I en rosa helikopter...ehm...nej....bubbelbad var det ju!

Klockan är alldeles för mycket men jag ska ta ett rosa bubbelbad iallafall.



Jag lovar, jag ska ta en bild på det rosa bubblet!

Fika fika fika!

Nu har det äntligen börjat lugna ner sig en aning. I eftermiddag och kväll kan jag ta det lugnt och slippa tänka på skolarbete och annat. Men imorgon ska jag försöka plugga och läsa det jag behöver läsa. Och det är inte så mycket egentligen.

Det blir nog en sväng på stan senare i eftermiddag. Vi får se om jag hittar någonting roligt.

Inom en halvtimma eller så kommer mina föräldrar på besök. Vi har en massa tårta som måste ätas upp för att älsklingen fyllde år igår. Så idag ska vi fika fika fika! XD

Klaaaar!

Hemtentan är äntligen klar så nu kan jag pusta ut. Imorgon börjar en ny kurs. De närmaste veckorna ska jag läsa om etik.

Jag bjuder på en liten bild:

Vi har förresten döpt denna underbara kisse till Lilleman.

Upptagen...egentligen...

Jag tittar in en snabbis för att säga hej till er. Egentligen har jag inte tid att sitta framför datorn. Varje minut är viktig för min hemtenta. Wish me luck!

Massor

Jag har skolarbete upp över öronen så jag hinner inte blogga någonting den här veckan. Kanske på söndag-kväll när jag gjort klart min hemtenta så kanske jag hinner kika in här på bloggen. Men nu har jag både skolarbete och annat som är prio ett just nu.

Nu måste vi förebygga framtida misstag

Som många andra är så är även jag en aning besviken på riksdagsvalet igår. Det pratas om SD hit och dit. Men vad hjälper det att prata om det? Valet är över. Det enda vi kan göra nu är att de 4 kommande åren arbeta upp en taktik för att få de som röstade på SD i år på andra tankar till nästa gång. Det var vad jag ville säga om valet.

Nu till något helt annat.

Imorgon ska jag på föreläsning. Skönt med föreläsningar. Man slipper tänka och arbeta på egen hand. Bara sitta och lyssna, anteckna och ta in fakta. Och förhoppningsvis lära sig något också.

Jag fyndade böcker om den kristna religionen på myrorna idag. Jag tänkte mig intressant läsning för mitt framtida yrke. Det skadar inte att vara väl påläst.

Det är strax dags att sova. Godnatt!

Min musik

Ni som är intresserad kan väl gå in på min MySpace-sida och lyssna på min musik. Tyvärr så är den ju inte helt i världsklass och jag kommer väl aldrig bli nåt mer än bara hobbymusiker. (Vilket är lite synd då jag älskar att hålla på med musik och skriva eget).

Klicka in er HÄR!

Cat presentation

Walle, aka Walleman eller Wallis
2,5 år gammal


Maya, aka Lilla bumman eller Majsan
1,5 år gammal


Lilleman, aka Lillen eller Lillkissen
9,5 vecka gammal

Umgås med min älskling

Jag är fruktansvärt dålig på att uppdatera bloggen, jag vet. Och jag blir ännu sämre på det när älsklingen kommit hem från jobbet. Men det måste ju vara för att jag faktiskt hellre umgås med min äkta hälft än sitter vid datorn och ignorerar att han är hemma.

I vilket fall som helst har min helg varit väldigt bra. Vi har städat större delen av lägenheten och vi skulle egentligen ha fortsatt med resten idag men istället blev det en slappardag med en sväng på stan, hemlagad lasagnette till lunch, bakande och ett glas öl för älsklingen samt ett litet glas Cremelikör för mig till kvällen. Och sedan njöt vi av en liten ostbricka och grissinis till det och sedan en varsin bit nybakad äppelkaka, som jag bakat, med glass till.

Mammas finska äppelkaka som jag bakade idag.


Äppelkaka och glass som vi njöt av ikväll

Imorgon ska vi upp tidigt trots att det är söndag. Jag ska låna mammas bil och lämna flyttkartonger till Chaya-chan som snart ska flytta till större och sedan ska vi en snabbis till Ikea i Linköping för att sedan komma hem för att tvätta kläder och städa resten av lägenheten.

Städdag idag

Idag har maken och jag städat. Vi har flyttat på möbler, satt upp tavlor och rensat bland alla våra saker. Vi är långt ifrån klara, men det får vara nog för idag. Imorgon fortsätter vi!

Jag vill bara ge upp för tillfället

Den senaste veckan har varit ett rent helvete. Min kropp känns utsliten. Det händer flera gånger om dagen att jag knappt kan hålla ögonen öppna för att jag är så trött men jag vill inte sova bort hela dagen. Men jag är ju så illa tvungen när ögonen inte vill hålla sig öppna och när kroppens motorik blir långsammare att jag jag nästan vinglar fram när jag går. Och sen när jag ligger där och halvsover känner jag hur hjärtat sakta börjar slå hårdare och snabbare. Och helt plötsligt har jag fått en ångestattack. NÄR JAG NÄSTAN SOVER! Och vi ska inte tala om de där kväljningarna jag får så fort någonting går för fort. Var kommer de här attackerna ifrån? Varför kan jag inte bara må bra så att jag slipper det här åtminstone en dag?

Är på skolan

Nu sitter jag i skolan och ska arbeta med ett grupparbete.

Idag kommer älsklingen hem. Så när jag kommer hem hoppas jag på en färdiglagad middag. Hehe!

Bloggen stressar mig litegrann.

Jag har känt mig alldeles för stressad av att blogga regelbundet så därför har jag låtit bli att blogga en del. Det har blivit inlägg här och där mest om Jackie Chan-filmer som jag tittat på i helgen.

Imorgon är det skola. Vi får se om det dyker upp något inlägg då. Jag ska alldeles snart gå och lägga mig eftersom jag ska upp runt halv sex imorgon bitti.

Godnatt!

Armour of God (1987)




En sekt är ute efter den antika rustningen kallad "Guds rustning". Rustningen har 5 delar som enligt myten separerades från varandra för att den inte skulle förstöras, då man trodde att om den förstördes skulle gudens vrede slå ner på människorna. Sekten har två av delarna och har fått nys om att en kinesisk äventyrare kallad "Asian Hawk" (Jackie Chan) hittat den tredje delen av rustningen. För att få alla 5 delar av rustningen kidnappar de hans barndomskärlek Lorelai för att kunna pressa honom till att hitta de återstående delarna och ge dessa till dem. Tillsammans med Lorelais pojkvän Alan måste Asian Hawk finna samtliga delar av rustningen för att rädda Lorelai.

Spänning, dramatik och kärlek. Och komik förstås. Jag ger den här filmen 4 av 5 stjärnor. Filmen känns som en kinesisk Indiana Jones och Jackies karaktär har attityd. Enligt mitt tycke är det inte en "typisk Jackie Chan" - film men den har definitivt sina stunder.

Under inspelningen höll Jackie på att dö när han föll ner från ett träd och slog huvudet i en sten. I början av filmen har Jackie kort hår men under rehabiliteringstiden lät han sitt hår växa och filmen får under mitten en ganska seg story då han måste ta det lugnt efter sin rehabilitering.

Söndag

Idag är det söndag (som de flesta nog redan vet) och jag vaknade för 10 minuter sen. Hehe! På söndagar är det tillåtet att sova så här länge. Dock har jag ju missat både frukost och lunch. Men det gör ingenting. Det får bli en sen lunch istället.

Alla katterna leker nu för fullt med varandra, och det är jag väldigt glad för.

Karate Kid (2010)



Filmen handlar om den amerikanska pojken Dre Parker som tack vare sin mors arbete måste flytta från Detroit, USA, till Peking i Kina. Han känner sig missplacerad och blir mobbad av ett gäng kinespojkar som hårdtränar Kung Fu. Efter att ha kommit ihop sig med gänget blir han räddad av fastighetsskötaren Mr. Han som verkar vara något av en Kung Fu-expert. Mr. Han bestämmer sig för att lära pojken riktig Kung Fu så att han kan vara med i en stor öppen Kung Fu-turnering.

Filmen får 3 av 5 stjärnor av mig. Storyn i filmen är i stort sett samma som i originalet från 1984, med Ralf Macchio och Pat Morita i huvudrollerna, men det finns många skillnader också. Den här filmen utspelar sig i Kina med all dess kultur och detta ger filmen karaktär enligt mitt tycke. Bra skådespeleri, bra Kung Fu och bra story även om den kanske kan vara lite uttjatad.

Varit på bio

Jag är precis hemkommen från bio med mina föräldrar. Vi var och såg "Karate Kid" med Jayden Smith och Jackie Chan. Jag som är en inbiten klassiker-nörd och inte gillar remakes av äldre filmer så måste jag faktiskt säga att just den här filmen var faktiskt bra. Även om den inte är en remake i ordens bemärkelse då det faktiskt finns många distinkta skillnader från klassikern och den här, så funkar den. Och eftersom det ändå är en Jackie Chan-film så kommer jag lägga upp ett helt eget inlägg om filmen i min Jackie Chan-kategori.

Lycko-pip och purr purr!

Hör hur vår nyaste familjemedlem piper och spinner av lycka när man klappar honom.

Fredag och det går bra med katterna.

Det är fredag förmiddag och jag känner mig lite uttråkad.

Jag är glad också. Det går bra med katterna. Lillen (som jag börjat kalla honom nu då vi inte bestämt namn än) har fattat tycke för Maya och det verkar som om Maya tycker om honom också. Han jamar så fort han inte ser var Maya är någonstans (och eftersom han är döv så hör han henne inte heller) men han tystnar så fort han ser att Maya kommer springandes. Maya tvättar honom och leker med honom. Det kanske är så att hon blivit hans surrogatmamma?

Men stackars Walle verkar vara lite utanför. Lillen vågar fortfarande inte riktigt leka med Walle än mindre gå fram till honom. Men det är ju inte så konstigt. Walle är en stor katt.

Så här känner jag nu

För några dagar sedan skrev jag ett ganska långt inlägg om hur mitt liv ser ur just nu och att det inte alls såg positivt ut för mig. (Inlägget kan du läsa HÄR!) Jag har tampats med stressyndrom som inte vill släppa och kommer titt som tätt och förstör för mig i vardagen. Jag har ingen struktur i någonting just nu och jag kämpar varje dag med ett litet steg i taget. Jag får höra titt som tätt att det bara är att ta sig ur det och skapa struktur över en dag och sen är det klart. Men nej, jag protesterar. För mig är ett litet steg varje dag ett bättre alternativ. Gamla vanor och tankesätt går inte att ändra på över en dag. Men det är riktigt jobbigt att höra att jag bara är lat, oambitiös och att jag bara ser problem istället för lösningar, för det stämmer inte alls. Jag kan inte hjälpa om min kropp reagerar stressfullt på någonting jag gör längre då det har blivit en obehaglig vana. Jag ska försöka ta en sak i taget. Att höra allt det där om att jag är oambitiös och bara ser problem hjälper inte mig. Det förvärrar bara min situation. Att höra att jag måste skapa struktur över mitt liv över en dag hjälper inte mig. Även det förvärrar min situation. Det blir istället en motsatt effekt. Jag känner mig hjälplös i situationen istället. Jag vet inte var jag ska börja då eftersom ALLT måste struktureras upp på en gång. Det blir som ännu ett måste till listan av alla måsten som ju faktiskt stressar mig.

Så den här helgen ska jag koncentrera mig på det viktigaste. Att lära mig att äta på utsatta tider. Nästa steg blir att börja röra på mig, gå rogivande promenader i tystnad.

Tv-tittande

Här sitter jag i vardagsrummet och tittar på tv. Det är Antikdeckarna på tv4+.



Vår nyaste lilla hårboll har somnat på hyllan bakom soffan efter intensivt lek med Maya.

Vår nyaste familjemedlem

Jag hämtade hem vår nyaste familjemedlem idag. Vi har inte riktigt bestämt vad han ska heta men det lutar åt Watson.



Lilla "Watson" verkar vara döv då han inte reagerar på ljud whatsoever. Men oss gör det ingenting för han är söt ändå.



Walle och Maya är jättenyfikna på sin nya lillebror och vill gärna hälsa på honom, men han är lite rädd för sina  nya syskon att han bara fräser åt dem än så länge.

Vi hoppas att det ska bli ändring på det snart.

Grupparbete på gång

Det blev visst inte så mycket bloggat idag iallafall. Efter föreläsningen blev jag haffad av en grupp för att göra ett grupparbete som ska vara inlämnat nästa vecka så större delen av eftermiddagen gick åt att sitta gemensamt och prata in oss på vad vi skulle skriva. Ämnet vi ska beröra är Perspektiv på genus i Islam. Nästa träff blir på torsdag. Tills dess har vi bestämt att vi ska ta reda på så mycket fakta som möjligt och skriva stöttepelare och om våra tankar om ämnet. Och vi som egentligen inte har några föreläsningar på torsdag. Jag får ta mig till skolan ändå. Jaja, bättre det än att sitta hemma och glo. Dessutom var tjejerna riktigt trevliga. Jag satt och skrattade gott med en av dem på bussen på väg hem.

Nu så här på kvällskvisten ska jag plocka undan en aning i sovrummet och resten av lägenheten för att kunna ta ett krafttag med dammsugaren imorgon förmiddag innan jag ska iväg och hämta den nya kissen som ska introduceras i vår lilla familj. Det måste ju vara rent och fint när en ny familjemedlem anländer.

Godmorgon!

Jag sitter på skolan och väntar på att föreläsningen ska börja. Om en timma ungefär.

Nu ska jag mumsa i mig frukost medan jag väntar.

(Jag har fått dille på det här med att blogga mera nu när jag har en minidator och trådlöst nätverk på skolan).

Så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen

Det märks tydligt på mig att jag definitivt inte har blivit frisk än. Så fort jag aktiverar mig, gör någonting, är jag helt slut efteråt.

Nu är klockan alldeles för mycket och jag har ca 40 sidor att läsa om "Muslimer i Sverige" i boken "Det mångreligiösa Sverige". Imorgon är det föreläsning om just det ämnet och jag börjar klockan nio. Men jag måste gå upp redan vid halv sex för att hinna med campusbussen som går klockan sju.


(Vad konstnärlig man kan vara i Paint...haha!)

Nu - läsa
Sen - sova
Imorgon - släpa sig upp ur sängen, göra sig iordning och dra sig iväg till skolan.

Pluggar

Just nu sitter jag på Campus Valla, utnyttjar dess trådlösa nätverk och försöker plugga. Föreläsningen jag ska gå på börjar kl.15 så jag passade på att åka till skolan tidigare så att jag kunde plugga lite i lugn och ro.




Men just nu sitter det andra studenter och pratar högt vid bordet jag sitter vid och försöker plugga. VÄLDIGT irriterande!

Godnatt!

Nu ska jag sova innan jag somnar här framför datorn.



Godnatt!

Bunnies - LOL!

Bunnies in Spiderman 3



Bunnies in Star Wars



Bunnies in Superman

Så här ser mitt liv ut just nu...och det är inte positivt.

Den senaste tiden har varit en ganska jobbig period för mig. På 8 månader har jag hunnit vara riktigt sjuk TRE gånger och mellan dessa gånger har jag varit hängig och väldigt trött. Jag har haft ont i magen och mått illa fram och tillbaka och jag har haft humörsvängningar som drivit både mig och älsklingen till vansinne. Jag kan inte sätta fingret på vad som är fel på mig. Jag är känslig för allt, gråter för ingenting, brusar upp för minsta lilla för att sedan gråta igen. De gånger jag har hittat ett mellanting har jag bara känt mig nere men ändå byggt upp en sorts fasad där jag ler och skrattar fast jag egentligen inte mår bra.

Jag sover på alldeles för många timmar på dygnet. Jag kan ha sovit en hel natt för att sedan sova 3-4 timmar på dagen ändå. Och jag är trött konstant. Inte så där seg-trött som man kan vara när man sovit för mycket. Men så där "jag-kan-verkligen-inte-hålla-ögonen-öppna"-trött.

Jag äter dåligt också. 1-2 gånger om dagen max. Det händer ofta att det bara blir en gång. Jag äter ingen frukost och sen går jag hela dagen utan mat. Jag har ingen aptit. Det känns inte bra. Sen, sent på kvällen, skriker magen efter mat och då nästan hetsäter jag. Jag går hela dagen med dåligt samvete för att jag inte äter. Och när jag väl äter så som jag gör, får jag dåligt samvete för det. Jag har hamnat i en ond cirkel, en karusell som inte vill stanna och släppa av mig. Och jag avskyr karuseller som snurrar.

Det är egentligen inte så konstigt att jag blir lätt sjuk. Och jag VET att jag måste börja äta ordentligt för att bygga upp mitt immunförsvar igen. Men vad gör man om man verkligen inte har någon aptit? VARFÖR har jag ingen aptit? Det måste ju finnas någon orsak till det. Men VAD? Det driver mig till vansinne att inte kunna svara på det. Det är ett problem som måste lösas. Men för att kunna lösa problemet måste jag veta vad problemet är för att jag ska kunna börja bearbeta det.

Det är jättesvårt för mig att skapa rutiner. Jag kan bestämma en dag att "NU FÅR DET VARA NOG!" och så är jag duktig...en hel dag. Sen är jag tillbaka i gamla mönster igen. Och det är de gamla mönstrena jag vill skjuta undan och glömma så att jag kan börja om på nytt.

Det känns så svårt. Allting. Det är ett sorts självdestruktivt beteende. Jag skadar min kropp. Och just nu ser jag inget slut på det.

Med färg i håret funderar jag över livets alla öden.

Här sitter jag, toppless med färg i håret och filosofierar om livet.


Känns ganska...befriande.

Jag har klippt mig

Från det här:



Till det här:



Mycket kortare...ja, överallt! Precis så som jag vill ha det!

Bröllopet i bilder

Jag har fått ett par förfrågningar om att lägga upp bilder från bröllopet och berätta lite mer om dagen. Jag kommer nog lägga upp flera inlägg om dagen för att berätta mera i detalj hur bordsdekorationerna var och så vidare. Men nu tänkte jag visa bilder från dagen, via gästernas ögon och via bröllopsfotografens (Carlsbecker i Norrköping) ögon.

Här anländer vi till kyrkan i den vackra vita Limousinen. Det var riktigt lyxigt att åka i den och man kände sig som en prinsessa där man satt i det enorma utrymmet.


Här tågar vi in i kyrkan. Jag var ganska lugn i sinnet medan älsklingen var lite smånervös. Hur brudföljet kände sig kan jag inte svara på. Men fina var de iallafall!


Jag och älsklingen står äntligen framme vid altaret och vigselns viktigaste moment kan ta sin början.


Nu är hela vigselakten klar och vi är klara för att tåga ut ur kyrkan men först ska vi posera för kamerablixtarna (tyvärr blev det inte så många bra bilder från själva vigselakten så jag väljer att inte visa dem).


När vi promenerar ut från kyrkan kastas det ris på oss.


Här står vi nu, nygifta och lyckliga och helt tagna, utanför kyrkan.


Gästerna ville se en puss, så då fick de se en puss.


Här är min fina brudbukett och mina ringar. Dock är förlovningsringen idag utbytt mot en diamantring.


Så här såg det ut framför min plats i lokalen. Min brudbukett i en grön vas och min brudväska fint uppställd intill.


En av tärnornas buketter (kan vara Madeleines men är inte helt säker).


När det blev dags för middag var jag nästan först med att plocka på mig mat. Guh så hungrig jag var! Inte så konstigt efter att ha varit nervös och uppspelt större delen av dagen.


Senare på kvällen var det dags för bröllopstårta.


Och ännu senare var det dags för brudvalsen. Vi dansade till Åsa Jinders "Av längtan till dig".


Innan vigsel och fest var vi och blev fotograferade av en fotograf från Ateljé Carlsbecker. Så här blev resultatet. Bilderna är i ganska små format men vi ska hämta hem originalformaten också.

En fin bild på våra sammanlänkade händer och brudbuketten i bakgrunden.


En romantisk kyss vid en stenvägg.


Det vackra brudföljet.


En romantisk bild där brudföljet iakttar det lyckliga paret.


Vi och limousinen i bakgrunden


Gruppfoto med HELA brudföljet


Jag och tjejerna. Jag älskar den här bilden!


Vi promenerar iväg för att kunna vara lite ensamma i den romantiska omgivningen.


Romantik


Happy couple


Den här sista bilden är min absoluta favorit. Vi har bestämt oss för att förstora den och ha på väggen.

Fredag (jag är urkass på rubriker!)

Jag vaknade för en timma sedan. Och nu sitter jag här framför datorn i vardagsrummet och dricker varm choklad. Så j*vla skönt för min hals!

Idag är det dags att ta tag i städning här hemma. Det måste vara fint och fritt från lösa objekt när vi får hem våran tredje lilla kissemiss. Jag har varit med om alldeles för många gånger att saker åkt ner i golvet och gått sönder av nyfikna kattnosar.

Jag hoppas att mina katter accepterar den lille. Så här gick det några dagar efter att vi hade tagit hem Maya.




Och lilla Maya när hon bott hos oss i några veckor.



Hon svarar fortfarande när man hälsar på henne.

Två latmaskar på köksgolvet

Jag hittade dessa två latmaskar på köksgolvet idag:



De ville inte hjälpa matte med att gå ut med soporna. Det skulle blir för ansträngande så det fick matte göra själv, trots att hon är sjuk.

Igen...och igen...och igen....

Åh vad skönt det är när man slipper hosta. Man infinner sig i den där falska förhoppningen att hostan äntligen gett med sig men helt plötsligt.....där kom det igen.

Ett inlägg om hosta

Hosta är en symptom, alltså inte en sjukdom i sig. Den kommer ofta med förkylningar och influensa och är en reflex som utlöses när luftvägarna irriteras. Meningen med hosta är att den ska göra av med sådant som irriterar i halsen och är alltså kroppens försvar mot ännu flera bakterier.

Man börjar även hosta om halsen irriteras av cigarettrök, avgaser eller om man sätter i halsen.

Fuktig hosta, s.k. slemhosta, driver ut slem som samlats djupt nere i luftvägarna eller ibland även i lungorna medan torr hosta vanligtvis orsakas av irritation i de övre luftvägarna, dvs i strupen.

Receptfri slemlösande hostmedicin behövs sällan utan rikligt med varm eller ljummen dryck fungerar utmärkt för att lindra irritation i svalget och luftvägarna. Varm eller ljummen dryck gör även slemmet mindre tjockt och lättare att hosta upp.

När man har hosta ska man undvika rökning och rökiga miljöer. Och för att lindra hosta när man sover hjälper det om man ligger högt med huvud och överkropp. Man kan till exempel höja överkroppen genom att lägga en ihopvikt filt eller böcker under madrassen vid huvudändan.

Att ha ett glas vatten på nattduksbordet är också en bra idé då det lindrar hosta när man dricker.

Har man feber i samband med hosta är det bästa att stanna hemma tills febern försvunnit.

 

Källor:

Wikipedia - hosta
Vårdguiden
Egenvårdsguiden

 

Internet

The internet explained



Nina har fyndat

Korkade jag gick utanför lägenheten idag trots att jag är sjuk. Det blev lunch på Golden Bangkok med Sanne och sen en sväng på stan efter lite häng på Coffee House. Det var riktigt dumt av mig att gå ut måste jag säga för när jag kom hem kände jag mig sjukare än någonsin.

I vilket fall som helst köpte jag någonting som jag haft mina ögon på ganska länge. Nämligen det här:



Så här står det på baksidan av boken:

Det urgamla oraklet tarot är lika, om inte ändå mera, aktuellt i vår tid - med alla de beslut vi måste ta genom livets gång. Att hitta sin egen kurs kan ibland vara en stor utmaning. Det är här tarot kommer till sin rätt - genom att klargöra situationer, visa dig vad du bör fokusera på, vägen vidare.

Lars-Kristian Holmsen har arbetat med tarot i många år, och har i den här boken lyckats med att kombinera kortens ofta närliggande tolkningar med de djupare aspekterna och livsvisdomen som korten också innehåller, speciellt den stora arkanan. Därmed utnyttjas tarots potentialer till fullo - både som praktisk vägvisare i vardagen och som en karta över din färd inöver i ditt inre landskap.

Innehåller en komplett kortlek med 78 specialdesignade kort och en djupgående tolkning av dem.

Mer förslag tack!

Jonesy var snabb med att komma med förslag på vad jag kan tänkas skriva om här på bloggen. Kom igen folks! Ge mig mera förslag. Ni har tills på fredag på er att ge mig idéer! På lördag lägger jag upp en lista på förslagen samt länkar till dem som gett förslag.

Deadline: Fredag!

Ge mig förslag

Jag har varit ganska tråkig med mina blogginlägg en längre period nu. Men jag hoppas själv på att kunna förändra detta. Har ni några förslag på vad jag ska skriva om? Lämna i så fall en kommentar.
Rss