Så här ser Karelska piroger ut.

Jag tänkte visa en bild på hur Karelska piroger ser ut. Pirogernas ursprung är från Karelen (som det hörs på namnet) och degen är gjort av salt, vatten och rågsikt blandat med lite rågmjöl. Innehållet består av risgrynsgröt. Sen har man in detta i ugnen och när dom är klara penslar man dem rikligt med smält smör. Redo att ätas, helst varma, med smör och diverse pålägg. Går även bra att värma dom i en brödrost om man har. Blir en delikatess om man äter med äggsmör (alltså man blandar smör med kokt ägg i bitar). Supergott!

Daniel säger:

Det äter vi varje vecka här i Finland! Gött!

 2010-01-05     13:32:29     http://danielfagerholm.webblogg.se/
Samara säger:

låter gott, jag blir sugen.

 2010-01-14     07:55:28     http://www.sasha-samara.blogspot.com
Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?