Vår nya säng och dagens shoppingfynd i bilder.

Sen förra inlägget hann jag ångra mig och ville visa vad vi köpt de senaste två dagarna redan ikväll. Så här kommer några bilder på sängen och nästan alla små spännande prylar vi handlade idag.

Här är vår nya säng helt bäddad och inbjudande.


Det vita och marinblå som ligger på överkastet är den mjuka microfiberpläden som jag köpte på Chilli för 199kr idag.


Blev barnsligt förtjust i tanken att måla med färgkritor. Dessa köpte jag på Klippet för 10kr.


Väggklockan som vi köpte på Klippet för 90kr ser ut så här:


Dessa kokböcker köpte älsklingen på Lagerhaus för 59kr/st.


Paraply't som vi köpte till mig idag är liten och kompakt och har ett eget fodral som liknar ett glasögonfodral. Litet och smidigt och passar perfekt i skolväskan. 70 kr på Klippet.

Shoppingdag

Inatt sov vi på en helt ny säng med helt nya täcken och kuddar. Vi sov så gott att vi inte vaknade förrän min mamma ringde vid kl.10.30 på förmiddagen. Och om mamma inte hade meddelat att de var på väg hem till oss så hade vi fortsatt sova.

Idag har vi varit på stan och shoppat. Vi var på Klippet och köpte en fin väggklocka i vintagestil, ett nytt lakan till vår nya fina säng, ett svart paraply att ha hemma ifall man behöver gå ut i regnet och ett litet, verkligen litet rosa paraply som jag ska ha med mig at all times i min skolväska ifall det skulle börja regna medan man står och väntar på bussen eller något och så köpte jag färgkritor så jag får leta upp barnet i mig. Vi var på Chilli och där köpte jag en marinblå microfiberpläd att pryda vår säng med. Sista anhalten blev Lagerhaus där älsklingen köpte tre kokböcker: 500 asiatiska rätter, 500 italienska rätter och 500 grytor och gratänger. Några bilder orkar jag för tillfället inte ta på allt som vi handlat idag trots att jag sitter och dricker energidryck.

Nu under kvällen har jag planerat att ta några bilder på den nya sängen så att ni får se hur bra den passar in i vårt sovrum. Det enda som fattas är 2 avlasningsbord och en varsin fin bordslampa. Men det ska vi inhandla nästa månad.

I väntan på den nya sängen.

Vi har demonterat våran säng och burit ut den ur sovrummet för att göra plats åt den nya, som dyker upp nu under kvällen. Vi har passat på att dammsuga golvet samt svabba det rent. Ikväll ska vi lägga oss i en helt ny säng med helt nya kuddar, täcken och sängkläder. Det är nästan så att jag längtar tills vi ska gå och lägga oss.

Medan vi väntar på sängen ska jag sätta mig och klistra in foton i mina fotoalbum.

Idols of the mind

Jag sitter i skolan på föresläning. Fast nu har vi en rast på 15 minuter. På cirka 45 minuter har vi hunnit prata om filosoferna Aristoteles och Descartes rationalism och Francis Bacons Idols of the mind. En väldigt intressant föreläsning måste jag påpeka.

Ute ser det grått och kallt ut men jag är glad ändå. Jag lär ju mig en massa nytt!

Nu ska jag återgå till min Red Bull och fortsätta lyssna på en intressant föreläsning.

Dumförklaring och en jedi morgonrock.

Idag var första föreläsningen för utbildningen. Eller det var mer en introduktion i vad den första kursen skulle handla om och vad läraren förväntar av oss. Imorgon kör vi igång på allvar med föreläsning och då skulle det handla om olika synsätt kring vetenskap. Låter intressant!

Jag lyckades dumförklara mig inför läraren och hela klassen idag också. Det är bara lilla jag som kan lyckas med att göra det på första föreläsningen för hela utbildningen. XD Och självklart var det en sådan enkel sak som vilken lågstadieelev som helst hade kunnat lista ut. Så här var det: Läraren sa att han hade delat upp klassen i två grupper inför kommande seminarium och att han gjort detta genom att bara dela av klasslistan på mitten. De namn som fanns efter namnet Karlsson skulle alltså hamna i grupp 2 och de andra i grupp 1. Trött och förvirrad, som jag tycktes vara idag, räcker jag upp handen och säger: "Men jag har två efternamn, Kaakinen Andersson. Vilket av dem står först, så jag vet vilken grupp jag hamnar i?" Läraren får ett snett leende på sina läppar, skrattar till lite och säger: "Men det spelar ju ingen roll. Båda namnen kommer ju före Karlsson, så du är ju i grupp 1 oavsett." Varav resten av klassen brister ut i småskratt. Lite smått pinsamt för mig med tanke på att två minuter tidigare hade läraren påpekat att det nog inte finns någon i klassen som inte vet vad de heter i efternamn och att alla lär ha koll på vilken grupp de hamnar i. Men jag fick klassen att skratta iallafall och det är ju alltid något. XD

När jag kom hem från skolan hämtade jag upp tre paket som jag beställt. Från CoolStuff.se hade jag beställt älsklingens födelsedagspresent: en jedi morgonrock som han förälskade sig i på en gång. (Nu vägrar han ta den av sig och går runt här hemma och låtsas att han är en jedi). Sedan hade jag beställt ännu en födelsedagspresent från Ginza.se till älsklingen och den bestod av M.A.S.H. säsong 2 (hans favoritserie) och sedan första säsongen av The Big Bang Theory till mig själv. Sista paketet bestod av bilder som jag framkallat via Fujidirekt.se.

Imorgon efter föreläsningen ska jag möta upp maken min på Linköpings resecentrum. Vi ska ta oss till Ikea och beställa en ny sängstomme och nya madrasser och passa på att handla lite nya lakan, täcken, kuddar och gardiner.

Här är sängen vi ska beställa:

BIRKELAND Sängstomme 160x200
(Bild lånad från IKEA.SE)

Längtar tills imorgon!

Dumma morgon!

Jag är fruktansvärt irriterad idag. Saker och ting går inte som man planerat och det stör mig något enormt.

Det är skola idag iallafall och jag måste ta mig dit för den första föreläsningen för utbildningen. Jag hoppas att jag får mina kursböcker den här veckan så att jag inte hamnar efter.

Helguppdatering

Idag kom jag hem från min tripp i Stockholm.

Lördagen var en riktigt lång dag. Jag vaknade här hemma vid kl.06.00. En timma senare åkte jag och hämtade upp min vän Linnéa och sedan Sanna och Alva. Det bar av mot Stockholm. Vi stannade först till i Tumba för att hämta upp lite grejer till galan och nästa stopp var sedan Farsta där vi lämnade av Alva med Sannas vän Sandra, som skulle titta efter Alva under dagen. Vi handlade även frukost till söndagen så att vi skulle slippa åka hemåt utan mat i magen.

Till sist ledde GPS:en oss till Magasin 15 i Bromma där galan skulle vara. Vi parkerade bilen och åt en snabb lunch innan vi satte igång med förberedelser. Det var stressigt och varmt men det blev ju bra till slut.

Galan var helt okej. Det var trevligt och både Linnéa och jag fick beröm för vår sång.

Galan slutade någon gång mellan kl.21 och 22 och då var det dags för oss att packa in allt i bilen igen och dra oss bort till Farsta. Linnéa tog bussen hem till sin pojkvän för att hon skulle stanna hos honom, i Stockholm, några dagar. När vi kom till Farsta satt vi uppe en liten stund och åt ett litet kvällsmål innan vi stupade i säng.

Imorse vaknade vi halv åtta (även om jag själv hade legat vaken i minst en timme redan), vi åt frukost och åkte hemåt vid halv nio. Två timmar senare hade jag lämnat av Sanna och Alva och åkte hem till mina föräldrar för att lämna bilen. Jag blev till sist hemskjutsad av mamma efter att ha hjälpt henne att skriva lite mail, då hon fortfarande inte kan använda sin dator så bra.

Jag har latat mig resten av dagen och nu ska vi laga till tacos.

Mot Stockholm!

Imorgon ska jag upp väldigt tidigt och åka iväg mot Stockholm för att uppträda på UngMamma Galan. Så nu är det dags för mig att gå och lägga mig så att jag orkar gå upp kl.06.00.

Jag kommer hem igen på söndag, så jag återkommer då.

*Hoppar högt av glädje*

IMORGON KOMMER MINA CSN-PENGAR! WOHOOO!

Alla kattungar har egna hem nu

Idag promenerade den sista kattungen ut ur boet. Det var Katten Jones som var här med sin sambo och tog med sig lillkillen hem. Jag hoppas nu att han trivs hos dem och att han och deras katt Bus kommer bra överens och kan bli goda lekkamrater.

Här ligger lillkillen utslagen efter lek med syskonen en solig sommardag den 19 juli, 8 veckor gammal.

Åh, vad jag kommer sakna honom och hans syskon!

Men tur är ju att de fått hem så nära att jag får veta hur de har det i sina nya hem.


Full rulle idag

Idag känner jag mig förkyld, fast jag säkert inbillar mig.

Idag har älsklingen fått lön men mina csn-pengar har inte synts till. Men det är ju inte så konstigt. Skolan började ju igår och jag blev ju därmed inte registrerad förrän igår. Så med andra ord kommer mina pengar (förhoppningsvis!) nästa vecka.

Idag är det visst mycket som gäller även om jag helst av allt vill lägga mig i sängen och sova bort halva dagen. Men det får jag inte. Vi tvättar kläder och det är dags att försöka städa här hemma så gott det går. Få bort den dumma-katt-som-fått-för-sig-att-kissa-på-golvet-lukten. Men det är lätt fixat med klorin. Sen ska katterna disciplineras så att vi slipper det där i framtiden. Tro nu inte att vi ska behandla dem illa. Vi ska bara försöka hålla mera koll på dem. För deras egna skull och vår egna hälsas skull. Det blir tvångsgos för den katt som inte lyssnar. XD

Idag firar jag och älsklingen 7 år. Ja, alltså vi förlovade oss för 7 år sen på dagens datum. Men inte hinner vi fira. Vi ska ju tvätta kläder, städa, handla mat och få besök. Men en god och fin lunch kanske vi kan klämma in så att det blir lite firande iallafall.

Se så motiverad jag är inför den här dagen.



Och vädret ute är lite grått men det gör inte så mycket.

Bakat kaka

Jag fick ett infall och bakade en mjuk chokladkaka utan ägg (för att jag inte hade några ägg hemma). Den blev väldigt god.

Tyvärr tog jag inga bilder på kakan.

Men jag har tillräckligt kvar för att bjuda besökare på fika imorgon. Perfekt om vi får besök.

Jag har en stulen bagel i min väska!

Idag var det upprop på min utbildning. Jag åkte till Campus Valla med Campusbussen som gick tjugo över åtta för att verkligen kunna ta det lite lugnt innan uppropet som skulle börja kvart över tio. Jag bestämde mig för att handla en macka på Kafé Ellen i Key-huset med mitt liu-kort. För jag visste ju att jag hade pengar på det. Men kassamaskinen på kaféet ville inte ta mitt liu-kort. Jag hävdade bestämt att jag visst har pengar på det och personalen var lika häpen som jag för att det inte fungerade. De sa att jag fick ta det jag ville ha och komma tillbaka och betala senare efter att de ringt och pratat med kortsupporten. De fick mitt liukortnummer och mitt mobilnummer och så lovade de att de skulle ringa till mig sen när de försökt lösa problemet. Så jag gick därifrån med min tonfiskbagel i väskan. Sen kände jag mig helt plötsligt skyldig och kunde inte äta den där tonfiskbageln iallafall för att jag inte hade betalat den än. Så min tankegång under väntan in till uppropet liknade något av en hispig dramaqueen.

"Jag har en stulen bagel i min väska! Jag har en stulen bagel i min väska! GAH! JAG HAR EN STULEN BAGEL I MIN VÄSKA!"


Varför jag var så dramatisk för en sådan oskyldig liten händelse förstår jag inte. Personalen på kaféet hade ju faktiskt sagt att jag fick ta min bagel och betala den senare.

Jag undvek att äta den där bageln hela förmiddagen, tills jag gick av bussen hemma i Norrköping. Då var jag för hungrig för att känna mig skyldig. Så bageln åkte ner i min mage medan jag promenerade hemåt.

Slutsatsen är: Jag är en obotlig dramaqueen.

Sen ville inte salsdörren släppa in varken elever eller lärare i salen vi skulle ha uppropet i. Vi skulle vara i TEMCAS (salens namn) och dörren hade visst tidlås och det visade sig ha blivit något fel på salsbokningen så den skulle visst inte öppna sig även om vår lärare faktiskt bokat salen. Så teksupporten sa att vi fick vänta ett par minuter så skulle han fixa dörröppningen elektroniskt via någon dator. Men som tur var kom en vaktmästare förbi och tyckte synd om oss och släppte in oss så vi kunde börja vårat upprop.

Och nu i eftermiddag fick jag det där samtalet från kaféet. Det visade sig att man var tvungen att ladda på liu-kortet i kassan första gången för att det skulle fungera att handla där med den. Och jag hade laddat mitt via nätet. Så imorgon måste jag åka tillbaka till skolan och fixa detta så att jag kan betala den där förbaskade tonfiskbageln. Men jag hade ju rätt: jag hade ju faktiskt pengar på kortet. 

Snart ska jag iväg på verksamhetsrådsmöte på Matteusgården.

Hej hopp!

Godnatt kära läsare!

Min sista sommarlovskväll har jag spenderat med soffmys, popcorn och filmen Transformers 3 - Dark of the moon. Det har varit ett helt okej sommarlov, som jag förhoppningsvis hinner berätta mer om senare.

Det är snart dags att göra sig redo för en god natts sömn. Jag är taggad inför skolstarten imorgon och ska gå upp halv sju för att hinna göra mig iordning för att ta bussen tjugo över åtta.

Godnatt!

Mot nya tider.

Nu är det dags för mig att börja blogga regelbundet igen. Sommarlovet är ju slut för mig på onsdag och saker och ting kan äntligen bli normalt igen. Så som mina sovvanor, mina matvanor osv. Det är mycket som kommer att hända nu i höst. Sådana saker som jag lovat mig själv att jag ska tillåta hända. Jag ska ta tag i mitt sociala liv, då den på senare tid har varit som en öken. Jag ska försöka lära känna nya människor. Kanske börja umgås med människor som jag har kontakt med lite då och då men som jag inte vågat umgås med innan. Jag har på senare år utvecklat någon sorts social fobi som har fått mig att sitta hemma och uggla. Detta har i sin tur sugit ur all min energi och lust och fått mig att undra var mitt liv tagit vägen. Så nu blir det ändring på det. Jag ska försöka umgås mer med folk mellan skolböckerna och musikskrivandet.

Det är mycket som jag ska ta tag i nu i höst så jag kommer boka upp mina dagar och våga tacka ja till att göra roliga saker med riktiga människor av kött och blod och inte bara sitta och uggla framför datorn som en eremit. Datorn har tagit alldeles för mycket av vår tid. Tycker ni inte?

Men jag kommer ju självklart försöka hinna blogga mellan varven också. Regelbundet. Jag lovar!

Förresten, är det någon som redan känner sig manad att sätta sig på ett fik med mig någon dag när csn-pengarna rullar in på kontot? Bara prata allmänt om himmel och jord och allt däremellan?

March mot nya tider!

Kortis

Ytterligare några dagar har passerat sen jag skrev någonting här. Egentligen skulle jag vilja skriva ett långt inlägg för jag har massor att skriva. Egentligen. Men jag känner att jag först måste samla mina tankar och strukturera upp det hela.

Förövrigt är det augustifest här i Norrköping. Detta innebär förstås att imorgon och på lördag är det marknad på stan, om jag inte är helt fel ute. Det blir väl några svängar fram och tillbaka på marknaden.

Just nu är jag lite för trött och en aningen irriterad för att vilja sitta kvar och skriva så därför tänker jag stänga av min dator, sätta telefonen på ljudlös och gömma mig under täcket ett par timmar. Jag får det!

Söndags"mat"

Det är söndag och jag sitter här och dricker Vitamin Well och äter choklad och vattenmelon.







Ja just det! Jag färgade håret igår kväll. Min utväxt fick bli röd. Så nu har jag röd utväxt med svarta toppar. Är rätt så nöjd faktisk!

Metallica - All nightmare long

Me love!!

Ångest ångest!

Det har varit en fruktansvärt ångestfylld dag idag. Det började med att jag satt i ett par timmar och letade kursböcker till hösten och upptäckte att jag kommer bli halvt ruinerad på böcker som jag måste köpa in, som ska användas i hela tre terminer framåt. Med andra ord är det ingen idé att låna böckerna på biblioteket då jag kommer behöva dem i princip halva utbildningen. Och så länge får man ju inte låna böcker på biblioteket.

Sen fick jag lite oroande information om en av kattungarna som jag sålt bort men det visade sig bara vara rykten och missförstånd. Vilket är tur för annars hade jag inte tvekat att hämta tillbaka den lilla krabaten och hittat ett annat hem åt den.

En annan bidragande faktor till ångesten är att imorgon åker älsklingen till jobbet igen och är borta i två veckor den här gången. Det är färre veckor än vanligt men det är aldrig kul att vara ensam hemma. Speciellt inte de två sista veckorna av sommarlovet. Han kommer hem lagom dagen innan skolan börjar.

Annat som jag skapat

I brist på annat har jag suttit och scannat in gamla teckningar som jag gjort genom åren. En del av dem är lite svaga då jag använt blyerts väldigt svagt när jag ritat men här har ni dem:

Elves
by: Nina K
Blyerts







Gaze
by: Nina K
Tusch







My version of the Scream
by: Nina K
Blyerts







Princess Medina
by: Nina K
Blyerts







Rocksister
by: Nina K
Gelpen









Stargazer 1
by: Nina K
Tusch








Stargazer 2
by: Nina K
Färgpennor








Waterdragon
by: Nina K
Blyerts




Får ej kopieras utan min tillåtelse.

Killed by an arrow och Heartbroken

Under tråkiga stunder har jag suttit och ritat sorgliga bilder för hand. Nu har jag scannat in två av dem så att ni kan få se på mina konstverk. XD

Makens kommentar när han fick se den här första: "Har du dödat Nasse?!"


"Killed by an arrow"
Nina K.
Bläck och tusch på papper




"Heartbroken"
Nina K.
Bläck och tusch på papper.

Framtidssnack.

Jag har funderat en del kring min musik, min ekonomi och min framtid idag. Jag har inte kommit fram till så mycket mer än att jag är glad att jag blev beviljad csn-lån till det kommande årets studier. Det innebär (eftersom jag faktiskt har min make att dela hushållskostnader med) att jag kan ha råd att spela in en och annan låt i en studio i höst. Mitt mål är alltså att innan jul ha ett album klart, som man kan köpa online eller via mig (beroende på hur jag distribuerar den). En perfekt julklapp till dem som tycker om musik av osignade artister. Förutom att koncentrera mig på musiken har jag skolan framför mig och ett försök att gå ner i vikt (än en gång). Jag går in i hösten 2011 med positiv energi skulle man kunna säga. Hur det sedan ser ut framåt jul får ju framtiden avgöra.

Ett kort inlägg

Det har varit varma dagar i Norrköping och då har man ju självklart inte haft någon lust att skriva inlägg på bloggen. Idag är ännu en varm dag och jag sitter i köket med vidöppet fönster och väntar på att maten, som står på spisen, ska bli klar. Min sena lunch består av spaghetti och köttfärssås, vilket faktiskt är en av mina favoriträtter som jag kan äta flera dagar i rad om det skulle vara så. En annan favoriträtt är min egna indiskinspirerade kycklinggryta med äggnudlar.

Men nu verkar det som att spaghettin snart är klar.

Underbara sommardag

Idag packade vi in oss i bilen med kylväskor med mat och vår lilla grill och styrde vår kosa till Vadstena för att spendera dagen med en god vän som spenderat sin sommar i en husvagn på Vätterviksbadets camping. Vi fick en guidad vandring på klostermuséet där vi fick fick lära oss massor om Heliga Birgitta och hennes Birgittinerorden, vi fikade vid vattnet och promenerade bort till slottet för en liten titt. Sedan tog vi oss till Vätterviksbadets camping och grillade i trevligt sällskap och avslutade vår vistelse med att slänga av oss skorna på stranden och vada i det sköna vattnet. Det blev inget badande då vi alla lägligt nog glömt badkläderna hemma. Men ett dopp för fötterna blev det iallafall.

Jag är solbränd på mina axlar och ansikte och helt slut i kroppen efter mycket promenader idag.

Det har varit en helt underbar sommardag!
Rss