Lilla Maya svarar när man säger hej!

Lilla Maya är nog världens sötaste när hon svarar när man säger hej. Judge for yourselves:



Kissekatterna

Lilla Maya verkar vilja göra allting som stora Walle gör.


När jag öppnade fönstret i köket var Walle först med att placera sig där för att spana. Maya var snabb med att följa efter så fort hon upptäckte att Walle satt där. Så här sitter dom tillsammans och spanar.



Walle brukar framåt kvällen vilja ha lite mänsklig kontakt från Matte. Han hoppade som vanligt upp och lade sig på min arm när jag satt framför datorn. Maya var inte sen med att komma efter när hon upptäckte att Walle låg där. Så hon kom och lade sig hon också.

Det roliga är att hon kommer jamande fram, efter att hon upptäckt att hon har blivit lämnad utanför, som att hon försöker säga: "Men jag då?! Jag vill också!! Varför sa ni inget??!!"

Jag babblar för mycket!

Ibland känns det som att jag babblar för mycket. Om allt onödigt som alla egentligen inte behöver veta. Som nu när jag hade en kompis över så babblade jag oerhört mycket. Efteråt fick jag dåligt samvete och tänkte att jag måste sluta prata så förbannat och låta andra prata. Förstår inte varför jag börjat tänka så himla mycket på det. Men ärligt, jag babblar alldeles för mycket...

Städmani, Zumba, EastFM ARENA och God natt!

Fick lite städmani idag och diskade bort all disk och rengjorde spis och diskbänk. Inte nog med det så fick jag stark lust att städa i badrummet. Och allt detta efter klockan tio på kvällen. Men jag kom inte så långt att jag faktiskt städade i badrummet. Men jag ska. Imorgon! Hoppas bara att jag får den där starka lusten att städa igen så att jag verkligen gör det...

Morgondagen ska jag ägna åt att dansa lite zumba och köra lite yoga. Det är ju måndag och den bästa dagen att börja vara hälsosam är en måndag. För sen när det är måndag igen kan man vara glad att man klarat en vecka. Om man nu klarar en vecka. Mitt första mål här nu är att klara en hel vecka med 20-30 minuter zumba varje dag och 20-30 minuter yoga varannan dag. Och vatten. Mycket vatten!! Minst 2 liter per dag. Och sen måste jag komma ihåg att ta mina kosttillskott. Annars kan man ju undra varför jag spenderat flera hundra kronor på kosttillskott som jag inte ens kommer ihåg att äta. MÅSTE!!

Men i vilket fall som helst är det dags att sova nu.

Förresten, en kompis tipsade mig om att skicka min låt "Lögnen som jag bär" till EastFM ARENA som spelar lokal musik från Östergötland. Så jag mailade min låt till dom tillsammans med en presentation på mig själv. Vi får väl se vad som händer. Håller er uppdaterade...

God natt!

Lite självgod måste jag få vara väl?

Okej, jag kanske inte är helt nöjd med musikvideon jag gjorde igår men jag är ändå eld och lågor för att jag lyckades klippa den så pass bra att min mimik synkade med själva låten. Låten är jag helnöjd med och måste nog säga att det är den bästa låten som jag skrivit hittills (och jag får faktiskt vara lite självgod och säga så!) Nu återstår bara att faktiskt spela in en lite bättre musikvideo till låten. Någon som har en DV-kamera, lust att ställa upp och filma och regissera och som har ett bra videoredigeringsprogram? Let me know om ni känner för att skapa en musikvideo från scratch!

Lögnen som jag bär - Musikvideo

Att sitta evigheter med att klippa och klistra...
Det var kul men batterit i min telefon höll på att dö...
I vilket fall som helst...Här har ni resultatet av min URKASSA musikvideo...

(Den är svartvit, har dålig kvalité och min mimik synkar inte helt i texten i slutet. Men jag är nöjd iallafall...för tillfället!)




Nå, vad tycks?

Blev inte nöjd...

Jag blev inte alls nöjd med musikvideon vi spelade in idag. Så jag tänker inte lägga upp den alls. Men nästa vecka ska jag ha hjäp att spela in en ny med en annan låt så jag hoppas att den blir bättre. Men vi får väl se. Nu ska jag gå och vila. Är så satans trött att ögonen håller på att falla igen. Behöver ta en powernap. =)

Tjolahopp!

Amatörmusikvideoinspelning today!

I eftermiddag ska jag ägna mig åt någonting väldigt roligt. Fick en crazy idé om att göra en egen musikvideo till en av mina låtar med hjälp av mobilkameran och min brorsdotter. Hehe! Vi får väl se hur det blir. Ni KANSKE får se resultatet när det är klart. Men det återstår att se hur bra det verkligen blir. Men det ska bli kul iallafall...

Måste måste måste...

Någon dag här nu måste jag seriöst fortsätta med min självbiografi. Jag ska ta och fundera ut en deadline när jag själv tycker att den ska vara klar. Då kanske jag faktiskt skriver klart den....

LÄGG AV ATT SPAMMA!!!

Den personen eller de personer som håller på och spammar med samma förbaskade kommentar om junos blogg tycker jag ska lägga ner nu. Jag har fått meddelandet en gång redan och blir så jävla trött på att få den gång på gång! Jag har varit inne på hennes blogg och läst...HELL! Jag har till och med blivit prenumerant! SÅ LÄGG AV ATT SPAMMA!!! Härdan efter vill jag bara ha kommentarer som har med mina inlägg att göra. Inte en enda kommentar om Junos blogg är välkommen här längre! Det räcker med att säga det en gång! Två gånger är en gång för mycket! Ska jag behöva lösenordsskydda min blogg?

En liten liten runda på stan.

Så här på eftermiddagskvisten ska jag duscha och göra mig iordning för att strosa runt lite på stan. Frågan är bara vad jag ska ha på mig. Den senaste tiden har det blivit ett större problem då de flesta av mina kläder har blivit för små för mig. Men jag kommer säkert på någonting.

Dagens sista inlägg.

Jag tänkte ta och skriva dagens sista inlägg. Det virvlar så mycket tankar i mitt huvud just nu att jag inte vet var jag ska börja. Alla tankar har med min kropp att göra. Jag försöker klura ut hur jag ska orka komma i trim. Jag vet inte hur jag ska börja. Var jag ska börja någonstans. Men det är någonting som tål att funderas på innan jag somnar för natten.

God natt mina vänner.

Dumma, dumma Cubase!!

Förbaskade Cubase vill inte fungera så som jag vill att den ska fungera! Dumma, dumma Cubase! Jag vill ha en riktig studio att spela in mina låtar i nu! Så jag får det gjort nån jävla gång!! (Oj! Inte svära......)

Jag har inte ätit nån lunch! Det är så typiskt mig när jag är ensam hemma och caught up i ett dataprogram som inte vill fungera. Det sjuka är att jag faktiskt inte vet vad jag sysslar med när jag sitter och klickar på en massa kommandon. Jag hoppas på att det till slut ska bli bra. Men nu ville den inte bli bra för jag fastnade på att jag inte kunde komma på hur jag skulle höja volymen på sången och sänka volymen på gitarren. Ännu en gång: DUMMA, DUMMA CUBASE!!!

Men istället för att sitta framför datorn och svära när det inte går bra ska jag gå och fixa min satans lunch nu så att magen slutar kurra. Mina katter blir förvirrade och tror att det finns en arg katt nånstans i lägenheten som dom inte ser. Skämt å sido! MAT! NU!!

I'm so excited!

Idag börjar jag mitt projekt. Jag är så entusiastisk! Jag ska skapa min lilla studio framför datorn här i vardagsrummet och börja spela in en helt ny låt. Sen KANSKE ni får höra den.

C ya later! XD

Ett halvlångt inlägg...

Vet inte riktigt om det här kommer att bli ett långt eller ett kort inlägg. Men jag känner att jag måste skriva av mig lite. Min älskling åker och arbetar imorgon. Då han är sjöman är han borta flera veckor i streck för att sedan komma hem och vara hemma lika länge som han varit borta. I vilket fall som helst börjar jag känna mig väldigt ensam när han har varit borta i ungefär en halv vecka och då brukar det vara ett antal veckor kvar innan han kommer hem. Men jag har ju vant mig vid det här. Men jag hatar att vara ensam. Jag älskar närhet. Därför är jag glad att jag har två gosiga katter. Men det är ju inte samma sak. Jag hoppas att min ensamhet inte kommer att kännas så tung som den har gjort de senaste gångerna han har varit och jobbat. Nu ska jag ju dra igång mitt projekt med en ny skiva då Cubase nu är installerat på datorn. Men de första dagarna ska jag försöka minnas hur programet funkar. Det var ett tag sen jag höll på med Cubase. Men det ska väl inte vara så svårt? Eller?

Ikväll ska jag mysa med min älskling så det slår heta lågor och imorgon ska jag svälja mina tårar när han går till tågstationen. Vet inte om jag följer med honom för att vinka av honom. Men det märker jag väl då. Jag blir så gråtfärdig när han åker iväg. Men det ordnar sig. Det ordnar sig alltid. Jag har varit väldigt känslig den senaste tiden. Gråter för minsta lilla. Har jag råkat ut för en jobbig PMS-period eller har jag bara blivit knäpp? Vi håller tummarna för PMS. För då vet jag iallafall vad det beror på.

Nu ska jag gå och läxa upp lilla Maya för att hon envisas med att tugga på min mobilladdare. Dumma katt!!

(Det blev visst ett halvlångt inlägg....hmm!)

Spela in nytt.

Imorgon bär min älskling av tillbaka till Luleå för att jobba. Så ikväll har han lovat att installera inspelningsprogramet Cubase på datorn så att jag imorgon kan seriöst spela in min nya skiva här hemma. För er som inte visste det så är jag låtskrivare och sångerska och har med hjälp av min egna dator spelat in ett par skivor. Skivorna har jag bara sålt till vänner och familj men hoppas på ett lyft nu när jag ska spela in en ny skiva. =)

Nytt smakprov ut min självbiografi.

Det går sakta men säkert framåt med min självbiografi. Därför tänkte jag än en gång dela med mig av ett stycke ur biografin. (Tänk på att inget av det här är korrekturläst och att det är en grov mall som kan komma att ändras tills "slutprodukten" är klar).

15 minuter i centrum
Höga förväntningar hade jag inför livet efter gymnasiet. Dock hade jag ingen aning om vad jag ville uppnå. Jag var bergsäker på att alla svar till alla mina frågor fanns därute någonstans. Svaren på de frågorna jag inte hade vågat ställa än. Frågor som förmodligen skulle ställa till med trubbel för mig. Men vad visste jag? - Ingenting!
Jag hade ambitionen att bli en intelligent och sofistikerad estet som lever för sin poesi och musik och som försöker finna tröst i konst av alla slag och fikabesök med likasinnade vänner. Men det kanske var så att ödet hade annat i tankarna för mig. Jag kunde ju inte annat än att vara mig själv. Dock hade jag rädslan att bli en medel-Svensson, som dag efter dag sliter på arbetet som man egentligen vantrivs med och som i slutet av dagen kommer hem till två tonåringar och en sur make som heller inte trivs på sitt arbete. Men jag antar att jag inte är den enda som drömmer om att betyda någonting för detta betongbeklädda samhälle. Men jag kan fortfarande inte göra annat än vara mig själv. Så jag drömmer vidare om att kunna vara en fri själ som lever för konsten, poesin och musiken. Jag lever på förhoppningarna att en dag faktiskt betyda någonting för detta kaotiska och tidspressade samhälle. Även jag kanske kommer att ha mina 15 minuter i centrum av allas uppmärksamhet. Mycket kan hända på 15 minuter...

av: Nina Kaakinen



Medverkar i en tävling på Fokis.se

Jag medverkar i en tävling på Fokis.se, där jag har chans att vinna något som jag själv väljer ut från Gadgetgirls.se. Fokis blogg är suverän! Surfa dit du också. Fokis.se!

Det här skulle jag vilja vinna på Gadgetgirls.se så att jag med Hello Kitty stil kan spara hela min självbiografi och andra framtida bokprojekt ifall datorn skulle krascha. Check it out!!

Familjefoto!!!

Idag har Ola och jag firat vår 5-åriga förlovningsdag. Vi var på Bacchus källaren och åt en jättegod middag bestående av friterade lökringar med chilidipp till förrätt och en utsökt plankstek. Riktigt gott var det. När vi kom hem fick jag en crazy idé om att ta ett familjefoto med Olas systemkamera. Så vi möblerade om i köket för att få en vit bakgrund, tog en av våra barstolar, klädde den med vårt fårskinn (från Ikea), fångade in katterna och placerade oss framför kameran med självutlösaren igång. Här ser ni resultatet:



Vad tycks?

Hemligheter kring vårt bröllop. ;-D

Det var ett tag sen nu jag skrev någonting om våra bröllopsplaner. Men jag har känt att jag inte velat avslöja någonting då det känns som att man bara får ovälkomna åsikter om det. "Men så kan ni ju inte göra!" osv. Så därför tänker jag inte berätta så mycket om våra planer kring bröllopet. Det enda jag kan tänka mig att gå in på är detaljer kring brudföljets kläder, bordsdekorationer, håruppsättningar, blommor och andra smådetaljer. Vad gäller själva festen, var den ska hållas, vilken mat som ska bjudas, vilken klädkod som gäller osv håller jag för mig själv tills vidare.

5 års förlovningsdag den 25 augusti 2009.

Imorgon har jag och min älskling varit förlovade i 5 år. Den här speciella dagen har vi planerat att spendera här i vår vackra stad Norrköping. Först ska vi köpa vår frukost på Sandy's och sedan äta den i lugn och ro på någon vacker plats i stan. Resten av förmiddagen ska vi spendera med att gå i Guldateljéer och titta på vigselringar för att hitta de ringarna som just vi är ute efter till vårt bröllop nästa sommar. Lunchen ska vi äta på någon restaurang av vår choice. På eftermiddagen ska vi åka tll Söderköping och äta glass på Smultronstället. Och kvällen ska vi avsluta med middag på Bacchus och sedan bio på Filmstaden. Hoppas bara att det blir bra väder imorgon då vi ska spendera praktiskt taget hela dagen utomhus.

Olika versioner av den oförglömliga sången SWAY!

Rosemary Clooney





Dean Martin






Michael Buble






Pussycat Dolls




Jag kan för allt i världen inte välja vilken version som är bäst! Kan ni?

Chuck Berry and Bruce Springsteen LIVE 1995 - Johnny B Goode



Är det bara jag som tycker att Chuck Berry's "Johnny B Goode" är en oförglömlig rocklåt? Här ovanför har ni alstret Live med Chuck Berry himself och Bruce Springsteen från 1995. AWESOME!!!

Ford-reklam från 1950-talet.



Hittade den här Ford-reklamen från 1950-talet och kom genast att tänka på att många idag har flera bilar för att friheten som kommer med ett körkort är väldigt viktig. Innan 50-talet hade man inte ens en tanke på detta. Som kvinnan i reklamen säger: "It's a new way of life!"
Man hade heller ingen tanke på att avgasutsläppen skulle komma att sakta men säkert förstöra vår jord. Men vad skulle vi göra utan en bil? Eller TVÅ bilar....?

Söndag!

Idag ska min älskling till en kompis och titta på Formel 1. Jag själv ska stanna hemma med en skål med glass och blåbär och rensa ur min garderob. Men först ska jag fråga min älskling om han kan installera Cubase på datorn så att jag nån gång kan börja spela in min nya skiva.

Imorgon

Imorgon börjar en ny dag.
Imorgon ska jag ta tag i mitt liv igen.
Imorgon ska jag sjunga som jag aldrig sjungit förr.
Imorgon är dagen då mitt nya liv börjar.

Höst, underbara höst!

Äntligen är hösten på väg! Det är mulet och det regnar lite grann ute. På gatan knappt ett kvarter bort är det marknad. När det slutat regna ska jag gå en sväng och titta.  Hösten är min favoritårstid. En mysig årstid. Jag känner mig mer levande när det är höst.

Jag har varit så satans trött och disträ den senaste månaden. Jag har sovit väldigt mycket. Det är inte bra! Inte bra alls!Det måste bli skärpning nu!

Jag är lite småledsen nu också. Fick veta att Fritidsledarutbildningen på Valla Folkhögskola som jag stod som 2:a reserv på redan har börjat. Dom började den här veckan. Med andra ord så är det ingen som har hoppat av än. Och med min satans otur så kommer ingen hoppa av heller. Men jag får vänta och se. I mitten av september ska man väl börja kalla sig arbetslös. Ingen inkomst någonstans ifrån. Och ingenting att gå till. Jag får börja sälja mina oljemålningar för lite extra pengar att leva för.

Tre dagar sen...

Det var tre dagar sedan jag bloggade. Men det är tack vare min sambo som har hittat ett nytt onlinespel som han spelar typ stup i ett. Och vi har ingen router så vi kan sitta vid internet på varsin dator. Det måste fixas snarast!

Idag började Augustifesten här i Norrköping. Jag, Ola och två vänner var på Symfoniorkesterns gratiskonsert i Vasaparken. Det var riktigt trevligt. Vi satt på filtar på gräset och lyssnade på den underbara musiken och pratade om allt möjligt. När konserten var slut gick vi hem till oss och väntade på att klockan skulle bli närmare 22 så att vi kunde gå ner till bron nedanför Drottninggatan och titta på SM i fyrverkeri. Det var vackert. Imorgon kväll fortsätter tävlingen och då ska vi också gå dit och titta på färgspelet.

Imorgon ska jag tillsammans med ett par vänner åka till Tranås. En av mina vänner ska göra en tenta och jag och den andra ska strosa runt i Tranås och bara ha det trevligt.

Snart ska jag sätta mig och göra en kalkyl över vad det skulle kunna komma att kosta att ha bröllopsfest på Söderköpings brunn och jämföra det med en kalkyl över att hyra ett partytält från Rent-a-tent. Sedan ska jag redovisa mitt resultat för Ola så att vi kan komma fram till ett gemensamt beslut.

Missledande rubrik...

Mobilbloggandet funkade men rubriken blev lite missledande: "För första gången i mitt liv tänkt".... Haha! Man kan ju tro att jag menar att jag tänkte för första gången i mitt liv, att jag aldrig gjort det förut. Men det var ju fel. Haha!

För första gången i mitt liv tänkt

-ba62a880c25609ae1251a36a56daeeb.png

För första gången i mitt liv tänkte jag testa mobilbloggning. Vi får väl se hur det blir.
Senare i eftermiddag ska jag och min älskling, tillsammans med några vänner, grilla på vår innergård. Gott och trevligt!
Jag bjöd på en liten bild på vår stora kissekatt Walle, i brist på annat...

On fire!!

Jag måste säga att jag är ON FIRE!! Det finns inget slut på min skrivarlust och inspiration. Men jag försöker att behärska den för att hålla i den i några dagar till. Jag hatar när jag får idétorka och pappret gapar tomt och vitt framför mig. Jag börjar nästan känna mig som en riktigt författare.

Dålig uppdatering....jag veeeeet!!!

Men herregud vad dålig jag är på att uppdatera här egentligen! Men det är väl för att jag inte direkt har någonting att skriva om. Men i vilket fall som helst tänkte jag faktiskt bara tala om att jag har kommit igång med mitt skrivande. Både på biografin och på en deckare som jag påbörjade för flera år sen.

Nu är det dags för kvällsfilm....

Spara pengar; 5 tips!

Det är mycket som man inte tänker på som man faktiskt kan spara in pengar på. Här är mina tips!

  • Ha inga elektroniska prylar, så som tv, dvd-spelare osv, på standby-läge. Stäng av istället helt och hållet om ni inte använder det. Samma gäller datorn. Ha inte datorn igång dygnet runt om det inte är så att ni verkligen sitter vid datorn dygnet runt. Det kan vara skönt för öronen också att ha den avstängd då fläkten inte mal på hela tiden. Dessutom sparar det in mycket på elräkningen.
  • Ha inga lampor tända i onödan.
  • Planera för veckans inköp. Skriv en utförlig meny vad ni ska äta under veckan och handla bara in de ingredienser ni behöver till menyn. Och handla heller inte på tom mage. Ät någonting innan ni går och handlar för då riskerar ni inte att köpa mat/snacks som är helt onödiga, bara för att ni blev sugna.
  • Nu under sensommaren växer svampen och bären i skogen. Gå ut en dag och plocka så har ni kantareller till svampstuvningen eller blåbär till pajen. Gratis och dessutom får ni motion på köpet.
  • Håll utkik efter rabatter och andra erbjudanden på saker som ni kanske behöver. Det finns några kronor där att spara.
Det var mina tips som jag hoppas att alla har nytta av.

Lite ditt och datt

Jag har blivit väldigt dålig på att uppdatera här. Kanske för att jag inte direkt har haft någonting att skriva om.

I vilket fall som helst så kommer katterna bra överens nu. Maya har börjat attackera Walle och dom leker med varandra för fullt när dom känner för det.

Det har varit olidligt varmt de senaste dagarna, och även det är en anledning till varför jag inte har bloggat så mycket. Har inte haft ork att sitta vid datorn och uggla. Igår var vi i Grensholm, vid sjön Roxen, och badade och solade. Det var riktigt najs. Det måste vi göra om! Det var faktiskt första gången jag och min älskling badade tillsammans. Och vi har varit tillsammans i fem år. Se så tiden går fort!

Tänkte bjuda på ett par bilder på katterna.


Walle, lite över 1 år gammal.


Maya, 12 veckor gammal.


Maya och Walle


Maya  och Walle

Det finns förresten ett klipp på Maya och Walle på Youtube. Klicka HÄR för att se klippet.

One of those days...

Jag förstår inte! Jag känner mig ignorerad och dum på något vis. Jag vet inte riktigt varför. Det känns också som att jag står och trampar på ett enda ställe hela tiden. But then again, it's probably just one of those days!

Idag ska vi iväg till Racketstadion och spela badminton, jag, Ola, Christian och Madeleine. Är lite förväntansfull samtidigt som jag är lite skeptisk. Jag har inte spelat badminton på evigheter och jag verkligen SUGER på det. Men lite motion är det allt. Och jag vill ju inte göra bort mig inför dom andra. Vet inte varför jag känner så. Stört!

God natt

Det var meningen att jag snart skulle uppdatera bilder från Finlandsresan men det har inte blivit av. Den stationära datorn fungerar men av någon anledning så har inte Ola tyckt att det varit nödvändigt att koppla in internet på den. Så än en gång sitter jag på Olas laptop och skriver. Vi har haft fullt upp med den nya kattungen och våran "gamla" katt så jag har inte heller haft tid att uppdatera någonting här. Men jag har lovat mig själv att jag ska försöka skriva ett par rader åtminstone varannan dag om inte varje dag.

Jag känner mig ganska uttråkad. Det känns som om det inte finns någonting vettigt att göra på dagarna men timmarna rinner iväg ändå. Sakta, sakta. Jag ska försöka komma igång med mina vardagshobbies så att jag inte sitter och glor in i väggen hela dagarna i ända eller förlitar mig på att Ola ska hitta på någonting åt oss att göra.

Men i vilket fall som helst ska jag gå och lägga mig nu, tror jag. God natt!

Ny kattunge.

Nu har vi tagit hem en liten kattungehona. Walle, vår ett-åriga hane, försöker lära känna henne men hon fräser bara emot honom. Men jag tror att hon snart kommer att ge upp och låta Walle visa att det är han som bestämmer i det här hushållet. Åtminstone hoppas jag att hon ska ge upp. Vi får se hur det går. Än så länge är det fräs från hennes sida.
Kommer väl att lägga upp bilder på katterna så småningom.

Tankar

Ja, här sitter man framför datorn en sen lördag kväll som denna och lyssnar på idioterna som lever livet ute på gatan. Ingen respekt för omgivningen har dom heller. Sparkar runt på tomma burkar, säger någon dum kommentar och sedan skrattar högt åt sin egen humor och briljans. Vad har hänt med dagens människor? Ska allt idag gå ut på att supa sig redlös för att man ska kunna ha roligt? Ska livet gå ut på att ha den dyraste mobiltelefonen eller den största tv:n? Allt det där ger mig huvudvärk. Är det kanske så att jag börjar växa åt ett annat håll än vad jag väntat mig? Jag känner inte längre behovet av att hävda min status med prylar. Jag har försökt hitta andra saker att förgylla mina dagar med. Så som kramar av den jag älskar. Ett leende av en total främling på stan. Ett fotografi som jag lyckats bra med. Smaksensationer av kött, fisk, fågel, frukt och grönsaker. Jag blir så glad när min katt slingrar sig runt benen på mig för att få uppmärksamhet eller när han puffar till med huvudet mot mitt ansikte för att visa sin uppskattning till uppmärksamheten han får. Bara småsaker. Men åh så viktiga saker!
Rss