Sömnskola

Idag (torsdag alltså) var jag på kurs. Sömnskola rättare sagt. Första gången av fem. Jag har sovit dåligt den senaste månaden pga stress och jag behöver lära mig att balansera mina sovrutiner. Under kvällen har jag fäst foton i mina fotoalbum och tittat på första säsongen av Chuck, som jag beställde hem från Ginza. Imorgon ska jag försöka städa lite här hemma. Och på kvällen ska jag vara barnvakt åt min guddotter Alva. Men nu är det dags att krypa i säng och hoppas på att man somnar.

Rösta på mig!


Jag är med och tävlar om årets Drömstipendium hos LG. Stipendiumet är på 25 000kr och är till för att uppfylla stipendiatens dröm, vad det än kan vara (musik, dans, design, film, teater, sport etc).

Min dröm, sen 11 år tillbaka, är att få spela in ett album i en riktig inspelningsstudio samt samtidigt lära mig mer om inspelningsteknik. Så jag skulle bli superduperöverlycklig om DU kunde rösta på mig.

Rösta HÄR!

Så ligger det till.

Jag har varken haft tid eller lust att blogga och det har ni nog märkt då det inte uppdaterats någonting här alls. Jag har  inget annat att skylla på än att jag faktiskt inte haft någonting att skriva om. Eller det kanske jag har med tanke på att jag uppdaterat min facebook desto mer. Men facebook är så lätt att uppdatera via telefonen som jag alltid har med mig. Jag vill inte lova att jag ska ändra på mig och skriva mera på bloggen för jag känner mig själv. Lovar jag det så slutar det med att jag känner press på att jag MÅSTE skriva någonting och så ska det ju inte vara. Jag kan ägna en tanke åt bloggen varje dag och händer det att jag får lust att skriva så gör jag det.

Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen och ägna mig åt serietittande. Plugga är jag för trött för just nu.


Lite stolt får jag vara

Igår kväll var jag jätteduktig och åt en lätt kvällsmåltid bestående av kycklingsallad. Det enda onyttiga med den måltiden var dressingen som jag hade på. Ikväll ska jag vara lika duktig och göra iordning en ost- och skinksallad till kvällsmål. Jag börjar sakta men säkert göra som min kurator rådde mig. Fast än så länge har jag svårt med att ta mig upp tidigare och äta frukost. När jag kom hem från föreläsningen jag var på i förmiddags tog jag genast tag i hushållssysslorna. Jag rengjorde kattlådan, gav mat till sköldpaddan och diskade bort den lilla disken som fanns kvar från igår. Nu ska jag äta lite mellanmål bestående av den kycklingsallad som blev över från igår.

Dagens positivism

Jag skrev inget igår så jag får dela med mig av gårdagens och dagens positivism idag istället. Igår var jag i Stockholm med Verksamhetsrådet. Vi hälsade på den finska församlingen. Det hände trevliga och roliga saker under dagsresan. Bland annat åt vi god mat på Stortorgskällaren, jag fick chansen att fota gamla fina hus i Gamla Stan med min mobilkamera och mitt bland alla asiatiska turister fick vi se Dolph Lundgren promenera genom Gamla Stan. Väl hemma i Norrköping valde jag att gå hem (en sträcka på ungefär 20 minuter) istället för att tacka ja till skjuts eller ta bussen. Idag har jag lunchat med mina föräldrar och jag har promenerat 20 minuter. Yeay Me!!

Positivism

Jag fick visst lite "klagomål" från en vän om att jag inte skriver någonting här på bloggen så värst mycket längre.

Jag kan kort och gott säga att det beror på att jag är så stressad och plågas lite av en måttlig depression. MEN för att själv kunna ta mig ur både stressen och depressionen så gav min vän mig en idé om att använda bloggen som ett sorts positivt bollplank. Så här efter ska jag försöka skriva ett inlägg om dagen där jag skriver någonting positivt som hänt under dagen. För jag måste väl koncentrera mig på det positiva för att komma ur min depression?

Så här kommer dagens positivism:

Idag tackade jag ja till att gå ut på krogen en sväng med en vän och hennes kollega. Jag tog mig ut bland folk och jag satt lugnt och drack en alkoholfri drink. Även om jag kanske inte var så närvarande i nuet så tog jag ändå ett stort steg, trotsade min stress och tog det lugnt i ungefär 45 minuter. Tummen upp för mig!

Hydrokortisonsalva och The Scarlet Pimpernel

Det är hela fem dagar sedan jag skrev någonting här. Att jag försummat bloggen har mycket att göra med min stress och den stressklåda som jag drabbats av. Men idag var jag på apoteket och köpte hydrokortisonsalva. Ska smeta på det på kroppen varje morgon och kväll i 7 dagar och hoppas på att det lindrar kliandet. Hade på salvan alldeles nyss och än så länge kliar det inte förutom på händerna, som jag inte smörjt in än. De smörjer jag in sen när jag ska sova. Vill ju inte kladda ner datorn med det.

Imorgon ska jag träffa en kurator som ska hjälpa mig och lära mig hantera min stress.

Men nu ska jag se ett till avsnitt av The Scarlet Pimpernel och sen är det läggdags.

Lärorik studioinspelning

Idag var jag i studion med min goda vän Linnéa Redblad och spelade in vår låt. Det var en lärorik inspelning och man är nu en erfarenhet rikare. När låten är mixad och klar så kommer vi att ge er ett litet smakprov och den som vill får köpa den. Men vi kommer att spela in fler låtar och när det är gjort kommer vi att släppa ett album.

Det ska bli så spännande att höra resultatet sen!

En helt okej dag

Föreläsning om hermeneutik, sångövning, en sväng på stan, nya skor, nya strumpor, fika med en god vän och en god middag bestående av paprika- och tomatsoppa med vitlöksbröd. Min dag, kort och gott!

Mina nya skor:

Det var kärlek vid första ögonkastet! <3
299kr på Deichmann.

I skolan

Jag är i skolan och snart börjar föreläsningen för dagen.

I eftermiddag ska jag och Linnéa öva inför studioinspelningen som vi har på fredag. Det ska bli riktigt spännande att för första gången på väldigt länge gå in i studion och sjunga igen.

Men nu ska jag koncentrera mig på föreläsningen som snart ska börja.

Omväxling förnöjer

Jag har beslutat mig för att förnya mig. Jag ska byta blogg och bloggnamn helt och hållet. Dock kommer Mitt liv som Catty att finnas kvar. Jag kommer inte att radera någonting men däremot kommer jag inte heller att uppdatera den här bloggen. Men ni behöver inte oroa er. Tills den andra bloggen är helt färdig med design och allt kommer jag att fortsätta att blogga här.

Anledningen till mitt byte av blogg är för att jag känner att den här bloggen blivit alldeles för rörig. Jag har bland annat för många kategorier men jag vill inte radera någonting för den här bloggen har ändå varit en del av mitt liv i snart två och ett halvt år. Den nya bloggen kommer att vara mer musikorienterad. Där kan man få läsa mer om hur jag skriver musik, en del av texterna kommer att läggas upp, fler videobloggar och djupare inlägg men samtidigt mycket vardagsliv också.

Jag vill börja om på ny kula och även om jag har separationsångest från den här bloggen så måste det ju ske. Annars känner jag att jag inte utvecklas.

Hjärnsläpp

Det var meningen att jag skulle plugga...

...men jag sitter här istället....

...dumt?...

...Ja!

Så här innan läggdags...

Jag har tagit ett långt skönt kvällsbad och ligger nu i sängen och bloggar från mobilen fast jag har datorn precis bredvid mig. Men jag erkänner att jag är för lat för att sätta mig upp. Det är snart dags att sova och det ska bli riktigt nice. Idag prövade vi hypoteser på varandra på seminariumet i skolan. Det var med andra ord ett riktigt soft seminarium som vi inte ens behövde förbereda oss till. Imorgon är det plugga som gäller. Jag ska fly hemmafältet och ta mig till Campus Norrköpings bibliotek. Där ska jag påbörja en inlämningsuppgift som ska mailas in senast på fredag. Men nu ska jag sova. Godnatt!

Testing

Jag testar nu att blogga från mobilen medan jag sitter på bussen på väg hem från universitetet i Linköping. Hoppas det funkar nu. Det ska bli intressant att se.

Bloggtankar

Stressklådan tar död på mig, känns det som.

Jag sitter och frustrerar över att jag inte kan bestämma mig för var jag ska starta min nya blogg. OM jag nu ska göra det. Ska jag använda blogspot eller devote eller wordpress? Wordpress har ju en android-app. Vad ska bloggen heta? Och framför allt: varför ska jag byta blogg överhuvudtaget?

Jag tror jag måste komma underfund med dessa frågor innan jag hoppar huvudstupa in i något nytt.

Det kanske hjälper om jag gör en skiss över vad jag har för krav, hur jag vill att den ska se ut, vad den ska inrikta sig på och så vidare.

Ska fundera vidare.

Nu är det dags att hoppa i säng.

Stressklåda och en dum dator

Jag hann inte blogga igår. Vi hade folk hos oss nästan hela dagen. Idag ska vi ta oss iväg hem till Chaya-chan och hennes sambo. Det blir lite playstation-spelande för karlarna medan vi "vuxna" ägnar oss åt universitetsstudierna.

Jag har drabbats av stressklåda, vilket innebär att det kliar över mina armar och axlar, mage, rygg och ben. Allt detta för att jag stressar och för att jag stressat i flera månader och år fram och tillbaka. Ibland mindre, ibland mer. Nu stressar jag tydligen massor för att det kliar överallt och för att jag är helt förvirrad för det mesta. Ett mer förklarande inlägg kommer om detta senare. Om jag inte hinner stressa ihjäl mig förstås.

Min dator beter sig dumt åt nu också. Den vill inte koppla upp sig på vårt trådlösa nätverk här hemma så nu sitter jag och använder älsklingens dator. Jag skulle kunna använda min nya mobil till bloggandet men blogg.se har väl ingen android-app? Jag kanske borde göra som Katten Jones och byta blogg helt. Byta till något som har en bra android-app.

Jag ska fundera på saken.

Hållit igång idag.

Idag har vi haft fullt upp. I förmiddags blev vi hämtade av min mamma som ville att vi skulle hjälpa henne med att sätta ihop sängen som de fick av oss. Efter det var vi på Maxi och handlade och när vi kom hem var det dags att tvätta kläder. Mellan varven passade jag på att baka en tårta till imorgon, då vi ska fira älsklingens födelsedag (typ nästan en månad för tidigt) för att han inte är hemma när han fyller år. Imorgon kommer det alltså folk hit och fikar och det ska bli supertrevligt. Dock ska jag och älsklingen gå upp tidigt för att diska och städa så att det är rent och fint när vi får besök sen.

Idag fick jag hem kursboken som jag behöver till den kursen som vi håller på att läsa nu. Nu kan jag äntligen börja plugga ordentligt. Jag ska spendera lite av söndagen med att plugga.

Nu ska jag leka en stund med min nya telefon och sen ska jag sova gott så att jag är utvilad inför morgondagen.

Godnatt!

Godnatt!

Vi har lekt med våra nya telefoner hela kvällen. Mycket mer än så har vi faktiskt inte gjort. Ätit förstås då. Men ingenting annat.

Nu ska jag ta och duscha en snabbis och sen är det dags att sova. Imorgon är det ju trots allt en helt ny dag.

Godnatt!

Nina har en ny telefon! Nina är GLAD!

Älsklingen och jag gick in på The Phone House för att förnya hans telefonförsäkring och vi kom ut ungefär en timma senare med en varsin ny telefon med förnyade abbonemang och nya roliga prylar till telefonerna. Vi försäkrade dem också.

En sådan här telefon har jag nu:

Det är en HTC Incredible S

Älsklingen valde en HTC Sensation istället.

När telefonerna laddat ska vi ägna en himla massa tid åt att leka med dem. Vår kväll är alltså utstakad för oss nu. XD

Göteborg!

Göteborg är en av mina få favoritstäder. Jag har besökt staden ett flertal gånger tillsammans med vänner och spenderat en hel dag på Liseberg, promenerat på både Avenyn och Kungsgatan en vacker sommardag, åkt Paddan och stadsrundturen med en öppen buss och tagit en tripp ut till Nya Älvsborgs fästning. Jag skulle så gärna vilja ha chansen att besöka vackra Göteborg och bo en hel weekend på ett lyxigt hotell i staden och testa på storstadens nattliv.

 


(Bild lånad från goteborg.com).

 

Jag har även en dröm om att faktiskt bo ett år eller två i Göteborg då jag anser att det är en vacker stad där jag nog skulle trivas. Ett plus är att den finskspråkiga verksamheten i Svenska kyrkan i Göteborg är stor, har jag hört. Men jag nöjer mig med att drömma om att bo där medan jag vet att jag kommer att besöka staden ett flertal gånger i mitt liv. Och i framtiden, när ekonomin tillåter, kommer jag definitivt att spendera en hel weekend på ett lyxigt hotell i Göteborg.

Rss