedagogiska hållet. Så den här månaden kommer att bli väldigt tuff med en himla massa seminarier i två olika kurser samt salstenta och hemtenta. Och självklart en massa grupparbeten. Hur kommer jag att få tid över till mig själv? Det märker vi.

Efter att jag träffat studievägledaren ska jag ta mig hemåt och ta det lite lugnt för att sedan koncentrera mig på skolarbete.

La la la la... *sjunger*

Nu ska jag skapa musik. Det var länge sen sist...
Rss